nierafinowanego oleju kokosowego 50 g surowej gorzkiej czekolady 50 g surowego kakao 50 g płatków migdałów 200 g mąki owisanej bezglutenowej 100 g świeżych daktyli bez pestek polewa: 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki płatków migdałów łyżka pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) Ciasto przygotowałam w Thermomixie, ale możecie wykorzystać też inny sprzęt. Wystarczy dobrze zmiksować składniki. Bataty obieramy(...)bataty przekladamy do Thermomixa. Dodajemy olej kokosowy i posiekaną czekoladę. Miksujemy 10 sekund na obrotach 5, aż czekolada i olej sie roztopią. Dodajemy resztę składników i miksujemy około 25 sekund na obrotach 8. Gdy masa będzie gładka przekładamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary ok. 15×20 cm). Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach
Mienta blogzostanie zmienione w pyłek . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim wszystkie plasterki,ciasno ,obok siebie.Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i pieczemy , a właściwie suszymy buraczka przez około 20 minut . Plasterki mają się skurczyć i całkowicie wysuszyć . Ja po tym czasie jeszcze zostawiłam je w wyłączonym piekarniku ,bez otwierania go aż wystygł całkowicie. Oryginalny przepis podaje(...)miseczkę z naszą czekoladą ,połamaną na kawałki .Mieszamy ,aż się rozpuści .Dno miseczki nie może dotykać garnka z wodą .Następnie dodajemy olej i mieszamy i powoli mleczko kokosowe i mieszamy aż masa się połączy w jednolitą całość .Tę czynność , z mleczkiem można zrobić już na garnku z wodą ,ale zestawionym z kuchenki .Jeszcze szczypta soli ,mieszamy i odstawiamy do stężenia
Ladylaura.wersji to ciastka bezglutenowe i bez dodatku laktozy. Oczywiście jeśli chcesz możesz zamienić jogurt kokosowy na grecki, użyć zwykłej czekolady, zamiast tej wegańskiej i zamienić mąkę orkiszową na gryczaną. Przetestowałam wszystkie zamienniki i mogę zaświadczyć, iż w każdej wersji ciasteczka są przepyszne Uwierzcie, posmakują nawet największym miłośnikom słodkości i miłośnikom tradycyjnych słodyczy Pieczcie i dajcie znać jak Wam smakowały(...)komosy ryżowej lub mąki ryżowej 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego jajko 6 dużych daktyli 2 łyżki jogurtu greckiego lub kokosowego łyżka masła orzechowego 50 g orzeszków ziemnych 50 dowolnej czekolady (u mnie wersja wegańska) Do miski przesiej mąkę orkiszową i ryżową, dodaj miód, olej kokosowy, jogurt grecki oraz jajko. Zagnieć. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto wyłóż
365 dni dookoła kuchnicukrem. W pozostałym mleczku kokosowym rozpuszczamy proszki budyniowe i dolewamy do gorącego mleka. Postępujemy dokładnie tak samo jak w przypadku klasycznie gotowanego budyniu. Budyń zabezpieczamy folią spożywczą, żeby nie wysychał i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Nasz biszkopt odwijamy, delikatnie odrywamy od papieru do pieczenia i smarujemy budyniem zostawiając około 2 cm ciasta bez nadzienia na końcu dłuższego boku
MamaOskarkapieczenia, rozpływa się w ustach. Jest waniliowe, troszkę migdałowe i kawowe. Do tego jest bez cukru i można je przygotować w wersji bez glutenu (trzeba użyć odpowiednich płatków owsianych, z certyfikatem). Ciasto proszę przechowywać w lodówce. Polecam… Ciasto wegańskie kakaowo – kawowe z wanilią, bez cukru Składniki: Jasny krem: 2 płaskie łyżki mąki kokosowej 110g orzechów nerkowca
Mała Cukierenkasosem słodko-kwaśnym, bez którego to danie nie byłoby pełne. Ja pokroiłam mięso w dość dużą kostkę, ale myślę, że lepiej sprawdziłyby się jeszcze ciut mniejsze kawałki, takie „na raz”. 2 pojedyncze piersi kurczaka 100 g wiórków kokosowych 1 szkl. mąki 1 szkl. mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz Dodatkowo: sos słodko
Smaki Na Talerzułyżki wiórków kokosowych kilka truskawek Przygotowanie ciasta: W głębszej misce utrzyjcie mikserem jaja, jogurt, cukier i olej. Dodajcie powoli mąkę, proszek do pieczenia, wiórki i orzechy, zmiksujcie na gładką masę. Blaszkę wyłóżcie papierem do pieczenia i wlejcie ciasto. Pieczcie w temp. 180C przez 45 minut na środkowej półce piekarnika grzaniem góra-dół (bez termoobiegu). Gotowe ciasto posypcie
Zasmakuj Kuchniszklanki ksylitolu aromat kokosowy (nie jest obowiązkowy) 6 łyżeczek ulubionej konfitury (u mnie wiśniowa) Ser twarogowy zmielić jeśli nie kupiłaś(eś) już zmielonego. Do zmielonego sera dodać ksylitol, białko, aromat, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć do foremek na spód, na górę nałożyć kleks konfitury. Piec w rozgrzanym piekarniku w 175 stopniach (bez termoobiegu) 25 minut. Po tym czasie serniczki wyjąć
Mój pomysł natygodniu było bez pieczenia ale za to sernikowo. Przepis na "Snieżny Puch" zaczerpnięty został z bloga Nastoletnie Wypiekanie. Składniki: spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki 500 ml wrzącej wody kokosowa posypka 6 łyżek
Życie zaczyna się w kuchnizdjęciach babeczki z i bez kakao) do dekoracji: pianki marshmallow grubo siekana deserowa czekolada orzechy włoskie- opcjonalnie pół tabliczki rozpuszczonej mlecznej czekolady Przygotowanie: Ucieraj w misce masło z cukrem, aż powstanie miękka, kremowa masa. Dodaj jajka oraz mleko kokosowe. Dosyp mąkę, sól, sodę oraz kakao i dobrze wymieszaj. Wypełnij masą papilotki. Piec : 15 minut w temperaturze 180 stopni
KreatywnePinyDawno w moim domu nie było sernika, takiego pieczonego, bo serniki na zimno w różnej postaci gościły wciągu lata co jakiś czas. Tym razem więc postanowiłam upiec właśnie sernik. Wybrałam popularny ostatnio sernik z mlekiem w proszku, aby przekonać się czy rzeczywiście jest taki smaczny, jak niektórzy zachwalają. Bardzo lubię różne kremy z mlekiem w proszku, więc pomyślałam, że taki(...)tabliczki mlecznej czekolady 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietany 30% wiórki kokosowe Sposób przygotowania: Składniki do przygotowania sernika ogrzałam do temperatury pokojowej, wyjmując je wcześniej z lodówki. Dużą blaszkę o wymiarach ok. 25x35cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyłam ciasto obok siebie herbatniki. Żółtka oddzieliłam od białek. Ser zmiksowałam z żółtkami, budyniami w proszku
Waniliowe ImprowizacjeJeśli znudziły Wam się tradycyjne kokosanki, mam dla Was przepis na nieco inne, bo z dodatkiem maku. Potrzeba zaledwie kilku składników i odrobiny chęci, by mieć
Nastoletnie Wypiekanieulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, wiórki kokosowe, posypki, polać polewą, lukrem smakowym, oprószyć cukrem pudrem – warto za każdy razem tworzyć nowe smaki! Ja piekę je często wracając do tego przepisu, który mnie nigdy nie zawiódł, dlatego polecam! SKŁADNIKI: 2 szklanki przesianej mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru (opcja(...)wysypuję mąką lub bułką tartą albo używam foremek silikonowych. Mieszam mokre i suche składniki trzepaczką kuchenną do połączenia. Układam ciasto do foremek, po 1 łyżce na to 2 maliny (bez rozmrażania) i przykrywam maliny połową łyżki. Powinno być ciasta na ok. 2/3 wysokości foremek. Tak postępuję z 12 muffinkami, ciasta jest akurat. Piekę przez 20-25 minut na środkowej
Zasmakuj Kuchniryżowej -20g kakao -150g ksylitolu -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy -400-500g serka homogenizowanego -400g jogurtu typu greckiego -ksylitol -sok z połówki cytryny -mąka kokosowa ok 4 łyżki -słoik dżemu truskawkowego Dodatkowo -truskawki -woda + sok z cytryny + ksylitol (do nasączania blatów) -kilka kostek czekolady gorzkiej -tabliczka czekolady białej + proszek z buraka/liofilizowana malina ŁACIATY BISZKOPT 1. Białka(...)trochę masy jasnej. 7. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. 8. Łyżkami wykładać na przemian masę białą i kakaową. 9. Piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy biszkopt się dopiekł przy pomocy patyczka). Ostudzony biszkopt podzielić na 2 równe blaty a górę wyrównać. KREM JOGURTOWO-KOKOSOWY 10. Serek i jogurt wymieszać, dodać
Candy Pandas