family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Naleśniki budyniowe (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (u mnie bananowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki. Smażę z obu stron na oleju kokosowym
Tetiisheriwiele sposobów, że postanowiłam dzisiaj po raz kolejny umilić sobie ponury dzień słonecznymi naleśnikami. Było warto!!! Naleśniki waniliowe (4 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (waniliowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki. Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni
Tetiisheriowoców deser bardzo mi zasmakował. Teraz już mam idealnie dobrane proporcje i rodzaj mleka, które przy wiązaniu nasion i stopniu gęstości odgrywa sporą rolę. Najczęściej pudding robię z mlekiem kokosowym, czasem z migdałowym. Pudding czasem spełnia u mnie rolę drugiego śniadania - niezwykle syci, albo pysznego deseru. Polecam, jeśli jeszcze nie próbowaliście. Pudding chia 2/3 szklanki mleka np. kokosowego 2 łyżki
Tetiisheripoczekać około 25 minut na zdrową, pyszną wersję słodkości. Kto się skusi? SKŁADNIKI 1 jajko 150 g serka homogenizowanego naturalnego 30 g odżywki białkowej (można pominąć) 20 g mąki kokosowej 2 łyżki wiórków kokosowych Wszystkie składniki wymieszaj. Przelej do naczynka i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Kokosankę z borówkami dodatkowo polałam
TetiisheriPRZEPIS Placuszki - 4 sztuki 20g mąki kokosowej 30g mąki gryczanej 3 białka 2 żółtka słodzik: stewia, ksylitol, miód wiórki kokosowe wedle uznania Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pozostałe składniki. Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni, z obu stron. I zajadamy z ulubionymi owocami :) WARTOŚCI ODŻYWCZE 4sztuki - 360kcal 21,1B/19,8T/23,4W Smacznego :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu
Tetiisherisuper opcja na śniadanie bądź kolację, a przepis można modyfikować na wiele sposobów. Dzisiaj było czekoladowo. Naleśniki czekoladowe (5 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (czekoladowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki. Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni
Tetiisheriklonowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli morskiej 1 ½ szklanki (30g) amarantusu ekspandowanego Lody: 150g mrożonych malin 2 łyżki syropu klonowego 80g jogurtu sojowego Dodatkowo: odrobina oleju kokosowego 1 banan 125g malin syrop klonowy do podania Wszystkie składniki na ciasto, poza amarantusem, wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wsyp amarantus i ponownie zamieszaj Na patelni rozgrzej odrobinę(...)oleju kokosowego i za pomocą papierowego ręcznika rozprowadź po całej powierzchni patelni. Nakładaj kolejno porcje ciasta (1-2 łyżki)i smaż po 4 minuty z każdej strony. Aby przygotować lody, do kielicha blendera lub miksera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj. Banana obierz i pokrój w plasterki. Placuszki przełóż świeżymi owocami- bananem i malinami, podawaj z przygotowanymi lodami polanymi syropem
Roślinna - blog wegańskimających czasu na ich gotowanie. Wystarczy wszystko przygotować wieczorem. Przez noc owsianka będzie gotowa. Składniki: 3 płaskie łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 płaskie łyżki nasion chia łyżka wiórków kokosowych łyżeczka miodu/cukru/melasy 1 szklanka mleka zwierzęcego lub roślinnego Sposób przygotowania: Odmierzamy potrzebną ilość płatków owsianych błyskawicznych, nasion chia i wiórków kokosowych. Mieszamy z łyżeczką miodu, cukru lub melasy. Całość zalewamy letnim
Pyry na GazSkładniki na spód: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki wiórków kokosowych Do nasączenia: sok wyciśnięty z 1/4 cytryny 8 łyżek RUMU 1/2 szklanki przegotowanej wody Składniki na krem: 200 gramów śmietanki 30 lub 36% 250 gramów serka mascarpone 2 – 3 łyżki cukru pudru(...)pianę. Cały czas miksując dodawaj stopniowo cukier. Następnie, wciąż miksując, dodaj żółtka i wodę. Dodaj proszek do pieczenia i mąkę, zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj je z ciastem łyżką . Przelej ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 25 – 30 minut
Kocham Czekoladęmnie z wiaderka z Biedronki) 1 szkl cukru 5 jajek (M) 2 łyżki mąki pszennej (z lekkim czubkiem) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 1 szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny
Kocham Czekoladęgazowanej 1 jajko mała szczypta soli 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony Wieluń 1/2 szklanki mrożonych jagód + 5 łyżek wody 2 łyżeczki płynnego miodu np. lipowego łyżeczka oleju kokosowego do smażenia Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, wodę, wbijamy jajko i dodajemy małą szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną(...)oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Około 3-4 minuty, aż jagody całkowicie się rozmrożą, a miód rozpuści tworząc pyszny sos. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy biały ser. Naleśniki zwijamy
Słodkie okruszkijajko 1 czerstwa bułka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 pęd rabarbaru bułka tarta sól i pieprz świeżo mielony do smaku olej kokosowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną w mleku lub wodzie) bułkę, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy posiekaną zieleninę oraz rabarbar, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy(...)powstałej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym po kilka minut z wszystkich stron
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPotrzebujemy na 12 sztuk 12 ciasteczek kokosowych (ciasteczka kokosowe z Jutrzenki ,idealnie pasuja rozmiarem do papilotek) 2 garście truskawek (mogą być mrożone) 1/2 kg sera białego mielonego 1 białko lub całe jajko 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru białego (do sera) 1 łyżka cukru białego lub brązowego do truskawek Na dno papilotki wkładamy po ciasteczku. Ser, białko, mąkę
WYSPA SZCZĘSLIWAszklanki mleka płatki owsiane ( ja użyłam gryczanych) 5 łyżek pół banana orzechy suszone daktyle 1 łyżka kakao gorzkie 1 łyżeczka miodu wiórka kokosowe Przygotowanie: Do mleka dodałam płatki, pokrojonego w plastry banana, kakao, miód,orzechy oraz daktyle. Zagotowałam do uzyskania gęstej masy. Na koniec posypałam wiórkami kokosowymi
Kukuleczki