kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:102/406)

Kotlety jajeczne 137

pieprzu, tłuszcz do usmażenia. Jajka rozdrabniamy krajalnicą w dwie strony i potem dokładniej nożem. -- Do pokrojonych jajek dodajemy bułkę, koperek, zeszkloną cebulkę, sól, pieprz, jajka. Wyrabiamy na jednolitą masę i mocząc ręce w wodzie wyrabiamy kotlety.  -- Kotlety panierujemy w bułce i krótko smażymy. Podajemy gorące lub zimne. Smacznego

chleba naszego
Kotlety mielone ze szpinakiem 141

mielone ze szpinakiem. Szpinak nie tylko bardzo fajnie smakuje w kotletach to jeszcze pięknie wyglądają jego zielone kawałki w mięsie :) Aż chce sie jeśc :) Polecam. Składniki dla 4-6 osób: 50 dag mięsa mielonego wieprzowego kajzerka ząbek czosnku cebula 10 dag mrożonego szpinaku łyżeczka masła   1 łyżka otrąb jajko 3/4 szkl. tartej bułki olej sól , pieprz Kajzerkę moczymy(...)zimnej wodzie , odciskamy. Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Liście szpinaku podsmażamy przez chwilkę na maśle. Mięso mieszamy z cebulką , czosnkiem , szpinakiem, otrębami , jajkiem i przyprawami do smaku. Z masy formujemy kotlety , obtaczamy w bułce tartej i smażymy

Słodkości i nie tylko
Bitki/kotlety ze śledzia (według przepisu z 1904 roku) 138

Kotlety ze śledzia? Kiedyś też byłam tym zaskoczona, ale odkąd wypróbowałam dawny przepis z 1904 roku (*) - już nie raz je smażyłam! Co prawda wg oryginału należy użyć solonych filetów, lecz u mnie bywają różne, a ostatnio właśnie śledzie w oleju z suszonymi ziołami - SEKO . Ogólnie bitki smakują rewelacyjnie i w moim domu uwielbiamy je wszyscy! Nawet Ci, którzy nie przepadają(...)śledzi. Następnie wbić jajko oraz dodać namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem. Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety. Każdego z nich obtoczyć w mące i panierować kolejno w jajku (roztrzepanym) oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu - z obu stron na rumiano (na średnim ogniu).      (*) Treść oryginalnego przepisu:   “Licząc

Di gotuje
Kotlety siekane z kurczaka 77

tradycyjnych kotletów z piersi. U mnie dziś z dodatkiem czerwonej papryki, wyszły przepyszne :). Mięso kurczaka możemy zamienić na indyka. Proste i smaczne, smakują wyśmienicie z opiekanymi ziemniaczkami i domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, u mnie ok 500 gram ok pół większej papryki 100 gram żółtego sera w kawałku 2 średniej wielkości jajka u mnie

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety siekane z kurczaka 140

tradycyjnych kotletów z piersi. U mnie dziś z dodatkiem czerwonej papryki, wyszły przepyszne :). Mięso kurczaka możemy zamienić na indyka. Proste i smaczne, smakują wyśmienicie z opiekanymi ziemniaczkami i domową surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, u mnie ok 500 gram ok pół większej papryki 100 gram żółtego sera w kawałku 2 średniej wielkości jajka u mnie

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety mielone w sosie pomidorowym 315

tradycyjnych smażonych kotlecików. Idealnie pasują do ziemniaków i najróżniejszych kasz. Polecam. Prosto, szybko i tanio. Kto z Was lubi takie obiady? Składniki: Na kotlety: 500 g mięsa mielonego – u mnie wieprzowo-wołowe 1 cebula 1 jajko bułka tarta 1 łyżeczka soli – u mnie himalajska Skworcu około 1 i 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu bułka tarta (około(...)gorącej wody Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, dodajemy drobno posiekaną cebulkę (można ją wcześniej podsmażyć), przyprawy i bułkę tartą (na początku mniejszą ilość). Całość dokładnie wyrabiamy dłonią. W przypadku gdyby nasza mięsna masa była zbyt rzadka dodajemy trochu bułki tartej. Z masy formujemy kotlety. Do głębokiego talerza wysypujemy panier do mięs, obtaczamy w nim kotlety

Słodkie okruszki
Glazurowane pulpety z kurczaka i kaszy z ryżem 89

zdrowa, bo danie jest bardziej sycące, bo mniej w nim mięsa i last but not least – dzięki kaszy nie trzeba do masy mięsnej dodawać ani jajek, ani bułki tartej, gdyż stanowi ona doskonałe spoiwo kotletów, kasz i burgerów. Jeśli napisana z pasją wyliczanka cię nie przekonuje, zrób glazurowane pulpety w tradycyjny sposób: dodaj do mięsa kilka łyżek tartej bułki, jajko

Niedzielny kucharz
Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym 2495

mielone w sosie koperkowym to z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi i pyszny niedzielny obiad. Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym -Składniki: Kotlety Mielone: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy jajko  bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku ok. pół łyżeczki vegety 2 łyżki bułki tartej przyprawy: kolendra, majeranek, tymianek, gałka muszkatołowa(...)łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki bulionu warzywnego* 150 ml śmietany 18% Kotlety Mielone w Sosie Koperkowym - Sposób przygotowania: Kotlety mielone: Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie przypraw, dodajemy sól, pieprz (ilość według uznania), musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy mięso.  Z mięsnej

Słodka Strona
Kotlety mielone po meksykańsku 150

Kotlety mielone po meksykańsku Mielone , czasami trudno wymyślić coś z tego pysznego mięsa . Pysznego , pod warunkiem ,że wiecie co zostało zmielone . Czyli ,czy jest to pełnowartościowa łopatka , karkówka , skrawki gulaszowe itp a nie ścięgna , błony ….. Często, można się w sklepach naciąć na mięso mielone garmażeryjne , nie kupujcie go, ostrzegam. Jak przeczytacie skład okaże się , że oprócz sporej dawki(...)inaczej , a pyszne jak zawsze;) Nie , nawet lepsze niż zawsze Składniki dla 4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego , najlepsze z łopatki lub karkówki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej maka do obtoczenia kotletów 1 puszka kukurydzy, zwykła średnia 1 marchewka dość duża 2 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 1 mała puszka groszku 4 strąki świeżego chilli , najlepiej kolorowe

Ogrodnik w podróży
KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 273

cebuli 2 ząbki czosnku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony ulubione przyprawy np. papryka, zioła prowansalskie , bazylia 50 g tłuszczu do smażenia kotletów i zeszklenia cebuli (u mnie smalec gęsi ) opcjonalnie 1 jajko opcjonalnie 1-2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki lub innej zieleniny opcjonalnie mąka kokosowa lub łupiny babki jajowatej do zagęszczenia masy (u mnie bez jakichkolwiek dodatków(...)natkę pietruszki choć wiem, że nie wszystkie dzieci lubią zielone dodatki więc pozostawiam Wam wybór Masę warto schłodzić by łatwiej formować kotleciki a jeśli jest zbyt rzadka (kwestia wielkości jajka, ilości tłuszczu na którym duszona była cebula czy samego mięsa) można opcjonalnie dodać odrobinę mąki kokosowej lub łupin babki jajowatej. Osobiście nie dodaję żadnych zagęszczaczy tylko formuję malutkie kotleciki. Masę

Ola la LCHF
Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami 136

Kotlety z dorsza idealnie nadają się na danie główne, lecz na zimno doskonale sprawdzą się jako dodatek do kanapek. Kotlety z ryby są mięciutkie i pyszne. Jeśli przeszkadza Ci tranowy posmak morskiej ryby wystarczy ją co najmniej na godzinę przed przyrządzeniem skropić sokiem z cytryny. Dzisiejsze kotleciki aromatyzowane dodatkiem suszonych  pomidorów i kaparów zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Zapraszam do przepisu(...)Składniki: 1 kg filetów z dorsza 8-10 suszonych pomidorów z zalewy 3-4 łyżki kaparów ze słoiczka 1 jajko sok z cytryny bułka tarta do farszu i do obtaczania sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: z filetów usunąć skórę i ewentualnie pozostałe ości, skropić sokiem z cytryny. Zmielić w maszynce do mięsa odsączyć z zalewy suszone pomidory i kapary

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z kalafiora 100

zagotowujemy. Dodajemy sól i gotujemy przez 10 minut. Odcedzamy, studzimy, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków. Do kalafiora dodajemy jajka, bułkę tartą, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Mieszamy. Z masy formujemy kotlety, które następnie panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy je na talerzu wyłożonym

Qchnia po prostu
Kotlety z selera + film 106

może być świetną propozycją na fajną przekąskę albo stanowić dodatek do ziemniaków i surówki. Kotlety z selera to znakomity pomysł na wegetariańską wersję kotleta schabowego.     składniki na 3 porcje 1 duży seler 2 jajka olej do smażenia bułka tarta do panierowania zioła prowansalskie czarny pieprz sól przepis Umyty seler obieramy a następnie kroimy w plastry o grubości około(...)plastry selera posypujemy z obu stron odrobiną soli, czarnym pieprzem i szczyptą ziół prowanasalskich a następnie obtaczamy w rozmąconych jajkach i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane kotlety podajemy z surówką i ziemniakami.   Artykuł Kotlety z selera + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Kotlety mielone z pieczarkami 246

dodatkiem kiszonej kapusty i suszonych grzybów, polecam! Kotlety tradycyjnie podaję z ziemniakami tłuczonymi, całymi lub puree, z buraczkami lub marchewką i groszkiem. Lubię także połączenie z mizerią lub kiszonymi ogórkami. Składniki: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (lub drobiowego) • 250 g pieczarek • 2 duże cebule • 2 jajka + opcjonalnie 1/4 szklanki rosołu lub gazowanej wody(...)mąki bezglutenowej • sól, pieprz, szczypta lubczyku • olej Przygotowanie: W misce łączę mięso z podsmażonymi wcześniej na oleju drobno posiekanymi pieczarkami i cebulą. Dodaję jajka, opcjonalnie rosół lub wodę, przyprawiam. Formuję nieduże kotlety, lekko spłaszczam. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron uprzednio obtoczone w bułce tartej

Zasmakuj Kuchni
Kotlet szwajcarski 128

kotlecika dodałam po trzy kawałeczki sera i kawałeczek masełka Kotlety zwinąć dość ciasno. Należy zwrócić uwagę, żeby ser żółty i masło nie wystawało na zewnątrz kotleta. Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania