kokosowe - 19941 przepisów (strona:601/1330)

Szybkie ciasto z wiśniami 125

rodzinka się odczepiła, a ja mogę nadal mieszać w garach. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (to z Biedronki jest wegańskie) 400 ml mleka sojowego 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 60 g cukru 20 g cukru lawendowego opcjonalnie 100 g (3 czubate łyżki) dżemu wiśniowego lub po prostu zmiksuj odsączone 100 g wiśni na gładki mus 200 g wydrylowanych wiśni(...)międzyczasie zrób krem. Ugotuj budyń z 400 ml mleka, budyniu proszku i cukru (zostaw łyżkę zwykłego i lawendowego cukru do posypania ciasta). Zdejmij budyń z ognia i dodaj mleko kokosowe. Dokładnie wymieszaj. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem. Na dżem wyłóż krem budyniowy. Na kremie ułóż owoce lekko je wciskając i posyp resztą cukru. Możesz od razu jeść, ale będzie jeszcze

greenscarf
Najłatwiejsze ciasto drożdżowe bez wyrabiania 276

wymiarach 23x23cm . Najłatwiejsze ciasto drożdżowe bez wyrabiania Składniki: 320g mąki pszennej 250ml mleka 75g domowego cukru z wanilią 25g drożdży 1 jajko 50ml (ok.6 łyżek) oleju (u mnie kokosowy) 200g owoców (u mnie czereśnie) cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - mleko podgrzać, aby było letnie - w misce rozkruszyć drożdże, dodać cukier, pozostawić(...)konsystencji - do drożdży dodać połowę letniego mleka oraz 6 łyżek mąki, składniki wymieszać - rozczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - do wyrośniętego rozczynu dodać jajko, resztę mleka i olej (kokosowy musi być płynny), składniki wymieszać trzepaczką lub łyżką - mąkę przesiać do miski, wymieszać dokładnie z innymi składnikami - konsystencja ciasta powinna być rzadsza niż na klasyczne ciasto drożdżowe, ale nieco bardziej

Smakołyki Bereniki
Orzeźwiające ciasto jagodowo- morelowe 111

serka waniliowego 4 łyżeczki żelatyny 1 galaretka morelowa 1 galaretka jagodowa 8 pokrojonych połówek moreli z puszki 30 dag jagód pół szklanki dżemu morelowego 8 łyżek wiórków kokosowych Sposób wykonania: Brytfankę wykładamy pergaminem. Białka ubijamy z cukrami. Dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem. Pieczemy 40 min w 180 st. Wyjmujemy i ostudzamy. Przekrawamy na 3 placki. Kremówkę ubijamy, mieszamy z serkiem(...)kremówki. Przykrywamy 2 plackiem i nasączamy. Wykładamy morelami, polewamy galaretką morelową. Gdy zastygnie, smarujemy ją resztą śmietany. Na wierzchu układamy 3 placek, smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Chłodzimy najlepiej na całą noc w lodówce

Podróż w kulinaria
Wegańskie gryczane pankejki 167

nowych rozwiązań. Te pankejki są naprawdę smaczne i zdrowe.   GRYCZANE WEGAŃSKIE PANKEJKI 🔝🔝 ✔ 75g mąki gryczanej @purerein ✔ 1 czubata łyżka mąki kukurydziane j ✔ 1/2 banan a ✔ 125ml mleka: kokosowe i migdałow e ✔ 2 łyżecz ki proszku do pieczenia/ sody ✔ ksylitol wedle uznania np. @purerein Składniki mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym. Z przepisu wychodzi 10 sztuk

Tetiisheri
Czy recenzje na blogach kulinarnych są obiektywne ? 131

Łatwy orzech do zgryzienia – idealne dla miłośników orzechów nerkowca, w tym dla nas. W połączeniu ze słodyczą daktyli – rewelacja.  Migdały pod palmą – pięknie się prezentują, obtoczone w wiórkach kokosowych, przepełnione słodkim smakiem rodzynek i daktyli z delikatnym aromatem i dużą ilością drobno posiekanych migdałów. Pralinki są bardzo słodkie, chyba najsłodsze z całej rodziny Rawnello, ale… o takie właśnie(...)zaspakaja głód i chęć na słodycze. Yummy Orange (pomarańczowy) - batonik charakteryzuje się mocno wyczuwalnym, nieco przytłaczającym pozostałe smaki cytrusowym aromatem. Jest słodki, ale nie przesłodzony, z wyraźnie widocznymi wiórkami kokosowymi i drobno posiekanymi migdałami. Gryczanki - to raczej przekąska niż słodycze. Podstawę stanowi polska kiełkowana kasza gryczana. No i w tym wypadku mieliśmy z Pawłem zupełnie odrębne zdanie. Ja nie jadam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placuszki ryżowe z porzeczkami, bezglutenowe, bezmleczne 187

był to serek waniliowy, ciasteczkowe okruszki i owoce. Placuszki ryżowe z porzeczkami, bezglutenowe, bezmleczne 150 g mąki ryżowej 220 ml soku jabłkowego łyżeczka cukru 2 jajka 2 łyżeczki oleju kokosowego dwie garści czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia (lub inny tłuszcz) do podania: kuleczki czerwonej porzeczki pokruszone ciasteczka, np.  takie Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy z sokiem, cukrem, jajkami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka kokosowo - lawendowe z białą czekoladą. 143

polecam ten przepis!   CIASTECZKA KOKOSOWO - LAWENDOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ.           Składniki na około 35 sztuk: 320 g mąki pszennej tortowej  60 g wiórków kokosowych 125 g masła 150 g cukru 1 łyżka  cukru lawendowego 1 łyżeczka  esencji waniliowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jajko 90 g posiekanej białej czekolady(...)dużej misce utrzeć masło, cukier, cukier lawendowy i esencję waniliową na jasną, kremową masę. Dodać jajko i wymieszać. Mąkę przesiać do drugiej miski, dodać proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Do masy maślanej dodawać stopniowo mieszankę mączną, ciągle mieszając do uzyskania miękkiego ciasta. Posiekaną czekoladę i kwiaty ususzonej lawendy wmieszać ręcznie. W rękach formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać

Zakątek rozkoszy kulinarnych
LODY TRUSKAWKOWO - BANANOWE 209

bardzo delikatne. Dzięki dodatkowi dojrzałych bananów są słodkie, ale zawsze można je dosłodzić np. miodem. Również kilka łyżek kremowej śmietanki lub mleczka kokosowego sprawia, że miksowane owoce łatwiej się łączą, a smak lodów jest jeszcze delikatniejszy. Zakochacie się w tych lodach bez pamięci, jestem pewna :) A tu znajdziecie(...)połączeń z bananowymi lodami :) SKŁADNIKI: 500 g truskawek (świeżych, poza sezonem mrożonych) 3 dojrzałe banany opcjonalnie: miód do smaku i kilka łyżek  śmietanki kremówki lub mleczka kokosowego WYKONANIE: Kilka godzin lub wieczór wcześniej banany obierz ze skórki, pokrój w 1 cm plasterki i zamroź razem z truskawkami pozbawionymi szypułek

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa krem z pomidorów z mlekiem kokosowym 77

Lato to idealny sezon na pyszne zupy ze świeżych pomidorów. Jeżeli znudziła się już Wam klasyczna pomidorówka, warto poeksperymentować. Przepis na krem z pomidorów z mlekiem kokosowym znalazłam w Jadłonomii Marty Dymek. Początkowo do pomysłu podeszłam sceptycznie ale ciekawość zwyciężyła. I dobrze bo zupa okazała się pyszna - delikatna i kremowa a mleko kokosowe dodawało naprawdę przyjemnego posmaku. Jeżeli chodzi

Milion Smaków
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 136

masła     200g cukru     1 łyżka likieru toffi (w oryginale połowa mniej ekstraktu z wanilii)     1 jajko (duże) Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych     100g czekolady (użyłam mlecznej) W dużej misce zmiksować masło ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać likier i następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia(...)oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć a blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde.)  Ostudzić na kratce

Di gotuje
Mufinki czekoladowo-kokosowo-orzechowe z granatem 124

niczym smarować, mufinki po upieczeniu bez problemu można było wyjąć. 100 g mąki 100 g cukru  100 ml mleka  100 ml oleju  2-3 łyżki wiórków kokosowych  2-3 łyżki mielonych orzechów Skworcu 80 g czekolady  2 jajka  2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  dodatkowo 20 g czekolady granat Mleko, cukier(...)dodać połamaną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i  zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać wiórki kokosowe, mielone , mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.F ormę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika, piec

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe ciasto kokosowo-śmietankowe z porzeczkami 495

masła 1 szklanka cukru trzcinowego Demerara  Symbio 4 żółtka 2 łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa śmietanokwo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 3 szklanki czerwonych porzeczek Najpierw wykonujemy ciasto. Mnie pomógł robot. Ze składników

Z Kuchni Do Kuchni
Pudding chia z truskawkami 101

niż mleko krowie. Są bardzo cenione przez wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę. Wszystkie naturalne i zdrowe produkty znajdziecie w sklepie internetowym   www.naturalniezdrowe.com.pl Składniki: 1 puszka (400ml) mleczka kokosowego 100 ml dowolnego mleka 4 czubate łyżki nasion chia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300g truskawek garść posiekanych orzechów włoskich Do miski wlać mleczko kokosowe, dowolne mleko, ekstrakt

kuchnia doski
KURCZAK W KREMOWYM SOSIE 319

Kurczak otulony lekkim ,kremowym sosem na bazie pomidorów,mleczka kokosowego i suszonych ziół.Prosty przepis ,ale jak wszystko co proste to w smaku jest wyśmienite.Polecam. Porcja ma ok.400 kcal. 4 kawałki kurczaka olej 1puszka pomidorów 1-2 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka octu winnego 0.5 szkl.bulionu 1 cebula sól pieprz bazylia zielenina ********************************************  Porcje kurczaka obsmażyč na oleju.Podla

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 174

masła     200g cukru     1 łyżka likieru toffi (w oryginale połowa mniej ekstraktu z wanilii)     1 jajko (duże) Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych     100g czekolady (użyłam mlecznej) W dużej misce zmiksować masło ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać likier i następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia(...)oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć a blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde.)  Ostudzić na kratce

Di gotuje