Przepis na tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami. Tak pyszne naleśniki wypełnione farszem robię zawsze na święta Bożego Narodzenia, ale idealnie sprawdzą się też jako danie
karolgotujeŁatwa i prosta w przyrządzeniu sałatka idealnie nadająca się jako dodatek do obiadu Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - główka kapusty pekińskiej - 3 jabłka - biała część pora - 2 marchewki - mały słoik majonezu - sól, pieprz Wykonanie Kapustę oczyścić, umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Jabłka i marchewki umyć i obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć razem z marchewką
Świat SmakuProsta i smaczna surówka. kapusta pekińska papryka 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól, pieprz 2 ząbki czosnku Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paski.Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek i doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z kapustą
Moje domowe kucharzenieNajprostsza surówka do obiadu. Taka moja surówka awaryjna – zawsze gdy nie mam czasu lub pomysłu 😉 Kapustę drobno posiekać. Przełożyć do dużej miski. Marchewki obrać i
Bulliokapustą i kiełbasą Składniki: 3 porcje młoda kapusta: 0,5 główki cienka kiełbasa: 300 g duża cebula: 1 szt. makaron gruba wstążka: 200 g masło: 1 łyżka sól i pieprz do smaku Makaron z kapustą i kiełbasą Przygotowanie: Jak zrobić makaron z kapustą? Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Następnie odcedzamy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy(...)dodajemy kapustę. Dusimy do miękkości pod przykryciem co pewien czas mieszając. Dodajemy makaron, doprawiamy solą oraz pieprzem. Ostrożnie mieszamy, żeby nie uszkodzić wstążek. Dusimy kilka minut, aby makaron się podgrzał. Jeśli nie mamy wstążek, można oczywiście użyć innego makaronu. Sprawdzi się pióro, kolanka oraz świderki. Poza sezonem na młodą kapustę, do przepisu możemy wykorzystać kapustę włoską lub pekińską. Jeśli będziemy
Kuchnia Na WypasieSałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lekka, prosta surówka z mnóstwem świeżych warzyw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryby czy mięsa. Często podaję ją do dań z grilla. Kapustę drobno posiekać
Bulliowedług tego przepisu 1 łyżka sosu tamari (lub sojowego) 1 łyzka brązowego cukru 2 łyżki koreańskiej pasty paprykowej chilli gochujang (lub wedle uznania) 150 g grubo pokrojonej świeżej kapusty białej (pekińska też może być) 3 cebulki dymki Wykonanie: Kopytka ryżowe robimy według tego przepisu . Jeśli macie możliwość kupić je w swoim miejscu zamieszkania, to też można W niewielkim naczyniu mieszamy
Lamarida.plktóre nadają jej słodki posmak. Do tego lekki sos jogurtowo - pomarańczowy i surówka gotowa w zaledwie kilka minut;) Dostarczy nam wiele witamin a mało kalorii... Inspiracja Składniki: 1/3 kapusty pekińskiej, 2 marchewki, kawałek pora, 3 brzoskwinie , 1/2 pomarańczy, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru
Z miłości do słodkościSkładniki - 1 kapusta pekińska - pojedynczy filet z kurczaka - 2 pomidory - ogórek - ser feta - mały kefir naturalny - łyżka majonezu - ząbek czosnku - przyprawa do grosa - tłuszcz do smażenia Wykonanie Kapustę poszatkować. Pomidory, obranego ogórka i fetę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez
Świat SmakuBezmięsne gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Pyszny farsz z kaszy i podsmażonych pieczarek w połączeniu z kapustą i sosem pieczarkowym smakuje rewelacyjnie. Czas przygotowania :
karolgotujeznana dzięki sąsiadom, którzy przepis przywieźli od swojej rodziny z jakiś Sulmierzyc i voila! Zapraszam na obiad z gołąbkami sulmierzyckimi w roli głównej. Przygotowujemy: - ok. 1,2 kg kapusty (białej, pekińskiej lub włoskiej) - 0,5 kg mielonego mięsa - 1 spora cebula - 1 łyżka sypkiej przyprawy warzywnej - 4 jajka - 1 szklanka manny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
I tu będę miała takie tebardzo delikatne i ciężko się je skleja. Jednak w smaku są równie pyszne jak zwykłe gołąbki:) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 200g ryżu długoziarnistego Halina, 1/2 główki kapusty pekińskiej, 2 jajka, cebula, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1/2 szklanki śmietany 18%, sól, pieprz. Przygotowanie Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Kapustę drobno poszatkować
Z miłości do słodkości