Pysznych ciast nigdy dość a skoro jeszcze pyszne truskawki są to je wykorzystałam. Te ostatnie są słodziutkie choć nieduże. Wykorzystajcie jeszcze pomysł na pyszne ciasto. Ciasto truskawkowe na kefirze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMłode ziemniaczki najlepiej smakują mi z masłem, koperkiem i kubkiem kefiru. Jednak aby urozmaicić nasze menu i wykorzystać produkty z zakamarków lodówki, skomponowałam zapiekankę. I szczerze przyznam, że to jedna z lepszych zapiekanek, które udało mi się przygotować. Składniki: 800 g małych młodych ziemniaków duża gałązka pomidorków koktajlowych 1/2 młodej cukinii 100 g chudego wędzonego boczku w bardzo cienkich plastrach
Czerwień i błękitcałość dusić ok 20 minut. Na koniec dodać pokrojony koperek, ewentualnie doprawić do smaku, lekko wymieszać i dusić jeszcze 2 minutki. 5. Podawać np. z młodymi ziemniakami i szklanką kefiru. Smacznego!!! Źródło: Kuchenne szaleństwa Margarytki i Moje Walijskie Pichcenie
Kuchnia domowa Aniśrodowy poranek mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę z ziemniaczkami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze szklanką zsiadłego mleka lub kefiru. SKŁADNIKI: 1/2 kg młodych ziemniaków, 20 dag cienkiej kiełbasy, 1 cebula, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz, 2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzam. Ziemniaki kroję w plastry. Cebulę
Tradycyjna kuchnia Kasipolać oliwą. Sos jogurtowy: 1 szklanka kefiru/jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pęczek liści mięty Miętę drobno posiekać, wymieszać z przeciśniętym czosnkiem i solą. Całość dodać do kefiru, wymieszać i odstawić do lodówki. Pitę rozkroić u góry. Nadziać sałatką i falafelami, polać sosem i zajadać z domowym HUMMUSEM :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogogródku u teściów masa owoców, więc szybko nazrywaliśmy porzeczek... i wyszedł orzeźwiający napój....w sam raz na letnie upały Składniki: 250 g czerwonych porzeczek 400 g rzadkiego kefiru (użyłam Zotta) 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie) Porzeczki obrać dodać do nich pozostałe składniki i zmiksować. Cukier można pominąć, albo dosłodzić wg uznania
Delicious TitbitsKoktajle ze świezych owoców zrobione na mleku, kefirze, czy maślance są idealne jako orzeźwiający napój. Jeśli jednak dodamy do nich kilka składników potrafią być bardzo sycące i z powodzeniem zastąpić nam przekąskę lub nawet całe śniadanie. W ten sposób możemy nie tylko zaspokoić głód, ale też dostarczyć organizmowi wiele składników odżywczych i witamin
Milion Smakówjajka (M) 200 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Ale-raj 170 ml oleju 350 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 ml kefiru 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki cukier puder Przygotowanie: Wszystkie składnik powinny być w temperaturze pokojowe. Do misy z miksera dodajemy kolejno wszystkie składniki i miksujemy na średnich obrotach
Ala piecze i gotujeupały chłodnik Produkty: 2 pęczki botwinki sok z połowy cytryny 5 małych ogórków gruntowych pęczek rzodkiewki pęczek koperku pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę litr maślanki lub kefiru sól i świeżo zmielony pieprz do smaku dodatkowo- jajka ugotowane na twardo Botwinkę myjemy, drobno siekamy razem z buraczkami (buraczki wcześniej obieramy
Ugotujmy Cośpunkt programu:) Mój chłodnik jest gęsty, kremowy, z dużą ilością koperku, rzodkiewki i ogórka. Idealną konsystencje zapewnia mu zsiadłe mleko, choć zdarzało mi się robić go na jogurcie, czy kefirze. Zbliżają się naprawdę gorące dni, więc jeśli ktoś jeszcze nie robił w tym roku chłodnika - to już za kilka dni nadarzy się ku temu okazja :) Składniki
Kulinarne Inspiracjepszennej 10 dag mąki kukurydzianej 2 jajka szczypta sody oczyszczonej sól do smaku olej do smażenia Wykonanie: Wsypać do miski obie mąki, wbić jajka, wlać zsiadłe mleko( może być kefir lub maślanka) dodać sól do smaku, sodę oczyszczoną. Wymieszać składniki, kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć złociście z obu stron. Smakują wybornie z sezonowymi owocami i ewentualnie
Tradycyjna KuchniaProdukty Potrzbne; kefir -400 Ml jogurt naturalny0 400 ml śmietana- 20 ml mleko- 50 ml truskawki- 25 dag Bazylia- 5 Sztuk czarna porzeczka- 10 dag miód- 2 łyżeczki Sposób Przygotowania; 1. Wlać do garnka wszystkie produkty mleczne. 2. Mieszając dodać truskawki, czarną porzeczkę i bazylię. 3. Blendować to wszystko dodając miód do smaku. 4. Gdy wszystko już nabierze koloru
pichcisztoProdukty Potrzebne; kefir - 1Litr cukier wanilinowy- 1Łyżeczka cukier- 3Łyżki Truskawki- 300gram Sposób Przygotowania; Wszystko blenderem miksujemy
pichcisztoIdealne placuszki na śniadanie czy podwieczorek. Ja upiekłam w kształcie kwiatków bo takie miałam foremki ale tutaj pełna dowolność. Placuszki są mięciutkie i aromatyczne a że użyłam tutaj kefiru to i całkiem zdrowe. Polecam gorąco z konfiturą z róży [ klik ] Słoneczne placuszki z różą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekogo: dla truskawkomaniaków dla szukających letniego orzeźwienia dla lubiących domowe wyroby Składniki: 500g truskawek 500ml kefiru (ewentualnie maślanki lub mleka) 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki cukru Wykonanie: Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Włożyć wszystkie składniki do miksera/blendera i zmiksować. Podawać schłodzone
Mania Wypiekania