sera. Jest zbite, kremowe i taaaakie pyyyyszne! Kolejny dowód na to, że ciasta z jaglanki są po prostu najlepsze. Składniki: na spód: 200 g płatków jaglanych 100 g oleju kokosowego 100 g cukru trzcinowego 1 żółtko 1 banan Płatki jaglane łączymy w misce z olejemy kokosowym, cukrem trzcinowym, żółtkiem i bananem (zmiksowanym wcześniej na gładkie puree). Zagniatamy ciasto. Przed
Kuchnia EllieŻeby nie było nudno mam dla Was ciasto czekoladowe, niby zwykły murzynek ale skrywa w sobie serowo kokosowe kuleczki. Ciekawie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Przepis podpatrzony gdzieś w sieci ale trochę przerobiony :) Kulki serowe: 400 g twarogu 150 g kokosu 50 g cukru 5 łyżek mąki 2 jajka Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy równej wielkości kulki, które
Cynamonowe szczęścieciasto. Z pewnościom będę do niego wracać a was zachęcam do upieczenia. Składniki: Suche składniki: 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki 1,5 szkl cukru kokosowego 0,5 szkl kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej o smaku kokosowym 1 płaska łyżeczka przyprawy korzennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Mokre składniki: 3 jajka
Ala piecze i gotujemiodu z ogórecznika Dodatkowo: - marmolada - 2 białka do smarowania pierników Polewa z czekolady: - 300g czekolady o minimim 70% zawartości kakao - ok.120ml słodkiej śmietanki (dałam double cream) - 3 łyżki oleju kokosowego - 1,5 łyżki miodu z ogórecznika Ciasto zarabiamy dzień przed pieczeniem. Mąkę i kakao przesiewamy do miski – mieszamy. Miód z ogórecznika zagotowujemy z przyprawą do piernika. Odstawiamy, dodajemy masło, mieszamy(...)można też polukrować). W tym celu – połamaną na kawałki czekoladę rozpuszczamy na parze (spód miski nie może stykać się z wodą), cały czas mieszając dodajemy słodką śmietankę i olej kokosowy. Gdy czekolada prawie się rozpuści miskę odstawiamy, dalej mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Do gotowej polewy dodajemy miód – mieszamy. Pierniczki zanurzamy w polewie lub smarujemy pędzelkiem (będzie wydajniej). Moim zdaniem wystarczy
mojewypiekiinietylkoDziś przedstawię Wam przepis na muffiny jagodowo- kokosowe. Do ich wykonania użyłam urocze papilotki od Papilart . Składniki: * 300 ml mleka * 300 g mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 jajka * 100 g cukru * 300 ml oleju * 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) * 90 g wiórków kokosowych * około 200 g jagód Wykonanie: Wszystkie składniki prócz jagód przełożyć
Zrób to smacznieumiejętne szukanie zamienników :) Składniki (ok. 25 sztuk): 200 g suszonych daktyli (jeśli są twarde, namocz je wcześniej na kilka godzin w wodzie, żeby łatwiej było blendować) 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 kopiasta łyżka karobu (lub kakao niesłodzonego w nieco mniejszej ilości) 1 kopiasta łyżka kremowego masła orzechowego (bez cukru) szczypta soli 1. Mleko kokosowe włóż do zamrażarki
Powiedz dietom niecebule - biała + czerwona 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 250 g pieczarek 400 g mięsa wołowego (może być także wołowo-wieprzowe) 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka chilli 2 łyżeczki mielonego kuminu wydrążony miąższ z batatów 50 g mozzarelli (opcjonalnie) sól i pieprz Wszystkie warzywa oprócz pieczarek myjemy, obieramy i wkładamy(...)malaksera i drobno rozdrabniamy. Jeśli nie macie rozdrabniacza to po prostu drobno je posiekajcie. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego i dodajemy rozdrobnione warzywa. Podsmażamy do miękkości, a następnie dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż odparuje cały płyn. Warzywa odgarniamy na bok i na środek patelni wrzucamy połowę porcji mięsa
Cooking Monsterszklance z mlekiem i wlać na gotujące się mleko,stale mieszając. Gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem utrzeć i dodawać stopniowo budyń stale ucierając. Dodatkowo wiórki kokosowe 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub inny 1 galaretka truskawkowa Galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody i poczekać aż lekko stężeje. Składanie ciasta Blat biszkoptowy dżem Masa budyniowa (odłożyć(...)łyżki masy) blat biszkoptowy z wykrojonymi otworkami masa budyniowa wiórki kokosowe galaretkę powlewać do wyciętych kółek w biszkopcie ciasto biedronka
O kuchni z uczuciemktóry natknęłam się u Olgi Smile . Składniki: - 1 tuszka makreli wędzonej ok.300g - ok.300g białego twarożku kremowego (sera 3-krotnie mielonego) - 2 średnie cebule - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego) lub zwykłego - sok wyciśnięty z 1/2 cytryny - świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - 2 szczypty soli do cebuli (można pominąć) - koperek do posypania - chili dla podkręcenia smaku (można pominąć(...)Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju kokosowym. Lekko posoliłam. Pod koniec smażenia dodałam obrane przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. W czasie podsmażania cebuli obrałam makrelę ze skóry i ości. Rozdrobniłam na malutkie kawałki, by dokładnie usunąć ości. Przełożyłam do miski. Dodałam serek, cebulę z czosnkiem. sok wyciśnięty z cytryny, doprawiłam świeżo mielonym pieprzem i dokładnie zblendowałam. Masę
Smaczne Zdrowetort musi dość długo czekać na gości) +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję, dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego(...)owoce nieco kremu, na który przyklei się kolejny spód. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Gotowy tort pokrywamy warstwą kremu. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę oleju kokosowego dla odpowiedniej konsystencji – im więcej tym rzadsza będzie polewa i cieńsze strużki na cieście. Kiedy czekolada nie jest już gorąca, ale wciąż jeszcze jest płynna przekładamy ją do woreczka
Ciastkozercywspominać? Kokos i czekolada... Pycha! (około 28 sztuk o średnicy 6 cm) 125g masła 120g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 280g mąki pszennej 60g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 20g czekolady do środka (u mnie mikro kropla truskawkowa i kropelki z gorzkiej czekolady - Cukieteria ) czekolada na wierzch (u mnie kropelki z gorzkiej czekolady(...)Cukieteria ) Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do puszystości. Dodać jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia Całość dokładnie wymieszać i połączyć z wiórkami kokosowymi. Na końcu do masy delikatnie wmieszać drobinki czekolady. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. (Można uformować kulki, które należy mocno spłaszczyć.) Otrzymane ciasteczka ułożyć
Di gotujesmakuje doskonale. Pierogi z jagodami, śmietaną i kokosem Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka oliwy ciepła woda szczypta soli 400 g jagód śmietana 18% wiórki kokosowe Przygotowanie: Mąkę wysypujemy na blat. Robimy zagłębienie, dodajemy roztrzepane jajko, oliwę i stopniowo ciepłą wodę - tyle, aby powstało elastyczne ciasto. Ciasto odstawiamy na kwadrans, przykryte ręcznikiem. Rozwałkowujemy na cienki placek(...)szklanką wycinamy krążki, nakładamy jagody i zlepiamy. Gotujemy we wrzącej wodzie. Podajemy polane śmietaną i posypane wiórkami kokosowymi. Z 400 g jagód przygotowałam dwie porcje ciasta z podanego wyżej przepisu. Ugotowane pierogi można zamrozić - wystarczy ułożyć na posypanej mąką tacy i zamrozić
Moja smaczna kuchniaJogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Składniki: 125 g jogurtu naturalnego 4 łyżki jagód 1 łyżka masła z orzeszków ziemnych 1 łyżeczka nasion chia 3 łyżki wiórków kokosowych miód do smaku Przygotowanie: Jogurt mieszamy z 2 łyżkami jagód, nasionami chia i miodem. Przelewamy do słoiczka. Na wierzchu układamy 2 łyżki wiórków kokosowych, masło orzechowe i pozostałe jagody. Oprószamy kokosem
Moja smaczna kuchniabuzi. Polecam, bo warto spróbować ;) Ps. Zajrzyjcie - http://profi.com.pl/ Składniki: 1 opakowanie pasztetu Wielkopolskiego drobiowego z czosnkiem PROFI 10 świeżych, dużych pieczarek 75 g żółtego sera 1 łyżka oleju kokosowego 2 ząbki czosnku 300 g świeżego szpinaku 250 g makaronu wstążki sól, pieprz Pieczarki umyć, wyciąć ogonki i część miąższu. Do każdej pieczarki nałożyć około 1,5 łyżeczki pasztetu, wierzch(...)posypać tartym, żółtym serem. Zapiec w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju kokosowym, do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać rozdrobniony szpinak, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić. Na talerze wyłożyć makaronowe gniazdka, na każdym położyć 1 łyżkę szpinaku i zapieczoną z pasztetem pieczarkę
Domowa cukiernia Ewybabki Piaskowe babeczki z borówkami - przepis: Składniki: (na 12 babeczek) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 4 jajka "L" o temp. pokojowej 65 ml płynnego oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy 16 g cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100-150 g borówek cukier puder do oprószenia Piaskowe(...)partiami dodawaj przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Ubijaj, aż mąka połączy się z masą. Dodaj sodę oraz proszek do pieczenia. Pod koniec ubijania dodaj płynny olej kokosowy, ubijaj, aż wszystkie składniki dobrze się wymieszają. Borówki opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Papilotki (użyłam dość wysokich, z grubego, sztywnego papieru) umieść w blaszce do muffinek
Moje Qulinaria