kokosowe - 19941 przepisów (strona:609/1330)

Bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe :) 128

ciasto w ogóle nie miało być ciastem, a muffinkami :D Babeczkami o smaku kokosowym, ale w trakcie pomyślałam jeszcze o cytrynie. W końcu wyszło coś takiego :P Cienkie, kruche, łatwo łamiące się, z wyczuwalnym smakiem zarówno kokosa i cytryny ciasto. Przez niektórych okrzyknięte sernikiem :D  Składniki: 190 g mąki kokosowej (Incola) 60 g mąki amarantusowej (Incola) 1 łyżeczka proszku

Zdrowie na języku :P
Fasola mung z suszonym pomidorem, śliwką , pistacjami i jajami 112

pół łyżeczki czosnku i curry  Proeco passata di pomodoro ok 500 ml pistacje łuskane  Skworcu jaja – ile chcesz parmezan ulubione zioła, bazylia, mix sałat do dekoracji olej kokosowy do smażenia Fasolę mung wypłucz i zalej zimną wodą. Zostaw na całą noc, niech się moczy. Na drugi dzień ponownie opłucz i odsącz z wody na sitku. Na rozgrzanym oleju(...)kokosowym podsmaż cebulkę dodając do niej czosnek i curry. Smażyłam na niewielkiej ilości oleju , gdyż używałam patelni wysokiej o średnicy 28 cm  z linii Woll Szafir Wkrój suszone pomidory oraz suszona śliwkę. Podduś. Do całości dodaj fasoli i dosmacz solą. Wymieszaj i duś pod przykryciem dolewając od czasu do czasu niewielką ilość wody. I duś do momentu ,aż fasolka

Z Kuchni Do Kuchni
Mielone z młodą kapustą i koperkiem 180

sztuki młodej kapusty pęczek świeżego koperku 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku bułka tarta do obtoczenia olej kokosowy do smażenia Sposób wykonania: Kapustę i koperek, myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy na desce nożem, łączymy w misce z mielonym mięsem, oraz drobno posiekaną cebulą, wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy(...)bułkę tartą, masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
.1238. pecany w kółko 110

Specjalnie dla czytelników mojego bloga mam kod rabatowy, dzięki któremu zapłacicie za zakupy jeszcze mniej :) Oto on - breakfastofdreams15 :) Co znalazło się w mojej paczce?  ~ masło orzechowe ~ erytrol ~ cukier kokosowy ~ surowa czekolada ~ ciecierzyca ~ kasza gryczana niepalona ~ mąka kokosowa  Już niedługo na blogu przepisy z powyższymi produktami! :) Zachęcam Was do zapoznania się z ofertą! :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mam też do Was wielką prośbę

breakfast of dreams
Tarta Truskawkowa Chmurka 185

kratce. Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować do otrzymania gładkiej pasty. Resztę mleka i truskawki zmielić blenderem, dodać masło, cukier, zagotować. Do gotującego(...)ewentualnie) Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Bita śmietana: 250 g śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 10-15 bezików'; document.write

moj przepis na
Borówkowy pudding z kaszy kuskus 163

SKŁADNIKI: 1 opakowanie kaszy kuskus 150 g borówek - plus kilka do dekoracji 1 kiwi wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: Kaszę kukus przygotować wedle zaleceń producenta. Dodać do niej borówki i wszystko zmiksować na gładką masę. Możecie to zrobić blenderem, mikserem lub thermomixie (czas 1 minuta i 10 obrotów). Deser udekorowałam borówkami, kiwi, wiórkami kokosowymi

ClauditteMissCooking
Ananasowe muffiny bez dodatku cukru 90

białka/36 g węglowodanów/5 g tłuszczu Składniki na 12 sztuk: 250 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g płatków owsianych 50 g oleju kokosowego (najlepiej nierafinowanego) 1 ananas (po obraniu jego masa powinna oscylować pomiędzy 600-650 g) 1 średni banan łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej płatki migdałowe do dekoracji i 1 łyżka cukru/opcjonalnie(...)dużej miski, do której przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, dodaj płatki owsiane i wymieszaj. Połowę obranego (oczywistość) ananasa zblenduj na gładką masę z bananem i roztopionym olejek kokosowym. Pozostałą cześć ananasa pokrój w drobną, około 5 mm kostkę. Do miski z sypkimi składnikami dodaj owocową papkę, wymieszaj za pomocą dużej łyżki do połączenia składników, nie dłużej po czym dodaj

greenscarf
Kulki z Truskawkami – Prosty Deser 176

herbatników maślanych około 20 twardych i nie za dużych truskawek 2 łyżki cukru pudru 150 g twarogu (może być chudy, półtłusty, tłusty) 100 g roztopionego masła kilka łyżek wiórek kokosowych Link do filmu z przygotowania: Kulki z truskawkami Przygotowanie: Truskawki oczyszczam z szypułek, myję i dokładnie osuszam. Herbatniki wkładam do woreczka i rozkruszam (herbatniki możemy rozkruszyć wałkiem, dłońmi lub włożyć(...)wyrabiam dłonią na jednolita masę. Z tak przygotowanej masy formuję placuszki na dłoni, na środek kładę truskawkę i zlepiam masę aby powstała kulka. Tak uformowaną kulkę obtaczam we wiórkach kokosowych. Kulki układam na talerzu i wstawiam do lodówki na około 60 minut do schłodzenia. Kulki z truskawkami są gotowe, można się częstować. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Smażone szparagi z szalotkami, imbirem i orzeszkami ziemnymi 128

szparagi, które wraz z orzeszkami ziemnymi i imbirem tworzą niesamowitą kompozycję smakową.  Składniki 1 pęczek zielonych szparagów 3 szalotki 2 ząbki czosnku 1 cm imbiru 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka sosu sojowego garść orzeszków ziemnych bez soli i oleju sól pieprz świeżo mielony Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Szalotki kroimy w kostkę. Imbir i czosnek siekamy(...)ścieramy na tarce na małych oczkach. Na patelni lub w głębokim garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy na niego szalotki. Chwilę smażymy, a następnie dorzucamy szparagi i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy sos sojowy, imbir i czosnek. Smażymy ok. 8 minut. Na koniec dodajemy orzeszki ziemne. Mieszamy i smażymy jeszcze 5 - 7 minut. Smażone szparagi podajemy jako dodatek do dania

My Chcemy Jeść
Zupa krem z cukinii z mlekiem kokosowym i serkiem topionym 107

Pyszna zupa z cukinii, smak delikatnie podkreślony mleczkiem kokosowym i serkiem topionym. Składniki: 3 młode cukinie 1 cebula biała 2 ząbki czosnku serek topiony ziołowy 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Cebulę, czosnek drobno posiekać, przyprawić do smaku i zeszklić na oleju. Wsypać starte cukinie i mieszając smażyć około

Tradycyjna Kuchnia
Szybkie ciasto z rabarbarem, białą czekoladą i kokosem 231

wypróbujcie bo naprawdę warto ! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej  2 jajka szklanka oleju słonecznikowego szklanka cukru  2 szklanki jogurtu naturalnego 100 g białej czekolady 100 g wiórek kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej  700 g rabarbaru dodatkowo: cukier puder do oprószenia Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać roztrzepane jajka,cukier, olej, jogurt, wiórki kokosowe, proszek

Krakowskie smaki Ani
Tropikalny zielony koktajl 110

upały najlepszy jest koktajl. Najlepiej zimny. Dzisiaj taki z ananasem, wodą kokosową i szpinakiem. Coś pysznego! Składniki : * szklanka świeżego ananasa  * szklanka wody kokosowej * szklanka mrożonego szpinaku  * pół szklanki soku pomarańczowego  Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy

Magiczne Życie Marty
rabarbarowo truskawkowe lody z białkiem serwatkowym... 105

Składniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem z truskawkami ugotować w 1 litrze wody bez cukru kompot przelać przez sitko, można dosłodzić cukrem lub miodem owoce z sitka przełożyć do naczynia i zmiksować blenderem z białkiem serwatkowym o smaku ananasowo kokosowym

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowe orkiszowe placuszki z syropem daktylowym i rodzynkami 118

kubeczek mąki orkiszowej BIO (u mnie typ 1850) 1 łyżka syropu daktylowego + do polania placuszków ze sklepu eSłoneczko 2 małe jajka 11/2 łyżki pokrojonej rodzynki królewskiej olej kokosowy do smażenia * do odmierzenia ilości mąki używam kubeczka po jogurcie 180 g Przygotowanie: Do miski przekładamy cały jogurt naturalny, następnie dodajemy 1 kubeczek (używając do odmierzenia kubeczka po jogurcie) mąki orkiszowej. Kolejno(...)uzyskania dość gęstej, jednolitej masy. Na koniec do masy dodajemy rodzynki królewskie, które uprzednio tniemy na mniejsze kawałki. Całość znów chwile mieszamy. Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość oleju kokosowego. Ciasto wykładamy łyżką stołową (1 łyżka = 1 placek) na rozgrzaną patelnię. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu z obu stron na złoto. Placuszki podajemy polane słodkim syropem daktylowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Kokosowo egzotyczne serniczki na zimno 148

upalne dni. W smaku rewelacyjne, z wyczuwalnym kokosem. Dodatek egzotycznych owoców sprawia, że są jeszcze smaczniejsze! 100 g masła 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 300 ml mleczka kokosowego 200 g twarogu sernikowego 1,5 łyżki aromatu waniliowego 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 200 g  owoców egzotycznych w żelu (opcjonalnie innych) Zentis Żelatynę rozpuszczamy w zimnej(...)wodzie. Odstawiamy do napęcznienia na 5 minut. Masło ucieramy na puch z żółtkami i przesianym przez sitko cukrem pudrem. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, twaróg oraz aromat waniliowy. Wszystko dokładnie miksujemy (na gładka masę). Żelatynę podgrzewamy w kąpieli wodnej (szklankę wstawiamy do gotującej się wody i mieszamy). Gdy jest już płynna przelewamy ją do serowej masy. Wszystko miksujemy. Gotową masę przelewamy

VioletoweKucharzenie