oleju kokosowego 6 g czosnku 10 g kopru ogrodowego 160 g szparagów 42 g szpinaku 300 g ziemniaków 200 g buraków Przepis: Mięso upiec w folii aluminiowej w piekarniku w temparaturze 180 st C przez 45 min. wcześniej obtaczając porcję mięsa w takich przyprawach jak bazylia, sypka papryka, curry. Ziemniaki gotowane- gotować w wodzie bez dodatku soli rozpoczynając(...)pichciłam. Mięso przyprawiłam pieprzem, solą i czosnkiem. Na wierzch położyłam szpinak. I tak zapiekłam. W drugiej formie zapiekłam ziemniaki z bulwą botwiny. W połowie pieczenia dodałam szparagi, a pod koniec nać botwiny. Wszystko ogólnie piekłam ok. 50 minut w 180 st. C. Podwieczorek 150 g jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 40 g musli z owocami suszonymi Przepis
Kucharzycaolej kokosowy. Dzięki tej małej zmianie ciasteczka zyskały niepowtarzalny smak i aromat. Mocno kokosowe ciasteczka owsiane to także propozycja dla miłośników kokosa Znajdziecie go tutaj nie tylko pod postacią oleju kokosowego, ale również wiórków kokosowych. I pamiętajcie, aby użyć nierafinowanego oleju kokosowego Dzięki niemu ciastka będą pięknie pachnieć i smakować Mocno kokosowe ciasteczka owsiane Składniki: 120 g oleju kokosowego jajko(...)cukru 160 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 80 g wiórków kokosowych 80 g płatków owsianych Sposób wykonania: W misce utrzyj olej kokosowy z jajkiem oraz cukrem na puszystą masę. Do miski z olejem, cukrem i jajkiem przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj dokładnie. Następnie dodaj wiórki kokosowe oraz płatki owsiane. Mieszaj aż do połączenia
365 dni dookoła kuchnimuffinka z bakaliami? Tym razem eksperymentowałam z mąkami bezglutenowymi i o dziwo wyszły zaskakująco pyszne ! Bez dodatku nabiału, jajek i masła . Jeśli wolicie jeszcze bardziej "fit" możecie zamienić cukier na słodzik , ksylitol lub erytrytol. Zapraszam do pieczenia ! Składniki: 2 i 2/3 szklanki (320 g) mieszanki mąki bezglutenowej (użyłem prostej mieszanki mąki ryżowej, ziemniaczanej(...)poniżej) 180 g cukru (można dać więcej lub mniej) szczypta soli 3/4 łyżeczki gumy ksantanowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej Bakalie : u mnie rodzynki, żurawina, orzechy ziemne Składniki mokre: 1/2 szklanki (120 ml) oleju kokosowego (lub innego) 2 szklanki (480 ml) mleka roślinnego (sojowe/ryżowe/migdałowe/kokosowe) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć
Marcepanowa kuchniasezamu ziarno 56 g popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól . W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)mieszankę bananową do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać
mojej kuchnisezamu ziarno 56 g popping z amarantusa można zastąpić nasionami chia, wiórki kokosowe Wykonanie Rozgrzać piec do 176 ° C a w tym czasie przygotować muffinki. Blaszkę do muffinek - babeczek wysmarować tłuszczem. Naszykować dwie miski i w jednej połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól . W drugiej wymieszać posiekane widelcem banany masło, jajko, mleko, wanilia(...)mieszankę bananową do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać
w mojej kuchnibez mleka, drożdży, cukru oraz mąki pszennej czyli doskonałe:) Składniki - 4 jajka - 60 ml miodu - 6 łyżek oleju kokosowego - 100 gram mąki kokosowej - łyżeczka domowej roboty cukru waniliowego - 1/2 sody oczyszczonej Wykonanie Olej kokosowy roztapiamy. Dodajemy do niego miód i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wbijamy po jednym jajku i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę kokosową oraz(...)sodę oczyszczoną. Z tak powstałej masy tworzymy kuleczki, które następnie spłaszczamy i wycinamy mały otwór w środku. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15-18 minut. Masa z mąki kokosowej jest bardzo delikatna i łatwo się kruszy. Jednak smak i aromat kokosowych oponek jest wyjątkowy. Równie wyśmienicie smakują polane polewą z gorzkiej czekolady
Health-Fit-Liferyżowego, niesłodzonego) 2 jajka 1/4 łyżeczki sody olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy dodatki: np. śmietanka kokosowa, masło orzechowe, czekolada, owoce Jajka rozdzielamy, po czym białka ubijamy na sztywno. Mąki miksujemy z mlekiem roślinnym, sodą i żółtkami. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. W nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy
Mienta blogprzekąski. :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju płatki, muesli i granolę, jadam je codziennie z mlekiem na śniadanie. Dla mnie śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia i nie wyobrażam sobie, by wyjść bez zjedzenia go z domu. Wiem jednak, że dużo osób omija ten posiłek usprawiedliwiając się brakiem czasu. Ten przepis jest wprost stworzony dla nich, bo batony świetnie sprawdzą się jako przekąska(...)wiórek kokosowych 100 g żurawiny 50 g rodzynek Do rondelka wrzucamy masło, cukier oraz miód. Wszystko mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Wszystkie pozostałe składniki mieszamy ze sobą. Całość przesypujemy do garnka i mieszamy z masą maślaną. Następnie mieszankę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ugniatamy. Pieczenie: Temperatura
Cooking Monsternasionami chia Składniki: 200g migdałów 190g orzechów laskowych 200g mąki gryczanej 100-130ml syropu klonowego 9 suszonych, poszatkowanych daktyli 3 czubate łyżki kakao bez cukru 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 75ml wody 1. Do dobrego blendera przełożyć migdały i orzechy, zemleć je na mąkę (mielić przez około 2 minuty). 2. Następnie do orzechów dodać(...)mikser dobrze nie wymiesza, proszę przełożyć masę do miski i wymieszać łyżką lub rękoma). 3. Z gotowej masy formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać, proszę zachować między ciasteczkami odstępy. 4. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 16-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika
Mała CukierenkaKokosowa chmurka to delikatne, mocno kokosowo - migdałowe ciasto, lekkie niczym przysłowiowy puszek. Ciasto nie zawiera ani grama mąki i wprost rozpływa się w ustach... Proste
maniapieczeniatortownicę o śr. 18 cm): 190 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao min. 70%) 4 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 140 g kaszy jaglanej 50 g mąki migdałowej 3 łyżki łupin babki jajowatej lub babki płesznik 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 10 szt. suszonych daktyli, wcześniej namoczonych 300 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 banan (pokrojony
Domowa Cookierenka Agidodatku jaj - klik, ale potem moje myśli przeniosły się na bardziej Wielkanocne smaki. Od razu zabrałam się za przygotowanie świątecznej baby czekoladowej bez dodatku jaj i sztucznych dodatków. Jeżeli chodzi o składnik padło na proszek do pieczenia, zamiast mleka dodałam sok wiśniowy z letnich zbiorów i wodę, zamiast masła - aby baba była lżejsza użyłam oleju, a aromat? Oczywiście(...)cukru z prawdziwą waniliąłyżeczka ekstraktu waniliowego90 g cukru2 czubate łyżki kakao1/2 szklanki soku z wiśni1/2 szklanki oleju rzepakowego1/2 szklanki letniej wodyłyżeczka soku z cytrynyDodatkowo2 łyżki cukru2 łyżki mleka - dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiegołyżka masła2 łyżeczki kakaoSposób przygotowania:Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier
Słodkie Przyjemnościmasładodatkowo:150 g białej czekolady30 g płatków migdałowychMak wymieszać z wiórkami kokosowymi i migdałami.Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami wsypując cukier. Po jednym dodawać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Partiami wsypywać suche składniki, delikatnie mieszając łyżką.Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać.Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut.Wyjąć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSzybki, pyszny deser idealny, gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego. Smażone banany z lodami i kokosowym ciasteczkiem. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Taki deser możecie
Słodkie okruszkiPuszysty i pyszny serniczek dla każdego:) SKŁADNIKI 1,40 kg sera białego śmietankowego ( już zmielonego) 4 żółtka 3/4 szklanki cukru sok z 1 cytryny 250 ml
harrisa