budyniu śmietankowego 300ml likieru Canari pinacolada Sposób przygotowania: 1. 100g wiórek kokosowych zalewamy 250ml likieru pinacolada, mieszamy odkładamy do lodówki na min. godzinę. Biszkopty rozkładamy na papierze do pieczenia i nasączamy za pomocą łyżki pozostałym likierem z każdej strony. Sok z ananasa odcedzamy. Powinno go być ok szklanki. 1/3 odlewamy i mieszamy z budyniem śmietankowym, po czym wlewamy(...)masy ananasowo-kokosowej - 1/3 pokruszonych herbatników- 2 płat biszkoptu - 1/2 masy ananasowo-kokosowej - 1/2 pokruszonych herbatników - 3 płat biszkoptu. Pozostałą masę łączymy z ananasem z puszki oraz resztą pokruszonych herbatników i wykładamy na wierzch lekko dociskając. Boki wygładzamy i całość posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin. Dobrze schłodzone ciasto powinno się bez problemu kroić
Kuchnia w czekoladzieprzepis z kaszą gryczaną i na pewno nie ostatni. Wykonanie jest dziecinnie proste, bo wystarczy zmiksować, wyłożyć na papier do pieczenia, upiec i zjeść… każdy sobie poradzi. Pewnie pojawią się pytania czy kaszę gryczaną należy dodać surową (bez gotowania lub moczenia)… Tak! Dlatego ten przepis jest taki rewelacyjny, bo wymaga od nas minimum zaangażowania, a daje(...)łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu, np. klonowego 2 łyżki kakao lub karobu 1 laska wanilii 1 łyżeczka cynamonu * opcjonalnie cukier Wykonanie: 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. 2 Słonecznik i daktyle umieść w malakserze i zblenduj. 3 Dodaj pozostałe składniki i blenduj do czasu aż wszystkie składniki się połączą. 4 Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę
BlendmanSkładniki na farsz do 1 średniej wielkości keto burrito: 150 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo – wołowego (łopatka, karkówka, podgardle, wołowina) 30 g pomidorów świeżych lub w puszcze bez skórki 30 g cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 10 g (ok 1/2 sztuki) papryczki chili 50 g papryki czerwonej i żółtej 15 ml oliwy z oliwek sól himalajska(...)zalewą oraz paprykę. Dusić wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku. Do przygotowania tortilli mąkę kokosową przesiać i wymieszać z mąką konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto nie może być zbyt cienkie ponieważ jest
Ola la LCHFktóre do mnie trafiły. Ciekawi składu? Proszę bardzo... - masło kokosowe- 100% naturalne nierafinowane powstałe w wyniku tłoczenia kopry orzechów palmy kokosowej, - masło migdałowe- 100% słodkich migdałów prażonych w skórce, - masło nerkowcowe- 100% prażonych orzechów nerkowca. I mogłabym przytoczyć tak każde ich masełko- samo zdrowie, same naturalne składniki! Bez dodatku soli, cukru i oleju palmowego. To się ceni, trudno(...)kielichu blendera, dodać obranego banana, masło kokosowe, wlać mleko (100 ml) oraz miód, zblendować do gładkości. Na koniec wsypać mąkę kokosową oraz wlać glucik z siemienia lnianego. Wszystko zmiksować do połączenia. Spróbować masy i w razie potrzeby dosłodzić miodem. Powstałą masę przełożyć do formy keksówki o wymiarach 10x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię szpatułką. Piec w nagrzanym
Nastoletnie Wypiekaniewydrążamy środek z pestkami, solimy, smarujemy olejem kokosowym i pieczemy w 160 st. C przez ok. 10 minut. Komosę ryżową gotujemy w wodzie w stosunku 1:1 (1/2 szklanki komosy na 1/2 szklanki wody). Po ugotowaniu dodajemy do niej pokrojone w kostkę: pomidora i fetę. Tak przygotowanym farszem nadziewamy cukinie i pieczemy ok. 20-25 minut nie zmieniając temperatury. Farsz(...)u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","1\/2 szt ser brie"],"recipeInstructions":["Cukini\u0119 ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser kroimy w kostk\u0119. Wszystkie sk\u0142adniki mieszamy dok\u0142adnie na jednolit\u0105 mas\u0119. Wyk\u0142adamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez).","W przypadku u\u017cycia
Kucharzycamuffiny i muffinki to nie to samo . Muffiny to puszyste placki drożdżowe, wypiekane w Anglii już tysiąc lat temu. Muffinki to ich znacznie młodsze siostry, bez dodatku drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według(...)jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego - 250 g borówki amerykańskiej W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy
mojewypiekiinietylkosmaku) - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - kilka ziemniaków - mleko kokosowe (puszka) - duży pęczek kopru - 2 łyżki masła klarowanego - sól, pieprz do smaku - jajka ugotowane na twardo Do tej zupy najlepsze będą buraki pieczone (gotowane w ostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut(...)więc po dokładnym wyszorowaniu, bez obierania, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do wrzącego bulionu na niecałe 15 minut. Tuż przed końcem gotowania, do garnka dodajemy zawartość patelni z ogórkami, pokrojone w talarki marchewki z bulionu, sok z ogórków (do smaku, więc lepiej dodać porcjami) oraz ścieramy (bezpośrednio do zupy) buraki. Wlewamy puszkę mleka kokosowego, doprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie
mojewypiekiinietylkoRozkręcam się ze słodyczami Ostatnio była lawa , jedne z najlepszych paleo słodkości jakie zrobiłem i jadłem do tej pory. Teraz przygotowałem szybkie ciasto bez glutenu z czekoladowo – karmelowym nadzieniem. Zauważyłem, że z każdym kolejnym przepisem na słodkie przekąski moja rodzina domaga się więcej i więcej Te ciacho to klasyka gatunku – delikatny, słodki karmel i czekoladowa polewa. Trzeba(...)namoczyć w wodzie przez minimum 4 godziny, albo najlepiej przez całą noc. Wykładamy papierem formę do pieczenia. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, blendujemy i rozkładamy równo na formie. Odkładamy do lodówki. Karmelowe nadzienie: 1 ½ szklanki daktyli ½ szklanki mleka koksowego ½ szklanki oleju kokosowego szczypta soli Przygotowanie : Wrzucamy wszystko do blendera i mieszamy, aż składniki połączą się w jedną masę. Wylewamy
PaleoLifeSpód: 1 szklanka orzechów ziemnych ½ szklanki migdałów 1 szklanka daktyli namoczonych ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego Warstwa dyniowa: 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru ½ łyżeczka gałki muszkatołowej ½ łyżeczki goździków 2 szklanki puree z dyni ½ szklanki daktyli – namoczonych 300 ml śmietanki kokosowej (3/4 puszki) 1 łyżka miodu Przygotowanie: Daktyle odcedzamy, wrzucamy wszystkie składniki do blendera i blendujemy do uzyskania(...)godziny. Po tym czasie dekorujemy dyniowy sernik kulkami z masy orzechowej, ja dodałem jeszcze sporo kawałków gorzkiej czekolady, a co tam Smacznego! Artykuł Dyniowy sernik bez pieczenia (paleo, bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifegofry): 40 g mąki owsianej 30 g (1 miarka) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną (SFD) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko, wielkość M 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) orzechowy krem czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) dokładnie ze sobą wymieszaj. Gofrownicę(...)oleju w miejscach, gdzie będziesz smażyć gofry. Wylej masę i smaż gofry około 6 minut, na prawie największej mocy. Podawaj z dodatkami. U mnie moje ulubione frużeliny bez cukru i pyszny krem czekoladowy. Wartości odżywcze dla 3 gofrów bez dodatków: energia: 393 kcal białko: 35 g tłuszcze: 13 g węglowodany: 32 g błonnik
Zdrowie na języku :Pmąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce. Wałkowałam po tym czasie na grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Notatki: * obserwować kolor ciasteczek(...)minutach - mają się upiec na złoty kolor * wiórki nie są konieczne, ja robiłam część z wiórkami a część bez * jeśli ciasto nie chce się ugnieść na gładką masę dodać jeszcze odrobinkę (ok. 5 g masła) Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąsmaczne i chrupiące. 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 3 opakowania budyniu śmietankowego (120 g) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 3 jajka Kilka kropel aromatu pomarańczowego Olej kokosowy (do smarowania gofrownicy) Do miski przesiewamy mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia. Wsypujemy budyń śmietankowy. W osobnej misce łączymy mokre produkty – jogurt naturalny
VioletoweKucharzenieSKŁADNIKI ❤ Ciasto: mąka samorosnąca ( 60 gr.) lub 60 gr. mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki) cukier (100 gr) jajka (3 szt.) twaróg półtłusty (500 gr) olej kokosowy (50 gr) Mus truskawkowy: t ruskawki (120 gr) cukier (1 łyżka) żelatyna (1 łyżeczka) Dodatkowo: truskawki do ozdoby Potrzebne gadżety
RITA food channelśrednicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka: 500 g mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej lub 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli czubata łyżeczka sproszkowanego imbiru opakowanie cukru waniliowego (15 g) 1-2 cm świeżo startego imbiru
greenscarfwięcej miodu aby były słodsze) - proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki - cynamon - 1/2 łyżeczki - olej kokosowy (6 g) do smażenie/ lub masło klarowane Wykonanie: Jaja wbij do miski, dodaj twaróg, mąkę, odżywkę białkową (u mnie czekolada-piernik), proszek do pieczenia, miód, cynamon. Wszystko dokładnie zblenduj. Smaż placuszki na rozgrzanej patelni, pod przykryciem. Z czym podawać? Ja dałam(...)serka wiejskiego i 30g dżemu porzeczkowego. Z moimi dodatkami 1 porcja: 250 kcal (B:25g W:22g T:6g) Równie dobrze smakują bez dodatków, z masłem orzechowym też pyszne. Taki posiłek możesz zjeść zarówno na śniadanie jak i kolację, również jako przekąska lub przed treningiem - ja w tym przypadku zjadam z masłem orzchowym :) Pycha!!! całość: 698 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas