kokosowe - 19941 przepisów (strona:616/1330)

Polędwiczki z indyka ze szpinakiem i mozzarellą 292

surówkę z młodej kapusty.  Składniki: 2 polędwiczki z indyka po około 150 g liście szpinaku 6 łyżek mozzarella krojona Mlekoma pomidorki koktajlowe sól pieprz kolorowy   olej kokosowy Przygotowanie: Polędwiczki umyć osuszyć i doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzchu każdej polędwiczki ułożyć warstwę liści szpinaku i posypać mozzarellą. Piekarnik nagrzać na 190 stopni(...)góra-dół. Do naczynia żaroodpornego dać 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzać w piekarniku. Naczynie wyjąć przełożyć do niego polędwiczki, włożyć z powrotem do piekarnika i zapiekać około 20 minut. Przed podaniem na gorących polędwiczkach ułożyć plasterki pomidora

Ala piecze i gotuje
Domowa czekolada kokosowa 86

sklepowych półek... "to bardziej blok niż czekolada" przeczytałam w jednym z komentarzy. Dziś przedstawiam wersję, która powinna spodobać się wszystkim narzekającym na poprzednią ;) Do przygotowania potrzebny jest olej kokosowy, możecie go kupić na przykład ---> tutaj . Swoją czekoladę wzbogaciłam o odżywkę waniliową Iso Whey Zero . Można przechowywać ją w lodówce, ale gwarantuję, że nie wytrzyma zbyt długo :) Składniki: 2 łyżki(...)oleju kokosowego 3 łyżki kakao 1 łyżeczka miodu  1 łyżeczka waniliowej odżywki Iso Whey Zero  Olej rozpuścić w mikrofali lub na palniku. Dodać kakao,  odżywkę i miód. Wymieszać. Foremkę silikonową lub plastikową wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć masę i rozprowadzić. Schłodzić, aż czekolada stwardnieje. Można dodać także wiórki, rodzynki lub posiekane orzechy. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 175

dojrzałego awokado i bananów. Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód: 100 g mąki ryżowej 50 g mąki jaglanej 50 g mąki gryczanej 50 g oleju kokosowego (następnym razem dam 70 g) 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie, w przypadku gdy ciasto nie chce się kleić ) 1 jajko Składniki na bananowy budyń: 300 g dojrzałych bananów 500 ml mleka(...)opcjonalnie, dla koloru) Składniki na czekoladowy krem: 2 dojrzałe małe banany 1 dojrzałe awokado 1 łyżka syropu z agawy / miodu lub innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać

moj przepis na
Skittles czyli kruche ciasto migdałowe z rabarbarem, ananasem i papają 162

rabarbaru (3-4 gałązki) 1/4 papaji w sumie nie więcej niż 500 g owoców 200 g masy marcepanowej 3 łyżki mąki pszennej 1 duży banan 200 g masła kokosowego 50 g mielonych migdałów 150 g mąki pszennej (u mnie było to 100 pszennej i 50 g gryczanej) 3 łyżki cukru (najlepiej nierafinowanego trzcinowego, a jeżeli w formie pudru to już(...)ogóle super) szczypta soli ps. Można pokusić się o odtłuszczenie, poprzez zmniejszenie o połowę ilości masła kokosowego dodanego masy marcepanowej i zastąpienie jej połową banana i mielone migdały zastąpić mąką, w ten sposób zmniejszysz ilość tłuszczu w porcji o około 9 g i 62 kcal   Przygotowanie: Spód ciasta jest kruchy, więc musisz pomęczyć się z siekaniem składników przez około

greenscarf
Domowy budyń czekoladowy z bananami i włoskim ciasteczkiem 129

kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 żółtka jaj klasy M* 2-3 łyżeczki płatków migdałowych Pozostałe składniki deseru 1/2 średniego banana 1/2 łyżeczki wiórków kokosowych 2-3 kruche ciasteczka Barilla Mulino Bianco Campagnole ze sklepu SmakiPołudnia24.pl Przygotowanie W garnku do gotowania mleka (lub innym z grubym dnem) podgrzewamy mleko ze śmietanką. Odlewamy około 1/2 szklanki(...)dnie obu naczynek. Pół banana tniemy w plasterki i układamy na naszych ciasteczkach, zostawiając plasterki banana do dekoracji. Następnie nakładamy jeszcze ciepły budyń. Wierzch deseru posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy plasterkami banana. Podajemy. Ciepły budyń i banan doskonale komponuje się ze smakiem ciasteczek i powoduje ich miękkość. Smacznego By Magdalena beta calories 53 fat 0g protein 1g carbs 13g more

Słodkie okruszki
Styropian - czyli sernik bez sera. 151

żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Składniki na masę jogurtową : 800 g jogurtu naturalnego 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru pudru 210 g wiórek kokosowych 5 białek 2 budynie waniliowe Winiary 3/4 szklanki jagód ( mogą być mrożone)     Blaszka o wymiarach 24/30 cm  Wykonanie ciasta kruchego : Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia(...)pieczenia , na spód zetrzeć ciasto na tarce o dużych oczkach.  Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem pudrem . Jogurt wymieszać mikserem z cukrem waniliowym, budyniami i wiórkami kokosowymi, następnie dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać, na końcu dodać jagody i również delikatnie wymieszać. Jeśli dodajecie jagody mrożone to ich nie rozmrażajcie tylko dodajcie do masy jogurtowej zamrożone

Sama słodycz i szczypta chili
20. Niech żyje oreo: czyli wegański sernik 135

wodzie kaszy jaglanej 3 szklanki mleka sojowego słodzonego 6 łyżek ksylitolu/cukru Sok z cytryny 30g migdałów  30g suszonej żurawiny/rodzynek 30g orzechów włoskich  10g oleju kokosowego Łyżka kakao 2 opakowania Oreo po 175g Wykonanie: 1. Zagotuj odcedzoną kaszę jaglaną w mleku sojowym z dodatkiem ksylitolu (około 20min) i zostaw pod przykrywką, aby jeszcze bardziej napęczniała. 2. Oreo podziel(...)ciasteczka i krem. (Możesz zostawić kilka do dekoracji) 3. Połowę ciasteczek zblenduj na drobno z migdałami, orzechami, olejem kokosowym i suszonymi owocami. Wyłóż nimi spód blachy i wsadź do lodówki. (Jeżeli się nie lepi możesz zwilżyć palce, ale i tak po zamrożeniu będzie się trzymać) 4. Zblenduj dokładnie kaszę jaglaną z sokiem z cytryny i kremem Oreo. Zostaw do ostudzenia

Pland based fille
Truskawkowy pudding z chia 121

truskawkowy z delikatnymi pękającymi w ustach nasionami chia. Idealny nie tylko na upały. Składniki: szklanka truskawek ½ szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki nasion chia miód/cukier do dosłodzenia łyżka wiórków kokosowych - opcjonalnie Sposób przygotowania: Truskawki miksujemy na gładko z jogurtem naturalnym. Ewentualnie dosładzamy do smaku miodem lub cukrem. Dosypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na około 10 minut i ponownie(...)mieszamy. Możemy dodać również łyżkę wiórków kokosowych. Pudding przekładamy do salaterek lub miseczek i zostawiamy do napęcznienia nasion chia – przynajmniej 20 minut

Pyry na Gaz
Bajaderki 161

biszkoptów 1/3 szklanki ciepłego mleka 300g gęstej, twardej marmolady wieloowocowej 100g tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie:  Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne kawałki. Włożyć do dużej miski(...)mikserem, a następnie najlepiej włożyć ręce do środka i wyrobić ręcznie. Masa jest dość luźna, ale spokojnie, stężeje. Utoczyć niewielkie kuleczki (lub większe! Jak kto lubi :)), obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić około 2-3 godzin

Cakes By Kejt
Chlebek marchewkowo-daktylowy bez cukru 165

mąki ziemniaczanej 140g marchewki pozostałej po odciśnięciu soku lub drobno startej i bardzo dobrze odciśniętej 120g suszonych daktyli 120ml gorącej wody 2 jajka 6 łyżek (ok. 30g) płynnego oleju kokosowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść rodzynek (ok. 30g) garść suszonej żurawiny (ok. 30g) Wykonanie: - składniki na ciasto(...)razem z wodą, w której się moczyły, rozdrobnić blenderem na mus lub przetrzeć przez sitko - jajka zmiksować na puszystą masę, dodać do nich daktyle, ekstrakt z wanilii, płynny olej kokosowy, wymieszać lub krótko zmiksować - do masy dodać marchewkę, ponownie wymieszać - składniki suche (obie mąki, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną) wymieszać razem w osobnym naczyniu, przesiać do masy - wszystko delikatnie

Smakołyki Bereniki
Wegańskie kulki mocy 147

wykorzystałam wcześniej posiekane, ale możecie użyć innych orzechów) 100 g suszonych śliwek 1 i 1/2 opakowania rodzynek (a dokładniej 1 całe opakowanie i 2 garście) 3 łyżki oleju kokosowego 4 – 5 łyżek kakao + kakao do obtoczenia trufli Wszystkie składniki wsadzamy do malaksera i miksujemy aż powstanie w jednolita, gęsta masa. Formujemy kulki i na kilka godzin wstawiamy do lodówki(...)kakao. Jeżeli nie macie w domu migdałów użyjcie innych orzechów (laskowe, pistacje czy włoskie) i wykorzystajcie inne suszone owoce jak np. żurawinę, daktyle lub figi. Można też dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane, sezam itp. Puśćcie wodze fantazji

Szybko Tanio Smacznie
Bakłażan nadziewany kurczakiem i mango 105

raczej mniejsze) ok. 300 g fileta z kurczaka 1/3 szklanki kuskusu 1 dojrzałe mango 2 marchewki kawałek białej części pora (ok. 10 cm) 3 łyżki rodzynek 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem 2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki curry szczypta chili sól świeża kolendra Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego(...)solimy (nie po to by wyciągnąć goryczkę, bo przecież ziaren już niema, ale po to, by warzywo trochę "zwiędło") i odstawiamy. W tym samym czasie rozgrzewamy na patelni olej kokosowy, dodajemy marchewkę startą na tarce jarzynowej i pora pokrojonego w półplasterki, podsmażamy przez chwilę, aż warzywa przestaną być surowe i dodajemy fileta (razem z przyprawą i olejem). Całość smażymy

Czary - gary w kuchni
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 130

kruszonką, pycha! Składniki: - 30 dag mąki pszennej - 20 dag masła - 15 dag cukru  - 2 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - świeża wanilia z całej laski - 5 dag wiórków kokosowych -3 łyżki migdałów w płatkach  - owoce sezonowe, świeże lub mrożone Po kokos, migdały i wanilię zajrzyjcie nw www.Skworcu.com.pl 1. Masło zmiksuj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę przesianą(...)proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszaj składniki. 2. Odłóż 1/3 ciasta na kruszonkę, pomieszaj z wiórkami kokosowymi. 3. Do pozostałej, większej części ciasta dodaj jaja, wanilię i miksuj do połączenia się składników. 4. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i nałóż owoce, wierzch posyp przygotowaną kruszonką i płatkami migdałowymi. 5. Piekarnik rozgrzej do 180 C, czas pieczenia

Apetyczna babeczka
Ciasteczka na energię (z karobem i melasą z chleba świętojańskiego) 156

cudownie pachną (dzięki melasie). (9 sztuk) 90g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1,5 łyżki karobu w proszku (proszek z chleba świętojańskiego) 30g masła 30g oleju kokosowego (waga w stałej postaci) - 5 łyżek po rozpuszczeniu 3 łyżki melasy z chleba świętojańskiego Dodatkowo: 25g rodzynek 25g pestek z dyni Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać(...)pomocą dłoni. (Olej kokosowy powinien być rozpuszczony, ale masło już nie. Rodzynki i pestki najlepiej dodać na końcu.) Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Odstępy nie muszą być duże.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić na kratce. (*) Produkty z korabem

Di gotuje