śmietankowego bez cukru 3 duże jajka 2 czubate łyżki wiórków kokosowych skórka otarta z 1 limonki Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania boków cukier puder do posypania wierzchu (opcjonalnie) skórka otarta z limonki do dekoracji (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia
My Culinary Artcukru i bez glutenu.... :), jeśli macie ochotę ich spróbować to śmiało do kuchni i pieczemy!. Składniki: - 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 1 banan - 1/2 szklanki mleka - 4 łyżki miodu - 1/2 szklanki rodzynek - 1/4 szklanki słonecznika - 1/2 łyżeczki carry - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki imbiru - 2 łyżki lnu mielonego - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - łyżka oleju kokosowego Produkty dobrej jakości znajdziecie(...)wystudzonej kaszy dodajemy mleko, miód i banana, blenderem miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, na przygotowane formy wyłożone papierem do pieczenia łyżką nakładamy małe porcje ciasta. Czas pieczenia ok. 20 - 25 minut, pod koniec formę przekładamy na sam spód, aby ciastka dobrze się podpiekły od spodu
Apetyczna babeczkamleka kokosowego kilka kostek czekolady Składniki suche, czyli mąkę, proszek i kakao przesiać i wymieszać z cukrem. Dodać do nich wymieszane żółtko z wodą i olejem. Połączyć niezbyt dokładnie. Do foremek na muffinki nakładać ciasto d 3/4 wysokości. Do każdej muffinki włożyć po kawałku czekolady. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach. Muffinka bez czekolady dla starszego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanietrzeba ich piec, mają bardzo dużo białka z ciecierzycy i orzechów, zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, dodatkowo zawierają miód, który niepoddawany obróbce termicznej zachowuje wszystkie swoje właściwości oraz bardzo zdrowy olej kokosowy, jeśli zastanawiacie się nad tym czy ciecierzyca równie dobrze smakuje na słodko to musicie koniecznie sprawdzić, jeśli natomiast nie lubicie albo unikacie kawy, można bez problemu ją pominąć
zdrowa vege kuchniaBabeczki bez polewy są średnio słodkie, ale mocno słodka czekolada sprawia, że smakują idealnie ;) Korzystałam z przepisu z bloga Kuchnia do kwadratu, trochę go zmodyfikowałam. Porcja na 12-14 muffinek. Składniki: 125g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru szklanka wiórek kokosowych 8 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka
Czerwona Porzeczkazrobiłam. Jest tak pyszna, że zjadamy ją bezpośrednio ze słoika oraz dodajemy do jogurtu. Do granoli składniki możemy komponować według swoich smaków. Jednak nieodzownym składnikiem jest sok jabłkowy bez cukru. Ja użyłam z Ogrody Sabinu i szczerze polecam bo soki są pyszne. Składniki: 300 g płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych) 50 g otrębów żytnich 50 g siemienia lnianego(...)nerkowców 100 g miodu wielokwiatowego z cynamonem 50 g oleju kokosowego Extra Virgin 100 ml soku jabłkowego Ogrody Sabinu Dodatkowo 100 g wiórek kokosu 100 g rodzynek Przygotowanie: Płatki owsiane, otręby, siemię lniane, sezam, migdały, słonecznik, orzechy włoskie i nerkowca wymieszać w misce. Olej kokosowy i miód podgrzać aż zrobią się płynne. Ciepłe wlać razem z sokiem jabłkowym
Ala piecze i gotujeszklanki cukru, 4 jajka, 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g), ok. 350 g herbatników Petit Beurre Co potrzeba na polewę: 8 łyżek mleka, 8 łyżek cukru, 4 łyżki ciemnego kakao, 2 łyżki masła Co potrzeba do dekoracji: Wiórki kokosowe Wykonanie: W większym rondelku roztapiamy masło, dodajemy cukier, mieszamy(...)gotowania porobią się grudki, ale nie przejmujcie się tym. Te większe rozcierajcie zaraz po wyłączeniu płomienia, te mniejsze nie mają większego znaczenia na jakość masy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy pierwszą warstwę herbatników, na nią wylewamy połowę gorącej masy serowej, rozprowadzamy równomiernie. Układamy drugą warstwę herbatników, wylewamy resztę masy serowej, rozprowadzamy równomiernie, a na niej układamy trzecią warstwę
Bułka z ChlebemRóżnią się one tylko przyprawami i dodatkami, które dobieramy w zależności od rodzaju przygotowywanej tarty Składniki: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) 3 jajka przyprawy i dodatki: „na słodko”: opcjonalnie stewia/erytrytol (keto, LCHF), ksylitol, cukier (optymalna), wanilia sproszkowana, cynamon, aromat waniliowy/migdałowy(...)spodu oraz brzegów. Sekretem ciasta kruchego jest jego nakłucie widelcem. Dzięki temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para i nie powstają wybrzuszenia. Polecam docisnąć widelcem również brzegi ciasta. Wylepioną formę umieścić w lodówce na 20-30 minut. Schłodzone ciasto piec w temperaturze 180°C przez 15 minut do uzyskania złocistego koloru na brzegach. Jeśli farsz wymaga zapiekania
Ola la LCHFskładniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki
Domowy Smak JedzeniaCzekoladowy budyń z awokado to budyń bez gotowania, bez skrobii i bez żelatyny. Trzeba po prostu zmiksować awokado z kakao, wybrać coś do
codojedzeniaszkolny świąteczny jarmark . Oprócz kokosanek były tam jeszcze migdałowe rogaliki , pierniczki, lebkuchen i ciasteczka z żurawiną. Napisałam, że żadnych ciasteczek w tym roku nie będę piekła? Sama sobie nie wierzę :) Składniki: 150 g wiórków kokosowych 150 g drobnego cukru 4 białka szczypta soli opłatki do wypieków (kupuję TAKIE ) Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec(...)układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. I teraz uwaga. Możemy piec ok 15-18 minut w temperaturze 180 st., ale możemy też ok. 35 minut w temp. 155-160 st (oczywiście co chwilę sprawdzając. Pierwsze będą bardziej miękkie, a te pieczone dłużej ale w niższej temperaturze - bardziej kruche, przypominające trochę bezy. Smacznego
bistro mamabez dokładnego odsączana. To nam ułatwi miksowanie. Gdy powstanie gładki krem, dodajemy żółtka, resztę mokrych składników, a na końcu to co suche. Białka ubijamy na sztywno z solą, delikatnie, łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 45 -50 minut. Ja wysypałam spód wiórkami kokosowymi
Dieta moja pasjagouda bez laktozy -dowolne dodatki (u nas papryka, pomidory, orzechy włoskie i pietruszka) kliknij aby powiększyć Ziemniaki ugotować, ostudzić i rozgnieść na puree. Dodać mąkę, olej kokosowy, rozbełtane jajko, sól, przyprawy i wszystko zagnieść (jeśli robicie paluszki dodać pokruszony ser Tylżycki). Całość włożyć do lodówki na ok godzinkę. Następnie uformować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Candy Pandas