przygotować np. pieczone naleśniki, gofry czy fritattę, tak w ciągu tygodnia sprawdzają się szybsze dania. Dlatego najczęściej jemy wtedy owsiankę bez gotowania lub omlet. Ten jest przepyszny, puszysty i sycący. Wystarczy podać go z ulubionymi owocami i gotowe :) 2 porcje: 4 jajka kopiasta łyżka masła orzechowego dobrej jakości (używam masła 100% orzechów) szczypta soli odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia
Mienta blogSłodkie, bez pieczenia, łatwe, cóż chcieć więcej, najlepiej przygotować wieczorem i następnego dnia zajadać. Ta rolada przypomina mi w smaku baton bounty. Przepis znalazłam w serwisie smaker.pl. Składniki: ciemna część: 300 g zmielonych herbatnikow 125 g cukru pudru 100 g czekolady 150 ml mleka jasny krem: 125 g margaryny 125g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną
Na moim talerzuDodam tylko że wszystkie składniki dajemy do jednego garnka oprócz kakao Pieczemy w tortownicy 24 cm składniki i przygotowanie 5 jajek 1 szklanka cukru kryształu 2
Moje Wyrobyszybko i bez pieczenia" a dodatkowo pyszna i dietetyczna ! Choć szarlotka kojarzy mi się bardziej z okresem jesienno-zimowym myślę, że równie dobrze sprawdza się jako lekki deser w upalne dni 😄 Oczywiście jako fanka przypraw korzennych nie mogłam nie dodać do jabłek cynamonu. SKŁADNIKI: Spód: 1/2 szkl. daktyli 50 g płatków owsianych 30 g wiórków kokosowych 4 łyżki
Marcepanowa kuchniawegety bez konserwantów - 2 łyżki papryki mielonej - 250 ml mleczka kokosowego Radix-Bis - 5 sztuk Pomidorków Suszonych Radix-Bis - 80g ryżu czarnego jaśminowego Radix-Bis - 3 łyżki siekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam a następnie dokładnie doprawiam przyprawami. Pomidorki kroję drobno. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję pomidorki i cebulkę . Piekę
Gotowanie Patkibez użycia cukru, jest tylko odrobina cukru znajdująca się w gorzkiej czekoladzie. Dodałam też zdrową mąkę jaglaną oraz olej kokosowy. PRZEPIS NA FIT CIASTO CZEKOLADOWE Składniki: ( * szklanka o pojemności 250 ml ) 4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 50 g daktyli 50 g oleju kokosowego 1 banan 1/2 szklanki mąki jaglanej * 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
kolorowotorcikowobez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * cukier – 3/4 szkl * wiórki kokosowe – 100 g * proszek do pieczenia
Ostra na Słodkochrupiąca beza na zewnątrz, a mięciutkie w środku. Składniki: 4 białka, niepełna szklanka cukru (ok. 180 g), 200 g wiórek kokosowych. Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę (możemy dodać szczyptę soli). Pod koniec ubijania partiami wsypujemy cukier. Gdy białka mają formę sztywnej piany dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy łyżką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy
Aga w kuchnistopni bez termoobiegu. Suche składniki mieszamy w osobnej misce. Mokre dodajemy do innej miski i miksujemy na gładką masę. Mokre składniki dodajemy do suchych i miksujemy. W razie gdyby ciasto było zbyt zwarte podlewamy je mlekiem ryżowym aż do uzyskania trochę rzadszej konsystencji. Formę smarujemy olejem kokosowym (ja wzięłam stałą kostkę i wysmarowałam formę). Pieczemy przez 45 minut
madamekuchnia.wordpress.comzimno, bez pieczenia, z dodatkami i owocami takimi jakie lubicie. Zdrowe i wegańskie słodycze zawsze są dobrą odmianą :) Tofurnik na zimno Przepis na blachę o średnicy 18 cm Potrzebujemy: Spód: 1 szklanka migdałów lub orzechów 1 szklanka daktyli Masa: 2 kostki tofu naturalnego po 180 g ( u nas od Polsoji ) pół puszki dużego (400ml) mleczka kokosowego (stała
Bananowe Poleśmietankowego bez cukru 3 duże jajka 2 czubate łyżki wiórków kokosowych skórka otarta z 1 limonki Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania boków cukier puder do posypania wierzchu (opcjonalnie) skórka otarta z limonki do dekoracji (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia
My Culinary Artcukru i bez glutenu.... :), jeśli macie ochotę ich spróbować to śmiało do kuchni i pieczemy!. Składniki: - 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 1 banan - 1/2 szklanki mleka - 4 łyżki miodu - 1/2 szklanki rodzynek - 1/4 szklanki słonecznika - 1/2 łyżeczki carry - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki imbiru - 2 łyżki lnu mielonego - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - łyżka oleju kokosowego Produkty dobrej jakości znajdziecie(...)wystudzonej kaszy dodajemy mleko, miód i banana, blenderem miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, na przygotowane formy wyłożone papierem do pieczenia łyżką nakładamy małe porcje ciasta. Czas pieczenia ok. 20 - 25 minut, pod koniec formę przekładamy na sam spód, aby ciastka dobrze się podpiekły od spodu
Apetyczna babeczkamleka kokosowego kilka kostek czekolady Składniki suche, czyli mąkę, proszek i kakao przesiać i wymieszać z cukrem. Dodać do nich wymieszane żółtko z wodą i olejem. Połączyć niezbyt dokładnie. Do foremek na muffinki nakładać ciasto d 3/4 wysokości. Do każdej muffinki włożyć po kawałku czekolady. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach. Muffinka bez czekolady dla starszego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanietrzeba ich piec, mają bardzo dużo białka z ciecierzycy i orzechów, zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, dodatkowo zawierają miód, który niepoddawany obróbce termicznej zachowuje wszystkie swoje właściwości oraz bardzo zdrowy olej kokosowy, jeśli zastanawiacie się nad tym czy ciecierzyca równie dobrze smakuje na słodko to musicie koniecznie sprawdzić, jeśli natomiast nie lubicie albo unikacie kawy, można bez problemu ją pominąć
zdrowa vege kuchniaBabeczki bez polewy są średnio słodkie, ale mocno słodka czekolada sprawia, że smakują idealnie ;) Korzystałam z przepisu z bloga Kuchnia do kwadratu, trochę go zmodyfikowałam. Porcja na 12-14 muffinek. Składniki: 125g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru szklanka wiórek kokosowych 8 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka
Czerwona Porzeczka