Składniki (18cm): Biszkopt -4 duże jajka (bez dwóch żółtek) -50g ksylitolu Nutura -100g mąki ryżowej -20g maku Budyń waniliowy -300ml mleka kokosowego (min. 82% kokosa) -1 opakowanie budyniu waniliowego -50g ksylitolu Nutura Krem migdałowy -180-200g pasty migdałowej Nutura -ok 100ml mleka kokosowego -sól Dodatkowo -woda, sok z cytryny i ksylitol (mieszanka lekko kwaśna(...)Boki biszkoptu oddzielać od formy nożem, dopiero po wystudzeniu. Ściąć górę a resztę przeciąć na dwa blaty. BUDYŃ WANILIOWY I KREM MIGDAŁOWY 1. Ksylitol i 200 ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 2. 100ml mleka i budyń wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 4. Budyń wlać do miski
Candy PandasGalaretka z tego co było w zamrażalniku. 100 g wiśni mrożonych 100 g jagód mrożonych 1/2 mango 50 g malin mrożonych 200 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki płaskie żelatyny Żelatynę zalewam 50 ml zimnej wody, zostawiam do napęcznienia, potem rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wiśnie lekko podgrzewam i miksuję blenderem. Dodaję 1/4 żelatyny i mieszam. Przelewam(...)szklanek. 100 ml mleczka kokosowego mieszam z 1/4 żelatyny. Wylewam na stężały mus wiśniowy. Wstawiam do lodówki. Układam maliny. Mango kroję na kawałki, wlewam 50 ml mleczka kokosowego i miksuję blenderem. Dodaję 1/4 żelatyny. Wylewam na maliny.Wstawiam do lodówki. Jagody podgrzewam, dodaję 50 ml mleczka kokosowego i miksuję. Dodaję 1/4 żelatyny. Wylewam na mus mango. Wstawiam do lodówki. Przed
wesoła kuchniaCook Time 8 minutes Total Time 53 minutes Servings 16 ciastek + 16 mini ciasteczek Ingredients Ciastka 1 jajko 1 łyżka miodu (opcjonalnie) 0,25 szklanki erytrytolu 2 łyżki oleju kokosowego rafinowanego o stałej konsystencji (czubate) 1 łyżka jogurtu kokosowego 0,5 łyżeczki herbaty matcha (opcjonalnie) 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika (można zwiększyć, jeśli nie daje się herbaty matcha(...)łyżeczki sody spożywczej 0,5 szklanki mąki kokosowej 0,5 łyżeczki gumy guar Konfitura z granatu 0,5 owocu granatu 0,5 łyżeczki żelatyny (w wersji wege zastąpić agarem) Instructions Konfitura Z granatu wybrać pestki, zblendować je i powstałą masę przelać przez sitko w celu uzyskania samego soku. Dobrze odcisnąć miąższ (można zużyć go do celów kosmetycznych :)). Sok z granatu
Modern Cave Girlżurawiny świeżej, można zastąpić suszoną, ale w mniejszych ilościach 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 60 g erytrytolu 120 g masła klarowanego rozpuszczonego 50 g mąki kokosowej 1 łyżeczka cream of tartar inaczej: kamień winny lub kwaśny winian potasu (można zastąpić proszkiem do pieczenia) 1 łyżeczka sody spożywczej 120 ml gęstego mleka kokosowego 0,25 łyżeczki soli himalajskiej, kłodawskiej(...)pokroić w kostkę i wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny, dodać żurawinę. Jajka ubić, dodać wanilię i cukier, aż do uzyskania kremowej puszystej masy. Dodać stopione masło, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mleko. Połowę ciasta wyłożyć na dno tortownicy, następnie połowę mieszkanki jabłek z żurawiną, znowu ciasto i na wierzch warstwę jabłek z żurawiną. Wierzch
Modern Cave Girlpieczenia – ½ łyżeczki sody oczyszczonej – 200 g mąki pełnoziarnistej – szczypta soli – 1 łyżeczka cynamonu – 100 ml oleju – 50 g migdałów – 120 g cukru kokosowego – 100 g mrożonych czereśni Posypka: – 25 g migdałów – 50 g płatków owsianych – 30 g cukru kokosowego – 50 g zimnego masła – 25 g mąki pełnoziarnistej(...)Muffinki: jogurt grecki umieszczamy w misce dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mąkę, sól, cynamon, cukier kokosowy. Ponownie miksujemy zawartość miski. Na koniec dodajemy posiekane migdały i mrożone czereśnie, mieszamy. Posypka. Migdały siekamy na drobno. Do miski wsypujemy mąkę pełnoziarnistą, pokrojone masło, płatki owsiane i cukier kokosowy. Zagniatamy rękoma aż się połączą składniki. Formę do muffinek
Zdrowy Styl Joannymohito Keto Snowbank Cocktail To propozycja znaleziona tutaj i przerabiana przeze mnie już wielokrotnie. I to na wiele sposobów. Jest to nic innego jak rum z mlekiem lub śmietanką kokosową i lodem. Bardzo dobre połączenie, choć u mnie wygrało zestawienie z wódką aromatyzowaną kokosem (nie mylić z Malibu, które jest wysokowęglowodanowe i kompletnie nieprzyjazne na diecie ketogenicznej ).. Keto Lime Batida(...)Cockatil Do przyrządzenia tego koktajlu potrzebujecie rumu albo brazylijskiego destylatu Cachaça (myślę, że wspomniana wódka kokosowa też się tu świetnie sprawdzi), soku z limonki, lodu i mleka skondensowanego (najlepiej z mleka kokosowego ). Ten ostatni składnik może się wydawać ciężki do zdobycia i w rzeczy samej tak jest. Ale można zrobić go samemu, a przepis znajdziecie tutaj . Osoby, które nie wystrzegają
Modern Cave GirlCzosnek – 4 ząbki – Chili – Białe wytrawne wino – 150 ml – Dymka – Masło – 2 łyżki – Sos rybny – 2 łyżki – Bazylia tajska pasta – 1 łyżka – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Olej kokosowy – 2 łyżki PRZEPIS: 1. Krewetki odmroź w zimnej wodzie. Osusz i oczyść jeśli tego wymagają. Usuń ogonki i po przekrajaj je na połówki. Zostaw kilka z ogonkiem do podania(...)Pora przekrój wzdłuż na pół i w plasterki, cebulę w kostkę, pomidory w kostkę, czosnek i chili w plasterki. 4. W garnku z grubym dnem, na rozgrzanym oleju kokosowym, przesmaż pora, czosnek, cebulę oraz chili 2-3 minuty. 5. Zalej winem, dopraw solą, pieprzem, bazylią tajską, sosem rybnym, chwilę pogotuj i wlej litr wody i zagotuj. 6. Kiedy zupa się
globuskulinarnymini ciasteczek Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 8 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Ciastka 1 jajko 1 łyżka miodu (opcjonalnie) 0,25 szklanki erytrytolu 2 łyżki oleju kokosowego rafinowanego o stałej konsystencji (czubate) 1 łyżka jogurtu kokosowego 0,5 łyżeczki herbaty matcha (opcjonalnie) 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika (można zwiększyć, jeśli nie daje się herbaty matcha(...)łyżeczki sody spożywczej 0,5 szklanki mąki kokosowej 0,5 łyżeczki gumy guar Konfitura z granatu 0,5 owocu granatu 0,5 łyżeczki żelatyny (w wersji wege zastąpić agarem) Sposób przygotowania Konfitura Z granatu wybrać pestki, zblendować je i powstałą masę przelać przez sitko w celu uzyskania samego soku. Dobrze odcisnąć miąższ (można zużyć go do celów kosmetycznych
Modern Cave Girljaglanej – pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie w 2020 roku Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Chaczapuri adżarskie Keto fudge czekoladowo-orzechowy Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Najbardziej popularne keto przepisy(...)roku Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Keto fudge czekoladowo-orzechowy Chałwa domowa bez cukru Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Artykuł Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisksylitolu Nutura -70g syropu ryżowego lub (miodu naturalnego płynnego) -50g oleju rzepakowego -2 małe jajka -1/3 łyżeczki sody -3 łyżki wody Budyń waniliowy -400ml mleka kokosowego (min. 82-5% kokosa) -200ml mleka roślinnego (np. ryżowe) -2x40g budyń z wanilią -100g ksylitolu Nutura Krem budyniowy -ok 230g tahini Nutura -ok 200ml mleka kokosowego(...)kolei w 160’C ok 10 minut. Blat ma być przyrumieniony, może być miękki ale po wystudzeniu nieco stwardnieje. BUDYŃ WANILIOWY I KREM BUDYNOWY 1. Ksylitol i 400ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 2. 200ml mleka roślinnego i budynie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 4. Budyń wlać
Candy Pandasprzepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)Jeżeli chodzi o ilość cukru, dla nas była ok (mogliśmy dać nawet mniej niż 80 g). Przed formowaniem spróbujcie czy wystarczy Wam taki poziom słodyczy. Składniki: 200 g wiórków kokosowych 2 białka 50 g masła 80 g cukru (można dać więcej) szczypta soli (przepis na około 25 sztuk) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło i 50 g cukru rozpuszczamy
Kardamonovywiszniowka.pl/wp-content/plugins/freshmail-integration/assets/images/close.png); } PIERNIK BEZGLUTENOWY Składniki: na ciasto: 200 g puree z dyni 1 banan 100 g mąki migdałowej 80 g mąki gryczanej 100 g cukru 50 g oleju kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao do wypieków 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia garść orzechów włoskich garść suszonej żurawiny na polewę: 100 g oleju kokosowego(...)skórki i miksujemy na mus. Odmierzamy 200 g musu i przekładamy do misy miksera. Banana rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy do musu z dyni. Dodajemy miód i płynny olej kokosowy. W osobnej misce mieszamy składniki suche: mąkę migdałową, mąkę gryczaną, przyprawę do piernika, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Składniki suche dodajemy do mokrych i miksujemy 2-3 minuty
Wiszniówkakawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego (polecam z kawałkami orzechów) 3 dojrzałe banany 2 łyżki kakao pół kubka likieru słony karmel Krupnik (nie jest obowiązkowy) kilka kropel aromatu waniliowego(...)dodajemy pokrojonego banana oraz kakao. Wszystko dokładnie blendujemy najlepiej na gładką masę (stopniowo dodając likier, który jest tylko dla smaku, można go pominąć). Następnie dodajemy masło orzechowe oraz mąkę kokosową lub wiórki kokosowe. Wszystko ponownie dokładnie blendujemy. Masa będzie dość gęsta. Spód formy (20x25) wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Wykładamy masę do formy i dobrze ją dociskamy
Zdrowie i pysznie na talerzuszybkie i proste, nic tylko dzielić się przepisem! Curry z dynią i łososiem – składniki (4 porcje): 400g dyni (masa po obraniu), filet z łososia, 300g, 200ml gęstego mleka kokosowego o zawartości 85% ekstraktu z kokosa (polecam mleko w kartoniku z firmy Real Thai), łyżka oleju kokosowego, 1/3 szklanki bulionu, 1/2 białej cebulki, ząbek czosnku, około 1cm kawałek świeżego imbiru(...)Odkrawamy skórę i rybę również kroimy w kostkę. Cebulkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, a imbir ścieramy na tarte o drobnych oczkach. W głębokiej patelni typu wok rozgrzewamy olej kokosowy i przesmażamy przez około 3 minuty dynię, cebulę, imbir oraz czosnek wraz z przyprawami. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i całość zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem. Danie gotujemy
Natka Pietruszkiwytycznymi diety ketogenicznej . Głównym jego składnikiem jest bowiem mąka z manioku , która do niskowęglowodanowych nie należy. Ja tutaj też pobawiłam się w sklejanie, ale ciasto składało się z mąki kokosowej i łupin babki jajowatej . Pierogi, a raczej empanady były pieczone, chociaż od razu zaznaczam, że lepiej je usmażyć. Wyszły bowiem zdecydowanie za suche. Tak to jest, jak się eksperymentuje zamiast(...)sera feta 50 g pomidorów suszonych odsączonych z oleju sól, pieprz do smaku Ciasto na empanady 3 jaja 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 30 g mąki kokosowej 30 g lnu złotego zmielonego 15 g łupin babki jajowatej zmielonych 6 łyżek wrzątku Sposób przygotowania Nadzienie Kurczaka pokroić na niewielkie kawałki. Przyprawić. Smażyć na maśle, a gdy się lekko przyrumieni
Modern Cave Girl