karkowka z cebula - 1780 przepisów (strona:46/119)

Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowo-pieczarkowym (danie z szybkowaru) 173

już po 30 minutach. Poniższe danie polecam podać z kaszą gryczaną i lekko kwaśnymi ogórkami. Uwierzcie mi - sos wyszedł rewelacyjny! Składniki: co najmniej 0,5 kg karkówki 1,5 szklanki wody 1 cebula 100 g pieczarek papryka słodka 1-2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz odrobina mąki Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką

Ugotować
Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką 158

propozycja obiadowa dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Gulasz można podać z pieczywem, kaszą lub ryżem.  SKŁADNIKI:  600g karkówki bez kości, 1,5 litra wody, 1 cebula, 4 ogórki kiszone, 1 marchewka, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1 łyżka mąki, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego(...)łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki oregano, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Mięso oprószam mąką i podsmażam na oliwie.  2. Mięso przekładam do garnka. Wlewam wodę. Dodaję papryki mielone, kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około godziny.  3. Cebulę kroję w kostkę. Dodaję do gulaszu. Ogórki i marchewkę ścieram na tarce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Klasyczne szaszłyki z karkówki 137

Można do nich użyć też cukinii, bakłażana, marchewki, czy innych warzyw które uda sie nabić na patyk. Mieszajcie, próbujcie i znajdźcie najlepszy mix dla siebie. Składniki: karkówka pieczarki boczek surowy wędzony papryka cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka, chili, musztarda, majeranek, olej Przygotowanie: Żeby szaszłyk był dobry trzeba mięso pokroić w duże kawałki ok 4×4 cm minimum. W przeciwnym(...)wszystko to zalewamy olejem i mieszamy. Nie musicie zachowywać dokładnie takich ilości składników. Ja zwykle wrzucam wszystkiego na oko pilnujac tylko żeby nie było za pikantne i zawsze karkówka jest smaczna. Pokrojone kawałki mieszamy z marynatą i zostawiamy na jakiś czas w lodówce. Jak nie macie czasu możecie nie czekać. Na patyczki nabijamy na przemian warzywa i mięso. Ja zwykle

Kulinarna Patilogia
Bigos 371

Bigos według przepisu (oczywiście z głowy) mojej mamy 🙂 Mięsny – na bogato:) Najczęściej robiony w Sylwestra. Mama zawsze śmieje się, że 

KuchniaWeDwoje.pl
Karkówka z patelni grillowej 163

samo...ale zawsze jakieś wyjście:) SKŁADNIKI: 6 plastrów ładnej karkówki Marynata: 200-250 ml oliwy 100 ml czerwonego, wytrawnego wina 1/2 niewielkiej cebuli 2-3 małe ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy do karkówki 1/2 łyżeczki przyprawy do steków Sól Pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kminku PRZYGOTOWANIE: Karkówkę myjemy, kroimy na 1,5 cm plastry

Kopystką po garach
Pieczeń z karkówki, z kaszką kuskus 175

bardzo soczysta. Po ukrojeniu poddaje się nawet lekko rozsmarowaniu. Możecie ją upiec w dzień powszedni, jak i na święta. Składniki: 50 g kaszki kuskus 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku 500 g mielonej karkówki 2 jajka 1 czubata łyżeczka majeranku 3 czubate łyżki siekanej natki pietruszki 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu Wykonanie: Kaszkę kuskus wsypujemy do miseczki

Smak mojego domu
Bigos z cukinii z karkówką i kiełbasą 123

ostrej papryki , jeśli ma być łagodniej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru sól do smaku 2 plastry karkówki 1 kiełbasa wędzona , ja użyłam indyczej opcjonalnie plaster boczku , wędzonego na zimno 1 – 2 łyżki smalcu Cukinie , marchew , cebulę , obieramy i ścieramy na tarce grubych oczkach . Na patelni rozgrzewamy smalec , podsmażamy na nim pokrojona kiełbaskę i boczek , przekładamy do garnka(...)samej patelni smażymy , pokrojone plastry karkówki , jak zrobią się złote , dodajemy do nich mielone papryki ( chilli ) i smażymy dosłownie parę sekund . Przekładamy całą zawartość patelni do garnka , lekko spłukują c ją wodą ( ten wywar daje najwięcej smaku ) Cebulę z marchewką , również podsmażamy , dokładamy do mięsa . Doprawiamy zielem angielskim , liściem laurowym , zakrywamy i dusimy około 15 minut . Po tym czasie dokładamy

Ogrodnik w podróży
Danie jednogarnkowe 2 209

osoby może wystarczyłoby, niestety dla czterech to za mało. Dlatego dodałam kilka dodatków i obiad i to szybki gotowy. Składniki na sos - 1 szklana sosu z karkówki - 7 szt pieczarek średnich - 1 cebula - 3 pomidory suszone z oliwy. - ząbek czosnku lub 1/2 łyżeczki granulowanego (nie koniecznie) - 1i1/2  litra wody - 1 kostka rosołowa może być mniej - olej do podsmażenia Składniki(...)kluski kładzione - 2 jajka - 2 szklanki maki - woda lub mleko - szczypta soli Wykonanie - umyte pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju do miekkości. - włożyć sos, dodać czosnek,pokrojone pomidory,wodę i kostkę rosołową.Zamieszać i zostawić do    zagotowania wody. - do miski wybić jajka dodać 1/2 szklani wody, dodać mąkę i sól. Wymieszać.     Jeśli

Eli Gotowanie
Pasztet mięsny mieszany. 137

Składniki: 400 g karkówki 400 g piersi z indyka 500 g wątroby wołowej 50 g suszonych grzybów 2 cebule 3 jajka 3 czerstwe bułki gałka muszkatołowa, papryka ostra mielona, pieprz, sól, czosnek granulowany Bułki moczymy. Karkówkę i pierś z indyka płuczemy, kroimy na kawałki i gotujemy, kiedy już nam się mięso zagotuje dodajemy pokrojoną wątrobę, cebulę i grzyby - gotujemy

Moje-pitraszenie
Zrazy wieprzowe z boczkiem, ogórkiem i cebulą 150

Miękkie, aromatyczne i wbrew pozorom łatwe do przygotowania - zrazy wieprzowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem. Idealne smakują z młodymi ziemniakami. Składniki: 1 duży kawałek karkówki (ja użyłam 700 g) kilka plasterków boczku ogórki konserwowe 1 cebula musztarda sarepska sól, pieprz olej do smażenia 2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Za pomocą

Ugotować
Karkówka z pieczarkami. 170

Składniki: 6 plastrów karkówki 1/2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki przyprawy do karkówki sól 6 łyżek oliwy 500 g pieczarek 1 cebula Pieczarki kroimy w kosteczkę/ małe kawałeczki i podsmażamy do momentu wyparowania całej wody posypujemy przyprawą. Karkówkę płuczemy i delikatnie rozbijamy - solimy z każdej strony. Oliwę, musztardę oraz 2 łyżeczki przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy i nacieramy plastry mięsa

Moje-pitraszenie
Gulasz wieprzowy z boczniakami 114

Nasza wersja gulaszu w połączeniu z aromatycznym czosnkiem i boskimi boczniakami. Od jakiegoś czasu traktujemy je, jak pieczarki.  Składniki 400 g karkówki wieprzowej 150 g boczniaków 1 łyżka przyprawy do mięs 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżka (płaska) mąki ziemniaczanej kasza gryczana szczypiorek mielona papryka sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false(...)false false MicrosoftInternetExplorer4 Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą kostkę. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na rumiano, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem. Następnie dodajemy 1 łyżkę przyprawy, mieszamy i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki. Dalej dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy

R'n'G Kitchen
Karkówka w ajwarze i pomidorach 162

aromatyczna pieczona karkówka. Ajwar i krojone pomidory sprawiają, że mięso nabiera śródziemnomorskiego charakteru. Mięsko podałam na talerzu  Jesień - Porcelana Bogucice  . 1 kg karkówki Przyprawa do duszonego mięsa Sól Czarny pieprz w ziarnach 5 cebul 4 marchewki 1 łyżka przyprawy uniwersalnej do warzyw 195 g ostrego ajwaru 395 g krojonych pomidorów z bazylią 100 ml wody Karkówkę dokładnie myjemy

VioletoweKucharzenie
Pieczone pierożki z mięsem. 153

mnie Kasia 2 jajka 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sól farsz: 50 dag. karkówki chudej  pierś z kurczaka lub udko z rosołu 10 dag, parzonego wędzonego boczku marchewka, pietruszka z rosołu 1 jajko 1 bułka 1 szkl. mleka 1-2 łyżki masła klarowanego cebula ząbek lub dwa czosnku sól, pieprz, majeranek WYKONANIE: Mąkę przesiać na stolnicę(...)dodać kawałki schłodzonej margaryny, następnie pozostałe składniki na ciasto, mieszamy, następnie szybko zagnieść ciasto, uformować kulki włożyć w folię i do lodówki przynajmniej na godzinę, karkówkę kroimy na kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, majeranek wkładamy na patelnię z masłem, smażymy do miękkości mięsa, studzimy,  mielimy wszystkie mięsa(również boczek) i warzywa, ewentualnie doprawiamy do smaku, dodajemy

Kuchnia Beaty
Mega kotlety a’la gołąbki 101

gołąbki na szybko, w naszej wersji...oczywiście pogołąbkowej ;) takiej standardowej...czasami farsz zostaje, jedzenia nie wyrzuca się Składniki 1 cebula 100 g wędzonego boczku 300 g karkówki 250 g boczniaków 250 g kapust włoskiej 300 g ryżu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 2 jajka 100 g bułki tartej 100 ml oleju

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania