kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:141/334)

Przepis #60 Domowe FIT ciastka Delicje 139

kcal w tym: W: 2,2  g; B: 1,46 g; T: 1,73 g. Składniki Biszkopt - 40 g mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 g cukru/słodzika Nadzienie - 150-200 g truskawek ( u mnie mrożone) - 4,5 g żelatyny - 25 ml zimnej wody Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 60 g gorzkiej czekolady

Health-Fit-Life
Placuszki owsiane z bananem 180

Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: 1 duży dojrzały banan 3 – 4 łyżki płatków owsianych (około 30 g) 2 jajka 1 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego olej rzepakowy lub kokosowy (do pieczenia) Przygotowanie: Płatki owsiane zblenderować, aby powstał sypki proszek (można użyć gotowej mąki owsianej). Do wysokiego naczynia wbić 2 jajka, dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto dyniowe z cynamonem 142

szklanki mąki gryczanej • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki cukru – u mnie z palmy kokosowej • 1/2 szklanki oleju • 2 jajka • 1 mały jogurt naturalny • 1 łyżeczka cynamonu • 1 płaska łyżeczki sody • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: • Wymieszać osobno mokre i suche składniki. • Do mokrych składników wsypać suche i dokładnie wymieszać

To co kocham
Placuszki na mące owsianej z gruszką. Pyszne, delikatne śniadanie. 157

bez żadnych dodatków. Spróbujcie, polecam. Składniki: 1 szklanka mąki owsianej (u mnie od Pro-BIO ) 5 łyżek mąki pszennej z górką (u mnie od Pro-BIO ) 2 małe soczyste gruszki 1 jajko L mała szczypta soli 3/4 szklanki mleka (u mnie 2%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego (u mnie od Pro-BIO ) olej kokosowy

Słodkie okruszki
Placuszki na mące owsianej z gruszką. Pyszne, delikatne śniadanie. 145

bez żadnych dodatków. Spróbujcie, polecam. Składniki: 1 szklanka mąki owsianej (u mnie od Pro-BIO ) 5 łyżek mąki pszennej z górką (u mnie od Pro-BIO ) 2 małe soczyste gruszki 1 jajko L mała szczypta soli 3/4 szklanki mleka (u mnie 2%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru trzcinowego (u mnie od Pro-BIO ) olej kokosowy

Słodkie okruszki
PRZECUDNE KOKOSOWE KULECZKI 109

owsiane. Mieszamy dokładnie łyżką. Formujemy małe kuleczki - nakładamy na dłoń łyżkę masy, mocno ściskamy i palcami formujemy kuleczki, "kulanie" raczej jest niemożliwe, bo się wtedy rozpadają. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pieczemy w 170 stopniach z termoobiegem 12-15 min. SMACZNEGO! Wartość energetyczna* jednej kuleczki: 68 kcal 1,3 g białka 4,6 g tłuszczów

Vroblewska-fitlife
CZEKOLADOWE MUFFINY Z DOMOWĄ NUTELLĄ, BEZ DODATKU CUKRU 174

aromat był nieziemski. Z podanych ilości wyszło mi 12 dużych muffin. Składniki: - 370g mąki orkiszowej typ750 - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy ) - 1/2 łyżeczki sody - 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1/2 szklanki oleju kokosowego lub zwykłego - 1/2 szklanki naturalnego kakao - 1/2 szklanki gorącej wody - 2 średnie jajka - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1 szklanka jogurtu naturalnego Domowa

Smaczne Zdrowe
Dietetyczne muffiny jabłkowo-makowe 98

Suche: 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża łyżeczka cynamonu 3 duże łyżki maku Mokre: 3 jabłka 2 jajka (osobno białka i żółtka) 4 łyżki płynnego miodu 100 jogurtu greckiego 3 łyżki płynnego oleju kokosowego 1. Jabłka obierz, umyj i zetrzyj na tarce. 2. Mąkę, cynamon, sodę i proszek

Powiedz dietom nie
13. Od święta i na święta: czyli bananowo - żurawinowy, wegański niby-piernik ★ 183

mocnego espresso i gorzkiej czekolady. Do kuchni odmaszerować! Wegański niby-piernik:  - 240g mąki (idealna będzie owsiana lub gryczana) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 40g zmielonych orzechów włoskich (lub drobno posiekanych) - 40g oleju rzepakowego lub kokosowego - 70g gorzkiej czekolady Wawel - 1/4 łyżeczki soli morskiej - 100g cukru trzcinowego - 180ml mocnej kawy parzonej lub espresso - 240g dojrzałych (najlepiej sczerniałych) bananów

Pland based fille
Ciasteczka musli czyli Pyszne muslinki! 130

batoniki musli zaczerpnięty ze strony Kuchareczki a zmodyfikowany przeze mnie Batoniki Musli ,,muslinki" Łatwe przygotowanie 15 minut, pieczenie 1 h duża blacha 23/33cm Składniki: Składniki: * 397 g mleka zagęszczonego słodzonego (ja dałam niesłodzone) * 250 g płatków owsianych górskich * 75 g wiórków kokosowych (ja nie dawałam) Wg mnie tych składników dajemy wg upodobania ale w przepisie jest

sierotka maRysia w kuchni
Marchewkowo-orzechowe! Łap ten dzień! 131

drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich 75 g drobno pokrojonego ananasa (ominęłam) 50 g wiórek kokosowych 200 g mąki 2 łyżeczki świeżo startego imbiru po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubijamy do podwojenia objętości. Dodajemy cukier i ubijamy, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym

bistro mama
52. Placek ryżowy z awokado i mango 192

ksylitolu - 1 budyń śmietankowy bez cukru lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Opakowanie budyniu lub mąkę ziemniaczaną łączymy z mlekiem, tak by nie było grudek. Awokado i mango miksujemy na mus. Do dużej mąki wsypujemy przesianą mąkę, mleko z budyniem, mus owocowy, płatki migdałów, jajka, ksylitol i proszek do pieczenia i mieszamy/miksujemy(...)otrzymania jednolitej konsystencji. Do formy na tartę wysmarowanej olejem kokosowym przelewamy otrzymaną masę i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Smacznego

Be Fit Be Strong
Prosty tort śmietankowy 220

kremowych różyczek – tego nie da się popsuć, a efekt jest super :) Do przygotowanie takiego tortu świetnie pasowałby też krem kokosowy , więc jeśli macie pod ręką puszkę mleka kokosowego to zdecydowanie warto spróbować! Foremka, w której piekłam biszkopty ma średnicę 16 cm, ale tort wychodzi dużo większy z powodu kremowych różyczek, dobrze więc wziąć sobie to pod uwagę podczas wybierania(...)ubijamy na sztywno z cukrem, im lepiej ubijamy jajka tym ładniejszy i bardziej puszysty będzie biszkopt. W tym przepisie, podobnie jak w przepisie na brownie nie dodajemy proszku do pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy podczas ubijania. Biszkopt w prawdzie nie urośnie tak bardzo jak w przepisach z proszkiem, ale też nie upadnie po wystudzeniu

Ciastkozercy
Ciasto jabłkowo-kokosowe 135

otworami do góry.  Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na 30 min.Białka i resztę cukru ubijam i dodaję pozostałe wiórki kokosowe.  Wyjmuję ciasto, smaruję podgrzaną  konfiturą, między jabłkami wykładam bezę kokosową, a  otwory po gniazdach nasiennych wypełniam  wiśniami i wstawiam jeszcze na 10-15 min, aż beza zbrązowieje. Gotowe wyjmuję i odstawiam

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto piernikowo-daktylowe z bakaliami 210

Taka propozycja nie zdarza się zbyt często, ale to ciasto "wychodzi" z domu więc ma być słodkie. Takie właśnie jest. Znajdziecie w nim więcej słodyczy niż gdybym piekła je dla moich domowników. Kilka już razy zdarzyło się jednak tak, że gdy uważane przeze mnie za słodkie ciasto zanosiłam na jakieś wspólne imprezy to słyszałam, że chyba zapomniałam o cukrze. Smutna(...)greckiego 100 g miodu 2 łyżki oleju kokosowego 100 g daktyli (około 8 sztuk) 100 g suszonej żurawiny 50 g orzechów laskowych 1 jabłko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej  wykonanie: W miseczce łączymy suche składniki: mąkę, migdały, gałkę, cynamon i sodę. Miód i olej kokosowy podgrzewamy by były płynne, a następnie miksujemy

Przysmaki Karolki
Muffiny jogurtowe z rabarbarem 176

Muffiny to chyba najprostsze ciasta do pieczenia. Za każdym razem inne, z innymi dodatkami, z różnymi modyfikacjami, mało wymagające – nie potrzebujecie nawet miksera! W większości przypadków trzeba się naprawdę postarać, żeby coś nie wyszło. Dzisiaj otworzyłam swój zeszyt sprzed kilku ładnych lat – te pyszne, puchate i mięciutkie muffinki z rabarbarem robi się w 20 minut. Zaraz po rozwodzie przeprowadziłam(...)grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Rabarbar myjemy, nie obieramy. Drobno kroimy łodygi – najpierw wzdłuż na pół, potem w kostkę. Kawałki powinny być mniej więcej wielkości drażetki gumy do żucia i dwa razy od niej grubsze, nie większe bo inaczej muffiny się porozpadają. Rozpuszczamy i studzimy masło i olej kokosowy. Do miseczki z mokrymi składnikami wbijamy jajka, rozmącamy je widelcem

Karo in the Kitchen
Tort z mango i limonki (bez glutenu) 137

mango trafiło do przepisu, a drugie znikło podczas przygotowywania Taki mały bonus dla kucharza. Jeśli szukacie czegoś na jakąś uroczystość lub żeby pokazać rodzinie i znajomym, że tort bez glutenu, pieczenia, cukru i całkiem paleo też może być smaczny, to ten przepis nada się jak najbardziej. Delikatny, owocowy do tego idealnie chłodzi w ciepły letni dzień. Pierwsza warstwa(...)szklanki daktyli 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Warstwa pierwsza – mango i limonka: 1 ½ szklanki orzechów nerkowca (namoczonych w wodzie przez całą noc) 3 łyżki śmietanki kokosowej 1 ½ szklanki mango 2 łyżki miodu 3 łyżki oleju kokosowego soki z limonki Warstwa druga – banany i chia: 2 zamrożone banany 3 łyżki śmietanki kokosowej 1 łyżka chia 3 łyżki oleju

PaleoLife
CIASTO DROŻDŻOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 403

kokosowy i odstawić.W misie miksera ubić żółtka z ksylitolem i szczyptą soli na gładką, puszystą masę.Dodać do nich wyrośnięty zaczyn, resztę mleka, mąkę, przestudzone masło z olejem kokosowym i dokładnie wyrobić. Nigdy nie wyrabiam zbyt długo ciast drożdżowych i zawsze wychodzą, mieszam dosłownie chwilę tak, by wszystko razem się połączyło. Pod koniec dodaję spirytus i jeszcze raz mieszam.Blaszk(...)płatkami migdałów i obsypuję cukrem trzcinowym. Gotowe ciasto odstawić na ok.10-15 minut i dopiero wówczas wkładamy je do pieca. Ja wkładam do zimnego piekarnika (bardzo szybko się nagrzewa) i piekę ok.35 minut w temp.175*C, tylko grzanie góra-dół (bez termoobiegu). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Przepis na ciastka kokosanki bez glutenu w 15 minut 129

Składniki: 150 g mąki kokosowej (użyłam tej  link ) 200 ml oleju kokosowego (użyłam tego link ) czubata łyżka rodzynek 2 jajka 4-5 łyżeczek cukru szczypta

Pychotkaaa