gofry): 40 g mąki owsianej 30 g (1 miarka) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną (SFD) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko, wielkość M 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) orzechowy krem czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) dokładnie ze sobą wymieszaj. Gofrownicę(...)oleju w miejscach, gdzie będziesz smażyć gofry. Wylej masę i smaż gofry około 6 minut, na prawie największej mocy. Podawaj z dodatkami. U mnie moje ulubione frużeliny bez cukru i pyszny krem czekoladowy. Wartości odżywcze dla 3 gofrów bez dodatków: energia: 393 kcal białko: 35 g tłuszcze: 13 g węglowodany: 32 g błonnik
Zdrowie na języku :Pmąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce. Wałkowałam po tym czasie na grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Notatki: * obserwować kolor ciasteczek(...)minutach - mają się upiec na złoty kolor * wiórki nie są konieczne, ja robiłam część z wiórkami a część bez * jeśli ciasto nie chce się ugnieść na gładką masę dodać jeszcze odrobinkę (ok. 5 g masła) Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąsmaczne i chrupiące. 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 3 opakowania budyniu śmietankowego (120 g) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 3 jajka Kilka kropel aromatu pomarańczowego Olej kokosowy (do smarowania gofrownicy) Do miski przesiewamy mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia. Wsypujemy budyń śmietankowy. W osobnej misce łączymy mokre produkty – jogurt naturalny
VioletoweKucharzenieSKŁADNIKI ❤ Ciasto: mąka samorosnąca ( 60 gr.) lub 60 gr. mąki pszennej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao ciemne (3 łyżki) gorzka czekolada (1/2 tabliczki) cukier (100 gr) jajka (3 szt.) twaróg półtłusty (500 gr) olej kokosowy (50 gr) Mus truskawkowy: t ruskawki (120 gr) cukier (1 łyżka) żelatyna (1 łyżeczka) Dodatkowo: truskawki do ozdoby Potrzebne gadżety
RITA food channelśrednicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka: 500 g mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej lub 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli czubata łyżeczka sproszkowanego imbiru opakowanie cukru waniliowego (15 g) 1-2 cm świeżo startego imbiru
greenscarfwięcej miodu aby były słodsze) - proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki - cynamon - 1/2 łyżeczki - olej kokosowy (6 g) do smażenie/ lub masło klarowane Wykonanie: Jaja wbij do miski, dodaj twaróg, mąkę, odżywkę białkową (u mnie czekolada-piernik), proszek do pieczenia, miód, cynamon. Wszystko dokładnie zblenduj. Smaż placuszki na rozgrzanej patelni, pod przykryciem. Z czym podawać? Ja dałam(...)serka wiejskiego i 30g dżemu porzeczkowego. Z moimi dodatkami 1 porcja: 250 kcal (B:25g W:22g T:6g) Równie dobrze smakują bez dodatków, z masłem orzechowym też pyszne. Taki posiłek możesz zjeść zarówno na śniadanie jak i kolację, również jako przekąska lub przed treningiem - ja w tym przypadku zjadam z masłem orzchowym :) Pycha!!! całość: 698 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasSkładniki: (4 porcje) 4 duże jabłka 16-20 goździków Sos orzechowy: 3/4 szkl. mleczka kokosowego 1/4 - 1/2 szkl. mleka krowiego 90 g. wyłuskanych orzechów ziemnych (niesolonych) 3 łyżki kremowego masła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka sezamowej pasty tahini 1 łyżeczka cukru z wanilią(...)łyżka cukru trzcinowego Jabłka umyj i wytrzyj. W każde jabłko wbij po kilka goździków. Ułóż owoce w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz (bez pokrywy), aż jabłka będą miękkie, sprawdź wbijając w jabłko wykałaczkę. Orzechy zmiel w młynku do kawy. Zmielone wsyp na suchą gorącą patelnię i praż orzechy, aż poczujesz ich zapach
Delicious Placemieszamy i wykładamy łyżką porcje na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym (niewielka ilość) olejem kokosowym. Placuszki smażymy na małym ogniu. Aby łatwiej się później obracały smażmy je pod przykryciem (pokrywką). Gdy pojawiają się bąbelki odwracamy je ostrożnie na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy (już bez pokrywki). Podajemy w towarzystwie ulubionej herbaty oprószone cukrem pudrem z listkami świeżej mięty. Smacznego
Słodkie okruszkijogurcie naturalnym :) Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 4 jajka 1 opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego Jajka ubić z ksylitolem i erytrolem na puszystą masę. W osobnej misce wymieszać budyń z mąką kokosową. Do ubitych jajek powoli dodawać jogurt, mieszając(...)wolnych obrotach miksera. Wsypać suche składniki i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach (w połowie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią
FitKotnaleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci, które są tradycyjną toskańską przekąską podawaną z serem ricotta. U mnie wersja bezglutenowa i bez nabiału za to doprawiona ciemnym kakaem. Jest to łatwy przepis na uzyskanie elastycznych i lekkich(...)naleśników o bogatym smaku i wyczuwalnej orzechowej nucie. Ja najbardziej lubię naleśniki w wersji na słodko, podane z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Bezglutenowe naleśniki kasztanowe Drukuj Porcje: ok. 8 naleśników Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 100ml mleka kokosowego 100ml wody 2 jajka 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 100g mąki kasztanowej 2 łyżki ciemnego
Book of spellswody 3 łyżki roślinnego oleju 2/3 szklanki roślinnego mleka (ok 130ml) ¾ szklanki mąki ryżowej ¼ szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Obrane banany, nasiona chia namoczone
Roślinna - blog wegańskitwarogu sernikowego 150 g ugotowanego batata 35 g waniliowego proszku budyniowego duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu migdałowego 2 drobno pokruszone ciasteczka migdałowe bez dodatku cukru łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 4 kostki tagatozy łyżka musu truskawkowego truskawka do dekoracji Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i rozkruszone(...)tagatozy. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Wierzch udekorować musem truskawkowym. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą możecie kupić w sklepie internetowym podobnie jak moją ulubioną stewię Natusweet
Poranek na słodkokruche : 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Składniki na masę jogurtową : 800 g jogurtu naturalnego 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru pudru 210 g wiórek kokosowych 5 białek 2 budynie waniliowe Winiary 3/4 szklanki jagód ( mogą być mrożone) Blaszka o wymiarach 24/30
Sama słodycz i szczypta chilicałość smakowała na prawdę zupełnie inaczej niż tradycyjne szaszłyki. Smak słodko-kwaśny. Danie jest przygotowane bez tłuszczu więc polecam wszystkim tym, którzy dbają o sylwetkę. SKŁADNIKI: - 1 pierś z kurczaka - 3 grube plastry świeżego ananasa - czerwona cebula - cukinia przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki(...)marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części. Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku na funkcji grill, z każdej strony po 12 min w temperatura grilla - 220-230 stopni C. Smacznego
SMYKWKUCHNIDeser bez pieczenia, który bardzo często robiłam kilkanaście lat temu, teraz z chęcią wracam do starych przepisów, które były sprawdzone i smaczne ;) Wspaniały smak uzyskałam dzięki ciemnym herbatnikom firmy CUKRY NYSKIE , natomiast aromatu dodał dżem wiśniowy Dagoma. SKŁADNIKI 200 g masła, ok. 1/3 szkl. cukru, 1 łyżka dżemu wiśniowego Dagoma , 1 łyżka kakao, 2 paczki(...)herbatników regionalnych Petit Beurre Blacky od Cukry Nyskie , 2 łyżki wódki, wiórki kokosowe WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem. Herbatniki drobno kruszymy, dodajemy do masy., następnie dodajemy dżem i kakao, a na końcu alkohol, mieszamy aż składniki się połączą. Wiórki kokosowe (część pozostawiłam nieuprażonych) prażymy na suchej patelni, studzimy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w kokosie
słodki bratektrakcie pieczenia). Piekarnik rozgrzać do temperatury 90 ° C z termoobiegiem. Piec bezy przez około 2 - 2,5 godziny, w zależności od wielkości. Upieczona beza wydaje głuchy odgłos gdy stukniemy o jej spód. Wyjąć bezy z piekarnika. Zostawić na blaszce do całkowitego wystudzenia. Gotowe idealne bezy są kruche z wierzchu i lekko ciągnące w środku. Bezy można(...)przechowywać w szczelnym pudełku nawet przez 2 - 3 tygodnie. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Perfekcyjna beza - To się musi udać! Eton Mess Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem var file = "http://maniapieczenia.blogspot.com/2016/02/bezy-przepis-podstawowy.html"; var title = "maniapieczenia.com"; var type = "6"; var size = "width:35px;height:33px;"; var current= window.src == location.href ? document.referrer || location.href : location.href; var url ='http://zszywka.pl/widget.html?type='+(type)+'&title='+(encodeURIComponent(title))+'&source_file_url='+(encodeURIComponent(file))+'&source_url='+(encodeURIComponent(current)); document.write
maniapieczeniaCzekolada i pomarańcza to jedno z moich ulubionych połączeń. Wykorzystałam takim miks do przygotowania przepysznego omleta śniadaniowego, który równie dobrze sprawdzi się także jako zdrowe ciasto
Zdrowie na języku :Pmnie o wymiarach (29 x 10) cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ziarna słonecznika i płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Na patelnię włożyć olej kokosowy i miód. Podgrzać, by miód się stopił. Zmniejszyć moc palnika i dorzucić na patelnię rodzynki, żurawiny, jagody goji i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, by rodzynki napęczniały. Trwa(...)blok amarantusowy pokroić na batony. Przy obecnych temperaturach olej kokosowy i podgrzewany miód przyjmują raczej postać płynną, więc żeby batony były twardsze i łatwiejsze w przechowywaniu, polecam schłodzić je w lodówce. Powrót do pracy zbiegł się u mnie z lekturą "Szczęście na wagę" Agnieszki Olejnik . Po przeczytaniu "Ławeczki pod bzem" sięgnęłam po kolejną książkę Autorki w ciemno. Już po kilku
Weekendy w domu i ogrodzieZapiekanka inspirowana przepisem Nigelli Lawson. Uwielbiam Nigellę za jej podejście do gotowania i serce, które wkłada w każdą potrawę. Dziś jej przepis na zapiekankę z batatów
KucharzycaDziś u mnie rozpoczęcie na słodko weekendu – proste ciasto bez miksera z soczystymi morelami. Dla wygodnych i niecierpliwych, ciasto w chwilę, bardzo smaczne, które można dowolnie modyfikować, np. dodając kakao, wiórki kokosowe lub ulubione inne owoce, nawet mrożone. Ciasto jogurtowo-waniliowe z morelami, delikatne i pyszne, na co dzień, proste w przygotowaniu. To ciasto, na które znajdziecie czas(...)mąkę, proszek do pieczenia, pastę waniliową, utrzyjcie, by nie było grudek. Morele kroję na pół, przekręcam w przeciwnym kierunku obie połówki, wyjmuję pestkę, kroję na cztery. Blaszkę wyłóżcie papierem do pieczenia i wlejcie ciasto, ułóżcie na nie pokrojone morele. Pieczcie w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Przed wyjęciem
Zasmakuj Kuchnikokosanki. Pewnie pomyśleliście o bezach ? Dlaczego nie, ale nie tym razem. Bezy zajmują więcej czasu (suszenie w piekarniku). Zresztą sami możecie się przekonać. Składniki na ok. 40 sztuk : - 5 białek (z jaj rozm. L) - ½ szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżeczki cukru waniliowego - ok. 270 g wiórków kokosowych - opcjonalnie – ulubiony aromat - szczypta soli Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno(...)wyłożoną matą lub papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 º C i pieczemy ok. 15 minut. Gotowe przekładamy na talerz. Kokosanki – kruche i bardzo aromatyczne ciasteczka. Przepis bardzo prosty, nikomu nie powinien sprawić trudności. Polecam – wielbicielom kokosów… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na wykorzystanie białek: Ciepłe lody cytrynowe Bezy kawowe Włoskie bezy z kremem kiwi
mojewypiekiinietylkokakao naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 1 garść rodzynek 2-4 łyżki syropu z agawy lub miodu (do smaku) 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 9 łyżek wrzątku 1/4 szklanki oleju ziarenka z laski wanilii Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 175-180 st. Wymieszać mąkę z migdałów, ziarenka, proszek i kakao(...)opłukaną fasolę, rodzynki, siemię i wrzątek, syrop, olej, zblendować na gładką masę, dodać suche składniki. Wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-45 min w 175 st. grzałka góra dół, lub w 160 st z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia (ostatnie 15-20 min) ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja
moj przepis nakakao naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 1 garść rodzynek 2-4 łyżki syropu z agawy lub miodu (do smaku) 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 9 łyżek wrzątku 1/4 szklanki oleju ziarenka z laski wanilii Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 175-180 st. Wymieszać mąkę z migdałów, ziarenka, proszek i kakao(...)opłukaną fasolę, rodzynki, siemię i wrzątek, syrop, olej, zblendować na gładką masę, dodać suche składniki. Wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-45 min w 175 st. grzałka góra dół, lub w 160 st z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia (ostatnie 15-20 min) ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja
moj przepis naefekcie mamy prosty, szybki i smaczny pomysł na śniadanie. Składniki: 40 g mąki orkiszowej 10 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka erytrytolu 1 jajko 50 g mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: 1 łyżka masła migdałowego (Primavika) 1/2 banana garść malin Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na patelni rozgrzej(...)Wlej masę, rozsmaruj na powierzchni patelni (ja używam małej) i smaż pod przykryciem, na średnim ogniu przez około 3-4 minuty. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż już bez przykrycia, przez około 2-3 minuty. Gotowego omleta posmaruj masłem orzechowym i ułóż owoce. Wartości odżywcze dla całego omleta z dodatkami: energia: 513 kcal białko: 22 g tłuszcze
Zdrowie na języku :Pmożna użyć 20 g gotowej przyprawy piernikowej o dobrym składzie bez cukru opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku (pod gości dodaję 30 g erytrolu) Składniki na masę serową: 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 10 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np. ksylitol(...)zbyt długiego miksowania by nie napowietrzyć masy za bardzo, ponieważ wtedy sernik lubi za mocno rosnąć, pękać i opadać podczas pieczenia. Na zapieczony spód wylać gotową masę serową a na wierzchu pokruszyć pozostałą część ciasta piernikowego tworząc kruszonkę. Piec przez 60 minut w temperaturze 170°C (termoobieg). Jeśli wierzch jest zbyt przypieczony przełączyć grzałki tylko na dół (można połączyć
Ola la LCHFprzykład olejem kokosowym i obsypujemy bułką tartą, wlewamy do blachy ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na najniższy poziom. 10. Pieczemy przez 40 minut z grzaniem góra-dół, potem 10 minut z grzaniem tylko od dołu, a następnie 15 minut z termoobiegiem. To są zabiegi na piekarniku Bosch. W zwykłym piekarniku powinno wystarczyć 45 minut pieczenia z grzaniem góra-dół(...)minut z termoobiegiem. Upieczone ciasto po przestudzeniu bez problemu "wychodzi z formy". 11. Ciasto wyłożyłam "do góry nogami", bo to ciasto nie urośnie spektakularnie. Robimy lukier mieszając cukier puder z sokiem z połowy cytryny i polewamy ciasto. Smacznego
Kawa z mlekiemgwiazdki choć nie uważamy, że jest to najzdrowszy wybór xD Składniki: -115g mąki ryżowej -65g kukurydzianej -20g mielonego lnu -30ml mleka bez laktozy Łowicz -30g oleju kokosowego -rozpuszczonego (lub masła) -80g słodu ryżowego (lub miodu) -duża łyżeczka pasty waniliowej -1 jajko -odrobina kurkumy (my nie dodałyśmy ale można podkręcić kolor) Wszystkie(...)folią spożywczą i wstawić na ok 30 minut do lodówki. Następnie wyciągnąć część ciasta (resztę pozostawić w lodówce), rozwałkować między foliami (sprawdza się cienka reklamówka) i wycinać gwiazdeczki. Piec je w 150’C ok 10 minut do zarumienienia. Przenieść je do pudełka dopiero gdy wystygną. Uwaga: Polecamy płatki zalewać chłodnym mlekiem aby nierozmiękły się zbyt szybko
Candy PandasJak wiadomo sezon na truskawki w pełni. Nie zjeść świeżych soczystych truskaweczek to zbrodnia :D Jako że jestem smakoszem omletów i placuszków dzisiaj na talerzu
Zdrowie i pysznie na talerzucukru i glutenu. Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek) 50 g mąki jaglanej 50 g mąki kokosowej 40 g budyniu śmietankowego bez cukru 150 g serka naturalnego (u mnie Bieluch) 2 łyżki erytrolu 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1 łyżka płatków hibiskusa 1 łyżka siekanych(...)Suche składniki umieścić w misce i dobrze ze sobą zmieszać. Dodać serek i mleko, zagnieść ciasto. Odrywać niewielkie kawałki (wielkości orzecha włoskiego) i formować kulki. Ułożyć na papierze do pieczenia i lekko spłaszczyć, pamiętając o zachowaniu odstępów (ciasteczka urosną). Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni
FitKotKompletnie nie spodziewałam się takiego smakowego efektu końcowego! Miała wyjść szarlotka, a wyszła nieziemsko przepyszna chałwa z musem jabłkowym na wierzchu :D Zaskoczenie było wielkie, bo jak to chałwa? Bez dodatku sezamu, a smak i konsystencja idealnie odzwierciedlają chałwę! Każdy zachwalał i ciasto zniknęło w kilka chwil :) Nadal nie wiem co było powodem, a raczej składnikiem, który zadecydował(...)Mimo wszystko, wyszło bajecznie pysznie, zdrowo i słodko :) Spód: 150 g płatków owsianych 50 g płatków orkiszowych 50 g orzechów nerkowca (Bioindygo) 60 g cukru kokosowego (Bioindygo) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki siemienia lnianego 80 g oleju kokosowego (Bioindygo) Mus jabłkowy: kilka jabłek cynamon cukier kokosowy - opcjonalnie (Bioindygo) Przygotowanie: Mus jabłkowy. Obierz jabłka
Zdrowie na języku :Pagawy/klonowego itp. - 1/2 szklanki mąki ryżowej (lub ew. innej bezglutenowej) MASA: - dżem wiśniowy ŁOWICZ 100% bez cukru (lub inny niesłodzony dżem) - 2 szklanki daktyli namoczonych 10 minut we wrzątku i dobrze odsączonych (odciśniętych) - 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego - 1 łyżka soku z cytryny Kaszę prażymy kilka minut na małym ogniu, zalewamy mlekiem z syropem(...)gotujemy pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie całe mleko. Ostudzoną kaszę dokładnie mieszamy (łyżką lub ręką) z mąką ryżową. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze "dogniatamy" ciasto. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. W tym czasie dokładnie blendujemy daktyle, olej kokosowy i sok z cytryny. Ostudzone ciasto smarujemy warstwą dżemu, a później daktylowym
Smakuje zdrowo