kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:155/334)

Tort marchewkowy z ananasem 194

marchewkowy wiosenny Składniki: okrągła forma o średnicy 26 cm Spód marchewkowy 5 jajek 200 g kokosowego cukru 250 ml oleju 150 g ananas, drobno pokrojonego 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki zmielonych goździków ½ łyżeczki zmielonego imbiru 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 250 g utartej marchewki, na tarce o dużych oczkach 100 ml kokosowych wiórków

codojedzenia
Buraczane gofry z ricottą podane z mleczkiem kokosowym 157

Pyszne gofry na pożywne i zdrowe śniadanie. Bez cukru, bez glutenu, podane z przepysznym mlekiem kokosowym i owocami. Uwielbiają je dorośli i dzieci :) 2 małe upieczone buraki 3 łyżki ricotty 3 łyżki kefiru 2 jajka 3/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej szczypta sody   pół puszki schłodzonego mleczka kokosowego miód owoce liofilizowane truskawki Buraki obieramy i miksujemy na gładko(...)Mieszamy je z ricottą, kefirem, żółtkami i mąką wymieszaną z sodą. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty). Gotowe podajemy z ubitym mleczkiem kokosowym i świeżymi owocami. Możemy polać miodem i posypać pokruszonymi liofilizowanymi truskawkami. Smacznego :)   Artykuł

Mienta blog
Pleśniak z owocami, sezamem i pianką kokosową 116

kakaowy, do drugiej dodajemy uprażony sezam, trzecią zostawiamy bez zmian. Wszystkie trzy części wkładamy na 30 minut do zamrażalki. Blaszkę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia. Po 30 minutach wyjmujemy cześć ciasta z sezamem, ścieramy je na tarce na grubych oczkach prosto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wykładamy owoce z kompotu przecedzone na sicie . Najpierw(...)śliwki , potem wiśnie wypestkowane. Wyjmujemy z zamrażalki ciemne ciasto i ścieramy je na owoce. Ubijamy piane  z białek z cukrem na sztywno, dodajemy wiórka kokosowe, mieszamy i wykładamy na ciemne ciasto. Wyjmujemy z z zamrażalki ostatnią cześć ciasta i ścieramy ja na pianę z kokosem. Pieczemy godzinę w 170 stopniach. Ciasto rewelacja, wielosmakowe jak mówi mój mąż. Pierwszy dopadł

Różowa kuchnia
Domowa biała czekolada z orzechami laskowymi/wiórkami kokosowymi 111

łuskanych)  lub/i 5-6 łyżek wiórek kokosowych    Masło z cukrami rozpuścić (na małym ogniu) i wymieszać ze śmietanką. Całość podgrzewać (mieszając) do momentu zagotowania się masy. Garnuszek zdjąć z ognia a jego zawartość połączyć z przesianym (*) mlekiem w proszku. (Należy cały czas energicznie mieszać. Masa powinna być jednolita i bez grudek. Jeśli jednak takowe powstaną - należy(...)przetrzeć przez sito.) Dodać orzechy/wiórki i całość ponownie dokładnie wymieszać. Masę przelać do formy (**) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do lodówki, aby stężała (najlepiej na całą noc). (*) Do przesiewania mąki używam przesiewacza ze sklepu przyjemnegotowanie.pl . (**) Z podanych proporcji wyszła mi czekolada o grubości 1,5 cm. Robiłam ją w dwóch pudełkach o wymiarach 10x15 cm Masa

Di gotuje
Tort czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy 135

cukru pudru Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła kokosowego (lub innego roślinnego) 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Olej utrzeć na gładką puszystą masę wraz z cukrem Dodać banany i ponownie utrzeć W oddzielnej misce zmiksować „maślankę” z dyniowym puree Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy, na przemian dodawać po trochu masy(...)maślankowej i masy bananowej Można od razu dodać do całości kakao, albo tak jak ja najpierw z 1/3 ciasta upiec krążek bez kakao a potem do 2/3 ciasta je dodać. Jeżeli ciasto będzie pieczone całe na raz to piec q temp. 180 C 40-50 minut do „suchego patyczka” i podzielić ciasto na 2-3 części

greenscarf
Limonkowy desernik z jarmużem- bez pieczenia 137

przepisie z bloga  The Rawtarian - zmieniłam co nieco i w yszedł mi najlepszy sernik bez sera! :) Spód: * ciastka maślane- 300 g * kakao- 1 czubata łyżka * masło- 150 g Desernik: * nerkowce- 350 g * jarmuż- 50 g * syrop z agawy- 4 łyżki * olej kokosowy rozpuszczony- 1/2 szklanki * ekstrakt z wanilii- 1 łyżka * limonka- sok z 2 szt. Dodatkowo: * limonka(...)plasterki do ozdoby * kakao- do oprószenia * maczek zielony- do dekoracji* Spód: Ciastka zmiksować z miękkim masłem i kakao. Spód małej tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę i wylepić dno oraz boki formy (do połowy). Schłodzić w lodówce na czas przygotowywania masy. Desernik: Nerkowce namoczyć około 12 godzin w zimnej wodzie, osuszyć i przełożyć do blendera. Dodać resztę składników

Kraina Miodem Płynąca
Ekologiczna granola z bakaliami Symbio 175

ulubionych orzechów (u mnie mieszanka studencka bez rodzynek) 50 g ekologicznego ananasa suszonego  Symbio 50 g ekologicznych płatków kokosowych  Symbio 1 łyżka oleju kokosowego 3-4 łyżki płynnego miodu Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Orzechy siekamy na mniejsze, ale niezbyt małe kawałki. Wrzucamy je do dużej miski. Dodajemy płatki. Olej kokosowy podgrzewamy do stanu płynnego, dodajemy miód(...)mieszamy. Mieszanką polewamy nasze płatki i orzechy i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie wysypujemy na blache wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 15-20 min bardzo często mieszając, aby granola się nie przypaliła. Płatki i orzechy mają być zarumienione i chrupiące, ale nie przypalone. Po wyciagnięciu z piekarnika, odstawiamy blachę z granolą do całkowitego wystygnięcia

Zawsze głodna!
Kokosanki 176

miałam ochotę na kokosowy specjał, bez bezy. Szukałam przepisu odzwierciedlającego ten, którym raczą nas sklepikarze. Takie kruche, smaczne ciasteczka kokosowe. I znalazłam ... na Kwestii Smaku - maślane kokosowe ciacha, kto się skusi? "Sposób przygotowaniaMasa maślana2 szklanki mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli180 g masła1 szklanka cukru1 duże jajo4 łyżeczki cukru z dodatkiem waniliiMasa kokosowa:2 szklanki wiórków kokosowych4 łyżki cukru(...)pudru kokos do obtoczeniaMiksuję wiórki kokosowe w blenderze na miałko, dodając cukier puder.Sposób przygotowania:Mąkę, proszek do pieczenia i sól  łączymy ze sobą w jednej misce. W drugiej, ubijamy masło i cukier  na gładką masę. Kolejnym krokiem jest wbicie jajka i dodanie cukru z wanilią.  Następnie dodajmy po łyżce mąki, miksując do czasu połączenia

Słodkie Przyjemności
10 warstwowy tort korzenny 234

warstw to minimum 500 g mąki pszennej tortowej 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 250 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) 100 g cukru pudru 1 średni banan duża łyżka cynamonu płaska łyżka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy do pierników papier do pieczenia Przygotowanie przedstawię Wam dokładnie w sposób jaki ja robiłam, czyli najpierw ciasto. Utrzeć cukier puder razem(...)Piec każdy krążek około 8 minut w temp. 180-190 C. Po wyjęciu z piekarnika najlepiej przyciąć od razu do pożądanego kształtu i kłaść jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego

greenscarf
Czekolada z czerwonym pieprzem i płatkami kwiatów 191

niecierpliwością przyglądałyśmy się jak powstają. Z nutką nostalgii przygotowałam dzisiaj domową czekoladę w nieco zdrowszej wersji bez cukru. Smakuje wspaniale <3 Czekolada wychodzi dość gorzka, można dodać więcej slodyczy ;) Składniki na foremkę do czekolady o wymiarach 12x20cm: 1,5 łyżki oleju kokosowego (u mnie w konsystencji stałej) 2 pełne łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka ksylitolu w pudrze (można(...)pewnością nie przeżyje weekendu, ale w razie pytań jak najbardziej można przechowywać ją dłużej :) Zamiast foremki do czekolady można użyć małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Powstanie wtedy gładka tabliczka bez kostek i łatwo będzie ją wyjąć z foremki. Smacznego! Z okazji Dnia Mamy mam dla Was zniżkę na zakupy w sklepie internetowym  Manufaktury Wielkopolskiej . Na hasło

Ze smakiem i z pasją
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ I ŚWIEŻYMI POMIDORAMI 184

Gęsty i pożywny barszcz z pieczonych buraków. Z dodatkiem pokrojonej w kostkę dyni, selera i marchewki. Z poszatkowaną białą kapustą, ciecierzycą z puszki i świeżymi pomidorami. Opcjonalnie także z niewielką ilością liofilizowanych buraków. Te ostatnie nie tylko nadają intensywnego koloru zupie, ale przede wszystkim podnoszą jego walory smakowe i zdrowotne. Liofilizacja bowiem jest procesem suszenia poprzez błyskawiczne zamrażanie w próżni(...)takich DO PODANIA : ugotowane ziemniaki, posiekany koperek, śmietana 18% WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 200℃, z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Buraki myjemy, osuszamy i każdy oddzielnie zawijamy w folię aluminiową. Układamy w żaroodpornej foremce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1 godzinę lub do momentu, gdy buraki będą zupełnie miękkie (drewniany patyczek do szaszłyków powinien gładko zanurzyć się

cool and minty
Proste ciasto bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 114

Proste i szybkie ciasto bezglutenowe Składniki: 1,5 szklanka mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki kasztanowej 1/4 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku

nietadieta
Islandzkie bułki z marcepanem i wisniami 197

łyżeczki soli 500 g mąki pszennej typ 500 Nadzienie: 100 g marcepanu 0,5 jajka * 2 łyżki miękkiego masła 1,5 łyżki cukru kokosowego 3/4 szkl wiśni z syropu lub kompotu (bez pestek) Lukier mleko cukier puder płatki migdałowe 0,5 jajka rozkłóconego z odrobiną mleka* Przygotowanie: Z wody, drożdży i szczypty cukru zrobić zaczyn, który odstawić na kilka(...)Każdy pasek rozkroić na pół, nie docinając go do końca. Każdą rozciętą część zwinąć dookoła własnej osi i uformować z nich bułki. Bułki umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić do kolejnego wyrastania na około 1/2-1 godziny. Piekarnik nagrzać na 190 stopni C. Bułki przed wstawienie do piekarnika posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec około

Ala piecze i gotuje
Ciasto Czekoladowe bez Nabiału 1364

wlewamy ocet, ekstrakt z wanilii, olej i wodę. Całość mieszamy łyżką, do połączenia się składników. Formę okrągłą o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy do niej ciasto i wyrównujemy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 35-40 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty(...)śmietanki kokosowej * Śmietanę wlewamy do garnka. Stawiamy na palniku i doprowadzamy prawie do wrzenia. Zdejmujemy z palinka, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, po czym mieszamy całość do powstania gęstego sosu. Odstawiamy na około 15 minut. Następnie polewamy nią ciasto. * śmietanki kokosowej używamy w zastępstwie śmietanki kremówki, by ciasto było w całości bez nabiału Źródło: Sweet Little Bluebird

Made By Mom And Son
Ciasto "Pijak" 389

łyżki cukru1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Warstwa Makowo-Kokosowa:5 białek3/4 szklanki cukru1/2 szklanki suchego maku1/2 szklanki wiórków kokosowych1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:5 żółtek3/4 szklanki cukru (lub mniej)budyń śmietankowy (bez cukru)500 ml mleka1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej250 g masłacukier waniliowyPolewa:100 g gorzkiej czekolady(...)partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka"Warstwa makowo-kokosowa:Białka ubić na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier, a następnie wsypać mak oraz wiórki kokosowe - delikatnie wymieszać łyżką - piec ok. 20 minut w temp

Słodka Strona