kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:157/334)

CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 155

NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ciasto które uwielbiam, po pierwsze jest szybkie,   po drugie proste, po trzecie wilgotne, po czwarte kakaowe, po piąte bez jajek i mleka , a po szóste za każdym razem może smakować   inaczej dzięki dodatkom, piekłam różne kombinacje i za każdym razem wychodzi pyszne. A na dodatek ciasto należy do tych zdrowszych. Więc polecam na święta(...)ciemnego kakao szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ do ¾   szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka zimnej wody lub soku czy mleka owsianego ⅓ kubka oleju np. kokosowego 1 łyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny

Słodkie zapomnienie
TARTA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 267

razem klasyczna tarta z mięsem mielonym z dodatkiem pomidorków koktajlowych i bazylii. Składniki na ciasto: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) 3 jajka sól pieprz czosnek zioła prowansalskie oregano Składniki na farsz: 150 g łopatki wieprzowej 150 g karkówki wieprzowej 30 g smalcu(...)blendera lub miksera. Formę o średnicy ok 22 cm dokładnie wylepić gotowym ciastem dociskając je do spodu oraz brzegów. Sekretem ciasta kruchego jest jego nakłucie widelcem. Dzięki temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para i nie powstają wybrzuszenia. Polecam docisnąć widelcem również brzegi ciasta. Wylepioną formę umieścić w lodówce na 20-30 minut. Schłodzone ciasto piec w temperaturze

Ola la LCHF
EKSPRESOWE BABECZKI JABŁKOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 189

wersji bezglutenowej mieszanka owsianej bezglutenowej i ryżowej, w wersji z glutenem - orkiszowej), 130 ml wody, 1 łyżka oleju kokosowego, 1 łyżka syropu z agawy lub klonowego, szczypta soli, nadzienie: 3 jabłka, 10 suszonych daktyli, łyżeczka cynamonu. dodatkowo: 4 łyżki płatków owsianych bez glutenu,  odrobina kakao lub karobu. Wykonanie: Składniki na kruche ciasto łączymy. Dzielimy na 4 części. Wylepiamy(...)kawałki i umieszczamy wraz z daktylami i cynamonem w kielichu blendera. Miksujemy do uzyskania musu. Nakładamy nadzienie na spód babeczek. Posypujemy płatkami owsianymi i, opcjonalnie, kakao lub karobem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 185 stopni. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kokosanki wg Ciasteczkowego Potwora. Najlepsze pod słońcem białkowe ciasteczka 170

wiórki kokosowe. Mieszamy na jednolitą gęstą masę. Mi wyszła mocno gęsta, więc ciasteczka po prostu lepiłam.  Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy w temperaturze 180 stopni.  Pieczemy przez 15 - 20 minut. U Ciasteczkowego Potwora podany był trochę krótszy czas pieczenia gdyż kokosanki lubią się przypiekać. Trzeba po prostu dostosować czas pieczenia(...)piekarnika. Wygląd ciasteczek powie nam kiedy są już gotowe. Kokosanki z tego przepisu są jeszcze lepsze niż te pierwsze. Jak z cukierni po prostu. Lekkie, kruche... Przede wszystkim bez tłuszczu... a i tak mega sycące. Fantastyczne po prostu

Kuchnia po mojemu
Lekka nocna kokosowa owsianka 204

Uwielbiam owsianki, aż dziw bierze że kiedyś ich nie jadłam. Dziś zapraszam Was na kolejną pyszną wersję tego pożywnego śniadania. Lekka nocna kokosowa owsianka , to posiłek

Słodkie okruszki
Pierniczki korzenne na mące orkiszowej/Wigilijna kapusta z żółtym grochem 142

roku był wielokwiatowy, ale może też być spadziowy albo mój ulubiony malinowy). Delikatnie to wszystko podgrzewam i rozpuszczam z dwiema torebkami przypraw do piernika (ważne, żeby były to przyprawy bez mąki i cukru, albo przygotowane własnoręcznie). Całość odkładam do ostudzenia. W tym czasie zazwyczaj mój pomocnik, przygotowuje  swoje popisowe grzane wino z mnóstwem owoców i aromatycznych przypraw. :) Następnie(...)grubości i wykrawamy pierniczki. Na blachę pokrytą papierem do pieczenia układamy gotowe formy, w odpowiedniej odległości od siebie, pamiętając, że nasze pierniczki będą trochę rosnąć w trakcie pieczenia. Pieczemy pierniczki w temperaturze około 170 stopni Celsjusza przez około 8-10 minut. Uważajmy, jeśli są małe pierniczki, odpowiedni czas pieczenia to góra 8 minut. Dekorujemy według uznania

Moja Mama Gotuje
Czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane 114

Czekoladowo-kokosowe ciasteczka jaglane - przepis Kochani! Przepis HIT! Ciasteczka są przepyszne!  Przepis dla osób będących na diecie bezglutenowej i nie tylko! Próbowaliście kiedyś wypieków z

MintTaste
Karpatka kakaowa z budyniem orzechowym a'la snickers (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 539

dokładnym rozprowadzeniu pierwszego itd. 5. Ciasto wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia i łyżką nie wygładzać powierzchni. Wręcz przeciwnie można nadać karpatkowe fale. 6. Piec w 200’C ok 30-40 minut.   Należy upiec dwa takie blaty ciasta. BUDYŃ ORZECHOWY 7. Ksylitol i mleko kokosowe zagrzać w garnku. 8. Wodę, budyń i skrobię wymieszać. 9. Do gotującego(...)się schłodził. 10. Masło orzechowe (musi być bardzo gęste) przełożyć do miski i rozkręcić je mikserem dodając śmietanę kokosową aby nadać mu bardziej puszystą konsystencję. 11. Do masła orzechowego dodawać po łyżce schłodzonego budyniu i miksować tak aby powstał krem bez grudek. Taki krem można doprawić solą aby miał bardziej kontrastowy smak. Krem ma mieć taką konsystencję aby podczas

Candy Pandas
Dieta CTZO, dzień piąty 149

oleju kokosowego 6 g czosnku 10 g kopru ogrodowego 160 g szparagów 42 g szpinaku 300 g ziemniaków 200 g buraków Przepis: Mięso upiec w folii aluminiowej w piekarniku w temparaturze 180 st C przez 45 min. wcześniej obtaczając porcję mięsa w takich przyprawach jak bazylia, sypka papryka, curry. Ziemniaki gotowane- gotować w wodzie bez dodatku soli rozpoczynając(...)pichciłam. Mięso przyprawiłam pieprzem, solą i czosnkiem. Na wierzch położyłam szpinak. I tak zapiekłam. W drugiej formie zapiekłam ziemniaki z bulwą botwiny. W połowie pieczenia dodałam szparagi, a pod koniec nać botwiny. Wszystko ogólnie piekłam ok. 50 minut w 180 st. C.   Podwieczorek 150 g jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 40 g musli z owocami suszonymi Przepis

Kucharzyca
Mocno kokosowe ciasteczka owsiane 104

olej kokosowy. Dzięki tej małej zmianie ciasteczka zyskały niepowtarzalny smak i aromat. Mocno kokosowe ciasteczka owsiane to także propozycja dla miłośników kokosa Znajdziecie go tutaj nie tylko pod postacią oleju kokosowego, ale również wiórków kokosowych. I pamiętajcie, aby użyć nierafinowanego oleju kokosowego Dzięki niemu ciastka będą pięknie pachnieć i smakować Mocno kokosowe ciasteczka owsiane Składniki: 120 g oleju kokosowego jajko(...)cukru 160 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 80 g wiórków kokosowych 80 g płatków owsianych Sposób wykonania: W misce utrzyj olej kokosowy z jajkiem oraz cukrem na puszystą masę. Do miski z olejem, cukrem i jajkiem przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj dokładnie. Następnie dodaj wiórki kokosowe oraz płatki owsiane. Mieszaj aż do połączenia

365 dni dookoła kuchni
MUFFINKI BAKALIOWE (bezglutenowe, wegańskie) 159

muffinka  z bakaliami?  Tym razem eksperymentowałam z mąkami bezglutenowymi i o dziwo wyszły zaskakująco pyszne !  Bez dodatku nabiału, jajek i masła . Jeśli wolicie jeszcze bardziej "fit" możecie zamienić cukier na słodzik , ksylitol lub erytrytol.  Zapraszam do pieczenia ! Składniki: 2 i 2/3 szklanki (320 g) mieszanki mąki bezglutenowej (użyłem prostej mieszanki mąki ryżowej, ziemniaczanej(...)poniżej) 180 g cukru (można dać więcej lub mniej) szczypta soli 3/4 łyżeczki gumy ksantanowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej Bakalie : u mnie rodzynki, żurawina, orzechy ziemne Składniki mokre: 1/2 szklanki (120 ml) oleju kokosowego (lub innego) 2 szklanki (480 ml) mleka roślinnego (sojowe/ryżowe/migdałowe/kokosowe) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć

Marcepanowa kuchnia
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 80

sezamu ziarno 56 g  popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól .  W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)mieszankę bananową do mąki.  Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników.  Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać

mojej kuchni
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 145

sezamu ziarno 56 g  popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól .  W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)mieszankę bananową do mąki.  Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników.  Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać

w mojej kuchni
Przepis #26 Oponki na mące kokosowej - bez laktozy, cukru i glutenu 142

bez mleka, drożdży, cukru oraz mąki pszennej czyli doskonałe:)  Składniki - 4 jajka - 60 ml miodu - 6 łyżek oleju kokosowego - 100 gram mąki kokosowej - łyżeczka domowej roboty cukru waniliowego - 1/2 sody oczyszczonej Wykonanie Olej kokosowy roztapiamy. Dodajemy do niego miód i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wbijamy po jednym jajku i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę kokosową oraz(...)sodę oczyszczoną. Z tak powstałej masy tworzymy kuleczki, które następnie spłaszczamy i wycinamy mały otwór w środku. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15-18 minut. Masa z mąki kokosowej jest bardzo delikatna i łatwo się kruszy. Jednak smak i aromat kokosowych oponek jest wyjątkowy. Równie wyśmienicie smakują polane polewą z gorzkiej czekolady

Health-Fit-Life
Gofry na mleku roślinnym 174

ryżowego, niesłodzonego) 2 jajka 1/4 łyżeczki sody olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy dodatki: np. śmietanka kokosowa, masło orzechowe, czekolada, owoce Jajka rozdzielamy, po czym białka ubijamy na sztywno. Mąki miksujemy z mlekiem roślinnym, sodą i żółtkami. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy

Mienta blog
Batony muesli 231

przekąski. :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju płatki, muesli i granolę, jadam je codziennie z mlekiem na śniadanie. Dla mnie śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia i nie wyobrażam sobie, by wyjść bez zjedzenia go z domu. Wiem jednak, że dużo osób omija ten posiłek usprawiedliwiając się brakiem czasu. Ten przepis jest wprost stworzony dla nich, bo batony świetnie sprawdzą się jako przekąska(...)wiórek kokosowych 100 g żurawiny 50 g rodzynek Do rondelka wrzucamy masło, cukier oraz miód. Wszystko mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy ze sobą. Całość przesypujemy do garnka i mieszamy z masą maślaną. Następnie mieszankę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ugniatamy.   Pieczenie: Temperatura

Cooking Monster
Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia 143

nasionami chia   Składniki: 200g migdałów 190g orzechów laskowych 200g mąki gryczanej 100-130ml syropu klonowego 9 suszonych, poszatkowanych daktyli 3 czubate łyżki kakao bez cukru 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 75ml wody 1. Do dobrego blendera przełożyć migdały i orzechy, zemleć je na mąkę (mielić przez około 2 minuty). 2. Następnie do orzechów dodać(...)mikser dobrze nie wymiesza, proszę przełożyć masę do miski i wymieszać łyżką lub rękoma). 3. Z gotowej masy formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać, proszę zachować między ciasteczkami odstępy. 4. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 16-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika

Mała Cukierenka
Kokosowa chmurka 2661

Kokosowa chmurka to delikatne, mocno kokosowo - migdałowe ciasto, lekkie niczym przysłowiowy puszek. Ciasto nie zawiera ani grama mąki i wprost rozpływa się w ustach...  Proste

maniapieczenia
Brownie bez wyrzutów sumienia (wegańskie, bezglutenowe) 137

tortownicę o śr. 18 cm): 190 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao min. 70%) 4 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 140 g kaszy jaglanej 50 g mąki migdałowej 3 łyżki łupin babki jajowatej lub babki płesznik 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 10 szt. suszonych daktyli, wcześniej namoczonych 300 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 banan (pokrojony

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania