masła pół szklanki cukru 5 żółtek proszek do pieczenia masa: 0,5l jogurtu naturalnego 0,5l jogurtu o smaku owoców leśnych pół szklanki cukru 5 białek pół szklanki wiórków kokosowych Mąkę z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, dodać żółtka i cukier zagnieść i wstawić do lodówki. Białka ubić. Jogurty, cukier i wiórki kokosowe wymieszać, połączyć delkatnie z białkiem. Ciasto
Idę coś wszamaćmąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 190 g groszków czekoladowych gorzkich 4 łyżki kakao 1 jajko 200 g jogurtu greckiego waniliowego lub klasycznego 45 ml leju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 110 g cukru brązowego 2 dojrzałe, rozgniecione banany Mąkę, sodę, sól, groszki czekoladowe, kakao mieszamy razem. Jajko, jogurt, olej kokosowy, ekstrakt z wanilii
Made By Mom And Sonsobą do pracy, bądź na plażę- gotowa! Składniki - 1 płat gotowego ciasta francuskiego ser koryciński swojski oliwka, pomidor, bazylia olej z ostropestu tłoczony na zimno WOJ-LEN olej kokosowy tłoczony na zimno WOJ-LEN czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku PROECO pesto rosso oraz oliwa z oliwek Olitalia /IndexFood pieczarki, u mnie(...)która nie wymaga smarowania i wykładania papierem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ser koryciński – ile dusza zapragnie- pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę oraz pieczarki umyj i poszatkuj. Rozgrzej olej kokosowy na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj łyżeczkę koncentratu z czosnku. Dosmacz solą i pieprzem. Formę wyłóż ciastem francuskim. Jeśli
Z Kuchni Do Kuchniporcje) 1 1/2 szklanki mleka 1/3 łyżeczki drobno krojonej skórki cytrynowej miód do smaku (około 1-2 łyżeczki) 6 łyżek kaszy manny błyskawicznej około 1 łyżeczki wiórków kokosowych ulubione owoce - u mnie mandarynka i winogrona odrobina zdrowego oleju np. oliwy z oliwek do natłuszczenia foremek 2 foremki do babeczek Składniki Mleko podgrzewamy w garnuszku wraz ze skórką cytrynową. Następnie dodajemy(...)foremek (przekręcamy do góry nogami). W przypadku, gdy wolimy podawać babeczki lekko ciepłe, można przestudzić je chwilę, a następnie spróbować delikatnie wyciągną z foremki. Wierzch każdej babeczki posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy z owocami i ulubioną owocową herbatką. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiszklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 2 suche bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100g wiórek kokosowych 1 kostka masła 1/2 kostki margaryny Pozostałe składniki: dżem z czarnej porzeczki 100g wiórek kokosowych 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami, olejem
Di gotujetargowe stoiska zachęcił mnie do wykonania go w takiej wersji, oczywiście musiałam go zrobić w zdrowszej wersji czyli bez białej mąki i cukru więc dodałam migdały, mąkę owsianą cukier kokosowy i miód, a do tego smak podkręciła wanilia i imbir, z pozostałego rabarbaru zrobiłam pyszny dżem chia :) i już idę po następny bo mam na niego kolejne pomysły :) Składniki(...)szklanki wody laska wanilii 1cm kawałek imbiru 2 szklanki zmielonych uprażonych migdałów 1/2 szklanki mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100g masła klarowanego 1/2 szklanki cukru kokosowego 3 jajka ( żółtka i białka oddzielnie) 250 ml jogurtu greckiego kilka kropli domowego ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Przygotowanie : Rabarbar tniemy na równie kawałki w zależności od tego
zdrowa vege kuchniabita śmietana w proszku - 24 szt. ptasiego mleczka czekoladowego - 42 szt. herbatników (u mnie Elitki) Polewa czekoladowa: - 100g czekolady mlecznej - 75g czekolady gorzkiej - 120ml śmietanki kremówki Dodatkowo: - wiórki kokosowe do posypania Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ucierając stopniowo dodajemy twaróg (nie mieliłam), mascarpone, bitą śmietanę w proszku oraz obie esencje. Na stole rozkładamy folię aluminiową. Układamy(...)śmietanki szykujemy polewę. Śmietankę przelewamy do rondelka, zagotowujemy, odstawiamy z palnika. Dodajemy połamane kawałki czekolady i mieszając rozpuszczamy. Gotową masą polewamy ciasto (można rozprowadzić szerokim pędzlem). Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni. Zawijamy w folię i wstawiamy na kilka godzin (lub na noc) do lodówki. Chatka z ptasim mleczkiem jest ciastem bardzo łatwym i szybkim w przygotowaniu. Jego
mojewypiekiinietylkozawsze pod ręką w domu Składniki: truskawki 1 śmietana 18 proc duża 1 cukier waniliowy 3 jajka 8 łyżek cukru 2 szklanki mąki 1 kostka masła wiórki kokosowe i melisa do przybrania Sposób przygotowania: Ciasto: Z 2 szklanek mąki, masła wyjętego prosto z lodówki i pokrojonego w małe kostki, 1 jajka i 5 łyżek cukru wyrabiamy ciasto(...)zalewamy je naszą mieszanka śmietanowo-jajeczną . Całość zapiekamy przez 20-30 min, aż masa na wierzchu się zetnie. Gotowe ciasto studzimy i układamy pocięte w plasterki truskawki, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy listkami melisy. Delektujemy się jego niebiańskim delikatnym smakiem Smacznego
W kuchennej krainieSkładniki: - ok. 1 kg filetów drobiowych - 4 jajka - 5 łyżek majonezu - świeże liście czosnku niedźwiedziego - 2 łyżki mąki tortowej - 2 łyżki skrobi kukurydzianej - sól morska - świeżo zmielony pieprz - olej kokosowy Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na nieduże kawałki, przekładamy do miski. Dodajemy żółtka, mąkę tortową, skrobię kukurydziną, sól, pieprz, opłukane, osuszone i posiekane listki czosnku niedźwiedziego oraz majonez(...)Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i porcjami dodajemy do masy mięsnej, za każdym razem delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy łyżką porcje masy. Smażymy na rumiano z obu stron. Chwilę dosmażamy pod przykryciem. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Kotleciki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim podajemy z ryżem (u mnie ryż również z czosnkiem
mojewypiekiinietylkocukru brązowego do posypania rabarbaru 1/2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) Formę wysmarować masłem, obsypać mąką. Do dużej miski wsypać mąkę. Mleko podgrzać, aby było bardzo ciepłe, dodać jajko, cukier, olej kokosowy, wszystko dokładnie wymieszać, sprawdzić czy mleko nie jest za ciepłe (palcem), jeżeli nie, to dodać drożdże, wymieszać. Dodać do mąki, wyrobić, ciasto ma być gładkie, elastyczne, lśniące. Ja wyrabiam robotem(...)type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 niepełne szklanki mąki chlebowej (285 g) 1/2 szklanki mleka (u mnie sojowe) 1/4 szklanki wody (możecie użyć mleka) 2 łyżki oleju kokosowego (możecie użyć masła) 2-4 łyżki cukru pudru (ja użyłam dwóch, ale było mało słodkie) 1/4 łyżeczki soli 10 g świeżych drożdży 1 jajko 400 g rabarbaru (4-5 łodyg
moj przepis napiórka 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki kawałek 2 cm imbiru, obrany i starty 1/4 czerwonej papryki, pokrojony w paseczki puszka krojonych pomidorów 400 g 100 ml mleczka kokosowego pół pęczka kolendry sok z 1/4 cytryny sól, pieprz do smaku ryż jaśminowy, 300 ml sól skórka z kawałka cytryny goździk szczypta cynamonu liść laurowy po łyżeczce masła i oliwy Indyka(...)przyprawami i solą. Mieszamy. Masło rozpuszczamy na patelni. Wkładamy kawałki indyka i smażymy je na rumiano. Dodajemy cebulę, imbir, czosnek i paprykę, smażymy 2 minuty. Dodajemy pomidory i mleczko kokosowe. Zagotowujemy. Dusimy ok 20 minut. W rondelku rozpuszczamy po łyżeczkę masła z oliwą, podsmażamy ryż (tak by wchłonął tłuszcz). Zalewamy 500 ml wody, dorzucamy goździk, skórkę, szczyptę cynamonu, listek
Dzieje kuchennej Wiewiórypodaję orientacyjnie. Z założenia ma być to zupa łagodna w smaku lecz jeśli lubimy ostre doznania, nic nie stoi na przeszkodzie, by podkręcić smak. Składniki: duża puszka mleka kokosowego liście limonki Kaffir garam masala trawa cytrynowa przecier pomidorowy Łowicz mała puszka ananasa w kawałkach (200 g) zielona fasolka szparagowa pojedynczy filet z piersi kurczaka kilka świeżych pomidorków cherry wywar(...)garna wsypuję przyprawy, które mam sproszkowane i dorzucam liście limonki. Daję im chwilę na podgrzanie się na suchym dnie. Pozwala to w pełni uwolnić ich aromaty. Następnie wlewam mleko kokosowe i dodaję 2-3 łyżki przecieru pomidorowego. Mieszam do połączenia się aromatów. Filet dokładnie myję i usuwam wszystkie zbędne błonki i chrząstki jeśli występują. Kroję w dość małą kostkę
Karczma HonoriettyPlacuszki z wcześniejszego postu tak bardzo mi smakowały, że w niedługim czasie postanowiłam je ponownie odtworzyć, jednak zmieniając troszkę skład. Zmniejszyłam ilość mąki kokosowej (tylko taką ilość miałam w posiadaniu :D), zwiększyłam udział owsa i dodałam kakao, które sprawiło, że placuchy były mocno czekoladowe. Mogę chyba pokusić się o napisanie, że wyszły smaczniejsze od swoich poprzedników! Puszyste i mięciutkie, delikatne(...)lekkie. Gotowe już placki polałam musem owocowym przygotowanym ze zmiksowanych owoców leśnych i porzeczek . Było pysznie! Składniki: 15 g mąki kokosowej 40 g mąki owsianej bezglutenowej 1 jajko 110 ml mleka 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i odstaw na 10 minut. Nagrzej patelnie
Zdrowie na języku :Płyżki bułki tartej, 2 łyżki oleju Mus owocowy: 1 1/2 szkl. soku o smaku mango-pomarańcza, 2 łyżki cukru, 1 budyń waniliowy Masa śmietanowo-kokosowa: 250 ml śmietanki 30%, 4 wafelki kokosowe, 1 czubata łyżeczka żelatyny, 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: galaretka o smaku kiwi, 2 banany, sok do nasączenia WYKONANIE 1.Ciasto
słodki bratekrewelacyjnie, i przede wszystkim idealnie nadaje się do zabrania na plenerowe imprezy. Składniki na średniej wielkości blachę: 300 g mąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g masła kokosowego (roztopionego) 100 g nierafinowanego cukru trzcinowego 20 g karobu 20 g kakao można pominąć karob i zwiększyć ilość kakao, ale wtedy dodaj około 30-40 g więcej cukru(...)krosu jak zrobić drożdżaka znajdziecie po tym linkiem W międzyczasie zrób kruszonkę, czyli wrzuć wszystkie podane składniki i palcami rozkruszaj, tak aby powstały grudki. Schowaj do lodówki, bo masło kokosowe pod wpływem ciepła szybko się topi. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki. Taki bajer do szypułkowania znalazłam za grosze w empiku. Na nadchodzący sezon truskawkowy jak znalazł. Jest
greenscarf