ml.sosu sojowego 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki curry 1 cebula 1/2 paryki czerwonej 1 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 20 dag.ryżu pełnoziarnistego np. 5 dag.wiórek kokosowych sól pieprz plastry ananasa z puszki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Gotujemy ryż na sypko.Dodajemy wiórki kokosowe ,mieszamy razem. Sos sojowy mieszamy z zalewą ananasa.Dodajemy posiekane w cienkie plasterki czosnek i curry.Marynatą zalewamy piersi
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszkl. cukru pudru, 2 jajka, 200 g startej na grubych oczkach cukinii, 1 1/3 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru cynamonowego, 3 łyżki wiórek kokosowych 1/3 szkl. jagód WYKONANIE Cukinię myjemy, ścieramy na tarce razem ze skórką, osączamy z nadmiaru soku. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 jajku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem(...)pieczenia, cukier cynamonowy, wiórki kokosowe oraz cukinię – mieszamy łyżką, na końcu dodajemy jagody, delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy o wymiarach 24x12 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 50-60 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Uwaga: składniki do przygotowania ciasta powinny mieć temperaturę pokojową
słodki bratekdaniu. Towarzyszą mu świeże kurki i koperek. Składniki 100 g kaszy pęczak 200 g świeżych kurek 700 ml intensywnego bulionu warzywnego 1 mała cebula 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka sosu sojowego kilka gałązek koperku kilka szczypt cząbru sól świeżo mielony pieprz Kurki myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka, a koperek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy
My Chcemy Jeśćbazie cukinii i kokosu, czas idealny, bo sezon cukiniowy trwa nadal. Składniki na ok. 15-17 sztuk w zależności od wielkości Waszych foremek. Składniki suche: - 1 szklanka wiórków kokosowych - 5 łyżek brązowego cukru - 1 szklanka mąki pszennej, u mnie typ 500 - 1 łyżeczka sody - 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego Składniki mokre: - 1 kopiata szklanka startej cukinii - 1 puszka mleczka kokosowego
Apetyczna babeczkazdobycia. ja kupuję je na lokalnym targu z ekologicznymi produktami. Drukuj Lemon Curd z nasionami chia window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 cytryny, najlepiej niewoskowane 1 puszka mleka kokosowego 50 ml wody (opcjonalnie) 2 łyżeczki cukru brązowego (ja użyłam stewii) szczypta soli, kurkumy 3 łyżki nasion chia. Sposób przygotowania Cytryny myjemy i ścieramy skórkę. Wyciskamy sok z cytryny. Dodajemy wodę(...)mleczko kokosowe, cukier, przyprawy. Blendujemy. Próbujemy jeśli trzeba dodajemy cukru/soku z cytryny. Dodajemy nasiona chia, mieszamy. Przekładamy do kubków/szklanek. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/lemon-curd-nasionami-chia/ BosowKuchni Artykuł Lemon Curd z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusoczyste gruszki 1 jajko L mała szczypta soli 3/4 szklanki mleka (u mnie 2%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego (u mnie od Pro-BIO ) olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, szczyptę soli i proszek do pieczenia, wstępnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy jajko, cukier i mleko, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji(...)Obieramy 2 małe gruszki i ścieramy je na tace (na dużych oczkach) do naszej masy. Znów wszystko mieszamy. Placuszki smażymy na minimalnym ogniu na patelni z odrobiną oleju kokosowego. Olej nakładam co którąś partię placuszków. Na rozgrzaną patelnię kładziemy po jednej łyżce masy na jeden placuszek. Placuszki smażymy z obu stron na złoto. Przed każdą następną partią placuszków masę
Słodkie okruszkiłyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki słodkiego sosu chili mały korzeń imbiru (ok 8 cm) 3 ząbki czosnku 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru kokosowego lub brązowego 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Robimy marynata do mięsa: w miseczce łączymy sos teriyaki
W kuchennej krainieżeby mieć Włochy w zasięgu ręki. Wystarczy parę składników i cała rodzina zadowolona. Dziś zrobimy coś bardzo szybkiego do makaronu i bardzo zdrowego! Składniki fusilli Malma nierafinowany olej kokosowy Woj Len cukinia baby czerwona papryka żółta papryka lub igołomska świeże pomidory lub pomidory z puszki bazylia szczypiorek oliwa z oliwek czosnek i cebula ser owczy do posypania(...)plastrach Na rozgrzaną patelnię dajemy trochę oleju kokosowego . Podsmażamy cebulę w piórkach i czosnek w plasterkach. Dodajemy pomidory , rozgniatamy widelcem i dusimy z odrobiną soli i pieprzu do smaku. Dodajemy bazylię. Po chwili dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę pokrojoną w kawałeczki. Zamykamy patelnię. Dusimy do miękkości papryki. Międzyczasie gotujemy fusilli al dente. Kiedy będą gotowe, odcedzamy
Z Kuchni Do Kuchniłyżeczek gorzkiego kakao 4 łyżki mleka 3 duże jajka 1,5 szklanki mąki pszennej (210 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego wiórki kokosowe do dekoracji *użyłam trochę mniejszej keksówki, dlatego część ciasta przelałam do silikonowych babeczek Margarynę rozpuścić w rondelku. Następnie wsypać zwykły cukier i wlać mleko. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Cukier(...)papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Ciasto piec do suchego patyczka około 40 minut**. Ostudzić. Na sam koniec udekorować lekko podgrzaną masą z rondelka i wiórkami kokosowymi. Kroić dopiero po zastygnięciu polewy. ** jeżeli będziecie chcieli przygotować same muffinki to czas pieczenia będzie o wiele krótszy (maksymalnie 20 minut) Przygotowanie masy czekoladowej Murzynek oraz muffinki przed
Ugotowaćserkiem waniliowym i brzoskwiniami. Polecam! :) Puszysty omlet z serkiem waniliowym Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżeczka oleju kokosowego 150 g serka waniliowego 1 brzoskwinia cynamon Sposób wykonania: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Na koniec(...)dodajemy mąkę oraz otręby i wszystko delikatnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Olej kokosowy rozgrzewamy na patelni. Wylewamy masę. Smażymy z obu stron. Przekładamy na talerz. Smarujemy połowę omleta serkiem i składamy na pół, Brzoskwinie kroimy w kostkę i układamy obok omleta. Wszystko posypujemy cynamonem(można pominąć). Smacznego
Smaki NataliiSkładniki: wiórki kokosowe (100 g) woda (1 l) Czas przygotowania: 20 min. Ilość: 1 l. Przygotowanie: Wiórki kokosowe wsypujemy do garnka lub naczynia blendera. Wlewamy 1/2 l gorącej wody. Pozostawiamy na ok 5 min. żeby nasiąknęły. Blendujemy wiórki z wodą. Przelewamy prze cienkie sitko lub gazę. W ten sposób otrzymujemy mleko. Wiórki, które zostały na sitku zalewamy
Weganka gotujefareast-language:EN-US;} Rozgrzewki ciąg dalszy :D Tym razem pomysł na wysokobiałkową owsiankę nie tylko dla kulturysty! Składniki: -> ½ szklanki płatków owsianych -> 1 łyżka wiórek kokosowych -> 1 miarka białka serwatkowego -> 2-3 krople ekstraktu waniliowego -> 2 łyżeczki orzeszków ziemnych -> Sos karmelowy -> Czekolada gorzka -> ½ - 2/3 szklanki mleka ( krowie bądź sojowe(...)Wykonanie: Płatki owsiane z dodatkiem wiórek kokosowych oraz białka zalać mlekiem z dodatkiem ekstraktu waniliowego i wymieszać. W zależności od gramatury można dodać płatków bądź mleka. Następnie dodajemy 2-3 łyżeczki orzeszków. Przekładamy do lodówki na minimum godzinę ( najlepiej całą noc), płyn powinien zostać wchłonięty przez płatki. Przekładamy do miseczki, polewamy sosem karmelowym ( przepis po kliknięciu w nazwę
Jedz zdrowo żyj zdrowo!pudru 100 g masła Beza: 3 - 4 białka 1 litr jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk(...)wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia cały czas miksując. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Następnie stopniowo wlać jogurt i ubić. Potem dodać wiórki kokosowe, które za pomocą łopatki delikatnie wymieszać, i na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Rada: Zamiast jogurtu naturalnego można użyć jogurtu brzoskwiniowego
Ciastka - domowe słodkościu0105ka kukurydziana","75 g erytrol","3 szt jajko","1,5 \u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","0,5 \u0142y\u017ceczka soda oczyszczona","100 ml woda","100 g olej kokosowy"],"recipeInstructions":["Pomara\u0144cz\u0119 obieramy dok\u0142adnie, usuwamy ca\u0142e albedo. Cz\u0105stki przek\u0142adamy do rondelka, zalewamy wod\u0105, dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 10 minut. ","Po ugotowaniu syropu dodajemy(...)kaszka kukurydziana 150 g mąka kukurydziana 75 g erytrol 3 szt jajko 1,5 łyżeczka proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka soda oczyszczona 100 ml woda 100 g olej kokosowy Sposób przygotowania Pomarańczę obieramy dokładnie, usuwamy całe albedo. Cząstki przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 10 minut. Po ugotowaniu syropu dodajemy do niego kaszkę kukurydzianą
Kucharzycamałą blachę lub tortownicę 20 cm: 2 średniej wielkości ugotowane buraki (300-350 g) 200-250 g malin (lub jeżyn) 200 g mąki pszennej 100 g oleju roślinnego (użyłam kokosowego, który roztopiłam nagrzewając piekarnik) 50-100 g cukru (im słodsze maliny tym mniej cukru) 1 duży banan płaska łyżeczka sody oczyszczonej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 ziarenek ziela angielskiego(...)Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Do drugiej miski zetrzyj buraki na drobnych oczkach, dodaj rozgniecione widelcem maliny, zblendowanego banana, skórki cytrusowe oraz olej kokosowy. Połącz suche składniki z mokrymi. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez około 40 minut w piekarniki rozgrzanym do 180 C (termoobieg nie zaszkodzi). Smacznego
greenscarf