kapustą - 19268 przepisów (strona:154/1285)

Przepis na Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty 58

zrobić placki z kiszonej kapusty?    Od jakiegoś czasu, szukając różnych tagów widziałem placki z kiszoną kapustą, zastanawiałem się nawet jak mogą smakować... i oto Agnieszka zrobiła takie placuszki z kapusty kiszonej. To co mogę stwierdzić, to po 1 - Są rewelacyjne i po 2 - nie rozpadają się, czyli można je zapakować zabrać na wyjazd, do pracy do szkoły(...)Więc!Jak zrobić placki z kiszonej kapusty?   Link do filmu z przepisem Przepis na FUCZKI bieszczadzkie - Jak zrobić placki z kiszonej kapusty? -272     Składniki: 200g mąki (użyłam orkiszowej) 210ml wody 300g kapusty kiszonej (odciśniętej z soku) sól pieprz 1 łyżeczka mielonego kminku tłuszcz do smażenia Przygotowanie:    Mąkę, wodę i kminek dokładnie mieszamy. Robimy ciasto podobne

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kurczak z grzybami shitake i brokułami 65

Kurczak z grzybami shitake i brokułami Mięso osuszyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Grzyby shitake, kapustę i brokuły, papryczkę chilli umyć (jeżeli grzyby są suszone godzinę wcześniej namoczyć je w gorącej wodzie) i osuszyć. Grzyby pokroić na plasterki, brokuły podzielić na małe różyczki, łodygi kapusty pokroić na plasterki zostawiając mały kawałek przy liściu, papryczkę pokroić na cienkie plasterki(...)shitake i podsmażać 2-3 min. Następnie dodać brokuły, ostrą papryczkę chili i smażyć wszystko razem ok. 4 min na średnim ogniu często mieszając. Na patelnię dodać pokrojone łodygi kapusty, doprawić do smaku solą i pieprzem, podsmażać 1min. Następnie włożyć liście kapusty pak choi, wlać 1/4 szklanki wrzącej wody, delikatnie zamieszać, przykryć patelnię i bardzo krótko dusić, do momentu

ememe kitchen
PLACEK PO ZBÓJNICKU + FILMIK 60

Placek po zbójnicku to pyszne połączenie placka ziemniaczanego z kapustą, pysznym kotletem drobiowym i sosem czosnkowym. Danie jest syte i bardzo smaczne, polecam.                                                            PLACKI ZIEMNIACZANE :  1 kg ziemniaków zważonych(...)obraniu  1 cebula  2 jajka  sól do smaku  3 łyżki mąki  olej do smażenia  DODATKOWO : 1 kg kiszonej kapusty 2 liście laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego, 5 kulek pieprzu 1 łyżka jarzynki 2 cebule 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz do smaku 2 łyżki mąki + 1 łyżka masła  dowolny sos czosnkowy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kapuśniaczki do barszczu 93

Dzień dobry. Dzisiaj przychodzę do Was z pysznymi krokietami z kapustą. Zrobione z ukiszonej w domu kapusty z pachnącym czystym barszczykiem...niebo w gębie. Spróbujcie. Smacznego. Farsz  50 dag kapusty kiszonej 30 dag pieczarek 1 duża cebula olej do smażenia przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, kminek, majeranek, słodka i ostra papryka mielona, maggi w płynie, pieprz mielony(...)tyle ile potrzeba aby ciasto miało konsystencję śmietany papryka czerwona mielona ostra 0,5łyżeczki majeranku sól do smaku olej i masło klarowane Do panierowania 2 jajka i bułka   Kapustę gotuję z przyprawami (pieprz, ziele, listek) w niewielkiej ilości wody. Dobrze osączam i odciskami. Jeśli jest długa, kroję, ale używam swojej kapusty i nie ma potrzeby krojenia.W garnku rozgrzewam olej

Co w garnkach piszczy
Gołąbki z kaszą i grzybami 82

Gołąbki z kaszą i grzybami   Przepis na gołąbki z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym. Pyszne domowe gołąbki z kapustą włoską i sosem z grzybów leśnych. Jak się robi gołąbki? Jeśli nigdy nie robiłeś/ łaś gołąbków lub gołąbków z kaszą potrzebny Ci sprawdzony przepis. Jak zrobić gołąbki krok po kroku. Dziś polecam gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą jęczmienną(...)były suche i twarde ? Jak zrobić gołąbki z kaszą i grzybami? Gołąbki przepis Gołąbki z kaszą są mniej popularne niż gołąbki z ryżem, a szkoda. Kasza, mielone mięso, włoska kapusta , a dopełnieniem jest sos grzybowy. Gołąbki z kaszą i grzybami przygotowuje się tak samo jak klasyczne gołąbki z ryżem i mięsem. Sam przepis na gołąbki z kaszą jest taki

Dieta moja pasja
Shoarma drobiowa z kurczaka 78

shorama przypominającej nieco kebab gyros. Shoarmę najczęściej przygotowuje się z wieprzowiny lub drobiu, serwuje się najczęściej z frytkami lub talarkami ziemniaków oraz świeżą sałatką z warzyw charakterystycznych dla gyrosa: kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, cebuli z dodatkiem sosu czosnkowego. Shoarma to szybka propozycja na obiad, bardzo uniwersalna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Shoarma z kurczaka z frytkami(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: SHOARMA DROBIOWA 1 większy filet z piersi kurczaka 2 łyżki przyprawy do shoarmy (najlepiej Kamis) 2 łyżki oleju rzepakowego SAŁATKA SOSEM CZOSNKOWYM 1 miska posiekanej kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 ogórek 1/2 czerwonej cebuli 100 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku garść posiekanej zieleniny (szczypiorek, koperek) 3 łyżki wyrazistego majonezu (np. Kielecki) sól i zmielony pieprz

ProstePesto.pl
Sałatka gyros z sosem czosnkowym 92

Słynna sałatka kebabowa z kurczakiem w przyprawie Gyros, kapustą pekińską, chrupiącymi warzywami i sosem czosnkowo – majonezowym. Przepyszna sałatka o bardzo aromatycznym smaku, dla miłośników kebaba w jego zdrowszej wersji. Każdy tę sałatkę robi nieco inaczej, jednak według mnie sos czosnkowy pasuje jak ulał do kurczaka marynowanego w przyprawie gyros. Sałatkę możesz przygotować na weekend lub na przyjęcie, zawsze cieszy(...)Kalorie 220 kcal Warstwowa sałatka z kurczakiem w przyprawie kebab gyros oraz sosem czosnkowym. Słynna sałatka gyros cieszy się wielkim powodzeniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mniejsza główka kapusty pekińskiej 2 filety z piersi kurczaka 4 łyżki przyprawy Kebab Gyros (np. z Kamis) 70 ml oleju rzepakowego 1 pomidor malinowy 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka słodkiej kukurydzy

ProstePesto.pl
Surówka Colesław 72

Tradycyjna surówka Colesław , to wręcz wzorzec tego, czym powinna być idealna surówka obiadowa. Świeża, chrupiąca kapusta, cebula oraz marchewka i pyszny kremowy dressing! Niby nic krzykliwego, ale na tym właśnie polega fenomen surówki Colesław . Jego kremowa, chrupiąca konsystencja i lekka pikantność doskonale uzupełnia i równoważy smaki pieczonych, smażonych i grillowanych mięs. Colesław to z pewnością doskonały pomysł na pyszny warzywny(...)dodatek na ostatnią chwilę. Surówka Colesław z białej kapusty Domowa surówka Colesław , to surówka uniwersalna. Przepis jest wszechstronny i możesz go dostosować do własnych upodobań. Świetnie wygląda i smakuje z dodatkiem czerwonej kapusty. Warto również uzupełnić składniki startym jabłkiem. Surówka ta posiada jeszcze jedną bardzo ważną zaletę. Następnego dnia jest jeszcze smaczniejsza niż w dniu przygotowania. Można ją wykonać wcześniej

Kuchnia Na Wypasie
Młoda kapusta po „Huculsku” 71

votes ) Młoda kapusta po „Huculsku” Pyszna i ciekawa młoda kapusta po Huculsku to coś zupełnie innego niż jadłeś dotychczas. Idealny przepis na letni, ciepły dzień. Jest to rodzaj lekkiego bigosu choć zdecydowanie bigos to nie jest. Troszkę pikantna, słodkawa i delikatnie zaciągająca wędzonką.. cóż, pychotka Moi chłopcy wciągnęli ją z prędkością ponad świetlna. Dosłownie, NASA mogła(...)tempo wykorzystać do lotu na Marsa Pyszne danie, polecam i mimo, że to mój autorski przepis nie będziesz zawiedziony składniki: 1/2 średniej, zwartej główki, młodej kapusty 2 średniej wielkości cebule 1 malutka marchewka lub kawałek większej 150 g boczku wędzonego na zimno, najlepiej swojskiego kopconego 2 łyżki brązowego cukru trzcinowego 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 płaska, łyżeczka mielonego kminku

Ogrodnik w podróży
Irlandzki Mistrz 62

Irlandzki Mistrz z Bekonem i kapustą Irlandzki Mistrz, czyli Irish mashed potetos Champ, to tradycyjne irlandzkie purée ziemniaczane ze szczypiorkiem i dużą ilością masła.  Irish Champ zostało uznane za najbardziej klasyczne danie w Irlandii. I chociaż na Zielonej Wyspie można znaleźć wiele przepisów na purée ziemniaczane, (kilka pewnie Wam pokaże), to właśnie Irlandzki Mistrz, który powstał tak naprawdę(...)choć przepis jest prosty, wielu kucharzy w dobie dobrobytu, eksperymentuje ze smakiem i składnikami. Ja starałem się zrobić Mistrza jak najbardziej po mistrzowsku z dodatkiem oczywiście kapusty i bekonu. To mój pomysł.  Na zakończenie, zapraszam na Irlandzkiego Mistrza i życzę Ci smacznego.  Dane Techniczne Irlandzkiego Mistrza Ilość porcji – 4 Czas Przygotowania – 35-45 minut Kraj

RafalCook
Podudzia z kurczaka pieczone na młodej kapuście 2968

Podudzia z kurczaka pieczone na młodej kapuście to proste i smaczne danie obiadowe, które urzeknie Was swoim smakiem i aromatem. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy jest rewelacyjny. Danie nie wymaga zbytniego nakładu pracy i pilnowania. Wystarczy przygotować kilka prostych składników, a następnie włożyć do piekarnika i odczekać ustalony czas pieczenia, aby móc cieszyć się jego genialnym smakiem. Zapraszam(...)wypróbowania przepisu. PODUDZIA Z KURCZAKA PIECZONE NA MŁODEJ KAPUŚCIE Składniki podudzia z kurczaka – 5 sztuk młoda kapusta – 1/2 główki duża marchewka – 1 sztuka cebula – 1 sztuka śmietana 18% – 100 ml woda – 100 ml ketchup – 3 łyżki cukier – 1/2 łyżeczki olej – 1 łyżka Przyprawy: przyprawa do kurczaka papryka słodka szczypta chilli sól

Alle Dobre!
Placki z młodej kapusty 63

ulubionymi surówkami. Można tęż podać z gęstą śmietanką ,ale niekoniecznie. Gorąco zachęcam do spróbowania, a zapewniam że to nie będzie ostatni raz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki z młodej kapusty – składniki: połowę średniej młodej kapusty 1 nieduża cebula około 50 gram żółtego sera 2 nieduże ziemniaki 1 ząbek czosnku 2 jajka wielkości M około 2 płaskie łyżki siekanego koperku(...)czubate łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli mielony pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki z młodej kapusty – sposób wykonania: Z kapusty odrywamy pierwsze liście a następnie usuwamy głąb. Następnie pozostałe liście szatkujemy dość drobno. Poszatkowane liście wkładamy do większego naczynia i posypujemy solą. Mieszamy i lekko ugniatamy listki kapusty. Robimy to w celu

Olcia gotuje!
Botwinka z młodą kapustą – przepis na pyszną zupę z botwiny 53

Botwinka z młodą kapustą, koperkiem i marchewką, podana z jajkiem gotowanym na twardo i młodymi ziemniaczkami to prawdziwie pyszna, lekka, ale sycąca zupa, idealna na późnowiosenny i letni obiad. Jest bardzo smaczna, aromatyczna i delikatna. Robi się ją szybko i nie wymaga zbyt dużo pracy. Mi najlepiej smakuje przygotowana z pozostałości niedzielnego rosołu drobiowego, ale możecie wykorzystać również wywar warzywny(...)jest jeszcze lepsza dzień lub dwa po ugotowaniu, dlatego najlepiej ugotować jej większą ilość, a zaoszczędzony czas wykorzystać na aktywność na świeżym powietrzu.   Składniki na botwinkę z młodą kapustą (4 porcje): pęczek botwiny pół główki młodej kapusty 2 młode marchewki korzeń pietruszki 1,5 l bulionu (drobiowy lub warzywny) 2 łyżki soku z cytryny łyżka śmietany 30% po kilka

e-PrzepisyKulinarne
Duszona młoda kapusta z koperkiem i marchewką FIT 68

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam smak młodej kapusty! Czy to w surówce, czy w gołąbkach, czy właśnie w formie duszonej z marchewką mogłabym zajadać się nią bez opamiętania. Wykonanie duszonej kapusty jest niezwykle proste, a stanowi zdrowy i niezwykle pyszny dodatek do obiadu. Idealnie komponuje się do mięs i do młodych ziemniaczków. Koniecznie upolujcie młodą kapustę na straganie(...)niej to danie. Przepis na 3-4 porcje. Przy podziale na trzy porcje, jedna to ok. 103kcal, B: 3,6g, T: 3,8g, W: 17,8g. Składniki: – 500g młodej kapusty – 400ml bulionu (lub 400ml wody + 1 łyżeczka domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 1 marchewka – 1 cebula (lub 2 dymki) – 1/2 pęczka koperku – 1 łyżka soku z cytryny – 10g masła (lub roślinnego

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania