raczej mniejsze) ok. 300 g fileta z kurczaka 1/3 szklanki kuskusu 1 dojrzałe mango 2 marchewki kawałek białej części pora (ok. 10 cm) 3 łyżki rodzynek 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem 2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki curry szczypta chili sól świeża kolendra Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego(...)solimy (nie po to by wyciągnąć goryczkę, bo przecież ziaren już niema, ale po to, by warzywo trochę "zwiędło") i odstawiamy. W tym samym czasie rozgrzewamy na patelni olej kokosowy, dodajemy marchewkę startą na tarce jarzynowej i pora pokrojonego w półplasterki, podsmażamy przez chwilę, aż warzywa przestaną być surowe i dodajemy fileta (razem z przyprawą i olejem). Całość smażymy
Czary - gary w kuchnikruszonką, pycha! Składniki: - 30 dag mąki pszennej - 20 dag masła - 15 dag cukru - 2 jaja - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - świeża wanilia z całej laski - 5 dag wiórków kokosowych -3 łyżki migdałów w płatkach - owoce sezonowe, świeże lub mrożone Po kokos, migdały i wanilię zajrzyjcie nw www.Skworcu.com.pl 1. Masło zmiksuj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę przesianą(...)proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszaj składniki. 2. Odłóż 1/3 ciasta na kruszonkę, pomieszaj z wiórkami kokosowymi. 3. Do pozostałej, większej części ciasta dodaj jaja, wanilię i miksuj do połączenia się składników. 4. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i nałóż owoce, wierzch posyp przygotowaną kruszonką i płatkami migdałowymi. 5. Piekarnik rozgrzej do 180 C, czas pieczenia
Apetyczna babeczkacudownie pachną (dzięki melasie). (9 sztuk) 90g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1,5 łyżki karobu w proszku (proszek z chleba świętojańskiego) 30g masła 30g oleju kokosowego (waga w stałej postaci) - 5 łyżek po rozpuszczeniu 3 łyżki melasy z chleba świętojańskiego Dodatkowo: 25g rodzynek 25g pestek z dyni Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać(...)pomocą dłoni. (Olej kokosowy powinien być rozpuszczony, ale masło już nie. Rodzynki i pestki najlepiej dodać na końcu.) Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Odstępy nie muszą być duże.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić na kratce. (*) Produkty z korabem
Di gotujepierwszy miałam okazję przygotować jajecznicę w wersji na słodko. Z mnóstwem cynamonu i ulubionymi owocami. Smakowała wyśmienicie! Składniki: 3 jajka cynamon aromat cytrynowy lub pomarańczowy ulubione owoce olej kokosowy Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wbijamy jajka, lekko mieszamy i dodajemy dużą ilość cynamonu i aromat cytrynowy lub pomarańczowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionymi owocami. Smacznego
Truskawkowa Fiestachyba najlepsze czekoladki pod słońcem. Szkoda tylko, że zakazane dla osób dbających o linię. Od dziś nie ma co się martwić, wystarczy kilka prostych składników i pyszne kokosowe kuleczki można wyczarować w domu. Zapraszam po długiej przerwie! Składniki: 200 g twarogu półtłustego 1 łyżeczka miodu, stevii lub ksylitolu 4 łyżki jogurtu naturalnego pół szklanki wiórków kokosowych kilka migdałów
Chocolate Muffin Blogchcesz. Ważne, żeby pozostał banan, ponieważ daje on koktajlowi kremową konsystencję i uwielbianą przeze mnie słodycz. Składniki: Banany – 2 sztuki Mango – 1 sztuka Szpinak – 200g Mleko kokosowe – 500ml ( przepis na mleko kokosowe ) Wykonanie: Szpinak dobrze umyj pod bieżącą wodą, dodaj do kielicha blendera. Banany i mango obierz i również dodaj do kielicha. Wlej mleko i zblenduj
Blendmanmasła pół szklanki cukru 5 żółtek proszek do pieczenia masa: 0,5l jogurtu naturalnego 0,5l jogurtu o smaku owoców leśnych pół szklanki cukru 5 białek pół szklanki wiórków kokosowych Mąkę z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, dodać żółtka i cukier zagnieść i wstawić do lodówki. Białka ubić. Jogurty, cukier i wiórki kokosowe wymieszać, połączyć delkatnie z białkiem. Ciasto
Idę coś wszamaćmąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 190 g groszków czekoladowych gorzkich 4 łyżki kakao 1 jajko 200 g jogurtu greckiego waniliowego lub klasycznego 45 ml leju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 110 g cukru brązowego 2 dojrzałe, rozgniecione banany Mąkę, sodę, sól, groszki czekoladowe, kakao mieszamy razem. Jajko, jogurt, olej kokosowy, ekstrakt z wanilii
Made By Mom And Sonsobą do pracy, bądź na plażę- gotowa! Składniki - 1 płat gotowego ciasta francuskiego ser koryciński swojski oliwka, pomidor, bazylia olej z ostropestu tłoczony na zimno WOJ-LEN olej kokosowy tłoczony na zimno WOJ-LEN czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku PROECO pesto rosso oraz oliwa z oliwek Olitalia /IndexFood pieczarki, u mnie(...)która nie wymaga smarowania i wykładania papierem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ser koryciński – ile dusza zapragnie- pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę oraz pieczarki umyj i poszatkuj. Rozgrzej olej kokosowy na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj łyżeczkę koncentratu z czosnku. Dosmacz solą i pieprzem. Formę wyłóż ciastem francuskim. Jeśli
Z Kuchni Do Kuchniporcje) 1 1/2 szklanki mleka 1/3 łyżeczki drobno krojonej skórki cytrynowej miód do smaku (około 1-2 łyżeczki) 6 łyżek kaszy manny błyskawicznej około 1 łyżeczki wiórków kokosowych ulubione owoce - u mnie mandarynka i winogrona odrobina zdrowego oleju np. oliwy z oliwek do natłuszczenia foremek 2 foremki do babeczek Składniki Mleko podgrzewamy w garnuszku wraz ze skórką cytrynową. Następnie dodajemy(...)foremek (przekręcamy do góry nogami). W przypadku, gdy wolimy podawać babeczki lekko ciepłe, można przestudzić je chwilę, a następnie spróbować delikatnie wyciągną z foremki. Wierzch każdej babeczki posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy z owocami i ulubioną owocową herbatką. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiszklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 2 suche bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100g wiórek kokosowych 1 kostka masła 1/2 kostki margaryny Pozostałe składniki: dżem z czarnej porzeczki 100g wiórek kokosowych 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami, olejem
Di gotujetargowe stoiska zachęcił mnie do wykonania go w takiej wersji, oczywiście musiałam go zrobić w zdrowszej wersji czyli bez białej mąki i cukru więc dodałam migdały, mąkę owsianą cukier kokosowy i miód, a do tego smak podkręciła wanilia i imbir, z pozostałego rabarbaru zrobiłam pyszny dżem chia :) i już idę po następny bo mam na niego kolejne pomysły :) Składniki(...)szklanki wody laska wanilii 1cm kawałek imbiru 2 szklanki zmielonych uprażonych migdałów 1/2 szklanki mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100g masła klarowanego 1/2 szklanki cukru kokosowego 3 jajka ( żółtka i białka oddzielnie) 250 ml jogurtu greckiego kilka kropli domowego ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Przygotowanie : Rabarbar tniemy na równie kawałki w zależności od tego
zdrowa vege kuchniabita śmietana w proszku - 24 szt. ptasiego mleczka czekoladowego - 42 szt. herbatników (u mnie Elitki) Polewa czekoladowa: - 100g czekolady mlecznej - 75g czekolady gorzkiej - 120ml śmietanki kremówki Dodatkowo: - wiórki kokosowe do posypania Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ucierając stopniowo dodajemy twaróg (nie mieliłam), mascarpone, bitą śmietanę w proszku oraz obie esencje. Na stole rozkładamy folię aluminiową. Układamy(...)śmietanki szykujemy polewę. Śmietankę przelewamy do rondelka, zagotowujemy, odstawiamy z palnika. Dodajemy połamane kawałki czekolady i mieszając rozpuszczamy. Gotową masą polewamy ciasto (można rozprowadzić szerokim pędzlem). Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni. Zawijamy w folię i wstawiamy na kilka godzin (lub na noc) do lodówki. Chatka z ptasim mleczkiem jest ciastem bardzo łatwym i szybkim w przygotowaniu. Jego
mojewypiekiinietylkozawsze pod ręką w domu Składniki: truskawki 1 śmietana 18 proc duża 1 cukier waniliowy 3 jajka 8 łyżek cukru 2 szklanki mąki 1 kostka masła wiórki kokosowe i melisa do przybrania Sposób przygotowania: Ciasto: Z 2 szklanek mąki, masła wyjętego prosto z lodówki i pokrojonego w małe kostki, 1 jajka i 5 łyżek cukru wyrabiamy ciasto(...)zalewamy je naszą mieszanka śmietanowo-jajeczną . Całość zapiekamy przez 20-30 min, aż masa na wierzchu się zetnie. Gotowe ciasto studzimy i układamy pocięte w plasterki truskawki, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy listkami melisy. Delektujemy się jego niebiańskim delikatnym smakiem Smacznego
W kuchennej krainieSkładniki: - ok. 1 kg filetów drobiowych - 4 jajka - 5 łyżek majonezu - świeże liście czosnku niedźwiedziego - 2 łyżki mąki tortowej - 2 łyżki skrobi kukurydzianej - sól morska - świeżo zmielony pieprz - olej kokosowy Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na nieduże kawałki, przekładamy do miski. Dodajemy żółtka, mąkę tortową, skrobię kukurydziną, sól, pieprz, opłukane, osuszone i posiekane listki czosnku niedźwiedziego oraz majonez(...)Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i porcjami dodajemy do masy mięsnej, za każdym razem delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy łyżką porcje masy. Smażymy na rumiano z obu stron. Chwilę dosmażamy pod przykryciem. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Kotleciki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim podajemy z ryżem (u mnie ryż również z czosnkiem
mojewypiekiinietylko