Pampuchy, parowańce, kluski na parze w każdym regionie Polski znamy je pod inną nazwą, ale wszędzie tak samo genialnie smakują. Wbrew pozorom niewiele z nimi pracy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jedliście już pierogi z rabarbarem? Pewnie niewielu z Was zna ten wiosenny rarytas, dlatego warto spróbować nadrobić zaległości. Rabarbar najczęściej ląduje w cieście lub kompocie, a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam Was na pyszne śniadanie, a może podwieczorek czy deser. Nie wiem dokładnie na co, bo flaugnarde może być podawany o każdej porze i w każdej
W mojej kuchniKremy NUTLOVE marki ALLNUTRITION ze sklepu SFD rozkochały mnie w sobie miłością bezgraniczną! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne FIT CIASTKA CZEKOLADOWE , a dziś zapraszam na coś pysznego
Ostra na Słodkolodówki, odrywamy z niego niewielkie porcje, formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Na środek każdej rozpłaszczonej kuleczki kładziemy kawałek czekoladki marcepanowej, zlepiamy jak knedla. Gotowe pierniczki układamy na blaszce zachowując odstępy - znacznie podrosną. Każdego pierniczka smarujemy pozostałym białkiem, wymieszanym z odrobiną mleka. Wkładamy do piekarnika do temperatury 170 stopni
Kronika Piekarnikaminut. Po tym czasie, raz jeszcze szybko zagniatamy i dzielimy na sześć części. Każdą rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy łyżeczkę nadzienia - dżemu, powidła lub kremu czekoladowego i zlepiamy jak knedla. Nadajemy bułeczce podłużny kształt i układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem. Odstawiamy do ponownego podrośnięcia w ciepłe miejsce - na 20 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przed
Kronika PiekarnikaDobrze wiecie, że w swojej kuchni najbardziej uwielbiam inspirować się podróżami – zarówno tymi odbytymi, jak i tymi na liście marzeń! ), jak i kuchniami świata. Dziś
Ostra na SłodkoDobrze wiecie, że w swojej kuchni najbardziej uwielbiam inspirować się podróżami – zarówno tymi odbytymi, jak i tymi na liście marzeń! ), jak i kuchniami świata. Dziś
Ostra na SłodkoDzień dobry :-) Naszło nas na pierogi, których często nie robimy, ale jak już są to inne. Tym razem spróbowałam stworzyć takie na wzór włoskich. Kupiłam
kruche babeczkiPrzytulone bułeczki drożdżowe w jesiennym wydaniu, bo ze śliwkami. Mięciutkie, puszyste, pachnące cynamonem, każda ze śliwką w środku jak najsmaczniejszy knedel. Uwielbiam wypieki drożdżowe, bo są podzielne, tanie, zdrowe i świetnie nadają się do zamrażania. Idealne na drugie śniadanie lub do popołudniowej kawki. Tym razem upiekłam bułeczki przytulone do siebie, łatwo się rozdzielają i są niebywale mięciutkie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo często przyrządzam na obiad ziemniaczane puree. Jak wykorzystać resztki ziemniaczanego puree? Polecam gnocchi z masłem szałwiowym. Bardzo lubię gnocchi z resztek ziemniaczanego puree. Są takie
codojedzeniaSzybkie i niezwykle proste w wykonaniu serowe knedelki. Można wykonać ja na wiele sposobów z różnymi owocami. A tutaj propozycja z malinami, podane z jogurtem greckim
Do Garów!Pierogi z dość niecodziennym farszem - pierogi z kaszanką. Z pewnością zachwycą miłośników i pierogów i kaszanki. Oprócz kaszanki z przysmażoną cebulką nadzienie wzbogaciłam dodatkiem wątróbki i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nawodniona tapioka Koala ze sklepu PENEGARA.PL. podbiła i nadal podbija moje serducho! Na blogu już pokazałam Wam 2 przepisy, jakie można przyrządzić z nawodnioną tapioką w
Ostra na SłodkoPierogi z jagodami to must have lipca. Tym razem, by były bardziej treściwe zrobiłam z dodatkiem sera. Tak, czy siak pierogi są na słodko i jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!