mega kremowy i wyraziście karmelkowy smak! Genialna propozycja na słodkie, ale nadal zdrowe, ponad to bezglutenowe i wegańskie szaleństwo 😍 Składniki (2 duże lub 4 małe porcje): 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g kaszy jaglanej 2 łyżki cukru kokosowego kilka kropel aromatu waniliowego 2 łyżki kremu orzechowo-kakaowego ( Super Krówka ) Przygotowanie: Kaszę opłucz pod bieżącą wodą(...)Następnie podprażaj ją w garnku przez kilka minut, co chwilę mieszając. Kolejno zalej mlekiem kokosowym, dodaj aromat i cukier kokosowy. Gotuj od momentu zagotowania na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 20 minut. Następnie przełóż ugotowaną kaszę do malaksera/miksera, dodaj krem krówkowy i dokładnie zblenduj na w miarę możliwości bezgrudkową masę. Przełóż do miseczek. Na wierzchu możesz
Zdrowie na języku :PPomysł na słodką przekąskę lub drugie śniadanie - pyszny, gęsty i sycący koktajl kakaowo-kawowy z dodatkiem banana przygotowany na mleku kokosowym. Prosto, słodko i smacznie :) Składniki na 2 porcje: 2 średniej wielkości, lekko dojrzałe banany 1 szklanka mleka roślinnego, np. kokosowego 2 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżeczki gorzkiego kakao 2 łyżeczki kawy sypanej 2 łyżeczki nasion chia Banany obrać(...)pokroić w grubsze plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera i zmiksować ze sobą. Gotowy koktajl przelać do 2 szklanek i od razu podawać. Ewentualnie wierzch koktajlu ozdobić wiórkami kokosowymi. Koktajl przed i po zmiksowaniu
UgotowaćCiasto: 1 i 2/3 szklanki (250 g) mąki 1 kostka (200 g) masła 3/4 szklanki (150 g) cukru 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego 3 jajka 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowych do oprószenia 6 moreli cukier puder Przygotowanie: 1) Umyć i osuszyć śliwki, każdą przekroić na pól i usunąć(...)Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. 3) Cały czas mieszając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i oprószyć wiórkami kokosowymi. 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Fitsweet.meChłodne desery na upalne dni to coś obowiązkowego. W ramach niedzielnych podwieczorków dzisiaj mam dla was terrine na zimno. Pyszna, kremowa i orzeźwiająca. Bazą są mleko kokosowe oraz jogurt, a smak nadają pieczone, i karmelizowane w cukrze trzcinowym morele. Deser nieco może przypominać w wykonaniu panna cottę ale ma inną formę. Truskawki i świeże zioła w postaci mięty(...)doznania smakowe. Zabieg karmelizacji samych moreli pozwala na wydobycie głębi ich smaku. Zatem jeśli lubicie te owoce to gorąco polecam ten deser. Składniki : 400 ml mleczka kokosowego 30 g żelatyny 200 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki ekstraktu z wanilii 350 g świeżych moreli 4 łyżki jasnobrązowego
vaniliowoczekoladowaczegoś co pozwoli mi na przygotowanie prostego i przede wszystkim ekspresowego dania obiadowego. I tak mój wybór padł na produkty, które zawsze mam pod ręką: orzechy nerkowca i wiórki kokosowe, bo w zasadzie dlaczego nie zrobić zwykłych koletów z tych piersi tylko z małą różnicą, aby przygotować panierkę w wersji zdrowej, bezglutenowej i bez smażenia? Od pomysł do realizacji(...)minut! Pieczone piersi z kurczaka w bezglutenowej panierce Drukuj Porcje: 2 porcje Czas przygotowania: 30minut Składniki: 2 piersi z kurczaka z wolnego wybiegu 80 g orzechów nerkowca 20g wiórków kokosowych 1 łyzeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka mieszanki ziół prowansalskich 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/4 łyżeczki soli Świeży tymianek i oregano Przygotowanie 1 Piersi
Book of spellsSkładniki: 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżki miodu 2 łyżki wiórków kokosowych Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Mrożę w pojemniku kilka godzin. Bardzo kokosowe Artykuł Lody kokosowe pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plroli świątecznego upominka. Składniki (8 sztuk): Kulki: 3 łyżki (30 g) płatków migdałowych 0,5 łyżeczki (5 g) masła 60 ml śmietanki 30% 3 łyżki (20 g) wiórków kokosowych 1 tabliczka (100 g) czekolady mlecznej 1 łyżka (25 g) miodu 0,5 wafla Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: 1) Płatki migdałowe zmiksować w blenderze. 2) Do rondelka wlać śmietankę(...)wrzucić połamaną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. 3) Kiedy czekolada się rozpuści i masa zgęstnieje dodać masło. 4) Zdjąć z ognia i dodać migdały, wiórki kokosowe, miód oraz pokruszony wafelek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. 5) Odłożyć do lodówki na 45 minut, aż masa stężeje. 6) Z gotowej masy formujemy niewielkie kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych
Fitsweet.meSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka wody kokosowej 1 banan 1 łyżeczka sproszkowanej herbaty matcha 1/2 pomarańczy ananas (użyłam wcześniej zamrożonego - około 200 g) truskawki 200 g Przygotować pierwszą warstwę. Do blendera wlać 1/3 szklani wody kokosowej, dodać banana oraz herbatę matcha. Przelać do szklanek. Druga warstwa - zmiksować banana z połówką pomarańczy oraz 1/3 wody kokosowej. Wylać(...)pierwszą warstwę. Trzecia warstwa - truskawki zmiksować z wodą kokosową. Wylać na drugą warstwę
Moja Galeria SmakuDzisiaj na stole ryż, warzywa i owoce. Coś smakowitego i lekkostrawnego. Myślę, że przypadnie wam do gustu. Legumina jest taka trochę kokosowa, troszkę waniliowa. A co najważniejsze znowu z warzywkiem ! Bardzo mi się podoba ta nazwa. Kojarzy mi się z średniowiecznymi deserami. Wasi następcy tronu powinni docenić trud nadwornych kucharzy i wcinać ile wlezie. Deser jest na pewno aromatyczny(...)dietę niemowlaka. Schab w stylu włoskim. Warzywno – owocowa legumina ryżowa. 1/2 szklanki ryżu białego 5 centymetrów kawałka cukinii 1/2 banana 1/2 kiwi 1 szklanka wody 3/4 szklanki mleka kokosowego Warzywa i owoce myjemy i obieramy. Cukinię i kiwi kroimy w drobną kosteczkę, banana rozdrabniamy widelcem. Ryż płuczemy pod gorącą wodą, aż woda przestanie być biała. Zmniejszamy tym samym zawartość
Krupeczkiporcje) 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki ananasa 200g warzyw na patelnię 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki ostrej papryki puszka mleczka kokosowego 1 czerwona papryka olej kokosowy 200g ryżu sól łyżeczka sosu sojowego Ryż z warzywami z kurczakiem na ostro – przepis Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na łyżeczce oleju kokosowego podsmażamy(...)kurczaka. Doprawiamy go ostrą papryką, pieprzem cayenne oraz solą. Jak kurczak będzie już delikatnie podsmażony dodajemy czerwoną paprykę i ananasa. Całość podsmażamy razem przez ok. 5 minut, dodajemy mleczko kokosowe i łyżeczkę sosu sojowego. Dusimy jeszcze wszystko razem przez ok. 10 minut. Kurczaka podajemy z ryżem wymieszanym z podsmażonymi wcześniej warzywami. Smacznego! Post Ryż z warzywami z kurczakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szaszłyki w sosie orzechowym to kawałki mięsa wieprzowego marynowane w sosie sojowym i mleku kokosowym. Sos orzechowy zrobiony jest na bazie cebuli i masła orzechowego. Czas wykonania: 1 h 15 min Ilość porcji: 6 sztuk (2-3 porcje) Składniki: 450 g schabu wieprzowego 5 łyżek mleka kokosowego w puszce 2 łyżki sosu sojowego(...)orzechowy: 2 łyżki masła orzechowego ( Przepis ) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki sosu chilli szczypta papryki chilli w proszku lub 2 małe papryczki chilli 2 łyżki orzeszków ziemnych Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę. Do naczyniu wymieszać mleko kokosowe i sos sojowy, a następnie
KuchniaWeDwoje.pllaktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około 10 – 12 sztuk: 60 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej 70 g syropu klonowego 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki wody 100 g (niepełna szklanka) mąki owsianej (certyfikowanej dla wypieku bezglutenowego) / lub płatków owsianych zmielonych na mąkę(...)szklanka) wiórków kokosowych (bez konserwantów) 40 – 50 g czekolady z min. 70% zawartością kakao, bez białego cukru 1/2 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego szczypta nierafinowanej soli Siemię lniane zmielić, przełożyć do miseczki wraz z wodą, wymieszać i odstawić na około 3 minuty do spęcznienia. Czekoladę posiekać na nieduże kawałki. Blachę delikatnie natłuścić
Even Better FoodZdrowa i w dodatku fit wersja lodów. Bez dodatku cukru białego, a za to z całym zestawem witamin i mikroelementów. SKŁADNIKI 2 banany 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 3 łyżeczki wiórków kokosowych WYKONANIE Banany obrać ze skórki i umieścić w misie blendera. Dodać mleczko kokosowe (tylko gęstą, białą część bez wody kokosowej), dwie łyżeczki kokosu i włączyć urządzenie. Zmiksowaną
Passions hobbies lifesię, że choć tak mogłam podziękować za wszystkie wypocone wspólnie godziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kokosanka z malinami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki 130 g mąka kokosowa 75 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 60 g erytrol lub inne słodziwo 70 g wiórki kokosowe 500 ml mleko kokosowe płynne 3 szt jajka duże(...)łyżka olej kokosowy roztopiony 1 szklanka maliny mrożone lub świeże Sposób przygotowania Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Do mokrych dodajemy suche i mieszamy. Dodajemy maliny i mieszamy delikatnie. Masę przekładamy do formy o średnicy 25-30 cm, pieczemy w 180 st. C przez ok. 30-40 minut (do suchego patyczka
Kucharzycamiękkiego masła 200 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 1/2 szkl startego razowego chleba kilka suszonych śliwek 1/4 szkl orzechów włoskich migdały Targroch suszona żurawina dżem truskawkowy chipsy kokosowe Targroch polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody 3 łyżki cukru 1. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy startą na tarce czekoladę i chleb. Dokładnie mieszamy(...)pokrojonymi śliwkami, orzechami, żurawiną, migdałami i chipsami kokosowymi. 2. Na dnie podłużnej formy układamy pierwsza warstwę wafelków śmietankowych. Smarujemy dżemem truskawkowym i połową masy z bakaliami. Dalej znów kładziemy cienką warstwę dżemu, wafelki, dżem, masa z bakaliami, dżem i ostatnia warstwa wafelków. Dobrze dociskamy i wstawiamy do lodówki. 3. Kiedy całość dobrze stężeje robimy polewę. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty