kapustą - 19268 przepisów (strona:481/1285)

Przepis na Ramen 129

PRZEPIS NA RAMEN Składniki na 4 porcje: 1400ml wywaru z kurczaka 120ml shio tare – przepis poniżej 400g makaronu ramen 4 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem dodatki: cukinia, kapusta pekińska, kapusta czerwona, marchewka, jajka na twardo na shio tare: 500ml wody 20g suszonych shiitake 20g suszonych i solonych rybek np anchois płat wodorostów kombu 32g soli Jak przygotować ramen: Najpierw przygotowujemy(...)pół godziny. Po tym czasie przecedzamy przez sito. Do płynu który pozostał dodajemy sól. Czas na przygotowywanie ramenu. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Cukinię, marchewkę, kapustę rozdrabniamy i blanszujemy w bulionie z kurczaka, który zagotowujemy. Do zagrzanej miski wlewamy tare, bardzo gorący wywar oraz olej. Dodajemy makaron i układamy dodatki. Artykuł Przepis na Ramen pochodzi z serwisu

Dorota Smakuje
Modra czerwona kapusta do słoików na zimę + film 148

Jako, że sezon na kapustę w pełni przedstawię Ci super szybki przepis na zachowanie jej na dłużej. Zrobienie tej sałatki zajęło mi nie całą godzinę, a z jednej główki kapusty otrzymałam 5 słoików więc 5 obiadów mam z głowy a wystarczy ją tylko podgrzać. Sałatka może stać w spiżarni bardzo długi czas i zawsze można po nią sięgnąć. Pamiętaj jednak(...)słoiki i zakrętki dobrze wyparzyć przed wkładaniem sałatki. Czy można nazwać ją modrą kapustą? Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sos pomidorowy do gołąbków na zasmażce 83

postanowiłam użyć jej jako bazy do sosu. Bo u mnie króluje jednak zupełnie prosty sos pomidorowy, na bazie passaty. Z przyprawami i niewielką ilością bulionu/wody lub wody z gotowania kapusty. I po raz kolejny nie planowałam za bardzo robić tytułowego sosu. Postanowiłam jednak ugotować gołąbki w klasyczny sposób – w garnku, bez dodatkowego sosu. I jak już tak wbiłam sobie(...)głowy tę klasykę, przypomniała mi się moja babcia i jej sos pomidorowy. Jego podstawą była woda z gotowania kapusty, koncentrat pomidorowy i oczywiście zasmażka. Sól pieprz, przyprawy, odrobina cukru i w sumie tyle. Ugotowałam więc osobno pyszne gołąbki, które dopiero po podaniu polałam babcinym sosem pomidorowym. Który to koniecznie musiał pojawić się na blogu. Gołąbki z sosem pomidorowym na zasmażce

Kardamonovy
Łazanki z boczkiem i białą kapustą 103

Łazanki z boczkiem i kapustą – po prostu, pyszne danie kuchni polskiej, które musiało znaleźć swoje miejsce na blogu. Niezawodny przepis na łazanki idealne! Łazanki z boczkiem i kapustą - po prostu, pyszne danie kuchni polskiej, które musiało znaleźć swoje miejsce na blogu. Niezawodny przepis na łazanki idealne! Artykuł Łazanki z boczkiem i białą kapustą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Naleśniki gyros 101

wody 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 160 g. mąki pszennej Nadzienie: 350 g. mielonego mięsa wieprzowego 1/2 małej czerwonej cebuli 4 łyżeczki kukurydzy z puszki 4 liście kapusty pekińskiej 200 g. sera żółtego po 1/4 papryki zielonej, czerwonej i żółtej 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)mięso mielone aż lekko się zrumieni. Dodaj wszystkie sypkie przyprawy i dopraw solą i pieprzem. Ser zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Papryki pokrój w małą kosteczkę, cebulę w piórka, kapustę grubo poszatkuj. Na każdej połówce naleśnika połóż odrobinę startego sera, ułóż kolorowe papryki, cebulę, kukurydzę, mięso i kapustę. Przykryj całość większą ilością sera i zwiń w ciasny rulon. Zwinięte naleśniki

Delicious Place
Suszone kanie smażone w panierce 107

minut). Suszone kanie smażone w panierce podajemy na ciepło z dodatkiem sałatki lub surówki . Więcej przepisów z grzybami leśnymi Flaki z koziej brody Sos kurkowy na serku śmietankowym Kapusta z grzybami Sos tatarski Krupnik wegański Sos kurkowy Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną Kulebiak z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Uszka z grzybami (wegańskie) Quiche z kurkami

WegePrzepis
Fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia 91

Poza tym naprawdę niewiele trzeba, żeby menu było urozmaicone i ciekawe. U nas w tym tygodniu rządziły duety. W niedzielę do pieczonej fish and chips zjedliśmy surówkę z czerwonej kapusty, którą dodaliśmy też do wtorkowego obiadu, czyli pieczonej piersi kurczaka z ryżem . Ryż pojawił się w naszym menu jeszcze raz, dzień później, jako jeden ze składników burrito . W burrito zawinęliśmy(...)morszczuk) lub świeżej, najlepiej polędwicy. Ze względów kosztowych kupujemy mrożonki, bo są trochę tańsze 250 g mrożonych krewetek Duża cytryna lub dwie średnie Kilka dużych ziemniaków Mała główka czerwonej kapusty lub połowa większej 2 jabłka Pomarańcza 2 czerwone papryki (w tym jedna mała) 2 żółte papryki (w tym jedna mała) 2 cukinie (w tym jedna mała) Brokuł 2 szalotki

Niedzielny kucharz
Surówka z kiszonej kapusty 157

Surówka z kiszonej kapusty to jedna z moich ulubionych surówek – idealnie pasuje na przykład do smażonej rybki. Ta klasyczna potrawa nie tylko kojarzy się z tradycją i smakiem dzieciństwa, ale również stanowi doskonały dodatek do wielu dań. Co więcej, surówka z kiszonej kapusty jest nie tylko pyszna, ale także bogata w witaminy i probiotyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomysł na obiad bez mięsa – 20+ PRZEPISÓW 109

Bezmięsne leczo z fasolką szparagową Przepis na leczo z dodatkiem fasolki szparagowej, czyli pyszne danie jednogarnkowe. Leczo warzywne – bezmięsne leczo z fasolką szparagową 5. Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami Jeśli lubisz makaron, to te łazanki na pewno Ci posmakują! Młoda kapusta i pieczarki tworzą pyszną całość. Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami – prosty przepis 6. Grzybowe risotto

Via Gusto
Twaróg z bukietem warzywnym, smażoną kapustą kiszoną i kaszą bulgur 82

danie jest idealne do osób w pełni zabieganym! Przygotowuje się to w niemal 15 minut, a znika jeszcze szybciej! Twaróg jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka, bukiet warzyw oraz kiszona kapusta - źródło witaminy C oraz mikroelementów, z kolei kasza bulgur - dostarcza witamin z grupy B. Polecam przygotować!  Składniki: 100 g twarogu chudego 50 g suchej kaszy bulgur + 150 ml wody(...)mrożonego bukietu warzyw 100 g kiszonej kapusty 10 ml oleju do smażenia przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie  Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę - gotować do całkowitego wchłonięcia wody. Na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem smażyć bukiet warzy oraz kiszoną kapustę. Wrzucić ugotowaną kaszę, dodać przyprawy - smażyć ok. 2-3 minut. Na koniec dodać twaróg

Truskawkowa Fiesta
Bigos z cukinii i kiełbasy 100

dzień w przedszkolu, więc nie było opcji, żeby nie pojawić się dziś na kardamonie. Nie macie pojęcia jak się cieszę. No nie macie. Dziś bigos. Tak, bigos. Bez grama kapusty. Ten przepis miałam zapisany już dawno, ale nie pamiętałam skąd pomysł na nazwę. Pogrzebałam więc znowu w książkach i internetach i już sobie wszystko przypomniałam. Taki typowy bigos z kapusty(...)zaczął być uskuteczniany podajże w XVIII wieku. Wcześniej słowo bigosować (od którego wywodzi się prawdopodobnie słowo „bigos”) oznaczało siekanie w małe kawałki i nie dotyczyło jedynie mięsa, kapusty, grzybów. Mam nadzieję, że wiecie do czego zmierzam. Obecnie trwa sezon na cukinie, znielubione przez mojego męża warzywa. Nie jest jednak tak tragicznie jakby się mogło wydawać, bo wczoraj zjadł

Kardamonovy
Jak długo gotować kociołek ? 118

oczekiwanej konsystencji. Mięso wołowe potrzebuje dłuższego czasu gotowania, by stało się miękkie i soczyste, podczas gdy mięso drobiowe czy wieprzowe gotuje się krócej. Warzywa, takie jak ziemniaki, marchew czy kapusta, również wymagają uwagi podczas określania czasu gotowania. Dobrym wskaźnikiem gotowości jest miękkość mięsa i warzyw – kiedy są łatwo krojące się, można przystąpić do podawania dania. Praktyczne Wskazówki i Triki(...)Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj kociołek i gotuj na wolnym ogniu przez około 2-3 godziny, aż mięso będzie miękkie i soczyste. 2. Bigos: Składniki: 500 g kiszonej kapusty, odsączonej i pokrojonej 300 g wędzonej kiełbasy, pokrojonej w plastry 200 g wędzonej boczku, pokrojonego w kostkę 2 cebule, pokrojone w piórka 2 marchewki, pokrojone w plastry 2 łyżki oleju

Podstawy Gotowania
Sałatka z czerwonej kapusty na zimę 106

Czerwona kapusta to jedno z najzdrowszych warzyw, jakie można znaleźć na straganach. Czy wiecie, że ma dużo więcej witaminy C niż kapusta biała. Tak, tak! Warto po nią sięgać o każdej porze roku. Zapakujcie więc w słoiki, ile się da, aby zimową porą cieszyć się […] Artykuł Sałatka z czerwonej kapusty na zimę pochodzi z serwisu Wędr

Wędrówki po kuchni
mrożona biała kiełbasa jak gotować 104

więc eksperymentuj z różnymi dodatkami i technikami, aby znaleźć kombinację, która najlepiej odpowiada twoim gustom. Możliwości Podania i Dania Obiadowe Dania, w których kiełbasa jest głównym składnikiem: Kiełbasa z kapustą: Przygotuj duszoną kapustę z dodatkiem kiełbasy. Możesz pokroić kiełbasę na plastry i dodać ją do kapusty podczas duszenia. To tradycyjne danie, które świetnie komponuje się ze sobą smakowo. Kiełbasa

Podstawy Gotowania