kokosowe - 19941 przepisów (strona:602/1330)

Ciasteczka kokosowo - lawendowe z białą czekoladą. 127

polecam ten przepis!   CIASTECZKA KOKOSOWO - LAWENDOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ.           Składniki na około 35 sztuk: 320 g mąki pszennej tortowej  60 g wiórków kokosowych 125 g masła 150 g cukru 1 łyżka  cukru lawendowego 1 łyżeczka  esencji waniliowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jajko 90 g posiekanej białej czekolady(...)dużej misce utrzeć masło, cukier, cukier lawendowy i esencję waniliową na jasną, kremową masę. Dodać jajko i wymieszać. Mąkę przesiać do drugiej miski, dodać proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Do masy maślanej dodawać stopniowo mieszankę mączną, ciągle mieszając do uzyskania miękkiego ciasta. Posiekaną czekoladę i kwiaty ususzonej lawendy wmieszać ręcznie. W rękach formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać

Zakątek rozkoszy kulinarnych
LODY TRUSKAWKOWO - BANANOWE 207

bardzo delikatne. Dzięki dodatkowi dojrzałych bananów są słodkie, ale zawsze można je dosłodzić np. miodem. Również kilka łyżek kremowej śmietanki lub mleczka kokosowego sprawia, że miksowane owoce łatwiej się łączą, a smak lodów jest jeszcze delikatniejszy. Zakochacie się w tych lodach bez pamięci, jestem pewna :) A tu znajdziecie(...)połączeń z bananowymi lodami :) SKŁADNIKI: 500 g truskawek (świeżych, poza sezonem mrożonych) 3 dojrzałe banany opcjonalnie: miód do smaku i kilka łyżek  śmietanki kremówki lub mleczka kokosowego WYKONANIE: Kilka godzin lub wieczór wcześniej banany obierz ze skórki, pokrój w 1 cm plasterki i zamroź razem z truskawkami pozbawionymi szypułek

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa krem z pomidorów z mlekiem kokosowym 75

Lato to idealny sezon na pyszne zupy ze świeżych pomidorów. Jeżeli znudziła się już Wam klasyczna pomidorówka, warto poeksperymentować. Przepis na krem z pomidorów z mlekiem kokosowym znalazłam w Jadłonomii Marty Dymek. Początkowo do pomysłu podeszłam sceptycznie ale ciekawość zwyciężyła. I dobrze bo zupa okazała się pyszna - delikatna i kremowa a mleko kokosowe dodawało naprawdę przyjemnego posmaku. Jeżeli chodzi

Milion Smaków
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 130

masła     200g cukru     1 łyżka likieru toffi (w oryginale połowa mniej ekstraktu z wanilii)     1 jajko (duże) Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych     100g czekolady (użyłam mlecznej) W dużej misce zmiksować masło ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać likier i następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia(...)oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć a blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde.)  Ostudzić na kratce

Di gotuje
Mufinki czekoladowo-kokosowo-orzechowe z granatem 122

niczym smarować, mufinki po upieczeniu bez problemu można było wyjąć. 100 g mąki 100 g cukru  100 ml mleka  100 ml oleju  2-3 łyżki wiórków kokosowych  2-3 łyżki mielonych orzechów Skworcu 80 g czekolady  2 jajka  2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  dodatkowo 20 g czekolady granat Mleko, cukier(...)dodać połamaną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i  zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać wiórki kokosowe, mielone , mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.F ormę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika, piec

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe ciasto kokosowo-śmietankowe z porzeczkami 490

masła 1 szklanka cukru trzcinowego Demerara  Symbio 4 żółtka 2 łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa śmietanokwo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 3 szklanki czerwonych porzeczek Najpierw wykonujemy ciasto. Mnie pomógł robot. Ze składników

Z Kuchni Do Kuchni
Pudding chia z truskawkami 98

niż mleko krowie. Są bardzo cenione przez wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę. Wszystkie naturalne i zdrowe produkty znajdziecie w sklepie internetowym   www.naturalniezdrowe.com.pl Składniki: 1 puszka (400ml) mleczka kokosowego 100 ml dowolnego mleka 4 czubate łyżki nasion chia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300g truskawek garść posiekanych orzechów włoskich Do miski wlać mleczko kokosowe, dowolne mleko, ekstrakt

kuchnia doski
KURCZAK W KREMOWYM SOSIE 309

Kurczak otulony lekkim ,kremowym sosem na bazie pomidorów,mleczka kokosowego i suszonych ziół.Prosty przepis ,ale jak wszystko co proste to w smaku jest wyśmienite.Polecam. Porcja ma ok.400 kcal. 4 kawałki kurczaka olej 1puszka pomidorów 1-2 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka octu winnego 0.5 szkl.bulionu 1 cebula sól pieprz bazylia zielenina ********************************************  Porcje kurczaka obsmażyč na oleju.Podla

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 170

masła     200g cukru     1 łyżka likieru toffi (w oryginale połowa mniej ekstraktu z wanilii)     1 jajko (duże) Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych     100g czekolady (użyłam mlecznej) W dużej misce zmiksować masło ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać likier i następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia(...)oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać posiekaną czekoladę. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć a blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone będą zbyt twarde.)  Ostudzić na kratce

Di gotuje
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 98

Składniki na ciasto: 150 g mąki kokosowej 5-6 białek pół szklanki oleju kokosowego 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g maku niebieskiego Warstwa truskawkowa: 500 g truskawek galaretka truskawkowa 3 - 4 nektarynki Lemon curd: 3 cytryny szklanka cukru 100 g masła 3 żółtka + 1 jajko Dodatkowo: 3 suche bezy 5 kwiatów lawendy Przygotowanie: Suche składniki

Karczma Honorietty
Naleśniki drożdżowe z twarożkiem, jogurtem i dżemem wiśniowym. 134

szklanki mąki typ 550 7 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 200 g sera białego śmietankowego 1 cukier waniliowy 2/3 łyżki cukru do smaku dowolny dżem ja użyłam wiśniowy olej kokosowy do smażenia mały kubeczek jogurtu gruszkowego Wykonanie: Połowę ciepłego mleka wlać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy,drożdże i 3 łyżki mąki, dobrze wymieszać, przykryć talerzykiem i odstawić do lekkiego(...)podrośnięcia.Następnie dodać resztę mleka, jajka i resztę mąki, dobrze wymieszać ciasto.Patelnię rozgrzać posmarować olejem kokosowym i nalewać chochelką porcję ciasta. Piec z obydwu stron na rumiano. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i małym kubeczkiem jogurtu.Nakładać na naleśnik i zwijać w dowolny sposób. Naleśniki można polać gęstym jogurtem owocowym a na wierzch zrobić kleksa z dżemu wiśniowego

Sama słodycz i szczypta chili
KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 102

KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP Zup ciąg dalszy, tym razem nieco orientalne wydanie zwykłego rosołu. Dodając zaledwie kilka dodatków powstaje zupełnie nowa zupa, która jest lekka i w niczym nie przypomina prostego rosołu, z którego powstała. Continuing with soups I’ve made an oriental version of chicken broth. By adding only few ingredients we’ll make(...)made of. SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions): 1-1,5 l chicken broth vegetables from the soup (carrot, parsley root) chicken from the soup

Martyna Cooks
Herbatniki kokosowe 182

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Domogród . (Całkowicie zmodyfikowałam przepis.) Ciasteczka są bardzo proste w przygotowaniu, a przy okazji niezwykle pyszne, chrupiące, kokosowe... Smakują jak typowe herbatniki, ale wyróżniają się kuszącym aromatem, który przyciąga już podczas pieczenia. Kto się skusi? (około 15 sztuk (*))  50g masła/margaryny 80g cukru 1 jajko 130 mąki pszennej 40g wiórek kokosowych

Di gotuje
Pina Colada z antonówką 135

pełni oznacza tylko jedno: upały, wolne, drinki i dobre jedzenie.  Dzisiaj trochę pobudzamy klasykę i dodajemy oryginalne smaki. 2 drinki Składniki: 80 ml białego rumu 40 ml mleka kokosowego 50 ml soku jabłkowego z antonówki 50 ml soku z ananasa kostki lodu i świeży ananas do dekoracji Przygotowanie: do naczynia miksującego wrzucamy lód i wlewamy rum, mleko kokosowe

Niezły Młynek
Trufle w wersji fit 175

przygotowania i ilość porcji 25 minut + kilka godzin na schłodzenie, około 30 kulek. Produkty 200 g suszonych daktyli, 1 tabliczka czekolady deserowej, 100 g orzechów włoskich, 1 pomarańcza, wiórki kokosowe, kakao Przygotowanie Daktyle pokrój na małe kawałki i wrzuć do rondelka. Dodaj sok z pomarańczy wraz z miąższem. Gotuj przez około 15 minut, a następnie odstaw do ostygnięcia. Orzechy posiekaj(...)łyżki kakao. Wszystkie produkty jeszcze raz zmiksuj. Masę odstaw do lodówki na kilka godzin. Gdy masa się schłodzi uformuj z niej małe kulki i obtocz je w wiórkach kokosowych, kakao lub orzechach. Wiem co jem Daktyle to bardzo zdrowe, słodkie owoce. Zawierają dużo przeciwutleniaczy oraz witamin z grupy B i witaminy A, C, K. Ze względu na dużą zawartość błonnika

Fit&Fast Kitchen