kokosowe - 19941 przepisów (strona:171/1330)

WEEKENDOWE CIASTO KOKOSOWE 4325

Składniki: Ciasto: 100 g zimnej margaryny 125 g mąki pszennej  3 żółtka 80 g cukru 100 g wiórków kokosowych szczypta soli  Beza: 60 g cukru 50 g wiórków kokosowych 3 białka 1 łyżka dobrze kopiasta mąki ziemniaczanej  Ponadto: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (220 g) - można użyć innego smaku  1 łyżka wiórków kokosowych  Przygotowanie(...)kruszonki. Zrobić kopczyk w kopczyku dołeczek wlać żółtka. Wmieszać nożem, po czym zagnieść ciasto.  Beza - Z białek, cukru oraz mąki ziemniaczanej ubić pianę na sztywno. Następnie wsypać wiórki kokosowe i delikatnie za pomocą szpatułki wymieszać.  Spód tortownicy o wymiarach 18,5 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować

Ciastka - domowe słodkości
Spóźnione, gofry kokosowe. 148

Cukiniowe gofry kokosowe*;  z jogurtem kokosowym (z mleczkiem kokoswoym) i malinami *z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym I jak to bywa z wyrobami z mąki kokosowej, otwierając gofrownicę modliłam się bym dała radę to zrobić, dało i jak pysznie wyszło ^^  No tak mój komputer nie byłby sobą gdyby nie zbuntował się co jakiś czas, czarny

More food, love and dreams
kokosowe mini serniczki bez pieczenia, mąki i cukru z płatkami owsianymi 14131

Dzisiaj przepis na pysznie kremowe mini serniczki z dodatkiem mleka kokosowego, na spodzie z płatków owsianych i daktyli. Koniecznie wypróbujcie te małe muffinki, robi się je bardzo szybko, nie trzeba ich piec, no i można je podawać również w wersji zamrożonej jako pyszne kokosowe lody :) Składniki :  na ok 10 muffinek ( ja użyłam bardzo małych silikonowych foremek) na spód(...)szklanka płatków owsianych błyskawicznych kupiec - 2-3 łyżki wiórków kokosowych  - 100 g daktyli  na masę serową  - 2 opakowania serków twarogowych po 200 g lub tofu w takiej samej ilości - pół puszki mleka kokosowego (200ml) - 2 - 3 łyżki miodu  Przygotowanie:  Spód : daktyle, moczyć w gorącej w wodzie przez ok 15 minut, następnie zblendować, wymieszać z płatkami

zdrowa vege kuchnia
Koktajl mango, brzoskwinia, banan na bazie jogurtu i wody kokosowej 229

trakcie przygotowywania go moja fantazja poszybowała i w efekcie powstał inny, ale równie pyszny koktajl z owoców południowych - enjoy! :) Składniki: mango jogurt naturalny, może być typu greckiego woda kokosowa brzoskwinia pół banana wiórki kokosowe cynamon świeży korzeń imbiru sok z cytryny Wykonanie: Do naczynia, w którym będziemy blendować koktajl wkładamy jogurt, mango i mleko kokosowe w proporcji(...)Blendujemy na gładką masę, następnie dodajemy cynamon (ilość w zależności od preferencji i ilości składników, jakiej już użyliście), wiórki kokosowe, pokrojony w plasterki świeży korzeń imbiru. Dodajemy też owoce, w moim przypadku była to brzoskwinia i pół banana :) oraz sok z połowy cytryny. Po rozdrobnieniu wszystkich składników uzyskujemy pyszny koktajl, który pozostało już tylko przelać do szklaneczek i rozkoszować się

Taste Of My Day
Rafaello na biszkopcie 501

Dzisiaj było wreszcie troszkę chłodniej i postanowiłam coś upiec. Dawno przymierzałam się do tego ciasta, aż w końcu przyszedł ten dzień, że jest. Ciasto rafaello na biszkopcie z mąką kokosową. Krem z białą czekoladą. Składniki: Ciasto: 8 jajek 6 czubatych łyżek mąki kokosowej (można zastąpić pszenną lub migdałową) 1 szklanka cukru Krem 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki(...)Dekoracja: 400 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 4 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie: Krem: Smietanę zagotować w garnku. Czekoladę pokruszyć na małe kosteczki i zalać wrzącą śmietanką.Dokładnie wszystko wymieszać do momentu aż czekolada się rozpuści. Nakryć folią i odstawić do lodówki na około 3-4 godziny. Po tym czasie wyjąć z lodówki

O kuchni z uczuciem
Deser z owocami i nasionami chia. 162

gramów (z czego 5 gramów Omega-3). Wapń 18% ZDS (Zalecane dzienne spożycie). Mangan: 30% ZDS. Magnez: 30% ZDS. Fosfor: 27% ZDS. Porcja: 4 osoby Składniki: 1 puszka mleka kokosowego( schłodzonego) 2 łyżki syropu klonowego 4 łyżki nasion chia dodatki: granola, owoce sezonowe: truskawki, maliny, banany, borówki, granat itd, wiórki kokosowe, miód lub syrop klonowy. Wykonanie: Mleczko kokosowe miksujemy wraz(...)syropem klonowym, aż zgęstnieje. Około 3 minuty. Dodajemy nasiona chia i delikatnie mieszamy. W pucharku na spód jako pierwszą warstwę dajemy granolę. Następnie przykrywamy masą z mleczka kokosowego ok 2 łyżki. Druga warstwa to owoce, które są pokrojone na mniejsze kawałki (oczywiście borówek, granatu nie kroimy). Kolejny raz na wierzch dajemy masę ok 2 łyżki. Dekorujemy owocami, wiórkami i polewamy

Apetyt na Zielone
Kokosowy pudding z tapioki z sosem mango 153

też polecana jest alergikom, a także osobom nietolerującym gluten. W internecie tapioka występuje głównie pod postacią puddingów, przygotowywanych na różnorodne sposoby i przeważnie łączonych z owocami; po podgrzaniu z kokosowym mlekiem białe perełki pęcznieją i przeobrażają się w przeźroczyste kule – jędrne i stawiające delikatny opór przy gryzieniu i to właśnie sprawia, że konsystencja puddingu z tapioki jest jedyna w swoim(...)rodzaju. Warto wybrać się do sklepu ze zdrową żywnością i warto spróbować.  Składniki: Pudding: 50 g tapioki 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka migdałowej śmietany (lub mleka) 1/3 szklanki syropu klonowego 3 łyżki wiórków kokosowych Sos mango: 1 dojrzałe mango ½ szklanki soku pomarańczowego (świeżo wyciśniętego) 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej 2 łyżki syropu klonowego Perełki tapioki przełóż do naczynia, zalej

Roślinna - blog wegański
Indyjski przysmak kokosowy 115

Poruszając się dalej po moim projekcie „Palcem po mapie” zapraszam do Indii na indyjski przysmak kokosowy. Jest szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Polecam zwłaszcza tym co uwielbiają kokosowe słodkości. Składniki: - 175 g mleka skondensowanego słodkiego - 75 g masła - 200 g wiórków kokosowych Do rondelka wrzucamy masło i topimy na małym ogniu. Masło cały czas mieszamy żeby nam się(...)przypaliło. Następnie wrzucamy wiórka kokosowe i dalej mieszamy. Na końcu dodajemy mleko skondensowane i wszystko jeszcze gotujemy ok. 10 minut. Potem pozostawimy do wystygnięcia. Ja masą wyłożyłam prostokątną brytfankę i pozostawiłam na noc w lodówce. Na drugi dzień pokroiłam masę w prostokąty i obtoczyłam w wiórkach kokosowych. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Czekoladowy tofurnik 184

prawie bezkarnie ;) Składniki: Spód pół szklanki suszonych moreli i rodzynek (lub innych suszonych owoców) kubek migdałów blanszowanych Masa "serowa" 3 kostki tofu po 180 g każda 1 puszka mleka kokosowego schłodoznego minimum 24 h w lodówce sok z dwóch cytryn 5 łyżek syropu z agawy (lub więcej według uznania) szczypta stewii 6 g agaru 100 g gorzkiej czekolady (u mnie(...)pół kubka wiórków kokosowych wiórki kokosowe do posypania wierzchu Przygotowanie: Spód: Migdały i morele namoczyć około 15 minut. Dobrze odsączyć i zmiksować na klejącą masę. Wylepić masą spód tortownicy i odstawić w chłodne miejsce Masa "serowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej  Z mleka kokosowego oddzielić tłuszcz (powinno go być około 2/3 puszki), przełożyć go do rondelka, dodać agar

pyszne zdrowości
Kokosowa owsianka z musem bananowym, masłem orzechowym, pastą daktylową i mix'em smakołyków :) 177

przewodnim był banan, dodany do owsianki w postaci musu. Nie zabrakło również pysznych dodatków zawartych już w gotowym zestawie od Vegg :) Składniki: 50 g płatków owsianych 200 ml mleka kokosowego 1 banan 2 łyżeczki wiórków kokosowych 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka pasty daktylowej 1 łyżka mix'u smakołyków (ziarna słonecznika, nasiona konopi, migdały, daktyle, miechunka) Przygotowanie: Banana obierz(...)zmiksuj bądź rozgnieć widelcem na mus. Pozostałą część pokrój. Zagotuj mleko kokosowe. Wsyp płatki owsiane i 1 łyżeczkę wiórków kokosowych. Gotuj 4-5 minut. Następnie wmieszaj mus bananowy.  Wyłóż na talerzyk. Udekoruj pozostałą częścią banana, obsyp łyżeczką wiórków kokosowych i mix'sem ze słoiczka, dodaj masło orzechowe i pastę daktylową

Zdrowie na języku :P
992. W egzotycznych smakach. 110

Biszkoptowy bananowo-kokosowy omlet*;  z musem mango, truskawkami i  wiórkami kokosowymi  *z mąki kokosowej , na olejku kokosowym  Ostatnio jak robiłam sobie podobnego omleta na kolację strukturowo wyszedł lepiej, ale kompletnie nie pamiętałam dokładnych proporcji z jakich go wtedy robiłam, a co przy tej mące jest ważne, no nic może nie wyględny(...)sumie smaku praktycznie taki sam < 3 Jak ja uwielbiam prażone wiórki kokosowe Od kilku dni męczy mnie z rana jakiś uciążliwy katar, co to siedzi w moim nosie i siedzi, przez co budzę się z rana z bólem gardła/krtani, bo już oddychać nie mogę >.< Potem wszystko jest okej, ale  rano.. spać nie można

More food, love and dreams
Sernik na zimno ,,Truskawkowy puch" 184

Pora na kolejny deser z truskawkami w roli głównej! Dzisiaj prezentuję pyszny, lekki sernik na zimno z truskawkowym ,,ptasim mleczkiem". Na spodzie z kruchych, zbożowych ciasteczek i białą, lekko kokosową warstwą serową.  Przygotowałam go na Dzień Dziecka - zarówno dla tych małych i większych dzieci. A wszyscy, którzy mieli okazję go spróbować, byli zachwyceni. :) Składniki (na tortownicę o średnicy(...)belvita) - 1/2 kostki masła warstwa serowa - ok. 400 g odsączonego serka wejskiego - 150 g kremowego serka śmietankowego np. Almette - 1/2 op. budyniu waniliowego - 100 g cukru - kilka łyżek wiórków kokosowych - 2-3 łyżki likieru kokosowego - 2 łyżki żelatyny  truskawkowe ,,ptasie mleczko" - 400 g umytych i obranych truskawek - galaretka truskawkowa + szklanka wody - 3 białka - 3 łyżki cukru

Kuchnia Ellie
Owsiane markizy Walentynkowe- przepis krok po kroku 150

jajkami.  Ciasto rozwałkować i wycinać sercową foremką ciasteczka.    Układać na pergaminie.  Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.  Po upieczeniu przełożyć masą kokosową i polać polewą. Składniki na masę kokosową: 1/3 szklanki śmietanki kremówki220 gram serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru ½ szklanki wiór wiórków kokosowych Wykonanie masy kokosowej: Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier(...)jeszcze raz ubić, dodać serek mascarpone z wiórkami i połączyć składniki. Składniki polewy: 125 ml mleczka kokosowego 125 gram czekolady deserowej Wykonanie polewy: Mleczko zagotować, zalać połamaną czekoladę,  mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Przed smarowaniem ciasteczek schłodzić w lodówce. POLECAM INNE PRZEPISY WALENTYNKOWE

Tradycyjna Kuchnia
KULKI KOKOSOWE 315

Przepyszne kuleczki kokosowe, w smaku i wyglądzie przypominające znane i lubiane Rafaello. SKŁADNIKI (około 50 sztuk) 20 dag masła szklanka cukru pudru cukier waniliowy 2 jajka 25  dag wiórków kokosowych 180 dag herbatników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec miksowania dodać jajka, i dalej uciera ć . Następnie wiórki kokosowe(...)ponownie wymiesza ć . Masę wstawić na godzinę do lodówki. Herbatniki rozdrobnić np. za pomocą blendera, i wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych i wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Kokosowe rogaliki z nadzieniem serowo kokosowym 180

Dzisiaj coś na szybko czyli Rogaliki kokosowe z nadzieniem serowo kokosowym i posypką ziarenkową . Pyszne , kruche w sam raz do kawki(...)szklanek mąki 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 kostka margaryny 1 serek waniliowy Danone  4 żółtka 5  łyżek wiórek kokosowych Masa serowa :   250 g sera białego chudego 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 1 roztrzepane jajko  dowolne ziarenka do posypania , mogą być nawet

Sama słodycz i szczypta chili