kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:135/334)

Ciasteczka musli czyli Pyszne muslinki! 153

batoniki musli zaczerpnięty ze strony Kuchareczki a zmodyfikowany przeze mnie Batoniki Musli ,,muslinki" Łatwe przygotowanie 15 minut, pieczenie 1 h duża blacha 23/33cm Składniki: Składniki: * 397 g mleka zagęszczonego słodzonego (ja dałam niesłodzone) * 250 g płatków owsianych górskich * 75 g wiórków kokosowych (ja nie dawałam) Wg mnie tych składników dajemy wg upodobania ale w przepisie jest

sierotka maRysia w kuchni
Marchewkowo-orzechowe! Łap ten dzień! 146

drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich 75 g drobno pokrojonego ananasa (ominęłam) 50 g wiórek kokosowych 200 g mąki 2 łyżeczki świeżo startego imbiru po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubijamy do podwojenia objętości. Dodajemy cukier i ubijamy, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym

bistro mama
52. Placek ryżowy z awokado i mango 202

ksylitolu - 1 budyń śmietankowy bez cukru lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Opakowanie budyniu lub mąkę ziemniaczaną łączymy z mlekiem, tak by nie było grudek. Awokado i mango miksujemy na mus. Do dużej mąki wsypujemy przesianą mąkę, mleko z budyniem, mus owocowy, płatki migdałów, jajka, ksylitol i proszek do pieczenia i mieszamy/miksujemy(...)otrzymania jednolitej konsystencji. Do formy na tartę wysmarowanej olejem kokosowym przelewamy otrzymaną masę i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Smacznego

Be Fit Be Strong
Prosty tort śmietankowy 238

kremowych różyczek – tego nie da się popsuć, a efekt jest super :) Do przygotowanie takiego tortu świetnie pasowałby też krem kokosowy , więc jeśli macie pod ręką puszkę mleka kokosowego to zdecydowanie warto spróbować! Foremka, w której piekłam biszkopty ma średnicę 16 cm, ale tort wychodzi dużo większy z powodu kremowych różyczek, dobrze więc wziąć sobie to pod uwagę podczas wybierania(...)ubijamy na sztywno z cukrem, im lepiej ubijamy jajka tym ładniejszy i bardziej puszysty będzie biszkopt. W tym przepisie, podobnie jak w przepisie na brownie nie dodajemy proszku do pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy podczas ubijania. Biszkopt w prawdzie nie urośnie tak bardzo jak w przepisach z proszkiem, ale też nie upadnie po wystudzeniu

Ciastkozercy
Ciasto jabłkowo-kokosowe 149

otworami do góry.  Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na 30 min.Białka i resztę cukru ubijam i dodaję pozostałe wiórki kokosowe.  Wyjmuję ciasto, smaruję podgrzaną  konfiturą, między jabłkami wykładam bezę kokosową, a  otwory po gniazdach nasiennych wypełniam  wiśniami i wstawiam jeszcze na 10-15 min, aż beza zbrązowieje. Gotowe wyjmuję i odstawiam

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto piernikowo-daktylowe z bakaliami 229

Taka propozycja nie zdarza się zbyt często, ale to ciasto "wychodzi" z domu więc ma być słodkie. Takie właśnie jest. Znajdziecie w nim więcej słodyczy niż gdybym piekła je dla moich domowników. Kilka już razy zdarzyło się jednak tak, że gdy uważane przeze mnie za słodkie ciasto zanosiłam na jakieś wspólne imprezy to słyszałam, że chyba zapomniałam o cukrze. Smutna(...)greckiego 100 g miodu 2 łyżki oleju kokosowego 100 g daktyli (około 8 sztuk) 100 g suszonej żurawiny 50 g orzechów laskowych 1 jabłko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej  wykonanie: W miseczce łączymy suche składniki: mąkę, migdały, gałkę, cynamon i sodę. Miód i olej kokosowy podgrzewamy by były płynne, a następnie miksujemy

Przysmaki Karolki
Muffiny jogurtowe z rabarbarem 199

Muffiny to chyba najprostsze ciasta do pieczenia. Za każdym razem inne, z innymi dodatkami, z różnymi modyfikacjami, mało wymagające – nie potrzebujecie nawet miksera! W większości przypadków trzeba się naprawdę postarać, żeby coś nie wyszło. Dzisiaj otworzyłam swój zeszyt sprzed kilku ładnych lat – te pyszne, puchate i mięciutkie muffinki z rabarbarem robi się w 20 minut. Zaraz po rozwodzie przeprowadziłam(...)grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Rabarbar myjemy, nie obieramy. Drobno kroimy łodygi – najpierw wzdłuż na pół, potem w kostkę. Kawałki powinny być mniej więcej wielkości drażetki gumy do żucia i dwa razy od niej grubsze, nie większe bo inaczej muffiny się porozpadają. Rozpuszczamy i studzimy masło i olej kokosowy. Do miseczki z mokrymi składnikami wbijamy jajka, rozmącamy je widelcem

Karo in the Kitchen
CIASTO DROŻDŻOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 419

kokosowy i odstawić.W misie miksera ubić żółtka z ksylitolem i szczyptą soli na gładką, puszystą masę.Dodać do nich wyrośnięty zaczyn, resztę mleka, mąkę, przestudzone masło z olejem kokosowym i dokładnie wyrobić. Nigdy nie wyrabiam zbyt długo ciast drożdżowych i zawsze wychodzą, mieszam dosłownie chwilę tak, by wszystko razem się połączyło. Pod koniec dodaję spirytus i jeszcze raz mieszam.Blaszk(...)płatkami migdałów i obsypuję cukrem trzcinowym. Gotowe ciasto odstawić na ok.10-15 minut i dopiero wówczas wkładamy je do pieca. Ja wkładam do zimnego piekarnika (bardzo szybko się nagrzewa) i piekę ok.35 minut w temp.175*C, tylko grzanie góra-dół (bez termoobiegu). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Przepis na ciastka kokosanki bez glutenu w 15 minut 142

Składniki: 150 g mąki kokosowej (użyłam tej  link ) 200 ml oleju kokosowego (użyłam tego link ) czubata łyżka rodzynek 2 jajka 4-5 łyżeczek cukru szczypta

Pychotkaaa
Zdrowe ekspresowe trufle kokosowe 158

Dziś polecam Wam zdrowe ekspresowe trufle kokosowe. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam słodkości. Nie wyobrażam sobie bez nich filiżanki popołudniowej herbaty

Słodkie okruszki
PYSZNE CIASTECZKA JAGLANE, BEZ CUKRU, BEZ LAKTOZY, BEZ GLUTENU 225

więcej ugotowanej kaszy)- 1 szklanka wiórków kokosowych- 1 łyżka oleju kokosowego, nierafinowanego- 1 łyżka nasion chia rozrobiona w 4 łyżkach gorącej wody- 2-3 łyżki ksylitolu z prawdziwą wanilią- cynamon (ja nie dawałam)Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (najlepiej ręcznie), uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozpłaszczyć (można ręką, ale można również

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową 254

100g domowej konfitury malinowej Przygotowanie 1 Ksylitol mielę na proszek w młynku. 2 160g czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej wraz z 40g oleju kokosowego lub masła klarowanego i odstawiam do ostudzenia. 3 Piekarnik rozgrzewam do 180ºC bez termoobiegu. 4 Spód 3 okrągłe blach o takiej samej średnicy smaruję tłuszczem i wykładam papierem. 5 Białka oddzielam od żółtek. 6 Białka(...)tłuszczem czekoladę i delikatnie mieszam do równomiernego połączenia składników. 10 Masę wylewam równomiernie na 3 wcześniej przygotowane blachy i piekę w piekarniku ok. 12 minut. 11 W tym czasie do miseczki rozkruszam 140g czekolady. 12 W małym garnuszku podgrzewam mleko kokosowe z 20g ksylitolu nie doprowadzając do wrzenia. 13 Gorące mleko wlewam do miseczki z czekoladą i mieszam do rozpuszczenia

Book of spells
PROSTE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 185

   Pyszne, szybkie i proste ciasto z sezonowymi owocami. Miałam akurat truskawki, więc u mnie wersja z truskawkami, dodałam także kilka poziomek z ogrodu (nie

Smaczne Zdrowe
Zupa krem z topinamburu i quinoy z boczniakami à la chrupiący boczek (bez glutenu, bez laktozy, wegańska) 145

Uwielbiam topinambur, robię z niego pure, chipsy, piekę go, a ostatnio wymyśliłam tą zupę, którą gorąco polecam :) Idealnie do niej pasują boczniaki, przygotowane tak, aby imitowały

Quinoa Raz!
Chleb paleo bananowy (z mąką gryczaną) 126

jajek. Chleb paleo bananowy z mąki gryczanej – bez jajek, bezglutenowy, bez nabiału (laktozy i kazeiny), bez orzechów: mąka gryczana – 1,5 szklanki (ok 250 g) banany – 4 dojrzałe miód – ⅓ szklanki olej kokosowy – ⅓ szklanki cynamon – 1-2 łyżeczki (zależy, czy lubisz jego smak) sól ( kłodawska lub himalajska ) – szczypta soda oczyszczona(...)łyżka Najprościej wszystkie składniki (poza sodą i octem) utrzeć razem w jednej misce. Leniwi mogą użyć blendera 🙂 Olej kokosowy oczywiście musi być roztopiony. Jeśli nie lubisz cynamonu i korzennego smaku możesz go pominąć. Rozgrzej piec do 180° . Foremkę do pieczenia posmaruj tłuszczem albo wyłóż papierem. Teraz dodaj do ciasta sodę, dobrze wymieszaj, a na sam koniec ocet jabłkowy

PaleoSMAK

Proponowane wyszukiwania