kapustą - 19268 przepisów (strona:58/1285)

Bigos z kapusty pekińskiej 58

Bigos z kapusty pekińskiej w lekkim sosie pomidorowym to alternatywa dla tradycyjnego bigosu z kiszonej lub młodej kapusty. Podasz go w wersji wege lub z kiełbasą. Aromatyczny i smaczny. Bigos z kapusty pekińskiej podaję z ziemniakami z wody, puree ziemniaczanym , kopytkami, mięsem pieczonym, kotletami.. Smakuje także jako samodzielne danie z pieczywem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na bigos(...)kapusty pekińskiej i życzę smacznego. Bigos z kapusty pekińskiej SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska – 1500 g 1 cebula – 180 g 2 ząbki czosnku 300 g kiełbasy 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 szklanka bulionu 1 liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk, majeranek 3 łyżki oleju Do podania: bagietka, pieczywo, natka, koperek. PRZYGOTOWANIE

Zasmakuj Kuchni
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej 243

można przygotować na wiele różnych sposobów. Przepisów na domową karkówkę, jest naprawdę mnóstwo. Najważniejsze jednak, by była soczysta i krucha, wówczas smakuje najlepiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka pieczona w kapuście kiszonej to świetny pomysł na rodzinny obiad. Nie ważne, czy jest to zwykły codzienny obiad, czy taki bardziej świąteczny. Danie to sprawdzi się zawsze i wszędzie. Karkówka w kiszonej kapuście(...)robi się praktycznie sama. Ponieważ po przygotowaniu, wystarczy wstawić całość do piekarnika i czekać, aż wszystko sobą przejdzie. Moim zdaniem kapusta kiszona to idealny dodatek do karkówki. W połączeniu ze sobą tworzą pyszne i aromatyczne danie, które możemy serwować zarówno z ziemniakami, jak i chlebem. Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszną karkówkę zapiekaną w kiszonej kapuście. Powiem

Przepiski.pl
Kiszona kapusta zasmażana 80

Dzisiaj polecam kiszoną kapustę zasmażaną Kapusta zasmażana jest to bardzo stary i prosty przepis. Ja przez wile lat nie znałam tego smaku ale jak skosztowałam to już został ze mną i dość często gości na moim stole. Każdy zna swój doskonały przepis na kapustę z boczkiem, słoniną lub tylko na oleju. Zapewne nie wszyscy wiedzą, że dodatek kminku do gotowania(...)kapusty ma działanie zbawienne dla naszego żołądka, podczas spożywania potraw ciężkostrawnych i tłustych. A zasmażana kapusta przecież do takich potraw należy. Wyjątkowy smak kminku podnosi walory smakowe zasmażanej kapusty. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 2 średnie marchewki 1 cebula natka pietruszki sól do smaku liść laurowy ziele angielskie ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki pieprz ½ łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka

Pomysłowa kuchnia
Bigos z kapusty 60

Bigos z kapusty Bigos z kiszonej kapusty, przepis na danie z kapusty, mięsa, wędlin. Jak zrobić bigos z kapusty? Jakie mięso najlepsze do bigosu? To podstawowe zagadnienia jeśli chodzi o bigos z kiszonej kapusty. Bigos świąteczny z kiszonej i białej kapusty to przepis łatwy, wymaga tylko cierpliwości. Jeśli ktoś zapyta jak gotować bigos? Odpowiedź jest jedno bigos z kapusty gotuje(...)się długo. Czy o bigosie można powiedzieć … bigos to tradycyjna polska potrawa? Raczej nie, do bigosu z kapusty przyznają się inni, oni też mówią, że to ich narodowe danie. A co to jest bigos i skąd pochodzi? Czy bigos to to samo co bigos z kapusty? Zapraszam na ciąg dalszy. Bigos Poszperałam trochę w zakurzonych archiwach i cóż ciekawego

Dieta moja pasja
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. 66

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. Ta surówka jest jasna i kolorowa i doskonale pasuje do obiadu jako zdrowy dodatek. Jeśli planujemy piknik umieśćmy surówkę z kapusty pekińskiej obok kanapek jako smaczny dodatek. Grillujemy dziś wieczorem? Pyszna surówka z kapusty pekińskiej i papryk i z dodatkiem groszku , natki pietruszki i kukurydzy znakomicie się sprawdzi jako dodatek do mięsa . Smacznie, szybko(...)zdrowo i kolorowo! Kapusta pekińska jest warzywem niskokalorycznym. Witaminy jakie znajdziemy w kapuście pekińskiej: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, beta-karoten. Zawiera także bogactwo składników mineralnych takich jak: wapń, potas, sód, fosfor, żelazo, magnez. Warzywo to dobrze wpływa na nasz wzrok, układ nerwowy, serce, układ kostno- stawowy. Dzięki zawartości dużej ilości przeciwutleniaczy usuwa z naszego organizmu szkodliwe

Zdrowy Styl Joanny
Zapiekanka z Młodą Kapustą i Ziemniakami 59

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z młodą kapustą i ziemniakami Zapiekanki obiadowe możemy zaliczyć do dań jednogarnkowych, ponieważ robi się je naprawdę szybko, zazwyczaj w naczyniu żaroodpornym. Wystarczy przygotować wszystkie składniki, poukładać warstwowo w naczyniu, a następnie wstawić do piekarnika i oczekiwać, aż się upiecze. Takie dania można śmiało przygotowywać na kilka dni, mając pewność, że zachowają swoją świeżość. Zapiekanki obiadowe(...)można także w bardzo łatwy sposób odgrzać, przy użyciu mikrofalówki lub piekarnika, mając pewność, że będzie świeża i smaczna. Zapiekanka z młodą kapustą to kolejne proste danie, które smakuje rewelacyjnie. Dodatek ziemniaczków, kiełbasy i żółtego sera, sprawia, że całe danie jest bardzo smaczne i aromatyczne. Przepis na zapiekankę z młodą kapustą jest bardzo łatwy a dodatkowo tani. Zapiekanka składa się

Przepiski.pl
Surówka Coleslaw z młodej kapusty 94

Popularna, bardzo smaczna surówka. Doskonała i do obiadu i do grilla. Dziś w wersji wiosennej, z młodej kapusty. Prosta i szybka w wykonaniu. Najlepiej smakuje jak "się przegryzie", także proponuję ją wykonać co najmniej godzinę przed podaniem. Polecam :) Składniki - pół główki młodej kapusty - 1 większa marchewka - 1 czerwona cebula - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka śmietany - 1 łyżka mleka - 2 łyżeczki(...)soku z cytryny - 1/2 łyżeczki cukru pudru - sól, pieprz do smaku   Wykonanie Kapustę drono szatkuję, marchew ścieram na tarce o małych oczkach, cebulę kroję w drobną kosteczkę. Dodaję pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :)  Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na młodą kapustę ( wystarczy kiliknąć w tytuł, a ukaże się przepis

Kuchnia z widokiem na ogród
Kapuśniak z młodej kapusty 87

Kapuśniak z młodej kapusty to bardzo smaczna, wiosenna zupa. Przygotowuje się ją bez dodatku kiszonej kapusty, dlatego jest delikatna w smaku. Natomiast wędzony boczek nadaje zupie charakterystycznego smaku. Ja kapuśniak z młodej kapusty ugotowałam na surowych żeberkach wieprzowych, ale mogą to być również żeberka lub kości wędzone. Natomiast jeżeli pominiemy ten składnik to przygotowanie zupy będzie bardzo szybkie. Gotując kapuśniak(...)młodej kapusty warto skorzystać z młodych warzyw, tj. ziemniaków i marchewki. Wówczas zupa będzie jeszcze smaczniejsza. Obowiązkowym dodatkiem do dań z młodej kapusty jest koperek, dlatego też nie może go zabraknąć i w tym przypadku. Najlepszy kapuśniak z młodej kapusty to taki pachnący wędzonką i koperkiem! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Kapuśniak z młodej kapusty: 1 główka młodej kapusty (około

Danka Pichci
Polska - Roztoczańskie łupcie, czyli gołąbki z kaszą gryczaną i olejem konopnym 117

restauracji na turystycznym szlaku, a na szczęście jakość tu idzie w parze z ceną. Gorąco polecamy!  Składniki (na kilka porcji - powiedzmy około 15 gołąbków, zależy od wielkości kapusty): - 1 duża lub 2 mniejsze główki kapusty (może być kiszona lub zwykła, u nas włoska) - opcjonalnie odrobina kiszonej kapusty i/lub wody z kiszonej kapusty (jeśli używamy świeżej kapusty, możemy gołąbki(...)pieczenia obłożyć kapustą kiszoną dla dodania smaku)  - 1.5 szklanki kaszy gryczanej - 3 szklanki wody - garść suszonych grzybów  - sól, pieprz - przynajmniej kilka łyżek oleju konopnego Przygotowanie: 1) Liście kapusty myjemy i gotujemy przez około 10 minut w wodzie. Jeśli używamy świeżej kapusty, możemy do gotowania dodać wodę z kapusty kiszonej. Wyciągamy, odkładamy na bok i gdy wystygną wykrajamy grubsze

Roślinożerni urlopowicze
Kapuśniak z kiszonej kapusty 81

Kapuśniak z kiszonej kapusty Tradycyjny przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty.      Pyszny, wypróbowany przepis na tradycyjny kapuśniak z kapusty kiszonej z podsmażoną cebulą, grzybami i ziemniakami. Kapuśniak ugotowany na wywarze z mięsa wieprzowego, na zasmażce. Najlepszy domowy kapuśniak z kiszonej kapusty - jak zrobić.      Aby kapuśniak był smaczny, należy ugotować go na świeżej lub wędzonej(...)wieprzowinie i użyć kapusty kiszonej. Jeżeli ktoś nie lubi mięsa wieprzowego można też ugotować kapuśniak na wołowinie. Do kapuśniaku można też włożyć kiełbasę pokrojoną w talarki.      Gotowanie kapuśniaku zaczynamy od ugotowania wywaru z mięsa i włoszczyzny, dodając mniej wody niż na rosół. Do tego wlewamy do smaku kwasu kapuścianego i dodajemy kapustę kiszoną z pokrojoną cebulą

Moja Książka Kucharska
Wigilijna kapusta z grochem 78

Przepis na kapustę z grochem podawałam już tutaj. Wtedy jednak był to przepis na danie, które w moim regionie jadało się na co dzień. Było ono na tyle częstym daniem, że moja Mama nigdy go nie ugotowała po założeniu rodziny. Poznałam je dopiero w dorosłym życiu dzięki uprzejmości ś. p. Sąsiada, który czasem mnie nim częstował, bo je polubiłam(...)pierwszego kęsa. W tym roku Wigilia w mojej rodzinie będzie odbiegać od tradycyjnej, więc i dania na stole będą inne niż dotychczas. Stąd nowy pomysł na kapustę z grochem, w wersji nieco bardziej wyrafinowanej smakiem i zapachem. Postępowanie z przyprawami jest inspirowane kuchnią indyjską, choć są to zapachy, które w Polsce używane są od wieków. Danie warto przygotować

Weekendy w domu i ogrodzie
Pierogi z kaczką i kiszoną kapustą 74

Pierogi z kaczką i kiszoną kapustą dołączyły do naszych tegorocznych dań na Boże Narodzenie. Prowadzenie bloga kulinarnego ma tę zaletę, że wszystkie potrawy przygotowuje się wcześniej i już teraz nasza zamrażarka ledwo się zamyka. My jednak z tego powodu bardzo się cieszymy, bo oznacza to, że przygotowania do Wigilii i świąt nie będą przebiegały w szalonym tempie. Pierogi z kiszoną(...)kapustą i mięsem kaczki zamroziliśmy lekko obgotowane, więc w świąteczny dzień podsmażymy je na kaczym tłuszczu i ze smakiem zjemy, ciesząc się dniem bez gotowania. Udostępnij Pierogi z kaczką i kiszoną kapustą – składniki Ciasto na pierogi: 500 g mąki pszennej 80 g masła 200 ml gorącej wody 1 / 2 łyżeczki soli Nadzienie: • Mięso z kaczki: 4 nogi

niecodziennikpary
Paszteciki z kapustą i grzybami 67

barszcz czerwony podaję na ogół z uszkami z grzybami , ale forma pasztecików też jest przeze mnie bardzo lubiana. To prosty sposób na przepyszne drożdżowe paszteciki, a nadzieniem jest klasyczna kapusta z grzybami . Zatem jeśli planujecie gotowanie kapusty na Wigilię zróbcie jej po prostu więcej, część użyjecie do pierogów z kapustą i grzybami lub drożdżowych pierogów z kapustą i grzybami , część(...)oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych cytrynach PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Przygotowanie : 2 h + czas przygotowania kapusty Porcje: około 40-50 pasztecików *Uwaga – z tego ciasta możesz przygotować paszteciki i pierogi pieczone, pół na pół Składniki ciasto

nietylkopasta.pl