kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:150/334)

Ciasto Raffaello 140

Składniki: 500 g herbatników 200 g masła 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy

Qchnia po prostu
Beziki z wiórkami kokosowymi 156

mgnieniu oka!  Wartość kaloryczna wszystkich bezików: 1098kcal  Białko: 17,7g Tłuszcz: 64g Węglowodany: 124g Wartość kaloryczna jednej bezy: 36,6kcal Białko: 0,6g Tłuszcz: 2,13g Węglowodany: 4,13g Składniki: 3 białka  100g cukru  100g wiórków kokosowych  szczypta soli  1. Białka dokładnie ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli(...)Stopniowo dodawać cukier, małymi porcjami. Kolejną porcję cukru dodajemy dopiero wtedy, gdy poprzednia się już rozpuści.  3. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe - małymi porcjami, przy pomocy łyżki.  4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przy pomocą łyżki układamy ,,kleksy''. 5. Pieczemy beziki w 130 stopniach przez około 25 minut

Feel Eat
Ciasto "Pijak" 188

jest bezą kokosowo-makową. Po prostu pycha, Siłą tego akurat wypieku jest niebywałe połączenie smaku kwaskowego i słodkiego. Oryginalny przepis zakładał przełożenie biszkoptu dżemem brzoskwiniowym. Moim zdaniem wiśnie nadają temu ciastu charakteru. Ciasto "Pijak" to doskonała alternatywa dla zagranicznych ciast z kremem. Polecam! Składniki: ciasto 1 200 g mąki pszennej 100 g cukru 4 g proszku do pieczenia 3 jajka ciasto 2 200 g wiórków kokosowych 150 g cukru 100 g maku aromat waniliowy 6 jajek krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła 100 g cukru 60 g budyniu  waniliowego (1 opakowanie) 30 g mąki pszennej(3 łyżki) 20 g mąki ziemniaczanej(2 łyżki) nasączenie 120 g ciepłej wody 50 ml wiśniówki dodatkowo

Ciasta z tradycjami
Urodzinowy tort z matchą 112

drugim naczyniu. Mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy. Spód każdej z tortownic wykładamy papierem do pieczenia wyciętym w dopasowany krążek. Zarówno papier, jak i boki tortownicy smarujemy olejem. Do każdej z tortownic wylewamy po połowie porcji masy. Biszkopty pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez około 15 minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Bardzo(...)wygląd absolutnie nie wpływa na ich smak, bo nadal są przepyszne Po upieczeniu, biszkopty wyciągamy z formy, żeby przestygły. Bita śmietana: Do wysokiego garnka wrzucamy stałą część mleka kokosowego (bez płynu), przesiewamy cukier puder i wlewamy ekstrakt z wanilii. Całość ubijmy ręcznym mikserem aż będzie sztywna. Jeden spód wkładamy na tortownicę i smarujemy połową gotowego kremu. Kładziemy drugi spód

Lamarida.pl
Jogurtowy omlet z corn flakes i konfiturą jagodową 161

konfitura jagodowa Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy jogurt (można również dodać łyżeczkę rozpuszczonego oleju kokosowego). Dokładnie mieszamy składniki. Na koniec dodajemy płatki kukurydziane Corn Flakes Klasyczne Lubella. Mieszamy składniki. Masę wylewamy na rozgrzaną małą patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym (u mnie czubata łyżeczka). Smażymy na mniejszym płomieniu pod przykryciem(...)omlet ładnie urośnie i zarumieni się od spodu obracamy go na drugą stronę i dosmażamy (już bez przykrycia). Omlet ściągamy, kroimy na 4 części i podajemy lekko oprószony cukrem pudrem z porcją niskosłodzonej konfitury jagodowej. Smacznego #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

Słodkie okruszki
KOKOSANKI BANANOWE 110

widelcem na papkę. Do roztopionego masła dodajemy papkę bananową oraz wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i dodajemy do ubitych białek. Mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Na końcu dodajemy mąkę. Całość mieszamy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej masę za pomocą łyżeczki, formując kokosanki. Pieczemy przez 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, ostatnie(...)termoobiegiem. Rada: Jeżeli nie mamy bananów to możemy je pominąć, wtedy będziemy mieli tradycyjne kokosanki. Wykonanie pozostaje bez zmian. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
Torcik Panda z kokosowo-jaglanym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 96

jaglanej -200ml wrzątku -80g wiórków kokosowych -130g śmietanki kokosowej -1 łyżka oleju kokosowego -ksylitol Dodatkowo -60g gorzkiej czekolady, u nas bez białego cukru (na uszy i buzie) -pozostała śmietanka kokosowa + łyżka ksylitolu -maliny KAKAOWY BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka miksować ze szczyptą soli do uzyskania sztywnej piany. Następnie dodać ksylitol i ciągle miksować. Dalej(...)kolei dodać żółtka, ciągle miksując po każdym. Wszystkie mąki i kakao wymieszać i przesypać przez sito partiami do ubitych jajek delikatnie mieszając łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wlać masę. Biszkopt piec w 170’C ok 15-20 minut (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy jest suchy). Po wystudzeniu za pomocą szablonu wyciętego z kartki papieru, wykroić kształt głowy

Candy Pandas
Proste batoniki fit z daktylami, wegańskie, bez cukru, bez glutenu 150

masła orzechowego (bez żadnych dodatków) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki dobrego kakao bez cukru szczypta soli 1. Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 10 minut (jeśli mamy wilgotne daktyle, nie musimy ich nasączać). 2. Do blendera przełożyć orzechy, wiórki kokosowe i zmiksować. Dobrze osączyć daktyle i dodać je do bldendra, zmiksować. Dodać masło, kakao(...)szczyptę soli, zmiksować (jeśli mamy słaby blender masę możemy wymieszać rękoma). 3. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20cm, wyrównać. Wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Podawać pokrojone na prostokąty. Smacznego

Mała Cukierenka
Lody Raffaello 338

Lody, które udadzą się każdemu! Lody, które nie potrzebują maszyny do lodów! Lody, które po zamrożeniu nie mają krysztalików lodu! Tak, to właśnie przepis na perfekcyjne

Kuchnia Łukasza
Jaglana granola pachnaca kokosem 186

kokosem 2 szkl. płatków jaglanych 1/3 szkl. pestek słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy by miód i olej kokosowy oblepiły wszystkie suche składniki. Wymieszaną masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzamy. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 st.C. Pieczemy ok. 5 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny w przebraniu 150

Muffiny kokosowe z malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju 2 jajka 170 g malin 130 g borówek amerykańskich dodatkowo: 1 białko 65 g cukru(...)proszkiem, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka roztrzepać, dodać serek, połączyć. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Na końcu dodać owoce, wymieszać delikatnie, aby ich nie rozgnieść. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Przygotować krem maślany: Białko i cukier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kokosanki maślane 123

oraz 2 łyżeczki budyniu. 3. Do rozt. i ostudz. masła przekładamy nasze wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka. 4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem tworząc ciasteczka. Pieczemy w 180 stop przez 15 min. Jak widać

Gotowanie...to proste !
Ciasto kiszone 225

przygotowała je moja Mamcia, dlatego nie uraczę Was zdjęciami z etapów przygotowania. Myślę że i bez nich sobie poradzicie :) Składniki: Na blaszkę ok 40x30cm Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 jajka 1 łyżeczka amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka drożdży Krem: 4 jajka 1/2l mleka 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe(...)czubate łyżki mąki ziemniaczanej 8 dkg margaryny np Palmy z murzynkiem 1 mały kieliszek wódki Dodatkowo: 2 tabliczki mlecznej czekolady wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Margarynę roztopić, dać cukier i pozostałe składniki. Lekko wymieszać i podgrzać. Pozostawić na 8 godzin do kiszenia. Następnie dać tyle mąki ile przyjmie ciasto (ok 1,5szklanki). Ciasto jest miękkie, ciężko nawet przenieść

Kuchnia w czekoladzie
BURACZANY KREM Z MLEKIEM KOKOSOWYM I ZIOŁOWYMI GRZANKAMI 161

buraków, mleka kokosowego i ziołowych grzanek zachwycił nasze podniebienia :)) Nooo ... dobrze - zachwycił moje podniebienie, a mąż zjadł bez szemrania, co w przypadku jego i zupy jest i tak wielkim wyczynem :))) Składniki: 6 średnich buraków 2 ząbki czosnku 1/2 puszki mleczka kokosowego 3l bulionu drobiowego 2 łyżki soku z cytryny sól  pieprz ziele angielskie liść laurowy majeranek szczypta cukru(...)posiekany koperek   dodatkowo : ziołowe grzanki (kupione tym razem) Przygotowanie:  Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Buraki wyszorować, nie obierać i zawinąć w folię aluminiową. Piec przez 45 - 50 minut.  Upieczone buraki rozwinąć z folii, przestudzić. Zetrzeć na tarce na oczkach. Bulion zagotować. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, sól, pieprz oraz starte buraki. Gotować całość

Walijskie Pichcenie
SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO 285

ostatni kawałek :D W ostateczności podzieliliśmy resztki na cztery :DDD Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY: 100 g herbatników (użyłam Petitki) 90 g wafelków kokosowych bez polewy 2 łyżki ciemnego kakao 50 g masła SKŁADNIKI  NA MASĘ SEROWĄ: 1 kg twarogu naturalnego mielonego z wiaderka (użyłam "Delfiko") 200 ml śmietany kremówki(...)czekolady 8 łyżek cukru pudru + około 4 łyżki 4 łyżki żelatyny 5 łyżek wrzącej wody WYKONANIE: SPÓD CIASTECZKOWY: Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki , wafelki i kakao zmiel w blenderze na piasek, na koniec dodaj rozpuszczone masło i ponownie dokładnie zmiksuj.  Powstałą masą wyłóż dno tortownicy, uklepując dłońmi, aby spód był

Słodko-Słony Świat Ilony
Wegańska wersja granoli 149

każdej granoli. Co jeszcze dodasz, zależy tylko od Ciebie. Oto moja wersja - bez tłuszczu i bez cukru: Składniki: 400 g górskich płatków owsianych 150 g migdałów 100 g nerkowców 100 g łuskanych pestek słonecznika 80 g białego sezamu 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 płaska łyżeczka soli 2 jabłka 1 dojrzały banan(...)łyżki syropu klonowego ½ szkl.  pasty daktylowej 200 g rodzynek Piekarnik rozgrzej do 170°C. Dwie duże blachy wyłóż papierem do pieczenia. W dużej misce wymieszaj suche składniki: płatki, orzechy, słonecznik, sezam, wiórki kokosowe oraz przyprawy. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, banana rozgnieć widelcem na gęstą papkę. Owoce dorzuć do miski, dodaj też syrop klonowy

Roślinna - blog wegański
Ananasowo-kokosowe tiramisu na rauszu 223

budyniu śmietankowego 300ml likieru Canari pinacolada Sposób przygotowania: 1. 100g wiórek kokosowych zalewamy 250ml likieru pinacolada, mieszamy odkładamy do lodówki na min. godzinę. Biszkopty rozkładamy na papierze do pieczenia i nasączamy za pomocą łyżki pozostałym likierem z każdej strony.  Sok z ananasa odcedzamy. Powinno go być ok szklanki. 1/3 odlewamy i mieszamy z budyniem śmietankowym, po czym wlewamy(...)masy ananasowo-kokosowej - 1/3 pokruszonych herbatników- 2 płat biszkoptu - 1/2 masy ananasowo-kokosowej - 1/2 pokruszonych herbatników - 3 płat biszkoptu. Pozostałą masę łączymy z ananasem z puszki oraz resztą pokruszonych herbatników i wykładamy na wierzch lekko dociskając. Boki wygładzamy i całość posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin.  Dobrze schłodzone ciasto powinno się bez problemu kroić

Kuchnia w czekoladzie
Granola z kaszy gryczanej 129

przepis z kaszą gryczaną i na pewno nie ostatni. Wykonanie jest dziecinnie proste, bo wystarczy zmiksować, wyłożyć na papier do pieczenia, upiec i zjeść… każdy sobie poradzi. Pewnie pojawią się pytania czy kaszę gryczaną należy dodać surową (bez gotowania lub moczenia)… Tak! Dlatego ten przepis jest taki rewelacyjny, bo wymaga od nas minimum zaangażowania, a daje(...)łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu, np. klonowego 2 łyżki kakao lub karobu 1 laska wanilii 1 łyżeczka cynamonu * opcjonalnie cukier Wykonanie: 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. 2 Słonecznik i daktyle umieść w malakserze i zblenduj. 3 Dodaj pozostałe składniki i blenduj do czasu aż wszystkie składniki się połączą. 4 Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę

Blendman
KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 318

Składniki na farsz do 1 średniej wielkości keto burrito: 150 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo – wołowego (łopatka, karkówka, podgardle, wołowina) 30 g pomidorów świeżych lub w puszcze bez skórki 30 g cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 10 g (ok 1/2 sztuki) papryczki chili 50 g papryki czerwonej i żółtej 15 ml oliwy z oliwek sól himalajska(...)zalewą oraz paprykę. Dusić wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku. Do przygotowania tortilli mąkę kokosową przesiać i wymieszać z mąką konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto nie może być zbyt cienkie ponieważ jest

Ola la LCHF
Kokosowe blondie z ciecierzycy 186

które do mnie trafiły. Ciekawi składu? Proszę bardzo...  - masło kokosowe- 100% naturalne nierafinowane powstałe w wyniku tłoczenia kopry orzechów palmy kokosowej, - masło migdałowe- 100% słodkich migdałów prażonych w skórce, - masło nerkowcowe- 100% prażonych orzechów nerkowca. I mogłabym przytoczyć tak każde ich masełko- samo zdrowie, same naturalne składniki! Bez dodatku soli, cukru i oleju palmowego. To się ceni, trudno(...)kielichu blendera, dodać obranego banana, masło kokosowe, wlać mleko (100 ml) oraz miód, zblendować do gładkości. Na koniec wsypać mąkę kokosową oraz wlać glucik z siemienia lnianego. Wszystko zmiksować do połączenia. Spróbować masy i w razie potrzeby dosłodzić miodem. Powstałą masę przełożyć do formy keksówki o wymiarach 10x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię szpatułką. Piec w nagrzanym

Nastoletnie Wypiekanie
Cukinia raz, cukinia dwa 137

wydrążamy środek z pestkami, solimy, smarujemy olejem kokosowym i pieczemy w 160 st. C przez ok. 10 minut. Komosę ryżową gotujemy w wodzie w stosunku 1:1 (1/2 szklanki komosy na 1/2 szklanki wody). Po ugotowaniu dodajemy do niej pokrojone w kostkę: pomidora i fetę. Tak przygotowanym farszem nadziewamy cukinie i pieczemy ok. 20-25 minut nie zmieniając temperatury. Farsz(...)u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","1\/2 szt ser brie"],"recipeInstructions":["Cukini\u0119 ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser kroimy w kostk\u0119. Wszystkie sk\u0142adniki mieszamy dok\u0142adnie na jednolit\u0105 mas\u0119. Wyk\u0142adamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez).","W przypadku u\u017cycia

Kucharzyca
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 203

muffiny i muffinki to nie to samo . Muffiny to puszyste placki drożdżowe, wypiekane w Anglii już tysiąc lat temu. Muffinki to ich znacznie młodsze siostry, bez dodatku drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według(...)jaja - 180 ml śmietany 18% - 180 ml jogurtu greckiego (naturalny) - 3 łyżki oleju kokosowego - 250 g borówki amerykańskiej W pierwszej misce łączymy rózgą mokre składniki – jajka, olej, pastę waniliową, jogurt i śmietanę. W drugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy

mojewypiekiinietylko
Barszcz czerwony inaczej 119

smaku) - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - kilka ziemniaków - mleko kokosowe (puszka) - duży pęczek kopru - 2 łyżki masła klarowanego - sól, pieprz do smaku - jajka ugotowane na twardo   Do tej zupy najlepsze będą buraki pieczone (gotowane w ostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut(...)więc po dokładnym wyszorowaniu, bez obierania, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do wrzącego bulionu na niecałe 15 minut. Tuż przed końcem gotowania, do garnka dodajemy zawartość patelni z ogórkami, pokrojone w talarki marchewki z bulionu, sok z ogórków (do smaku, więc lepiej dodać porcjami) oraz ścieramy (bezpośrednio do zupy) buraki. Wlewamy puszkę mleka kokosowego, doprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie

mojewypiekiinietylko
Szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo-karmelowe 127

Rozkręcam się ze słodyczami Ostatnio była lawa , jedne z najlepszych paleo słodkości jakie zrobiłem i jadłem do tej pory. Teraz przygotowałem szybkie ciasto bez glutenu z czekoladowo – karmelowym nadzieniem. Zauważyłem, że z każdym kolejnym przepisem na słodkie przekąski moja rodzina domaga się więcej i więcej Te ciacho to klasyka gatunku – delikatny, słodki karmel i czekoladowa polewa. Trzeba(...)namoczyć w wodzie przez minimum 4 godziny, albo najlepiej przez całą noc. Wykładamy papierem formę do pieczenia. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, blendujemy i rozkładamy równo na formie. Odkładamy do lodówki. Karmelowe nadzienie: 1 ½ szklanki daktyli ½ szklanki mleka koksowego ½ szklanki oleju kokosowego szczypta soli Przygotowanie : Wrzucamy wszystko do blendera i mieszamy, aż składniki połączą się w jedną masę. Wylewamy

PaleoLife
Dyniowy sernik bez pieczenia (paleo, bez glutenu) 123

Spód: 1 szklanka orzechów ziemnych ½ szklanki migdałów 1 szklanka daktyli namoczonych ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego Warstwa dyniowa: 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru ½ łyżeczka gałki muszkatołowej ½ łyżeczki goździków 2 szklanki puree z dyni ½ szklanki daktyli – namoczonych 300 ml śmietanki kokosowej (3/4 puszki) 1 łyżka miodu Przygotowanie: Daktyle odcedzamy, wrzucamy wszystkie składniki do blendera i blendujemy do uzyskania(...)godziny. Po tym czasie dekorujemy dyniowy sernik kulkami z masy orzechowej, ja dodałem jeszcze sporo kawałków gorzkiej czekolady, a co tam Smacznego! Artykuł Dyniowy sernik bez pieczenia (paleo, bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Najpyszniejsze gofry proteinowe 287

gofry): 40 g mąki owsianej 30 g (1 miarka) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną (SFD) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko, wielkość M 100 ml mleka  1/3 łyżeczki oleju kokosowego  Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) orzechowy krem czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) dokładnie ze sobą wymieszaj.  Gofrownicę(...)oleju w miejscach, gdzie będziesz smażyć gofry.  Wylej masę i smaż gofry około 6 minut, na prawie największej mocy.  Podawaj z dodatkami. U mnie moje ulubione frużeliny bez cukru i pyszny krem czekoladowy.  Wartości odżywcze dla 3 gofrów bez dodatków: energia: 393 kcal białko: 35 g tłuszcze: 13 g węglowodany: 32 g błonnik

Zdrowie na języku :P
Domowe maślane kruche ciasteczka 123

mąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę.  Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce.  Wałkowałam po tym czasie na grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Notatki: * obserwować kolor ciasteczek(...)minutach - mają się upiec na złoty kolor * wiórki nie są konieczne, ja robiłam część z wiórkami a część bez  * jeśli ciasto nie chce się ugnieść na gładką masę dodać jeszcze odrobinkę (ok. 5 g masła) Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Gofry orkiszowe 87

smaczne i chrupiące. 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 3 opakowania budyniu śmietankowego (120 g) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 3 jajka Kilka kropel aromatu pomarańczowego Olej kokosowy (do smarowania gofrownicy) Do miski przesiewamy mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia. Wsypujemy budyń śmietankowy. W osobnej misce łączymy mokre produkty – jogurt naturalny

VioletoweKucharzenie
WALENTYNKOWY SERNIK CZEKOLADOWY 112

SKŁADNIKI  ❤   Ciasto: mąka samorosnąca ( 60 gr.)  lub 60 gr. mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki) cukier (100 gr) jajka (3 szt.) twaróg półtłusty (500 gr) olej kokosowy (50 gr) Mus truskawkowy: t ruskawki (120 gr) cukier (1 łyżka) żelatyna (1 łyżeczka) Dodatkowo: truskawki do ozdoby Potrzebne gadżety

RITA food channel
Imbirowe markizy 176

średnicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka: 500 g mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej lub 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli czubata łyżeczka sproszkowanego imbiru opakowanie cukru waniliowego (15 g) 1-2 cm świeżo startego imbiru

greenscarf
PLACUSZKI TWAROGOWE 138

więcej miodu aby były słodsze) - proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki  - cynamon - 1/2 łyżeczki - olej kokosowy (6 g) do smażenie/ lub masło klarowane Wykonanie: Jaja wbij do miski, dodaj twaróg, mąkę, odżywkę białkową (u mnie czekolada-piernik), proszek do pieczenia, miód, cynamon. Wszystko dokładnie zblenduj. Smaż placuszki na rozgrzanej patelni, pod przykryciem. Z czym podawać? Ja dałam(...)serka wiejskiego i 30g dżemu porzeczkowego.  Z moimi dodatkami 1 porcja:   250 kcal (B:25g W:22g T:6g) Równie dobrze smakują bez dodatków, z masłem orzechowym też pyszne. Taki posiłek możesz zjeść zarówno na śniadanie jak i kolację, również jako przekąska lub przed treningiem - ja w tym przypadku zjadam z masłem orzchowym :) Pycha!!! całość: 698 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pieczone jabłka z sosem orzechowym 89

Składniki: (4 porcje) 4 duże jabłka 16-20 goździków Sos orzechowy: 3/4 szkl. mleczka kokosowego 1/4 - 1/2 szkl. mleka krowiego 90 g. wyłuskanych orzechów ziemnych (niesolonych) 3 łyżki kremowego masła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka sezamowej pasty tahini 1 łyżeczka cukru z wanilią(...)łyżka cukru trzcinowego Jabłka umyj i wytrzyj. W każde jabłko wbij po kilka goździków. Ułóż owoce w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz (bez pokrywy), aż jabłka będą miękkie, sprawdź wbijając w jabłko wykałaczkę. Orzechy zmiel w młynku do kawy. Zmielone wsyp na suchą gorącą patelnię i praż orzechy, aż poczujesz ich zapach

Delicious Place
Delikatne waniliowo-ryżowe placuszki (na mące ryżowej) 200

mieszamy i wykładamy łyżką porcje na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym (niewielka ilość) olejem kokosowym. Placuszki smażymy na małym ogniu. Aby łatwiej się później obracały smażmy je pod przykryciem (pokrywką). Gdy pojawiają się bąbelki odwracamy je ostrożnie na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy (już bez pokrywki). Podajemy w towarzystwie ulubionej herbaty oprószone cukrem pudrem z listkami świeżej mięty. Smacznego

Słodkie okruszki
Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 295

jogurcie naturalnym :) Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 4 jajka  1 opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego  Jajka ubić z ksylitolem i erytrolem na puszystą masę. W osobnej misce wymieszać budyń z mąką kokosową. Do ubitych jajek powoli dodawać jogurt, mieszając(...)wolnych obrotach miksera.  Wsypać suche składniki i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach (w połowie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią

FitKot
Bezglutenowe naleśniki kasztanowe 213

naleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci, które są tradycyjną toskańską przekąską podawaną z serem ricotta. U mnie wersja bezglutenowa i bez nabiału za to doprawiona ciemnym kakaem. Jest to łatwy przepis na uzyskanie elastycznych i lekkich(...)naleśników o bogatym smaku i wyczuwalnej orzechowej nucie. Ja najbardziej lubię naleśniki w wersji na słodko, podane z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Bezglutenowe naleśniki kasztanowe Drukuj Porcje: ok. 8 naleśników Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 100ml mleka kokosowego 100ml wody 2 jajka 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 100g mąki kasztanowej 2 łyżki ciemnego

Book of spells
Wegański bezglutenowy murzynek 176

wody 3 łyżki roślinnego oleju 2/3 szklanki roślinnego mleka (ok 130ml) ¾ szklanki mąki ryżowej ¼ szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Obrane banany, nasiona chia namoczone

Roślinna - blog wegański
Batatowy sernik z migdałowymi ciasteczkami... i tagatozą! 147

twarogu sernikowego 150 g ugotowanego batata 35 g waniliowego proszku budyniowego duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu migdałowego 2 drobno pokruszone ciasteczka migdałowe bez dodatku cukru łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 4 kostki tagatozy łyżka musu truskawkowego truskawka do dekoracji Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i rozkruszone(...)tagatozy. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Wierzch udekorować musem truskawkowym. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą możecie kupić w sklepie internetowym podobnie jak moją ulubioną stewię Natusweet

Poranek na słodko
Ciasteczka kokosowo - lawendowe z białą czekoladą. 144

Składniki na około 35 sztuk: 320 g mąki pszennej tortowej  60 g wiórków kokosowych 125 g masła 150 g cukru 1 łyżka  cukru lawendowego 1 łyżeczka  esencji waniliowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jajko 90 g posiekanej białej czekolady 1 płaska łyżeczka suszonych kwiatów lawendy           Sposób przyrządzania

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Styropian - czyli sernik bez sera. 154

kruche : 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Składniki na masę jogurtową : 800 g jogurtu naturalnego 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru pudru 210 g wiórek kokosowych 5 białek 2 budynie waniliowe Winiary 3/4 szklanki jagód ( mogą być mrożone)     Blaszka o wymiarach 24/30

Sama słodycz i szczypta chili
Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla 232

całość smakowała na prawdę zupełnie inaczej niż tradycyjne szaszłyki. Smak słodko-kwaśny. Danie jest przygotowane bez tłuszczu więc polecam wszystkim tym, którzy dbają o sylwetkę. SKŁADNIKI: - 1 pierś z kurczaka - 3 grube plastry świeżego ananasa - czerwona cebula - cukinia  przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki(...)marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części. Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku na funkcji grill, z każdej strony po 12 min w temperatura grilla - 220-230 stopni C. Smacznego

SMYKWKUCHNI
KAKAOWE KULECZKI W KOKOSIE 136

Deser bez pieczenia, który bardzo często robiłam kilkanaście lat temu, teraz z chęcią wracam do starych przepisów, które były sprawdzone i smaczne ;) Wspaniały smak uzyskałam dzięki ciemnym herbatnikom firmy CUKRY NYSKIE , natomiast aromatu dodał dżem wiśniowy Dagoma.       SKŁADNIKI 200 g masła, ok. 1/3 szkl. cukru, 1 łyżka dżemu wiśniowego Dagoma , 1 łyżka kakao, 2 paczki(...)herbatników regionalnych Petit Beurre Blacky od Cukry Nyskie , 2 łyżki wódki, wiórki kokosowe  WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem. Herbatniki drobno kruszymy, dodajemy do masy., następnie dodajemy dżem i kakao, a na końcu alkohol, mieszamy aż składniki się połączą. Wiórki kokosowe (część pozostawiłam nieuprażonych) prażymy na suchej patelni, studzimy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w kokosie

słodki bratek
Bezy - przepis podstawowy 355

trakcie pieczenia).  Piekarnik rozgrzać do temperatury 90 ° C z termoobiegiem. Piec bezy przez około 2 - 2,5 godziny, w zależności od wielkości. Upieczona beza wydaje głuchy odgłos gdy stukniemy o jej spód.  Wyjąć bezy z piekarnika. Zostawić na blaszce do całkowitego wystudzenia. Gotowe idealne bezy są kruche z wierzchu i lekko ciągnące w środku.  Bezy można(...)przechowywać w szczelnym pudełku nawet przez 2 - 3 tygodnie. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE:  Perfekcyjna beza - To się musi udać! Eton Mess Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem var file = "http://maniapieczenia.blogspot.com/2016/02/bezy-przepis-podstawowy.html"; var title = "maniapieczenia.com"; var type = "6"; var size = "width:35px;height:33px;"; var current= window.src == location.href ? document.referrer || location.href : location.href; var url ='http://zszywka.pl/widget.html?type='+(type)+'&title='+(encodeURIComponent(title))+'&source_file_url='+(encodeURIComponent(file))+'&source_url='+(encodeURIComponent(current)); document.write

maniapieczenia