kokosowe - 19941 przepisów (strona:590/1330)

Pęczotto ze świeżymi kurkami 146

daniu. Towarzyszą mu świeże kurki i koperek. Składniki 100 g kaszy pęczak 200 g świeżych kurek 700 ml intensywnego bulionu warzywnego 1 mała cebula 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka sosu sojowego kilka gałązek koperku kilka szczypt cząbru sól świeżo mielony pieprz Kurki myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka, a koperek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy

My Chcemy Jeść
Vege muffinki z cukinii 113

bazie cukinii i kokosu, czas idealny, bo sezon cukiniowy trwa nadal.  Składniki na ok. 15-17 sztuk w zależności od wielkości Waszych foremek. Składniki suche: - 1 szklanka wiórków kokosowych - 5 łyżek brązowego cukru - 1 szklanka mąki pszennej, u mnie typ 500 - 1 łyżeczka sody - 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego Składniki mokre: - 1 kopiata szklanka startej cukinii - 1 puszka mleczka kokosowego

Apetyczna babeczka
Lemon Curd z nasionami chia 140

zdobycia. ja kupuję je na lokalnym targu z ekologicznymi produktami. Drukuj Lemon Curd z nasionami chia window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 cytryny, najlepiej niewoskowane 1 puszka mleka kokosowego 50 ml wody (opcjonalnie) 2 łyżeczki cukru brązowego (ja użyłam stewii) szczypta soli, kurkumy 3 łyżki nasion chia. Sposób przygotowania Cytryny myjemy i ścieramy skórkę. Wyciskamy sok z cytryny. Dodajemy wodę(...)mleczko kokosowe, cukier, przyprawy. Blendujemy. Próbujemy jeśli trzeba dodajemy cukru/soku z cytryny. Dodajemy nasiona chia, mieszamy. Przekładamy do kubków/szklanek. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/lemon-curd-nasionami-chia/ BosowKuchni Artykuł Lemon Curd z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Placuszki na mące owsianej z gruszką. Pyszne, delikatne śniadanie. 157

soczyste gruszki 1 jajko L mała szczypta soli 3/4 szklanki mleka (u mnie 2%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego (u mnie od Pro-BIO ) olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, szczyptę soli i proszek do pieczenia, wstępnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy jajko, cukier i mleko, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji(...)Obieramy 2 małe gruszki i ścieramy je na tace (na dużych oczkach) do naszej masy. Znów wszystko mieszamy.  Placuszki smażymy na minimalnym ogniu na patelni z odrobiną oleju kokosowego. Olej nakładam co którąś partię placuszków. Na rozgrzaną patelnię kładziemy po jednej łyżce masy na jeden placuszek. Placuszki smażymy z obu stron na złoto. Przed każdą następną partią placuszków masę

Słodkie okruszki
Makaron po chińsku z wieprzowiną 294

łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki słodkiego sosu chili mały korzeń imbiru (ok 8 cm) 3 ząbki czosnku 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru kokosowego lub brązowego 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Robimy marynata do mięsa: w miseczce łączymy sos teriyaki

W kuchennej krainie
Fusilli z warzywami w pomidorach 123

żeby mieć Włochy w zasięgu ręki. Wystarczy parę składników i cała rodzina zadowolona. Dziś zrobimy coś bardzo szybkiego do makaronu i bardzo zdrowego! Składniki fusilli  Malma nierafinowany olej kokosowy  Woj Len cukinia baby czerwona papryka żółta papryka lub igołomska świeże pomidory lub pomidory z puszki bazylia szczypiorek oliwa z oliwek czosnek i cebula ser owczy do posypania(...)plastrach Na rozgrzaną patelnię dajemy trochę oleju kokosowego . Podsmażamy cebulę w piórkach i czosnek w plasterkach. Dodajemy pomidory , rozgniatamy widelcem i dusimy z odrobiną soli i pieprzu do smaku. Dodajemy bazylię. Po chwili dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę pokrojoną w kawałeczki. Zamykamy patelnię. Dusimy do miękkości papryki. Międzyczasie gotujemy fusilli al dente.  Kiedy będą gotowe, odcedzamy

Z Kuchni Do Kuchni
Murzynek - proste i łatwe ciasto 147

łyżeczek gorzkiego kakao 4 łyżki mleka 3 duże jajka 1,5 szklanki mąki pszennej (210 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego wiórki kokosowe do dekoracji *użyłam trochę mniejszej keksówki, dlatego część ciasta przelałam do silikonowych babeczek  Margarynę rozpuścić w rondelku. Następnie wsypać zwykły cukier i wlać mleko. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Cukier(...)papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Ciasto piec do suchego patyczka około 40 minut**. Ostudzić. Na sam koniec udekorować lekko podgrzaną masą z rondelka i wiórkami kokosowymi. Kroić dopiero po zastygnięciu polewy. ** jeżeli będziecie chcieli przygotować same muffinki to czas pieczenia będzie o wiele krótszy (maksymalnie 20 minut) Przygotowanie masy czekoladowej Murzynek oraz muffinki przed

Ugotować
Puszysty omlet z serkiem waniliowym 196

serkiem waniliowym  i brzoskwiniami.  Polecam! :) Puszysty omlet z serkiem waniliowym  Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżka otrębów pszennych  1 łyżeczka oleju kokosowego 150 g serka waniliowego 1 brzoskwinia cynamon Sposób wykonania:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Na koniec(...)dodajemy mąkę oraz otręby i wszystko delikatnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Olej kokosowy rozgrzewamy na patelni. Wylewamy masę. Smażymy z obu stron. Przekładamy na talerz. Smarujemy połowę omleta serkiem i składamy na pół, Brzoskwinie kroimy w kostkę i układamy obok omleta. Wszystko posypujemy cynamonem(można pominąć). Smacznego

Smaki Natalii
Mleko kokosowe 167

Składniki: wiórki kokosowe (100 g) woda (1 l) Czas przygotowania: 20 min. Ilość: 1 l. Przygotowanie: Wiórki kokosowe wsypujemy do garnka lub naczynia blendera. Wlewamy 1/2 l gorącej wody. Pozostawiamy na ok 5 min. żeby nasiąknęły.  Blendujemy wiórki z wodą.  Przelewamy prze cienkie sitko lub gazę. W ten sposób otrzymujemy mleko.  Wiórki, które zostały na sitku zalewamy

Weganka gotuje
Wysokobiałkowa Owsianka a’la snickers 173

fareast-language:EN-US;} Rozgrzewki ciąg dalszy :D  Tym razem pomysł na wysokobiałkową owsiankę nie tylko dla kulturysty!  Składniki: -> ½ szklanki płatków owsianych -> 1 łyżka wiórek kokosowych -> 1 miarka białka serwatkowego -> 2-3 krople ekstraktu waniliowego -> 2 łyżeczki orzeszków ziemnych  -> Sos karmelowy -> Czekolada gorzka -> ½ - 2/3 szklanki mleka ( krowie bądź sojowe(...)Wykonanie: Płatki owsiane z dodatkiem wiórek kokosowych oraz białka zalać mlekiem z dodatkiem ekstraktu waniliowego i wymieszać. W zależności od gramatury można dodać płatków bądź mleka. Następnie dodajemy 2-3 łyżeczki orzeszków. Przekładamy do lodówki na minimum godzinę ( najlepiej całą noc), płyn powinien zostać wchłonięty przez płatki.   Przekładamy do miseczki, polewamy  sosem karmelowym ( przepis po kliknięciu w nazwę

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
POEMAT JOGURTOWY 188

pudru 100 g masła Beza: 3 - 4  białka 1 litr jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto -   mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk(...)wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia cały czas miksując. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Następnie stopniowo wlać jogurt i ubić. Potem dodać wiórki kokosowe, które za pomocą łopatki delikatnie wymieszać,  i na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Rada: Zamiast jogurtu naturalnego można użyć jogurtu brzoskwiniowego

Ciastka - domowe słodkości
Pomarańczowe ciasto 118

u0105ka kukurydziana","75 g erytrol","3 szt jajko","1,5 \u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","0,5 \u0142y\u017ceczka soda oczyszczona","100 ml woda","100 g olej kokosowy"],"recipeInstructions":["Pomara\u0144cz\u0119 obieramy dok\u0142adnie, usuwamy ca\u0142e albedo. Cz\u0105stki przek\u0142adamy do rondelka, zalewamy wod\u0105, dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 10 minut. ","Po ugotowaniu syropu dodajemy(...)kaszka kukurydziana 150 g mąka kukurydziana 75 g erytrol 3 szt jajko 1,5 łyżeczka proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka soda oczyszczona 100 ml woda 100 g olej kokosowy Sposób przygotowania Pomarańczę obieramy dokładnie, usuwamy całe albedo. Cząstki przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 10 minut. Po ugotowaniu syropu dodajemy do niego kaszkę kukurydzianą

Kucharzyca
Ciasto z buraków i malin 144

małą blachę lub tortownicę 20 cm: 2 średniej wielkości ugotowane buraki (300-350 g) 200-250 g malin (lub jeżyn) 200 g mąki pszennej 100 g oleju roślinnego (użyłam kokosowego, który roztopiłam nagrzewając piekarnik) 50-100 g cukru (im słodsze maliny tym mniej cukru) 1 duży banan płaska łyżeczka sody oczyszczonej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 ziarenek ziela angielskiego(...)Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Do drugiej miski zetrzyj buraki na drobnych oczkach, dodaj rozgniecione widelcem maliny, zblendowanego banana, skórki cytrusowe oraz olej kokosowy. Połącz suche składniki z mokrymi. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez około 40 minut w piekarniki rozgrzanym do 180 C (termoobieg nie zaszkodzi). Smacznego

greenscarf
Wegańska zapiekanka makaronowo-szpinakowa 240

Składniki: makaron kukurydziany (100 g) szpinak (jeśli świeży to 1/2 pęczka, a mrożonego 100 g) mleczko kokosowe (1/2 puszki) pieczarki (3 duże) płatki drożdżowe (1 łyżka) oliwa z oliwek sól pieprz woda Czas przygotowania: 40 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Gotujemy przez chwilę makaron. Wyjmujemy jeszcze twardy. Odcedzamy. Rozdrobniony szpinak smażymy na odrobinie oliwy. Dodajemy sól i pieprz. Kroimy pieczarki(...)małego naczynia żaroodpornego przekładamy makaron. Na nim układamy pieczarki, później szpinak. Zalewamy mleczkiem kokosowym. Pilnujemy, żeby cały makaron był przykryty, bo inaczej wyschnie. Posypujemy łatkami drożdżowymi. Pieczemy przez ok. 15 min. w temperaturze

Weganka gotuje
Mus z mrożonych jeżyn z kokosem i chia 78

także zrobiłam wczoraj! Zapraszam i zachęcam do przygotowania sorbetu z jeżyn . Mus z mrożonych jeżyn z kokosem i chia Składniki: 400 g mrożonych jeżyn woda cukier do smaku wiórki kokosowe do posypania nasiona chia do posypania Przygotowanie: Do blendera przekładamy jeżyny. Dodajemy cukier. Miksujemy i dodajemy tyle wody, aby uzyskać gładki mus. Podajemy posypane nasionami chia i wiórkami kokosowymi

Moja smaczna kuchnia