pszenna 2 szklanki, cukier brązowy 4 łyżki, jajko 1 szt, drożdże suche 1 łyżeczka, skorka z cytryny 1 łyżeczka, mleko 1 szklanka, żurawina 4 łyżki, olej kokosowy do smażenia, cukier puder do posypania placuszków Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, następnie wsypać wszystkie składniki ciasta do miski, wymieszać z mlekiem i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia(...)Olej kokosowy rozgrzewamy na patelni i kładziemy łyżką ciasto. Smażymy z obu stron na rumiano. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem
kulinarne odsłony patiCiasto nie wymaga szczególnych umiejętności kulinarnych, wystarczy odrobina chęci, a cała reszta zrobi się sama. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm. Spód: - 2 łyżki masła - 1 szklanka wiórków kokosowych Masa sernikowa: - 60 do 70 dag gotowego mielonego sera z wiaderka - 2 galaretki cytrynowe - 1 szklanka śmietany kremówki 30-36 % - 2 szklanki wrzątku do rozpuszczenia galaretek Wierzch: - 4 łyżki wiórek(...)kokosowych Można również użyć do dekoracji dostępne sezonowe owoce: truskawki, maliny, jagody. Do sera można również dodać wanilię, ale wtedy nie będzie już śnieżno biały, ale w zamian zyska nowe walory smakowe. Dodatki i przyprawy znajdziecie u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl 1. W małym rondlu rozpuszczamy masło i dodajemy wiórki, mieszamy przez ok. 2 minuty do połączenia się składników
Apetyczna babeczkaróżowego wina musującego, możemy użyć również prosecco) 4 łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii 4-5 łyżek jasnego brązowego cukru 5 łyżek konfitury malinowej odrobina różowego barwinka spożywczego Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania suszone płatki jadalnej róży do posypania 1. Żelatynę zalać 1/4 szklanki wina musującego, wymieszać i odstawić na około 10 minut, aby napęczniała. 2. Do rondelka z grubym dnem(...)minuty. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia. 5. Letnią konfiturę wyłożyć na deser w szklaneczkach i odstawić na około 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi i płatkami róży. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkajest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 3 łyżki skórki pomarańczowej - 100g rodzynek - 3 łyżki płatków migdałowych - tabliczka gorzkiej czekolady - puszka masy kajmakowej - łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia - 3 łyżki masła Sposób przygotowania: Rodzynki zalewamy wrzątkiem(...)odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie wylewamy wodę i studzimy. Wiórki kokosowe smażymy chwilę na maśle. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je na gładką masę stopniowo dodając brązowego cukru. Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do masy z żółtek dodajemy wymieszaną w mleku mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Cały czas miksując dodajemy budynie i bakalie
Pan i Pani Smith w kuchnipuszka brzoskwiń Składniki na polewę: 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżka żelatyny Dodatki: powidła posypki kolorowe wiórki kokosowe Sposób przygotowania masy serowej: Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, wlać do utartej masy śmietanę, wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i razem zmiksować. Ser 2 razy przekręcić przez(...)rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Wykończenie ciasta: Wierzch upieczonego ciasta oblać polewą, po lekkim jej stężeniu obsypać kolorową posypką i wiórkami kokosowymi
Przepisy kulinarne babci Antoninypieczarek 1 łyżka nasion chia 4 łyżki wrzątku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki soli himalajskiej świeżo mielonej 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju kokosowego 1/2 pęczka koperku drobno posiekanego Nasiona chia zalałam 4 łyżkami wrzątku i odstawiłam na bok Ugotowałam kaszę gryczaną według opisu na opakowaniu Gdy kasza się gotowała, posiekałam cebulę, pokroiłam w drobną(...)klarowanym Do ugotowanej kaszy dodałam namoczone nasiona chia i wymieszałam z cebulą oraz pieczarkami Do masy dodałam koperek, sól, pieprz, kurkumę i całość dokładnie wymieszałam Na patelni rozgrzałam olej kokosowy i smażyłam uformowane burgery po kilka minut z każdej strony Podawałam z cebulą, pomidorem, sałatą Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comulubionym pieczywem. Gryczotto z pieczarkami i szczypiorem 100 g kaszy gryczanej prażonej 500 g pieczarek 700 ml bulionu warzywnego 1 pęczek dymki ze szczypiorem 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki ziół prowansalskich sól ziołowa sól świeżo mielony pieprz Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. Przekładamy do miski, oprószamy solą ziołową i skrapiamy sokiem(...)cytryny. Odstawiamy. Dymkę kroimy w piórka, a szczypior siekamy - dwie łyżki odkładamy, aby posypać danie przed podaniem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy na niego dymkę i szczypior. Kiedy dymka będzie miękka, dodajemy pieczarki i smażymy, aż odparuje z nich woda. Następnie dodajemy kaszę gryczaną. Całość mieszamy i stopniowo dolewamy bulion warzywny. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem
My Chcemy Jeśćwypróbowania przepisu . Składniki ( dla 4 osób ) 3 puszki kukurydzy 2 marchewki 2 ziemniaki 2 kostki warzywne 1 ząbek czosnku 5 łyżek mleczka kokosowego 10 dag sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka kurkumy sol pieprz Wykonanie Ziemniaki oraz marchewkę obieram kroję w średnią kostkę , dodaję kostkę warzywną(...)już prawie gotowe to dodaję naszą kukurydzę i wszystko razem gotujemy około 15 minut . Po tym czasie wszytko bardzo ostrożnie miksuje na jednolitą masę,i dodaję nasze mleko kokosowe , starty ser żółty ,gałkę muszkatołową kurkumę i doprawiam solą oraz pieprzem , wszytko razem mieszam aby wszystkie smaki się dobrze połączyły i gotowe , znakomicie smakuję taka zupka krem z ptysiami bądź grzankami
Mój SmakOsobiście najbardziej przypadła mi do gustu idealnie wyważona słodko-kwaśna cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka UHT 180-200 ml soku
Smaki Na Talerzupudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą Napoje alkoholowe Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat
Kulinarne przygody Gatityuroczystym obiedzie. składniki na 4 porcje: 500 g pieczarek 200 g boczniaków* można pominąć lub dodać więcej pieczarek czy też suszonych podgotowanych borowików 1-2 cebule 200 g mleka kokosowego z puszki kilka ząbków czosnku płaska łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka soli pół łyżeczki czarnego pieprzu łyżeczka oliwy truflowej 3 -4 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie : W dużym garnku cebulę podsmaż przez(...)minuty, bo mają się usmażyć, a nie ugotować. Odłóż trochę usmażonych grzybów do dekoracji. Dolej około pół litra wody, sól i pieprz. Zagotuj, po czym dodaj mleko kokosowe i ponownie doprowadź do wrzenia. W zależności od tego czy lubisz kremowe zupy czy nie, to możesz zblendować zupę lub podawać z farfoclami. Nie zapomnij po dodaniu oliwy truflowej, dosłownie odrobinę
greenscarftego domowy chleb :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 3 liście laurowe 1 ziele angielskie 4 suszone śliwki majeranek do smaku 1/4 zimnej wody 1 łyżka oleju kokosowego sól himalajska pieprz ziołowy Cebulę pokroiłam w kostkę, a śliwki posiekałam Olej kokosowy rozgrzałam na patelni i wrzuciłam cebulę ze śliwkami oraz zielem angielskim. Całość podsmażałam do czasu, aż cebula
Szczęśliwa kuchniatego domowy chleb :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 3 liście laurowe 1 ziele angielskie 4 suszone śliwki majeranek do smaku 1/4 zimnej wody 1 łyżka oleju kokosowego sól himalajska pieprz ziołowy Cebulę pokroiłam w kostkę, a śliwki posiekałam Olej kokosowy rozgrzałam na patelni i wrzuciłam cebulę ze śliwkami oraz zielem angielskim. Całość podsmażałam do czasu, aż cebula
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwydaniu Fitkota! :D Świąteczny piernik na białkach z powidłami (bez cukru) 6 białek 150 g ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii 200 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 70 g oleju rzepakowego/oliwy 2 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 łyżka skórki pomarańczowej 2 łyżki posiekanych orzechów arachidowych(...)łyżka karobu 100 ml mleka do przełożenia: domowe powidła śliwkowe (ja użyłam tych ) Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo ksylitol, ciągle ubijając. Mąkę orkiszową i kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i karobem, dodać olej i ekstrakt ze stewii. Mąkę połączyć delikatnie z białkami, na końcu dodać mleko, orzechy i skórkę pomarańczową. Ciasto wylać
FitKotWami przepisem na jedno z ciast, które przygotowywałam w tym roku na Boże Narodzenie a mianowicie "Makową panienkę". To dość znane ciasto składające się z maku, migdałów i wiórków kokosowych (bez dodatku mąki) przełożone pyszną masą budyniową. Nie jest trudne ani czasochłonne w przygotowaniu, a wygląda i smakuje na prawdę fajnie, więc warto je wypróbować :) Składniki na blachę(...)22x33 cm: (Inspiracja: " I love bake ") Ciasto: 8 białek 100 g cukru 4 żółtka 150 g maku 100 g blanszowanych, zmielonych na pył migdałów 100 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 500 ml mleka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki soku z cytryny 100 g budyniu waniliowego bez cukru (w proszku) 4 żółtka 200 g miękkiego masła
Simply Food