kokosowe - 19941 przepisów (strona:111/1330)

Lekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem 153

swojej kuchni, jakoś nie mogę na dłużej ich odstawić. Zawsze wpadnie mi do głowy pomysł na smakowity deser lub śniadanie z ich użyciem. Dziś zapraszam Was na lekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem i migdałowymi ziarenkami. Taki pucharek idealnie sprawdzi się jako lekki deser, śniadanie, a nawet kolacja. Spróbujcie. Lekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem i pysznymi migdałowymi(...)ziarenkami od Ziarenkowa, to pucharek idealny na każdą porę dnia. Jeśli jeszcze nie przygotowywaliście nic z użyciem nasion chia, to szczerze Wam je polecam i zachęcam do spróbowania. Lekkie kokosowe chia pod jagodowo-bananowym musem 2016-04-23 21:27:07 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką 168

tylko cieszy podniebienie, ale też i oczy. Jeśli lubicie smak kokosu i tak jak ja wprost przepadacie za gruszkami, takie śniadanie będzie dla Was idealne. Spróbujcie mojej zapiekanej kokosowej owsianki z gruszką. Przygotowanie takiego śniadania nie jest trudne, a ileż taka owsianka może przynieść radości Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką 2016-04-11 23:27:20 Write a review Save(...)calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 gruszka 2 łyżki (czubate) wiórków kokosowych 1 łyżka otrąb orkiszowych 1 łyżka otrąb gryczanych 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego 6 łyżek płatków owsianych górskich 3/4 szklanki mleka + do namoczenia gruszki Przygotowanie W garnuszki gotujemy mleko z łyżeczką miodu i łyżką

Słodkie okruszki
Cappuccino z kokosem Siostry Anastazji. 231

Witajcie :) mamy weekend więc musi być pyszne ciasto do kawy:) Dzisiaj mam dla Was kakaowe ciasto  przekładane kremem cappuccino i ciastem kokosowym. Przepis znalazłam w Wielkiej księdze przepisów Siostry Anastazji jednak troszeczkę go zmieniłam. Ciasto jest bardzo pyszne, mięciutkie i nie za słodkie. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 szklanka cukru 170 g mąki pszennej(...)następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku,mąkę z proszkiem i kakao. Blaszką wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Składniki na ciasto kokosowe : 200 g wiórek kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodać wiórki kokosowe i proszek do pieczenia.Wymiesza

Sama słodycz i szczypta chili
Kokosowe ciasto z fasoli 113

Bezglutenowe ciasto kokosowe z białej fasoli, podane z cukrem pudrem i truskawkami przełamałam się do fasolowych. jestem całkiem zadowolona z rezultatu, ale idealnie nie jest.  plan na dzisiaj  przeżyć.  PRZEPIS: własny / 1 porcja / składniki: 150 g fasoli z puszki 50 ml mleczka kokosowego z puszki 3-4 krople aromatu (olejku) do smaku syrop klonowy/ryżowy/z agawy/melasa(...)wersji niewegańskiej - miód) łyżeczka lnu mielonego (zmielonego siemienia lnianego) 3 szczypty sody oczyszczonej 20 g mąki kokosowej łyżeczka wiórków kokosowych jak zrobić? Jeśli używamy fasoli z puszki należy ją dokładnie przepłukać pod zimną wodą. Fasolę, mleczko i aromat zmiksować, dodać syrop do smaku. Len, sodę i mąkę kokosową wymieszać, dodać do masy fasolowej. Piekarnik nagrzać do 165 stopni Celsjusza. Masę

tost z dżemem
Babka herbaciana 242

malinowo-jabłkowa :D Babka jest wilgotna (szczególnie jeśli poleje się ją jeszcze ‚polewą’, która mocno nasącza), owocowa i znika szybciej, niż by się chciało ;)   Składniki: 1 szklanka mąki kokosowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu (może być nawet więcej ;)) 1 łyżeczka soli 1 szklanka słodzidła (u mnie erytrol) 8 jaj 1 szklanka herbaty owocowej (zaparzonej(...)saszetki herbaty zaparzamy pod przykryciem we wrzątku przez około 5 minut – chyba, że na opakowaniu mówią inaczej ;) I na zaś smarujemy foremkę masłem klarowanym lub olejem kokosowym – uwaga, trzeba bardzo dokładnie natłuścić formę, inaczej babka nie będzie chciała wyjść (tak jak u mnie – wierzch przykleił się do foremki i babka jest ‚ucięta’ z wierzchu ;)). W jednej misce

Jak gotować i nie zwariować
Bezglutenowe bounty domowej roboty 134

Bounty to jeden z moich ulubionych kokosowych batonów, dlatego bez wahania postanowiłam odtworzyć go w domu. Moja wersja składa się wyłącznie z pełnowartościowych i pożywnych składników, więc nie musicie się martwić o to, że spożywacie zbędne kalorie. Ten batonik dostarczy Wam cennych minerałów i tłuszczów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Bez obaw możecie zajadać się nimi sami, lub podawać je swoim(...)batoników zajmuje tylko chwilę. Do dzieła! Składniki (wychodzi ok 16 batoników): 1/2 szkl surowej kaszy jaglanej (najlepiej namocz w 1,5 szkl wody na noc) 1,5 szkl wiórków kokosowych 4 – 5 łyżek oleju kokosowego lub masła syrop klonowy lub miód (4 łyżki do masy i 1 łyżeczka do polewy) 2 czubate łyżki karobu lub kakao  Przygotowanie: Kaszę

Smiling Shrimp
MARKIZY KOKOSOWE 94

lubi ciasteczka kruche i bezę, sądzę że jest nas wielu. A dla czego nie połączyć tych dwóch smaków w jedno i tak powstał pomysł na markizy kokosowe. Polecam wypróbować wbrew pozorom nie są tak mocno słodkie jak nam się wydaje czytając przepis. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny (1 kostka) 3 żółtka(...)szklanka śmietany Beza kokosowa: 5 białek szczypta soli 1 - 1,5 szklanki cukru pudru 200 - 250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoik dżemu porzeczkowego Przygotowanie: Ciasto - Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Schłodzoną margarynę podzielić na mniejsze kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka oraz śmietanę. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto

Ciastka - domowe słodkości
Babka kokosowa z morelami 151

Babka na bogato, z dodatkiem suszonych moreli i żurawiny. Pyszna, owocowa, bardzo aromatyczna i wilgotna dzięki dodatkowi mleka kokosowego. Pożywna i syta, bardzo przypomina keks. Idealna i na drugie śniadanie i do popołudniowej kawki. Łasuchy będą mruczeć z zadowolenia! Myślę, że "otulona" białą polewą czekoladową może pięknie prezentować się na Wielkanocnym stole. Zapraszam do przepisu! Składniki: 100 g wiórków kokosowych(...)masła 120 g ksylitolu/cukru 5 jajek 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g suszonej żurawiny 200 g suszonych moreli 200 ml mleka kokosowego Wykonanie: wiórki kokosowe i orzechy lekko podprażyć na patelni bez tłuszczu posiekać żurawinę i morele masło utrzeć na puch. Dodawać na przemian cukier i jajka każdorazowo ucierając około 1/2 minuty na średnich

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Żytnie ciasteczka mocno kokosowe (z olejem kokosowym) 175

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne, kruche i jednocześnie tak pachną, że trudno im się oprzeć. Kokosowa nuta sprawia, że znikają ekspresowo. Zresztą tak samo - jak ich przygotowanie - łatwe i szybkie. Ciastka można upiec bardziej płaskie i przełożyć dowolnym kremem lub ulubioną konfiturą.  Ja swoje posypałam cukrem pudrem i udekorowałam czekoladą, ale świetnie też(...)smakują bez jakichkolwiek dodatków. (około 23 sztuk) 150g mąki żytniej (użyłam razowej typu 2000) 75g cukru (białego lub brązowego) 20g wiórek kokosowych 1 jajko 3 łyżki oleju kokosowego (płaskie; o stałej konsystencji) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo (opcjonalnie): wiórki kokosowe do obtaczania  Wszystkie składniki umieścić w mice i dokładnie zagnieść. (Olej kokosowy powinien być miękki, ale nie rozpuszczony

Di gotuje
Kokosowe buchty z agrestowym dżemem. 146

posmakowały buchty kokosowo-cytrynowe z masłem czekoladowym , że postanowiłam je znów przygotować. Tym razem nadziałam je moim ulubionym dżemem agrestowym. Naprawdę pyszna kombinacja! Następnym razem dodam więcej mąki kokosowej, coby smak miały wyraźniej kokosowy. A Wy co myślicie o takim połączeniu? Marzą mi się bułeczki kokosowe z nadzieniem ananasowym, z taką konfiturą ananasową, co Wy na to? Piszcie :) Składniki(...)kokosowe buchty z agrestowym dżemem: 560 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki kokosowej szczypta soli 25 g drożdży świeżych 250 ml ciepłego mleka 50 g cukru 2 łyżki  domowego cukru waniliowego 2 jajka 100 g roztopionego, ciepłego masła gęsty dżem agrestowy jajko do posmarowania cukier puder do oprószenia      Mąkę pszenną przesiewamy do sporej miski, dodajemy

Rozpustne gotowanie
Żurawinowy nerkownik na daktylowym spodzie 165

grama białego cukru i jest pełne zdrowia. A przy tym jest bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje również lekko zmrożone. SKŁADNIKI (tortownica 16 cm) 250g nerkowców 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 1 łyżka ekstraktu z wanilii 200g mrożonej żurawiny 2 łyżki miodu (można więcej) 2 łyżki soku z cytryny 100g daktyli 50g suszonej żurawiny(...)lekko gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Przecieramy przez sito, aby pozbyć się skórek i pesteczek. Orzechy nerkowca odcedzamy i umieszczamy w misie blendera. Dodajemy olej kokosowy, mąkę kokosową i ekstrakt waniliowy. Miksujemy, aż do uzyskania gładkiej kremowej masy. Dodajemy przetarty mus żurawinowy i miksujemy dalej.  Namoczone daktyle i żurawinę, łączymy z kakao i miksujemy na gładką masę

DefinicjaSmaku
Tajska zupa kokosowa z krewetkami (Tom Kha) 139

dzisiejszym cyklu zupa na niedzielę smaki azjatyckie. Zupa kokosowa z krewetkami o cudownym cytrusowym aromacie to idealna mieszanka smaku słodkiego, kwaśnego i ostrego . Do owoców morza podchodzę z dużą rezerwą,a tak naprawdę ich nie jadam. Krewetki są wyjątkiem od tej reguły. To jedyne owocami morza, które lubię. Jeśli ktoś jednak nie lubi nawet krewetek, do zupy tej można użyć(...)kurczaka.  TAJSKA ZUPA KOKOSOWA z KREWETKAMI TOM KHA GAI   Składniki: 200 ml mleka kokosowego 200 ml bulionu pasta Tom Kha 250 g krewetek (opcjonalnie kurczaka) 3-4  pieczarki trawa cytrynowa 1 pęd sos rybny lub ostrygowy do smaku sos sojowy do smaku 3-4 liście kafiru sezam do posypania Przygotowanie: Cebule i pieczarki obieramy i siekamy

Bon appetit mon amie
Placek "black & white". 128

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko) -masło -1/5 szklanki wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Budyń gotujemy zgodnie(...)przepisem na opakowaniu a następnie odstawiamy do schłodzenia.Mleko kokosowe podgrzewamy na malutkim ogniu a następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Gotujemy aż wiórki wchłoną mleko i odstawiamy do schłodzenia. Następnie budyń i masę kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny biszkopt i wkładamy do lodówki. Polewa Składniki

Magia jedzenia.
Pralinki Oreo 142

jeżeli ja mówię, że wystarczą, to naprawdę wystarczą. Składniki na 12 sztuk: 12 ciastek Oreo 75 g ciemnej czekolady plus 50 g jako polewa pralinek ¼ szklanki gęstego mleka kokosowego 1 łyżeczka oleju kokosowego wiórki kokosowe do posypania  Oreo podziel na połówki (wystarczy, że oba ciastka obrócisz względem siebie i same się rozdzielą), za pomocą małego noża delikatnie zeskrob białe(...)zamrażalnika, ciastka natomiast zmiksuj na proszek.  Do miski wrzuć posiekaną czekoladę, wstaw ją na rondel z gotującą się wodą i rozpuść ją. Zdejmij i wmieszaj w czekoladę mleko kokosowe. Następnie do miski przełóż rozdrobnione wcześniej ciastka, a całą masę dokładnie wymieszaj i włóż na 10 minut do lodówki.  Wyjmij białe kuleczki z zamrażarki. Po schłodzeniu czekoladową masę podziel

Roślinna - blog wegański
Kokosowe kulki pieczone 136

placuszki z patelni, jednakże nie zachowywały ładnego kształtu. Zdecydowałam się więc na zmianę formy z placuszka na kulkę i patelni na piekarnik. Zmiana wyszła bosko.  Składniki: 200g mąki kokosowej ( używam od Olejowego Raju ) 200g białego sera chudego ( używam Emilki od Mlekoma ) 200g jogurtu naturalnego 100ml mleka 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki cukru trzcinowego 50g wiórek kokosowych(...)Wszystkie składniki (oprócz wiórek kokosowych) miksuję na gładką i gęstą masę. Formuję w rękach kulki, obtaczam je w wiórkach kokosowych i układam na blaszce. Gotowe kulki piekę w temperaturze 160*C przez 30 minut - aż zaczną być lekko złote. Na ciepło z dodatkiem jagodowego syropu smakowały obłędnie

Gotowanie i blogowanie