knedle - 1122 przepisów (strona:57/75)

Kluski ziemniaczane nadziewane 143

wagę, wiec chciałam ją wykorzystać ;)-  60 gram ciasta ciasta, forujemy dłonią kulę i kciukiem robimy wgłębienie na farsz. Wypełniamy wgłębienie farszem(ok. 1 łyżeczka) i zawijamy i tworzymy knedel. Gotujemy w osolonej wodzie 3-4 minuty po wypłynięciu. Do klusek nadziewanych można zrobić farsz: pieczarkowy, z mięsa z rosoły czy soczewicy. Podawać z lekko posoloną cebulką zeszkloną z kminkiem

AZgotuj!
Rzymski rosół straciatella z parmezanowymi kluseczkami 161

Rosół to najlepsze lekarstwo na przeziębienie i cudowny sposób stymuluje układ odpornościowy (więcej przeczytasz tutaj ). Miska gorącego rosołu to taka "penicylina" w płynie. Najczęściej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dutch Baby – pieczony omlet naleśnikowy wg Aleex 117

Dutch Baby to pieczony omlet naleśnikowy. W smaku przypomina nieco angielski pudding, który robiłam z przepisu Nigelli Lawson. Tym razem przygotowałam go z przepisu Madame Edith

W mojej kuchni
Austria - Kopytka z makiem i powidłami śliwkowymi prosto z Waldviertel (Mohnnudeln) 157

I tym razem wspomnę,  ż e co wytrwalsi fani będą pamiętać,  ż e rok temu gościliśmy w austriackim Waldviertel. Ci jeszcze wytrwalsi będą pamiętać

Roślinożerni urlopowicze
Jak zrobić tradycyjny obiad w nowoczesnej wersji 135

Ok! Dzisiaj zapraszam na nowy przepis, który właściwie oparty jest na tradycyjnych składnikach jak kopytka i mielone. To mój pomysł na komfort food. Tradycyjny obiad w

codojedzenia
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami 108

Pierogi wigilijne to dla mnie najsmaczniejsza potrawa na świątecznym stole. Nie ma chyba polskiej gospodyni, która nie umiałaby przygotować pierogi z kapustą i grzybami. Mało tego

codojedzenia
Pierogi ruskie 357

Moje ulubione pierogi. Z dużą ilością podsmażonej cebulki. Uwielbiam je nie tylko na święta, ale i na co dzień. Zresztą cała moja rodzina za nimi przepada

My simple kitchen
"Ruskie" kopytka 124

Kolejna propozycja dla wielbicieli serowo-ziemniaczanego farszu podejrzana w necie, lecz bez potrzeby mozolnego lepienia pierogów. Wszystkie składniki tak jak do do ruskich pierogów tym razem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ritterzipfel - ziemniaczane kotleciki z boczkiem i kiszoną kapustą 177

Dziś zapraszam Was na wycieczkę do Bawarii do spróbowania czegoś, co posmakuje chyba wszystkim fanom ziemniaków, boczku i smażonych rzeczy. Ritterzipfel nazywane są często kluseczkami, chociaż

Zielona Kuchnia
Pierogi ze śliwkami 148

Dzień dobry :-) Sezon na śliwki w pełni i tak samo jak u nas musi być ciasto ze śliwkami, tak samo jest z pierogami :-) Nie mogłam się

kruche babeczki
Kopytka ziemniaczane 126

Kopytka ziemniaczane to kolejna z tych prostych rzeczy, które z odpowiednimi dodatkami tworzą zupełnie nowe i urozmaicone danie. Jakie dodatki do tych klasycznych klusek lubicie? Na

Zielona Kuchnia
Żeberka w coli z grilla 183

Żeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Magnifica – restauracja ukryta wśród drzew – Kraków 140

druga ze szparagami, jajkiem .. obydwie bardzo dobre. Dania Główne I po chwili znowu zaczęła się uczta,tym razem dania główne takie jak cielęcina ze szparagami w białym winie, knedel ze szczawiem, mus z selera. Pierś z kurczaka z rabarbarem ( genialnym ), risotto z kozim serem i szparagami, z dodatkiem młodych buraczków – znakomite danie ! Na koniec głównych dań wjechał makaron strozzapreti

Kuchnia na wzgórzu
Kluski śląskie nadziewane mięsem z duszonymi porami 151

Kluski śląskie to popularne danie w kuchni polskiej. Dzisiejsza propozycja to kluchy nadziewane mięsem podane na kołderce z duszonych porów. Proste, domowe jedzonko. Pycha!

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z awokado na ostro 237

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania