Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na duszoną kapustę z mięsem , a dzisiaj mam dla Was genialny dodatek właśnie do tego dania. Pączki ziemniaczane są po prostu idealne do wszelkiego rodzaju sosów, bigosów, czy właśnie dań na bazie kapusty. Są niedrogie, a ich przygotowanie jest bardzo proste. Sprawdźcie sami Pączki ziemniaczane Składniki: 1 kg ziemniaków (waga po obraniu) około
PatiGotujeSezon na pak choi trwa w najlepsze, więc dziś kolejny tegoroczny przepis na zastosowanie tej chińskiej kapusty. Tym razem na surowo w sałatce z dodatkami sezonowymi. Sałatka miała być samodzielnym daniem, więc dodałam do niej kawałek sera z pleśnią, zgodnie z wytycznymi dietetyków - sałatka zaspokajające głód powinna zawierać albo węglowodany, albo składnik białkowy. Można ją potraktować również jako dodatek(...)chili pół camemberta 2 łyżki śmietany czubata łyżeczka zielonej czubrycy szczypta cukru sól pieprz mielony Pak choi dobrze wypłukać, zwracając szczególnie uwagę na piasek przy zrostach ogonków liściowych kapusty. Odciąć górne części liści, bo zwykle są podziurawione i wyglądają mało apetycznie. Pak choi i camembert pokroić na kawałki (wielkość według uznania), dodać do nich rozdrobnione chili. Posypać szczyptą soli
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 1/2 brokuła 5 pomidorów 5 ziemniaków kości schabowe lub porcja rosołowa 2 marchewki kawałek pora 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek … Czytaj dalej Kapuścianka z brokułem
czarrna od kuchniSkładniki: 1 kapusta włoska 1 kg łopatki wieprzowej 2 szklanki ryżu 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki jęczmienia 4-5 cebul 3/4 kg pieczarek 1 szklanka mleka 2 płaskie łyżki maki … Czytaj dalej Gołąbki z sosem pieczarkowym
czarrna od kuchnimieszanki nasion, w której przeważała odmiana toy choi. W tym roku udało mi się kupić nasiona typowych pak choi. Aż szkoda, że opakowanie zawierało jedynie 8 nasion. Kapusta pak choi osiąga właściwe rozmiary w ciągu 4-5 tygodni od wysiania. Jest łatwa w uprawie i w naszych warunkach udaje się znakomicie. Można ją zjadać na surowo i na ciepło. Dziś(...)kozieradkę. Do przypraw dodać olej i masło. Ułożyć połówki pak choi (przecięciem do dołu) i podgrzewać na palniku o średniej mocy. Pak choi nie powinno się podsmażać, ale dusić. Kapustę posypywać solą i podgrzewać z różnych stron, by ogonki liściowe zmiękły. Na koniec posypać całość mąką arachidową. Podawać pak choi z pomidorami pokrojonymi na cząstki i oprószonymi solą. "Arbuzowy sezon
Weekendy w domu i ogrodziegorczyca czarna. Czym jest czarna gorczyca i skąd pochodzi? Wykazujące ciekawe właściwości zdrowotne okrągłe ziarenka są po prostu nasionami rosnącej na terenie Europy, Azji oraz północnej Afryki czarnej kapusty. Jest nie tylko doskonałą przyprawą używaną do zaostrzenia smaku dań, ale również surowcem, z którego powstają olejki, wyciągi i proszek stosowany jako naturalny środek na niektóre dolegliwości zdrowotne. Dlatego powstały duże(...)plantacje w państwach zachodniej Europy, które na masową skalę uprawiają tę roślinę. Jakie właściwości zdrowotne posiadają czarne nasiona kapusty? Gorczyca czarna jest stosowana przede wszystkim jako panaceum na kłopoty żołądkowe, trawienne, a także jelitowe. Jej pozytywne działanie wynika z właściwości przeczyszczających, przeciwzapalnych oraz pobudzających soki trawienne. Czarne ziarenka gorczycy wykorzystuje się w produkcji poduszek lub woreczków, które łagodzą dolegliwości reumatyczne
Trochę smakupyszny i aromatyczny dodatek do obiadu lub jako zdrowsza wersja frytek Jest banalnie prosta w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna. Warto również upiec inne warzywa, jak np. brukselkę lub kapustę . Pieczone warzywa są dużo smaczniejsze, intensywniejsze w smaku od gotowanych i nie tracą drogocennych witamin. Polecam Składniki: 0,5 kg marchewek 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 – 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona brukselka → Pieczona kapusta → Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą
Oryginalny smakPolub mnie na Facebooku Składniki: Mała główka czerwonej kapusty ok 700 g 1/2 cebuli marchewka jabłko pietruszka mały pęczek koperek mały pęczek 2 czubate łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Kapustę poszatkować, lekko posilić, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną drobno cebulkę, zetrzeć na tarce jarzynowej jabłko oraz marchewkę ( marchew
Kulinarne przygodysałatkę z kurczakiem: Warstwowa Sałatka Z Brokułem I Kurczakiem Sałatka Z Kurczakiem I Sałatą Lodową W Sosie Czosnkowym Sałatka Meksykańska Pyszna Sałatka Z Wędzonym Kurczakiem I Groszkiem Sałatka Z Kapustą Pekińską I Kurczakiem Sałatka Z Makaronem I Kurczakiem Kolorowa Sałatka Z Kurczaka, Kapusty Pekińskiej I Kukurydzy (188 Kcal) Artykuł Sałatka Królewska z ananasem i kurczakiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnetydzień Twarde jagody (borówki, żurawiny, itp.) 5 do 7 dni 2 tygodnie Świeże mięso (wołowina, wieprzowina, drób) 2 do 3 dni 7-10 dni Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni do 3 tygodni Ugotowany makaron, pieczone mięso 2 do 3 dni 9-11 dni Orzechy i nasiona 5 do 7 miesięcy(...)Ryby około 6 miesięcy 2 lata Warzywa i owoce 6 do 12 miesięcy 2 lata Mięso (wołowina, wieprzowina, drób) około 6 miesięcy 2-3 lata Szparagi, brokuły, marchew, kalafior, kapusta, brukselka, fasolka szparagowa, groszek, kukurydza, itp. 4 do 7 dni 2-3 lata
Cztery FajerySkładniki (na około 10 tortilli): 10 pszennych, dużych tortilli 2 duże piersi z kurczaka po połówce zielonej, żółtej i czerwonej papryki 1 duży pomidor 1 ogórek szklarniowy połówka średniej kapusty pekińskiej 2 łyżki oleju sól, pieprz, słodka czerwona papryka, granulowany czosnek do oprószenia kurczaka Na sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 1 ząbek czosnku 100g drobno startego sera(...)pieprzem, czerwoną papryką i czosnkiem. Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący układamy kurczaka i smażymy na złocisto z obu stron. Upieczone, odstawiamy do ostygnięcia. Umyte papryki, pomidora i kapustę pekińską kroimy w drobną kostkę. Wszystko przekładamy do dużej miski. Przygotowujemy sos – do miski przekładamy majonez, jogurt, czosnek, starty ser i wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Smaczna Stronawieprzowych 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 duża marchew 1 głąb kalafiora 1 mały seler korzeniowy 4 ziemniaki 1 por (biała część) 1 łyżka masła 300 g kapusty kiszonej 330 ml soku pomidorowego 2 papryczki pomarańczowe kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Żeberka myjemy, dzielimy na paski, wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą ( 1,5 l ). Dodajemy ½ łyżeczki soli(...)tarce o dużych oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Por kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy do wywaru , gotujemy przez kwadrans, po czym wrzucamy kapustę, wlewamy sok, pokrojone papryczki. Gotujemy jeszcze 30 min, doprawiając kminkiem, solą i pieprzem
R'n'G Kitchennajlepiej smakuje gdy pomidory są "prawdziwe" -- -- Skład: 5-7szt. pokrojonych pomidorów, 250-300 g utartego żółtego sera, 2 cebule, 1 papryka, 0,6 - 0-8 kg kapusty pekińskiej, ~10 pomidorów koktajlowych, kilka łyżek oleju, sól i pieprz. Kapustę kroimy lub szatkujemy i przekładamy do miski, gdzie układamy warstwowo po kolei przygotowane produkty. Ser ucieramy na grubych
chleba naszegoupał na dworze i duchota w domu że nie chce się gotować ani piec cokolwiek. Dzisiaj przepis na suróweczkę do obiadu.Szybka lekka i bardzo smaczna. SKŁADNIKI 2 marchewki pół kapusty pekińskiej pomidorki koktajlowe kilka rzodkiewek szczypiorek 3 łyżki jogurtu naturalnego sól,pieprz do smaku WYKONANIE Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach,kapustę pekińską szatkujemy lub drobno kroimy. Pomidorki kroimy
Mała w garnku mieszapostów na blogu – właśnie w tym . Do perfekcji jednak opanowaliśmy wymyślanie farszy do pierogów. Bo, prawda jest taka, że nafaszerować możemy jest dosłownie wszystkim. Pierogi z owocami, kapustą i grzybami, kapustą i ziemniakami, kaszą gryczaną i twarogiem, dynią i wędzoną śliwką (po przepis zapraszam tutaj ), kaszanką… Moje ulubione jednak, to te przybyłe z terenów dawnej Rusi Czerwonej, czyli
Jacob Tastes