kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:163/334)

Tiramisu bez glutenu, cukru 116

słoik lub dwa mniejsze. Składniki na ciastka: 3 łyżki oleju kokosowego ¾ szklanki mąki ryżowe ½ szklanki mąki migdałowej 100 ml mleka migdałowego – możecie zamienić na inne Wasze ulubione ½ łyżeczki sody łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki miodu szczypta soli wanilia Składniki na krem: ½ puszki kremu kokosowego ½ szklanki oleju kokosowego 300 ml mleka migdałowego łyżka ksylitolu 3 łyżki tapioki laska wanili(...)konsystencji budyniu i w takiej postaci odstawiamy go, aż całkowicie ostygnie. Jeśli nasza masa jest już zimna dodajemy ubitą pianę z kokosowego kremu. Teraz pozostało nam już ułożenie warstw w wybranym naczyniu w którym będziemy serwować tiramisu bez glutenu. Moje warstwy zaczynają się: krem, ciastko, krem, kawa/kakao,ciastko itd., a dla naprawdę dużych fanów kawy, proponuję ciastka ryżowe nasączyć

PaleoLife
Świąteczny piernik bezglutenowy 121

staną bożonarodzeniowe klasyki: sernik, makowiec, ale planuję także wprowadzić troszkę zdrowszych nowości. Jedną z nich będzie Świąteczny piernik bezglutenowy – lekko wegańskiej (w przepisie pojawia się miód, ale można bez problemu zastąpić go syropem daktylowym i od razu przepis staje się czysto wegański Ciasto przeszło już pierwsze testy i nikt nie dostrzegł, że coś(...)morza cukru. Kto biegnie do kuchni przetestować przepis :)? Świąteczny piernik bezglutenowy przepis na keksówkę o długości 16 cm 300 g mąki gryczanej 50 g mąki kokosowej łyżka skrobii ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao lub karobu czubata łyżka przyprawy korzennej pół łyżeczki cynamonu orzechy/pestki/suszone owoce – ilość według uznania 200 g powideł śliwkowych (najlepiej takich domowej roboty

365 dni dookoła kuchni
PYSZNE ORZECHOWE CIASTO bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe) 283

się martwić czy ciasto urośnie, a także nie musimy czekać, aby w odpowiednim momencie wyłączyć piekarnik. Orzechowe ciasto, które chcę Wam dzisiaj pokazać ma wiele zalet – jest bez pieczenia, jego przygotowanie zajmuje nam jedynie nieco ponad pół godziny, jest odpowiednie dla bezglutenowców i wegan. Jedynym minusem jest fakt, że zawiera cukier – lecz można go zastąpić innymi(...)energii. Jednak na pewno każdy skusi się na to cudo! Produkty, z których skorzystałam, tworząc przepis pochodzą ze sklepu BioIndygo . W wielu sklepach produkty takie jak daktyle, czy olej kokosowy są bardzo drogie, jednak w ofercie sklepu BioIndygo znajdziecie konkurencyjne ceny, nie tracąc przy tym na jakości produktów. Zapraszam do obejrzenia przepisu oraz skorzystania z oferty sklepu BioIndygo //   Składniki

Via Gusto
DESEREK JABŁKOWY DLA CUKRZYKA I NIE TYLKO 136

płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki cynamonu PRZYGOTOWANIE:  Jabłka obieram i kroję w ćwiartki. Naczynie żaroodporne smaruję olejem kokosowym. Następnie przekładam ćwiartki obranych jabłek. Posypuję cynamonem. Mieszam jabłka. W garnku rozpuszczam olej kokosowy dodaję płatki i 1 łyżkę cynamonu. Na jabłka wykładam mieszankę z płatków owsianych. Przykrywam naczynie. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 141

lekko rozgrzanym piekarniku) przez około 45 minut w 200 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową pierzynkę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu(...)najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu.  W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń bez glutenu , który bez problemu możecie nabyć w sklepie eSłoneczko

Di gotuje
Jabłka pod kruszonką 90

bezą. Zrobiłam błyskawiczny deser jabłkowy czyli jabłka zapiekane z kruszonką. Pyszne jako samodzielny deser lub z lodami waniliowymi. Składniki: • 4 jabłka • 3 łyżki płatków migdałowych • 3 łyżki wiórków kokosowych • 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka • 100 g masła • 8 czubatych łyżek mąki pszennej • 2 czubate łyżki otrąb pszennych • 6 łyżek brązowego cukru trzcinowego oraz • wiórki kokosowe i czekoladowe płatki(...)posypania • 2 biszkopciki • masło do smarowania formy Wykonanie: • Jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę. • Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami. • Wrzucić do formy jabłka, posypać cynamonem, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. • Masło rozpuścić, dodać mąkę, otręby, cukier i wymieszać, po czym jabłka posypać kruszonką. • Piec

To co kocham
Dietetyczne ciasteczka bez mąki, zbóż, cukru i mleka 97

Dietetyczne ciasteczka bez mąki, zbóż, cukru i mleka - idealne dla alergików i osób na diecie (tutaj z umiarem;)) Przepyszne, chrupiące, bakaliowe i zdrowe ciastka  - bardzo proste i szybkie do wykonania. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 50 g sezamu 100 g płatków migdałowych(...)posiekanych orzechów włoskich 100 g nasion słonecznika 50 g nasion chia 3 białka jaja 4 łyżki miodu 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą dwóch łyżek nakładaj ciastka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15-20 minut - ciasteczka mają się zezłocić

Kuchnia bezglutenowa
Batoniki owsiane z żurawiną i słonecznikiem 170

zdrowa przekąska podczas podróży. Zamiast kupować rzekomo "zdrowych" batoniki muesli spróbujcie przygotować takie w domowych warunkach. Bez syropu glukozowego, tłuszczu palmowego i konserwantów! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki płatków żytnich 2 łyżeczki miodu 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 miarka odżywki białkowej o dowolnym smaku 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki nasion słonecznika(...)roślinnego lub zwykłego Płatki wsypać do miski. Miód i olej rozpuścić, dodać masło orzechowe i wymieszać. Połączyć z resztą składników. Wymieszać dokładnie. Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Docisnąć mocno dłonią lub dnem szklanki.  Piec 20-30 minut w 180*C. Gdy masa wystygnie kroić na kawałki. Gotowe batoniki zawinąć w papier śniadaniowy i przechowywać

Chocolate Muffin Blog
Proste ciasto jogurtowe z truskawkami 139

uskawek cukier kokosowy Mąkę, proszek do pieczenia,sodę i skórkę otartą z 1 cytryny wymieszać.W drugim naczyniu wymieszać jajka z cukrem, olejem , jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać mąkę z proszkiem i sodą, wymieszać łyżką do połączenia się składników (ciasto będzie dość gęste).Blachę natłuścić, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wierzch wyrównać.Truskawki umyć(...)osuszyć, odszypułkować, przekroić na połówki. Wyłożyć je na wierzch ciasta przeciętą stroną do góry.Piec w temperaturze 160 -170 stopni z termoobiegiem (bez 180 stopni) przez około 60 minut (do suchego patyczka). Gotowe wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce.Wystudzone można oprószyć cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Cytrynowo-kokosowa babka z jagodami 116

takie, jakie najbardziej lubisz: truskawki, borówki, jagody, maliny. Wszystkie idealnie odnajdą się w doborowym towarzystwie tropikalnej kokosowej nuty podkręconej wigorem cytryny. Nie zamierzam już dłużej zachwalać – efekt broni się sam…  Składniki: 2 ½ szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 ¼ szklanka cukru trzcinowego 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1 ¾ szklanki mleka sojowego (350ml

Roślinna - blog wegański
Chleb na mąkach bez glutenu z dodatkiem nasion chia 190

litr wody - 3 łyżki oleju rzepakowego - 25 g drożdży świeżych W ciepłej wodzie rozpuść drożdże, dodaj najpierw mąkę pszenną bez glutenu lub jaglaną oraz mąkę z amarantusa. Wymieszaj, najlepiej ręcznie, mogą tworzyć się grudki.następnie dodaj mąkę kokosową która wchłonie całą wodę, sól , olej i nasiona chia. Wymieszaj dokładnie, do połączenia się składników. Pozostaw pod przykryciem na 20 minut(...)ciasto powinno być mokre, sprawia wrażenie jakby się słabo kleiło, ma inną konsystencję od tradycyjnego chleba. Po 20 minutach przełóż ciasto do foremek wyściełanych papierem do pieczenia. Pozostaw ponownie na około 20 minut.  Piecz 40-45 minut w 200°C góra - dół. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, nie krój na gorąco, najlepiej pozostawić do dnia następnego. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Ciasteczka ryżowe z kokosem 311

3-4 łyżeczki wiórków kokosowych 3 jajka kostka masła cukier waniliowy  Z podanych składników ucieramy ciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je zgniatamy, następnie na środku każdego ciasteczka robimy palcem wgłębienie. Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze w dość dużych odległościach od siebie (rosną podczas pieczenia) i pieczemy w piekarniku w temp(...)momentu aż ciasteczka się zrumienią. Po upieczeniu można we wgłębienia włożyć dżem, konfiturę lub krem czekoladowy, dla mnie jednak są wystarczająco słodkie bez tego dodatku. Smacznego

chwile dla mnie
WEGAŃSKIE CIASTO DROŻDŻOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, ZE ŚLIWKAMI I Z KRUSZONKĄ 251

dość puszyste (pomimo braku jajek), nic tylko zajadać. Z dnia na dzień smakuje coraz lepiej... :-)Piekłam na ciemnej blaszce 38x24cm.Składniki ciasta:- 500g mąki orkiszowej u mnie typ750- 80g ksylitolu (lub cukru)- 1 łyżka ksylitolu z wanilią- 1 łyżka cukru trzcinowego- 60g oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) + 20g wody (zamiennie można dać 80g masła)- 1 paczka suchych drożdży- 1 szklanka(...)dodajemy odrobinę wody i dusimy w garnku do miękkości, trwa to chwilę. Następnie całość miksujemy na gładką masę.2. Dynię przekrawamy na pół, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok.200*C i pieczemy ok.50 minut (lub do miękkości). Następnie wydrążamy środek z pestkami a resztę miksujemy na gładką masę. Ja używam dyni

Smaczne Zdrowe
Placuszki bananowe z dynią 134

ciasto na placki. W składnikach jest wymienione jajko, ale dodać je tylko wtedy, gdy ciasto będzie zbyt gęste. W placuszkach zamiast mąki ryżowej dobrze sprawdzi się mąka kukurydziana lub kokosowa (kokosowej dodawać o połowę mniej). Placuszki na pewno przypadną do gustu osobom będącym na diecie bezglutenowej i dbającym o zdrowe odżywianie. Delikatne w smaku i łagodne dla naszego układu trawiennego(...)dyni 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego, jeśli na diecie)  3 - 4 łyżki mąki ryżowej  jajko lub 1 - 2 łyżki gęstej śmietany (opcjonalnie) szczypta soli masło klarowane do smażenia  Jak zrobić placuszki bananowe z dynią? Banany rozgnieść widelcem, dodać purée z dyni, mąkę ryżową, sól, proszek do pieczenia i wymieszać. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta

Gotuj w domu