pieczenia – ½ łyżeczki sody oczyszczonej – 200 g mąki pełnoziarnistej – szczypta soli – 1 łyżeczka cynamonu – 100 ml oleju – 50 g migdałów – 120 g cukru kokosowego – 100 g mrożonych czereśni Posypka: – 25 g migdałów – 50 g płatków owsianych – 30 g cukru kokosowego – 50 g zimnego masła – 25 g mąki pełnoziarnistej(...)Muffinki: jogurt grecki umieszczamy w misce dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mąkę, sól, cynamon, cukier kokosowy. Ponownie miksujemy zawartość miski. Na koniec dodajemy posiekane migdały i mrożone czereśnie, mieszamy. Posypka. Migdały siekamy na drobno. Do miski wsypujemy mąkę pełnoziarnistą, pokrojone masło, płatki owsiane i cukier kokosowy. Zagniatamy rękoma aż się połączą składniki. Formę do muffinek
Zdrowy Styl Joannymohito Keto Snowbank Cocktail To propozycja znaleziona tutaj i przerabiana przeze mnie już wielokrotnie. I to na wiele sposobów. Jest to nic innego jak rum z mlekiem lub śmietanką kokosową i lodem. Bardzo dobre połączenie, choć u mnie wygrało zestawienie z wódką aromatyzowaną kokosem (nie mylić z Malibu, które jest wysokowęglowodanowe i kompletnie nieprzyjazne na diecie ketogenicznej ).. Keto Lime Batida(...)Cockatil Do przyrządzenia tego koktajlu potrzebujecie rumu albo brazylijskiego destylatu Cachaça (myślę, że wspomniana wódka kokosowa też się tu świetnie sprawdzi), soku z limonki, lodu i mleka skondensowanego (najlepiej z mleka kokosowego ). Ten ostatni składnik może się wydawać ciężki do zdobycia i w rzeczy samej tak jest. Ale można zrobić go samemu, a przepis znajdziecie tutaj . Osoby, które nie wystrzegają
Modern Cave GirlCzosnek – 4 ząbki – Chili – Białe wytrawne wino – 150 ml – Dymka – Masło – 2 łyżki – Sos rybny – 2 łyżki – Bazylia tajska pasta – 1 łyżka – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Olej kokosowy – 2 łyżki PRZEPIS: 1. Krewetki odmroź w zimnej wodzie. Osusz i oczyść jeśli tego wymagają. Usuń ogonki i po przekrajaj je na połówki. Zostaw kilka z ogonkiem do podania(...)Pora przekrój wzdłuż na pół i w plasterki, cebulę w kostkę, pomidory w kostkę, czosnek i chili w plasterki. 4. W garnku z grubym dnem, na rozgrzanym oleju kokosowym, przesmaż pora, czosnek, cebulę oraz chili 2-3 minuty. 5. Zalej winem, dopraw solą, pieprzem, bazylią tajską, sosem rybnym, chwilę pogotuj i wlej litr wody i zagotuj. 6. Kiedy zupa się
globuskulinarnymini ciasteczek Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 8 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Ciastka 1 jajko 1 łyżka miodu (opcjonalnie) 0,25 szklanki erytrytolu 2 łyżki oleju kokosowego rafinowanego o stałej konsystencji (czubate) 1 łyżka jogurtu kokosowego 0,5 łyżeczki herbaty matcha (opcjonalnie) 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika (można zwiększyć, jeśli nie daje się herbaty matcha(...)łyżeczki sody spożywczej 0,5 szklanki mąki kokosowej 0,5 łyżeczki gumy guar Konfitura z granatu 0,5 owocu granatu 0,5 łyżeczki żelatyny (w wersji wege zastąpić agarem) Sposób przygotowania Konfitura Z granatu wybrać pestki, zblendować je i powstałą masę przelać przez sitko w celu uzyskania samego soku. Dobrze odcisnąć miąższ (można zużyć go do celów kosmetycznych
Modern Cave Girljaglanej – pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie w 2020 roku Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Chaczapuri adżarskie Keto fudge czekoladowo-orzechowy Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Najbardziej popularne keto przepisy(...)roku Gofry orzechowe bez mąki pszennej Pieczone placki z cukinii Keto kokosanki maślano-kokosowe Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Keto bułki z babki jajowatej Trufle kokosowe z mascarpone Keto fudge czekoladowo-orzechowy Chałwa domowa bez cukru Frittata ze szpinakiem i fetą Keto naleśniki na mascarpone bez mąki Artykuł Najbardziej popularne przepisy w 2020 roku pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisksylitolu Nutura -70g syropu ryżowego lub (miodu naturalnego płynnego) -50g oleju rzepakowego -2 małe jajka -1/3 łyżeczki sody -3 łyżki wody Budyń waniliowy -400ml mleka kokosowego (min. 82-5% kokosa) -200ml mleka roślinnego (np. ryżowe) -2x40g budyń z wanilią -100g ksylitolu Nutura Krem budyniowy -ok 230g tahini Nutura -ok 200ml mleka kokosowego(...)kolei w 160’C ok 10 minut. Blat ma być przyrumieniony, może być miękki ale po wystudzeniu nieco stwardnieje. BUDYŃ WANILIOWY I KREM BUDYNOWY 1. Ksylitol i 400ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 2. 200ml mleka roślinnego i budynie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 4. Budyń wlać
Candy Pandasprzepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)Jeżeli chodzi o ilość cukru, dla nas była ok (mogliśmy dać nawet mniej niż 80 g). Przed formowaniem spróbujcie czy wystarczy Wam taki poziom słodyczy. Składniki: 200 g wiórków kokosowych 2 białka 50 g masła 80 g cukru (można dać więcej) szczypta soli (przepis na około 25 sztuk) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło i 50 g cukru rozpuszczamy
Kardamonovywiszniowka.pl/wp-content/plugins/freshmail-integration/assets/images/close.png); } PIERNIK BEZGLUTENOWY Składniki: na ciasto: 200 g puree z dyni 1 banan 100 g mąki migdałowej 80 g mąki gryczanej 100 g cukru 50 g oleju kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao do wypieków 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia garść orzechów włoskich garść suszonej żurawiny na polewę: 100 g oleju kokosowego(...)skórki i miksujemy na mus. Odmierzamy 200 g musu i przekładamy do misy miksera. Banana rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy do musu z dyni. Dodajemy miód i płynny olej kokosowy. W osobnej misce mieszamy składniki suche: mąkę migdałową, mąkę gryczaną, przyprawę do piernika, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Składniki suche dodajemy do mokrych i miksujemy 2-3 minuty
Wiszniówkakawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego (polecam z kawałkami orzechów) 3 dojrzałe banany 2 łyżki kakao pół kubka likieru słony karmel Krupnik (nie jest obowiązkowy) kilka kropel aromatu waniliowego(...)dodajemy pokrojonego banana oraz kakao. Wszystko dokładnie blendujemy najlepiej na gładką masę (stopniowo dodając likier, który jest tylko dla smaku, można go pominąć). Następnie dodajemy masło orzechowe oraz mąkę kokosową lub wiórki kokosowe. Wszystko ponownie dokładnie blendujemy. Masa będzie dość gęsta. Spód formy (20x25) wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Wykładamy masę do formy i dobrze ją dociskamy
Zdrowie i pysznie na talerzuszybkie i proste, nic tylko dzielić się przepisem! Curry z dynią i łososiem – składniki (4 porcje): 400g dyni (masa po obraniu), filet z łososia, 300g, 200ml gęstego mleka kokosowego o zawartości 85% ekstraktu z kokosa (polecam mleko w kartoniku z firmy Real Thai), łyżka oleju kokosowego, 1/3 szklanki bulionu, 1/2 białej cebulki, ząbek czosnku, około 1cm kawałek świeżego imbiru(...)Odkrawamy skórę i rybę również kroimy w kostkę. Cebulkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, a imbir ścieramy na tarte o drobnych oczkach. W głębokiej patelni typu wok rozgrzewamy olej kokosowy i przesmażamy przez około 3 minuty dynię, cebulę, imbir oraz czosnek wraz z przyprawami. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i całość zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem. Danie gotujemy
Natka Pietruszkiwytycznymi diety ketogenicznej . Głównym jego składnikiem jest bowiem mąka z manioku , która do niskowęglowodanowych nie należy. Ja tutaj też pobawiłam się w sklejanie, ale ciasto składało się z mąki kokosowej i łupin babki jajowatej . Pierogi, a raczej empanady były pieczone, chociaż od razu zaznaczam, że lepiej je usmażyć. Wyszły bowiem zdecydowanie za suche. Tak to jest, jak się eksperymentuje zamiast(...)sera feta 50 g pomidorów suszonych odsączonych z oleju sól, pieprz do smaku Ciasto na empanady 3 jaja 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 30 g mąki kokosowej 30 g lnu złotego zmielonego 15 g łupin babki jajowatej zmielonych 6 łyżek wrzątku Sposób przygotowania Nadzienie Kurczaka pokroić na niewielkie kawałki. Przyprawić. Smażyć na maśle, a gdy się lekko przyrumieni
Modern Cave GirlMasę makowo bakaliową bardzo szybko przygotowujemy, tylko mleczko kokosowe zagotowujemy, mak dokładamy, z żurawiną, orzechami, rodzynkami i migdałami mieszamy. Lekko dosładzamy, cukrem z pomarańczy aromat dokładamy, tylko studzimy i ciasto drożdżowe robimy. Ciastem formę okrągłą wykładamy, masę dokładamy, do piekarnika wstawiamy i po 40 min gotowe już mamy. Ciasto podczas pieczenia masę makową otulało, a w domu(...)święta będzie jeszcze raz pieczony. Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm: masa makowo bakaliowa: 200 g maku mielonego, 50 g orzechów tartych laskowych, 400 ml mleka kokosowego (1 puszka), 3 kopiaste łyżki cukru brązowego, 100 g rodzynek, 150 g suszonej żurawiny z sokiem z granatów, 100 g migdałów - płatki, słupki, 30 g cukru o smaku pomarańczowym (ewentualnie
Moniki Smakołykicudownego zapachu ciastek…! Pysznych, kruchych, pełnych chrupiących orzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła w wersji niewegańskiej (tłuszcz powinien być w temperaturze pokojowej) 45 g cukru kokosowego / miałkiego cukru trzcinowego (nierafinowanego) / ksylitolu 35 g orzechów laskowych, zmielonych na mąkę(...)upieczeniu ciastka pozostawić przez kilka minut na blasze, po czym przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego! *Ciastka upiekłam z myślą o osobie, która nie może spożywać oleju kokosowego oraz masła, więc w przepisie – w drodze wyjątku – wykorzystałam margarynę roślinną
Even Better Foodskładników dowolna. I tak będzie pyszna! A co ważne , bardzo zdrowa! Składniki kilka marchewek pomidory z puszki czerwona cebula kawałek świeżego kłącza imbiru sól u mnie himalajska różowa mleko kokosowe łyżeczka kurkumy łyżeczka curry olej kokosowy extra virgin pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej trochę oleju kokosowego. Dodaj pokrojoną w pióra cebulę i starty(...)krojone z puszki. Możesz jedną puszkę, możesz dwie. Dosmacz solą i przykryj garnek. Gotuj około 15 minut ,aż marchewką zmięknie. W razie czego dopraw tak, jak lubisz. Dodaj mleko kokosowe i ugotowaną kaszę jaglaną, gotuj jeszcze 5 minut, a następnie wszystko zblenduj na gładki , aksamitny krem. Podawaj z siemieniem lnianym i pestkami dyni. Zupa jest pyszna. Rozgrzewa. Dodaje sił! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSpód: 120g mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych* 70g mąki orzechowej lub zmielonych na mąkę orzeszków ziemnych 1 jajko 2 łyżki masła lub oleju kokosowego (30g) 70g (ok. 15 sztuk) daktyli Aromat waniliowy Szczypta soli Krem: Gęsta część mleczka kokosowego ** 100g gorzkiej(...)osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć mąki lub płatków owsianych bezglutenowych ** puszkę mleczka wstaw na noc do lodówki, na górze zbierze się biała warstwa kokosowej śmietanki, na spodzie będzie woda. Używamy tylko tej gęstej części. Z pozostałej wody możesz przygotować koktajl np. z dodatkiem ananasa. Przygotowanie: Daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez 15 minut. Następnie odsączyć i zblendować
Fabryka pomysłów