kapustą - 19268 przepisów (strona:61/1285)

Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami 258

Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami... Kwadraciki makaronu łazanki. Otulone wiórkami kiszonej kapusty. Z dodatkiem pieczarek i cebuli. Pyszne, bezmięsne i tanie danie. Polecam! Składniki: 500 g makaronu łazanki; 1 kg kiszonej kapusty; 500 g pieczarek; 2 średnie cebule; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Kapustę odcisnąć z soku, włożyć(...)garnka, zalać zimną wodą i obgotować, uważając aby kapusta się nie rozgotowała. W trakcie gotowania, jeśli ktoś nie lubi kwaśnych potraw, może wymienić wodę 2 lub 3 razy. Ja nie wymieniam. Ugotowaną kapustę dobrze odcisnąć z wody, drobno pokroić. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i plasterki

Gospodyni Miejska
Kapusta kiszona z grzybami z szybkowaru 214

Bardzo prosta i smaczna świąteczna potrawa. Co tak naprawdę sprawia, że tak przyrządzona kapusta jest wyjątkowa w smaku? Najpierw gotuje się ją razem z suszonymi grzybami, potem zaś serwuje obłożoną grzybami obsmażonymi na maśle - przechodzą one wtedy wspaniałym aromatem masła i idealnie komponują się z kwaskowatą i delikatnie grzybową kapustą. W trakcie przygotowywania podziel grzyby suszone(...)dwie części. Jedna część będzie gotowana z kapustą, druga zaś, ugotowana i zarumieniona na masełku, posłuży do jej obłożenia. Suszone grzyby z szybkowaru Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Kapusta kiszona z grzybami Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 10 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 3 JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM  TUTAJ

Szybko Szybkowar
Zapiekanka syta i treściwa z ziemniaków, kapusty i mięsiwa :) 168

może trochę bardziej zimowa niż wiosenna ale to nic. Znalazłam ją u Magdy K. i powtórzę nie raz :)1 kg ziemniaków500 g mięsa wołowego, zmielić100 g wędzonej szynki600 g kapusty kiszonej2 cebuleolejkminek (u mnie bez)chililiść laurowymajeranek (u mnie rozmaryn)bazyliazioła prowansalskiesólświeżo zmielony pieprz

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kapusta czerwona, gotowana, korzenna i z kielbasa do towarzystwa 133

był dziwny dzień a zapachu kapusty i smażonej kiełbasy, z wieczornym nerwem ( w szkole plaga wszy i mi się w oczach mieni...) i śmigającym Synciem. W sumie fajny dzień z książką w ręku (wreszcie pożyczyłam "Gildie magów"). Syncio chyba próbuje nie spać już w dzień. Potrafi zasnąć na 15-20 minut w wózku i balować do 22giej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Surowka z czerwona kapusta, granatem i z serem plesniowym 157

ciastkiem. Wyjątkowo się Kochana postarała. Nie dość, że muffiny były ekstra zdrowe i bezglutenowe to na stole stanęła też wspaniała sałatka.Podpatrzona w "O jabłkach".Surówka z czerwona kapusta, granatem i z serem pleśniowym2 jabłka1/2 małej czerwonej kapusty100 g sera pleśniowego z niebieska pleśnią2 łodygi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierogi z grzybami kapustą i otrębami 168

Zawsze na Wigilię robię pierogi z kapustą i grzybami. Tym razem dodałam otręby owsiane i to był dobry pomysł. Jak wiemy otręby są zdrowe a te są wysokobłonnikowe bo maja go aż 18 %. Tak więc będą zdrowsze. Ciasto zrobiłam trochę inne bo z dodatkiem jajka i żółtka, ale będę je robić częściej bo ciast jest super i świetnie współpracuje

Ewa w kuchni
Krokiety z kapustą i grzybami 303

podjąć ostateczną decyzję co ma się pojawić na wigilijnym oraz świątecznym stole. Barszcz zakiszony, ale co podać do barszczu ? U nas będą uszka z grzybami , ale także krokiety z kapustą bo po prostu je lubię. Chrupiące z wierzchu z wilgotnym, aromatycznym nadzieniem - uwielbiam i to nie tylko na święta ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Surówka z pekińskiej kapusty 132

kapusty pekińskiej1/2 średniej cukinii1 marchew1 czerwona cebula1/3 szk posiekanego szczypiorku25 g kiełków brokuła3 duże rzodkiewki1 saszetka oleju sezamowego ( 30 ml )Do smaku :sok z cytrynycukiersólpieprz kolorowyRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Młoda kapusta - surówka 160

                      Znowu użyłam oleju, który dostałam do testów. Niestety oleju ubywa a jest smaczny. Widziałam olej Rapso w sklepie, ale zwyczajnie mnie na niego nie stać. Używam

Ewa w kuchni
Kapusta w towarzystwie witamin 153

                          Po prostu zdrowa i smaczna surówka z kapusty.Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Pyszne żeberka na kapuście 146

Uwielbiam mięsa pieczone na kapuście kiszonej. Robiłam już biała kiełbasę, golonkę, karkówkę. Teraz przyszła kolej na żeberka.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Łopatka zapiekana z kapustą i grzybami 114

się robi i lubimy je z pieczywem. Zwłaszcza świetnie nadaje się gdy jest taka jak dziś pogoda czyli paskudna i zimna. Oczywiście można użyć innego mięsa, ja już na kapuście robiłam golonkę, żeberka, białą kiełbasę i wszystko super smakowało. Tak więc dla lubiących tego typu jedzonko polecam bez wahania. Jak raz zrobicie to będą powtórki i inne kombinacje smakowe.Rozwi

Ewa w kuchni
Pierogi z kapustą, grzybami i golonką 147

domowe pierogi. Dziś z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i golonką. Miałam spore golonki, gotowałam je po prostu w wodzie. Trochę jej zostało, więc wylądowało z niej mięso do farszu. Wszyscy wiemy, że domowe pierogi z każdym farszem smakują super. A tym bardziej, jak nie za często się je robi.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Przepis na bigos 229

przyprawach i długim gotowaniu. Raz dodaję więcej mięsa a raz mniej, raz dodaję różne rodzaje mięsa a raz tylko jeden gatunek… a czasami tylko grzyby i wtedy kapusta z grzybami też przecież smakuje. Oczywiście czym więcej rodzajów mięsa tym lepiej, ale nawet jak jest ich dużo a bigos nie gotował się wystarczająco długo to i tak bardziej przypomina smakiem(...)kapustę z dodatkami a nie bigos.Ja zawsze gotuję bigos trzy dni. Pierwszego 2-3 godziny a następne dni po 1-2 godzin. Zawsze na małym ogniu i zawsze od czasu do czasu mieszam, żeby się nie przypalił od spodu. Kiedyś dodawałam na koniec koncentrat ale teraz już go nie dodaję. Można też podlać bigos czerwonym winem ale niekoniecznie. Ponieważ

UgotujmyTo.pl