kokosowe - 19941 przepisów (strona:177/1330)

Światowy Dzień Pieczenia - Kokosowo-czekoladowe babeczki typu „cupcake” 154

Składniki:   Ciasto: 200 g miękkiej margaryny 200 g drobnego cukru 4 jaja 170 g mąki samorosnącej 30 g proszku kakaowego 160 ml kremu kokosowego (jeśli nie możesz dostać kremu kokosowego, można zastosować pełnotłuste mleczko kokosowe) 30 g wiórków kokosowych Polewa: 120 g zmiękczonego, niesolonego masła lub margaryny 300 g cukru pudru 80 ml kremu kokosowego 30 g proszku kakaowego(...)wielkości misce ucierać margarynę i cukier do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jaja, mieszając do uzyskania jednolitej masy. Dosypać mąkę i puder kakaowy, dodać je do ciasta. Dodać krem kokosowy i wiórki kokosowe, wymieszać. Napełnić foremki do muffinów w dwóch trzecich objętości i piec w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu, aż ciasto nie będzie przylegać do wtykanego

Mania Gotowania
Zupa krem z dyni, z mlekiem kokosowym 193

Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym jest jedną moich ulubionych, w sezonie jesiennym. Rewelacyjnie rozgrzewa, więc jest idealna na chłodniejsze dni, a jej energetyczny kolor przywodzi na myśl minione już lato.  Jeśli dodacie do niej grzanki, z powodzeniem zastąpi cały obiad, bo syci naprawdę na długo. Polecam! Składniki: 1 kg obranej dyni, pokrojonej w dwucentymetrową kostkę 3 średnie ziemniaki(...)cebula 1 marchewka 2 łyżki oleju do smażenia 100 g wiórków kokosowych ekologicznych (lub puszka mleka kokosowego) 50 g sera gruyère lub innego o zdecydowanym smaku 1,5 łyżeczki przyprawy garam masala 0,25 łyżeczki chili w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka soli pieprz Sposób przygotowania: Przygotować mleko kokosowe. Wiórki kokosowe wsypać do blendera, zalać 2 szklankami wrzącej wody, zmiksować

Obiad za dychę
Sernik krówkowy na samotny weekend... 329

bake i tu: Magda kucharzy i jeszcze tu: Pasje Ines . Wszystkie te przepisy trochę różnią się od siebie, pozbierałam trochę z tego, trochę z tamtego i stworzyłam swój krówkowo - kokosowy!!!  Sernik krówkowo - kokosowy. Składniki: Masa serowa: 750 g sera mielonego; 3 jaja; 5 łyżek cukru; kilka kropli olejku waniliowego; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 400 g (puszka) masy krówkowej(...)użyłam krówkowej z kokosem); 1/2 szkl. śmietanki 30%; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 4 łyżki wiórek kokosowych; (mąkę i wiórki można zastąpić budyniem kokosowym). Spód: 220 g herbatników; 100 g rozpuszczonego masła; 4 łyżki wiórek kokosowych . Do przybrania: 3 łyżki masy krówkowej; 1/4 szkl. śmietanki 30%; wiórki kokosowe. Przygotowanie spodu: Herbatniki mielimy na "pył" w blenderze. Łączymy z rozpuszczonym masłem

Miksturownik
Tarta kokosowa z bitą śmietaną 181

Dziś coś dla miłosników kokosa. Pyszny kokosowy krem budyniowy, bita śmietana i aromatyczne paseczki ze swieżego orzecha kokosowego sprawiły, że przez chwilę poczułam się jak w raju) zapraszam ) Tarta kokosowa z bitą śmietaną Składniki na kruchy spód: 150 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 60 g cukru pudru 150 g zimnej margaryny/masła 1 żółtko 30 ml lodowatej wody(...)Piekarnik nagrzać do temp. 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i piec jeszcze około 15 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Kokosowy krem budyniowy: 5 żółtek 140 gr cukru 60 gr skrobi kukurydzianej 700 ml mleka ( u mnie puszka mleka kokosowego + mlek o do wymaganej     objętości) 1 łyżeczka

Mia Cucina Sofieta
Chlebek kokosowy 234

Chlebek kokosowy to lekkie, smaczne pieczywo przygotowane z ciasta drożdżowego, z delikatnie wyczuwalnym smakiem wiórków kokosowych. Przyrządzenie tego chlebka nie różni się od przygotowania zwykłego ciasta drożdżowego, przygotowujemy rozczyn drożdżowy, później wyrabiamy elastyczne ciasto, które następnie potrzebuje wyrosnąć - najpierw w misce, później już jako uformowany chlebek w formie. Chlebek z dodatkiem wiórków kokosowych nie jest mocno słodki, choć najlepiej smakuje(...)zwykłe pieczywo drożdżowe, na drugi dzień po upieczeniu smakuje także dobrze i nie traci wiele na swojej świeżości. Mój chlebek upiekłam w keksówce o wymiarach 200x110x75cm. Chlebek kokosowy Składniki: 230g mąki pszennej 10g drożdży świeżych 150ml mleka 1 łyżka i 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki soli 2 łyżki stopionego masła 50g wiórków kokosowych olej do wysmarowania formy Wykonanie

Smakołyki Bereniki
Bambusowe naleśniki lub gofry (Keto, Paleo, LowCarb, bez glutenu, bez nabiału) 53

spaja wszystko w całość Mąka bambusowa (błonnik bambusowy): Alternatywa dla mąki zbożowej, stanowiąca zagęstnik masy naleśnikowej o niskiej zawartości węglowodanów i wysokim udziale błonnika. W dodatku całkowicie bezglutenowa! Mleko kokosowe : Składnik upłynniający masę, a jednocześnie źródło tłuszczu i cennych składników odżywczych Tłuszcz : Do wyboru w zależności od tego czy wybierzesz formę naleśników czy gofrów. W pierwszym przypadku najlepiej sprawdzi się(...)masło klarowane lub rafinowany olej kokosowy (do smażenia), a w drugim płynne tłuszcze takie, jak olej z awokado lub olej MCT Naleśniki lub gofry bambusowe Bambusowe keto naleśniki lub gofry to pyszny pomysł na niskowęglowodanowe śniadanie, zarówno na słodko, jak i na wytrawnie! Idealne z konfiturą owocową lub z warzywami i źródłem białka w formie wrapa albo kanapki! patelnia

Modern Cave Girl
Deser z mango w pucharku 50

źródłem składników odżywczych, takich jak witamina C, witamina A i błonnik. Z czego składa się ten deser z mango? mus z mango i galaretką muz z mango i mleczka kokosowego świeże mango bezy Dokładny przepis znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na desery w pucharkach z owocami: deser z borówkami wiśniowy deser PRZEPIS NA DESER Z MANGO Deser z mango(...)przygotowania: 30 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Składniki na deser mango: 300 g pulpy mango 1 galaretka mango lub pomarańczowa 100 ml wody 150 g mleczka kokosowego Do dekoracji: świeże mango kilka małych bezików pulpa mango przygotowanie Galaretką rozpuść w 100 ml gorącej wody. Następnie wymieszaj z 300 g pulpy mango. Od całości odbierz

Via Gusto
Sałatka owocowa przepis BLW 60

złapać do rączki. Maliny obmyj bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Owoce wymieszaj delikatnie i przełóż na silikonowy talerzyk. Sałatkę owocową możesz polać dodatkowo jogurtem naturalnym, jogurtem kokosowym lub pastą orzechową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); .vegan-cls-1{fill:#7cb521;}.vegan-cls-2{fill:#fccc64;}.vegan-cls-3{fill:#8cc43c;}.vegan-cls-4{fill:#f9b732;} Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto(...)/salatka-owocowa-blw-480x270.jpg"],"description":"Sa\u0142atka owocowa dla niemowlaka. Przepis BLW na deserek, podwieczorek. \u015awie\u017ce owoce to porcja witamin i trening dla ma\u0142ych r\u0105czek.","keywords":["brzoskwinia","grejpfrut","jogurt kokosowy","kiwi gold","maliny","sa\u0142atka owocowa przepis BLW","owoce BLW","jak podawa\u0107 owoce BLW"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished

ProstePesto.pl
Ciasto imieninowe 79

ostatnio w zbiorze siostry Anastazji, jednak musiałam je trochę zmodyfikować, bo jak dla mnie było w nim wszystkiego zbyt dużo. Więc finalnie dałam biszkopt kakaowy, oraz orzechowy i bezę kokosową, zespoliłam je pysznym kremem orzechowo kawowym i posmarowałam dżemem porzeczkowym, który genialnie zbalansował słodycz wszystkich warstw.  Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ostrożnie wsypujemy bułkę tartą, mąkę, orzechy oraz proszek do pieczenia. Wykładamy na blaszkęwyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Beza kokosowa: 5 białek 1 szklanka cukru 20 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubijamy  z solą, gdy piana będzie gęsta stopniowo wsypujemy cukier i dalej ubijamy

Cynamonowe szczęście
Mazurek Czterowarstwowy 65

Placek 2 makowy: mąka pszenna (100 g) masło (100 g) cukier puder (100 g) jajka (2 szt.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) mak suchy (2 łyżki) Placek 3 kokosowy: mąka pszenna (100 g) masło (100 g) cukier puder (100 g) jajka (2 szt.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) wiórki kokosowe (100 g) Placek 4 kakaowy: mąka pszenna (100 g) masło(...)tylko zamiast zmielonych orzechów dodać mak. Piec tak samo jak poprzedni placek. 3. Placek 3 . Placek 3 wykonać identycznie jak placek 1 tylko zamiast zmielonych orzechów dodać wiórki kokosowe.  Piec tak samo jak poprzedni placek. 4. Placek 4 . Placek 4 wykonać identycznie jak placek 1 tylko zamiast zmielonych orzechów dodać kakao.  Piec tak samo jak poprzedni placek

RITA food channel
Zdrowe deserki walentynkowe 47

przepisem. Być może skusicie się na nie dziś lub innego dnia. Deserki są proste w przygotowaniu, bez dodatkowego cukru i słodzików, z walentynkowym akcentem Znajdziemy w nich głównie smak kokosowy, ale także trochę kakaowego i oczywiście owoc granatu – naturalny afrodyzjak Warto wiedzieć, że granat zapobiega także stanom zapalnym, zakażeniom infekcyjnym i pomaga zwalczać grzyby, bakterie i pasożyty. Ma pozytywny(...)wpływ na układ trawienny i charakteryzuje się silnym działaniem przeciwutleniającym. Serdecznie zapraszam do prostego przepisu na pyszne i zdrowe deserki walentynkowe Składniki (4 porcje): 400g gęstego mleczka kokosowego z puszki (tylko biała część), 10 łyżek nasion chia, mała garść suszonych daktyli bez pestek, niesiarkowanych, łyżka kakao 100%, 4 łyżki owocu granatu. Sposób przyogotowania Najpierw zalewamy suszone daktyle gorącą wodą (około

Natka Pietruszki
Wegańska czekolada z daktyli. 102

zaspokoi apetyt na słodycze i czekoladę . Czekolada jest nie tylko łatwa do przygotowania ale jest bardzo zdrowa a do jej wykonania potrzebujemy: daktyli , kakao , jagód goji , pistacji oraz oleju kokosowego. Idealna przekąską na wynos, kolejnym atutem jest to, że czekolad z daktyli jest wegańska w 100% i jest bez glutenu oraz cukru. Niesamowicie pyszna, wegańska czekolada z daktyli z chrupiącymi(...)kwas foliowy. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 ½ szklanki suszonych daktyli bez pestek – 2 łyżki kakao – 90 g oleju kokosowego – ¾ szklanki jagód goji – ¾ szklanki pistacji Daktyle wkładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na całą noc. Rano odlewamy wodę i wyciskamy nadmiar z daktyli. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy. Do robota kuchennego wkładamy daktyle, wlewamy

Zdrowy Styl Joanny