mnie Britta 2 filety z kurczaka 1/2 cukinii pół słoiczka suszonych pomidorów garść słonecznika kukurydza cebula czerwona ząbek czosnku sól różowa natka pietruszki 1/2 opakowania serka mascarpone olej kokosowy do smażenia Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Cebule kroję, podsmażam na oleju kokosowym, dodaję czosnek, kurczaka pokrojonego w kostkę i cukinię pokrojoną w plasterki. Wszystko chwile podsmażam, dodaję słonecznik
kruche babeczkiszklanki śmietanki 30 % sos sojowy (u mnie kikkoman) cebula czerwona 1 ząbek czosnku sól różowa pieprz z młotkowaną kolendrą papryka czerwona suszona kasza gryczana (u mnie Halina ) roszponka olej kokosowy do smażenia Marchewkę i groszek wrzuciłam do rondelka i dusiłam pod przykryciem, do momentu, aż będą miękkie. Kaszę ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Indyka i cebulkę pokroiłam i podsmażyłam(...)patelni z wcześniej rozgrzanym olejem kokosowym, dodałam czosnek przepuszczony przez praskę, wszystko posypane papryką. Następnie dodałam podduszone marchewkę i groszek, doprawiłam solą i pieprzem z młotkowaną kolendrą, dodałam śmietankę i sos sojowy. Całość wymieszałam, podsmażyłam jeszcze jakieś 2 minuty. Roszponkę umyłam i obok indyka, warzyw i kaszy gryczanej położyłam po prostu na talerzu
kruche babeczkiwyszło super. Lekko i smacznie :)) Składniki: kasza bulgur z vermicelli (ilość wedle uznania, zależy ile porcji) brokuł marchewka cebula czerwona cukinia papryka czerwona troszkę kukurydzy ząbek czosnku olej kokosowy do smażenia sól pieprz z młotkowaną kolendrą Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu. Brokuła gotuję. Cebulę kroję i podsmażam na rozgrzanym oleju kokosowym, dodaję pokrojoną marchewkę, cukinię, paprykę
kruche babeczkibałaganu, więc będzie średni ;)) Składniki: chorizo makaron spaghetti oliwki czarne cukinia mała cebula czerwona suszone pomidory 1 szklanka passaty (przetarte pomidory) 2 ząbki czosnku sól różowa do smaku olej kokosowy do smażenia starta mozzarella Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Pokrojoną cebulkę podsmażam na wcześniej roztopionym oleju kokosowym, dodaję czosnek przepuszczony przez praskę, bądź pokrojony na drobno, cukinię
kruche babeczkijego zapach i smak. Do niego dodałam słonecznik i nitki chilli :) Miłego dnia :)) Składniki: filet z indyka puszka ananasów garść orzechów nerkowca garść blanszowanych migdałów rukola ciut oleju kokosowego do smażenia sól różowa ryż u mnie Britta jaśminowy słonecznik nitki chilli odrobina masła Na patelni rozgrzewam dosłownie ciut oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego w kostkę i obtoczonego w mące indyka
kruche babeczkitroszkę śmietany i pysznie wyszło. Jako dodatek pieczone ziemniaczki z burakiem :) Składniki: filet z indyka dynia (ja miałam połówkę małej ) 2 marchewki brokuł mała cukinia ząbek czosnku sól olej kokosowy do smażenia kulki mozzarelli śmietana 18% lub jogurt typu greckiego Dodatkowo: ziemniaki burak papryka czerwona wędzona oregano oliwa Na patelni rozgrzewam olej kokosowy, dynię i marchewki ścieram na tarce
kruche babeczkidawałam na oko) 1 kopiata łyżeczka cynamonu (ja lubię, można mniej lub bez) 1 łyżeczka proszku do pieczenie żurawina (ilość wedle uznania) cukier puder do posypania olej kokosowy do smażenia Ciasto robimy dokładnie tak ja na naleśniki, czyli do miski dajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, miksujemy, dodajemy mleko i tu uważamy, żeby ciasto nie było za rzadkie, musi(...)być troszkę gęstsze niż naleśnikowe, dodajemy cynamon i na końcu żurawinę. Mieszamy dokładnie. Na patelni roztapiamy odrobinę oleju kokosowego i smażymy placuszki do momentu, aż ładnie nam się zarumienią z obu stron. Po upieczeniu możemy położyć na ręczniku papierowym, żeby tłuszcz się nam odsączył. Nie ma go dużo. Placuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Ja do placuszków nie dodawałam
kruche babeczkipyszne, jako dodatek kasza owsiana. Fajna, jedliśmy pierwszy raz :) Miłego dnia :)) Składniki: polędwiczka wieprzowa musztarda (u nas miodowa 3 łyżeczki) miód ( jakieś 2 łyżki) śmietana 18 % pieprz sól olej kokosowy kasza owsiana u mnie Kupiec Polędwiczki kroję w grubsze plasterki i rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam troszkę oleju kokosowego, na rozgrzany
kruche babeczkiłososia mała cukinia brokuł kukurydza z puszki suszone pomidory pomidorki koktajlowe sok z cytryny ząbek czosnku czerwona cebula sól pieprz miód wielokwiatowy 2 łyżki ryż jaśminowy olej kokosowy do smażenia Brokuła podgotowałam, ryż ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Łososia oprószyłam z obu stron solą i pieprzem. Na patelnię daję łyżeczkę oleju kokosowego, rozgrzewam. Wrzucam pokrojoną w piórka czerwoną
kruche babeczkiwody (również może być mleko), do ugotowania kaszy 100 g gorzkiej czekolady ok. 90 g surowej, słodkiej marchwi (mniej więcej to jedna, duża marchewka) 3-4 łyżki miodu wiórki kokosowe do obtoczenia Wykonanie: Kaszę ugotować w wodzie (bądź mleku), zgodnie z przepisem na opakowaniu. Uprzednio kaszę podprażyć na patelni i obficie przepłukać w zimnej wodzie, aby pozbyć się goryczki(...)dodać do kaszy. Całość dokładnie zmiksować na gładką masę i pozostawić do ostygnięcia, aby nie poparzyć sobie rąk podczas lepienia kulek. Ulepić kulki dowolnej wielkości i obtoczyć w wiórkach kokosowych (albo rozdrobnionych orzechach, migdałach, etc.) Wstawić do lodówki. Zimne są po prostu smaczniejsze
gutfutmascarpone - 4 łyżki żelatyny - 4 łyżki ksylitolu (lub cukru) - opakowanie cukru cytrynowego (lub starta skórka cytryny i więcej ksylitolu) - 1/3 szklanki cukru spód: - 4 łyżki oleju kokosowego (lub masła) - 4 łyżki otrębów żytnich - kilka pokruszonych herbatników mus: - 250 g truskawek - 250 g rabarbaru - opakowanie galaretki truskawkowej - 250 ml wody - kilka listków świeżej mięty oraz melisy Przygotowanie(...)kubka wsypać żelatynę i zalać ją wrzątkiem do 1/3 wysokości kubka. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Zostawić do ostygnięcia. 2. Rozpuścić olej kokosowy, dodać do niego otręby i pokruszone herbatniki. Dokładnie wymieszać i wyłożyć mieszanką formę do ciasta. Wstawić do lodówki. 3. W dużej misce wymieszać jogurt, mascarpone i pozostałe składniki masy sernikowej. Dodać wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszać
two broke sistersmięsa z indyka 2 jajka sól pieprz do smaku 1 ciabatta Incola namoczona w mleku i zmielona przez maszynkę 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia lub olej kokosowy 1 cebula jako dodatek : ekologiczna sałata z własnej działki ekologiczna rzodkiewka kilka plasterków pomidora bezglutenowe ciabatty Wykonanie : Bułkę namaczamy w szklance mleka i mielimy razem z mlekiem, następnie dodajemy(...)przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i dobrze wyrabiamy mięso.Maczając ręce w wodzie nabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki lekko je rozpłaszczając. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy lub oleju kokosowego, układamy kotlety i smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Bułkę przekrawamy na pół, układamy kotleta, plasterek pomidora, rzodkiewkę, oprószamy
Sama słodycz i szczypta chilizapomnieć <3 Składniki (12 babeczek): Ciasto: 70 g margaryny 2 żółtka 200 g mąki 70 g cukru pudru Nadzienie: 4-5 łodyg rabarbaru 3 łyżki cukru wiórki kokosowe (pół łyżeczki na jedną babeczkę) Kruszonka: 2/3 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1/4 kostki masła 1/2 łyżeczki smalcu 1/2 cukru wanilinowego Przygotowanie: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Uformować(...)obrać i pokroić. Przełożyć do miski i zasypać dwoma łyżkami cukru. Odstawić. Ciasto wyciągnąć i wylepić nim foremki na muffinki (najlepsze do tego będą silikonowe). Nakłuć widelcem. Posypać wiórkami kokosowymi. Dodać odsączony rabarbar (po zasypaniu cukrem, owoc puścił wodę), a na sam koniec kruszonkę. Piec w 180*C przez około 30 minut, do uzyskania złotego koloru. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniczyli prawie wszystkim ;)), jak i leniuchom, którzy nie lubią spędzać za dużo czasu w kuchni (czyt. dla mnie - tak, dziś dopadł mnie leń). Polecam! Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru trzcinowego 70 g mąki ziemniaczanej szczypta soli 1 szklanka truskawek Przygotowanie: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej (lub kuchence mikrofalowej(...)dodatkiem dwóch łyżek mleka kokosowego. Dodać pozostałe mleko, cukier i szczyptę soli i dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Na koniec (cały czas mieszając) stopniowo dodawać mąkę ziemniaczaną. 4 kokilki (lub 1 większą formę) wysmarować tłuszczem, ułożyć w nich truskawki i zalać masą czekoladową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C (termoobieg) przez
Domowa Cookierenka Agijedną z moich ulubionych :) Składniki: 2-3 garście świeżego miksu sałat 120 g piersi z kurczaka kilka pomidorków daktylowych 50 g makaronu bezglutenowego Ricolli (Incola) 1 łyżeczka oleju kokosowego przyprawy: pieprz cayenne, curry, papryka słodka, zioła prowansalskie Dressing musztardowo-miodowy: 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka oleju(...)Przygotowanie: Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj przyprawy. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż kurczaka, aby się lekko zrumienił. Następnie duś pod przykryciem. Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. W misce wymieszaj sałatę, kurczaka, ugotowany makaron i pokrojone na połówki pomidorki. Teraz przygotuj dressing łącząc wszystkie składniki. Gotową sałatkę przełóż do naczynia polej dressingiem
Zdrowie na języku :P