Kopytka dyniowe z masełkiem. 145Kopytka najlepiej smakują z masełkiem. Składniki : 750 g ziemniaków ( waga po obraniu ) 500g obranej dyni ( bez skórki i pestek ) 2 całe jajka 3
Przepisy i porady kulinarne
Kopytka wg Aleex 163Zbieram siły na powrót do życia. W poniedziałek wreszcie wyjdę z domu po zbyt długim okresie siedzenia w czterech ścianach. Wykorzystuję więc ostatnie chwile przymusowego odpoczynku
W mojej kuchni
Kopytka z sosem dyniowym i parmezanem 135Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie dynii w kuchni. Pyszne, domowe kopytka podałam dziś na obiad właśnie z sosem dyuniowym. Smaczna jesienna odmiana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pampuchy nadziewane jagodami - prosty przepis 139Pampuchy, parowańce, kluski na parze w każdym regionie Polski znamy je pod inną nazwą, ale wszędzie tak samo genialnie smakują. Wbrew pozorom niewiele z nimi pracy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z rabarbarem 136Jedliście już pierogi z rabarbarem? Pewnie niewielu z Was zna ten wiosenny rarytas, dlatego warto spróbować nadrobić zaległości. Rabarbar najczęściej ląduje w cieście lub kompocie, a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Flaugnarde wg Aleex 145Zapraszam Was na pyszne śniadanie, a może podwieczorek czy deser. Nie wiem dokładnie na co, bo flaugnarde może być podawany o każdej porze i w każdej
W mojej kuchni
FIT PANCAKES KOKOSOWE NADZIEWANE KREMEM NUTLOVE COCO CRUNCH 147Kremy NUTLOVE marki ALLNUTRITION ze sklepu SFD rozkochały mnie w sobie miłością bezgraniczną! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne FIT CIASTKA CZEKOLADOWE , a dziś zapraszam na coś pysznego
Ostra na Słodko
Złote pierniczki miodowe, nadziewane marcepanem 136lodówki, odrywamy z niego niewielkie porcje, formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Na środek każdej rozpłaszczonej kuleczki kładziemy kawałek czekoladki marcepanowej, zlepiamy jak knedla. Gotowe pierniczki układamy na blaszce zachowując odstępy - znacznie podrosną. Każdego pierniczka smarujemy pozostałym białkiem, wymieszanym z odrobiną mleka. Wkładamy do piekarnika do temperatury 170 stopni
Kronika Piekarnika
Słodkie, nadziewane, mleczne bułeczki 109minut. Po tym czasie, raz jeszcze szybko zagniatamy i dzielimy na sześć części. Każdą rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy łyżeczkę nadzienia - dżemu, powidła lub kremu czekoladowego i zlepiamy jak knedla. Nadajemy bułeczce podłużny kształt i układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem. Odstawiamy do ponownego podrośnięcia w ciepłe miejsce - na 20 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przed
Kronika Piekarnika
WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 210Dobrze wiecie, że w swojej kuchni najbardziej uwielbiam inspirować się podróżami – zarówno tymi odbytymi, jak i tymi na liście marzeń! ), jak i kuchniami świata. Dziś
Ostra na Słodko
WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 167Dobrze wiecie, że w swojej kuchni najbardziej uwielbiam inspirować się podróżami – zarówno tymi odbytymi, jak i tymi na liście marzeń! ), jak i kuchniami świata. Dziś
Ostra na Słodko
Pierogi z kurczakiem, suszonym pomidorem, oliwkami, kaparami i mozzarellą 163Dzień dobry :-) Naszło nas na pierogi, których często nie robimy, ale jak już są to inne. Tym razem spróbowałam stworzyć takie na wzór włoskich. Kupiłam
kruche babeczki
Przytulone bułeczki ze śliwkami 150Przytulone bułeczki drożdżowe w jesiennym wydaniu, bo ze śliwkami. Mięciutkie, puszyste, pachnące cynamonem, każda ze śliwką w środku jak najsmaczniejszy knedel. Uwielbiam wypieki drożdżowe, bo są podzielne, tanie, zdrowe i świetnie nadają się do zamrażania. Idealne na drugie śniadanie lub do popołudniowej kawki. Tym razem upiekłam bułeczki przytulone do siebie, łatwo się rozdzielają i są niebywale mięciutkie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jak wykorzystać ziemniaczane puree? 197Bardzo często przyrządzam na obiad ziemniaczane puree. Jak wykorzystać resztki ziemniaczanego puree? Polecam gnocchi z masłem szałwiowym. Bardzo lubię gnocchi z resztek ziemniaczanego puree. Są takie
codojedzenia