postanowiłam podać ją z sosem z brandy. paluszki surimi - 250 g 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych lub najlepiej 1 długi ogórek świeży pół paczki makaronu - drobnego kapusta pekińska - 1/4 średniej główki 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 2 łyżki brandy 1/2 łyżeczki tabasco sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki sosu
Jadło i czytadłokoniec sosu ma zostać około połowa i ma być dość gęsty. Żeberka podaję z ziemniaczkami purre i z dowolna surówką, bądź sałatką. U mnie dziś z surówką z kapusty pekińskiej : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/kapusta-pekinska-najprostsza-smaczna.html Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna błyskawiczna surówka obiadowa lub grillowa.... bo sezon grillowy już niebawem zostanie otwarty :) Smaczna, zdrowa wiosennie pachnąca koperkiem. Polecam. Składniki: - pół główki kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - pół pęczka koperku - 1 cebulka dymka - sól, pieprz, oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę siekam, ogórki kroję w drobna kosteczkę, dodaję pokrojony drobniutko koperek i cebulkę. Mieszam, dodaję 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawiam
Kuchnia z widokiem na ogródproblemem było to, że samotne wyjadanie sałaty na kanapkach jest długotrwałe, a taka sałata więdnie dość szybko. Przypomniał mi się sposób który widziałam gdzieś na internecie, co prawda z kapustą pekińską, albo włoską chyba lub jakąś taką podłużną sałatowatą (nie znam się niestety). Jeśli już część liści wyrwaliśmy pojawi nam się taki mały pieniek, wtedy do jakiejś miseczki nalewamy wody
W kuchni bez szafekciekawych i prostych propozycji, które publikowałam na swoim blogu. Może coś wybierzemy dla siebie. SURÓWKA Z BURACZKÓW SURÓWKA Z KAPUSTY NA DŁUGO SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ SURÓWKA COLESŁAW SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyjednych regionach popularne są dania z makaronem w innych króluje ryż. Zaryzykuję, więc stwierdzenie, że każdy może w niej znaleźć coś dla siebie. Mojemu sercu najbliższa jest kuchni pekińska. Stamtąd pochodzi sławetna kaczka, ale również pyszne won tony. Miłośnicy pierogów powinni wybrać się na won tonową ucztę do jakiejś sprawdzonej knajpki. Jedyne czego w kuchni chińskiej nie uświadczymy to pieczywo
W kuchni wieczoremSkładniki: -jedna gotowa tortilla pszenna lub kukurydziana -200g piersi z kurczaka -pomidor -pół średniego ogórka -liść kapusty pekińskiej -ćwierć papryki -kawałek cebuli -łyżka majonezu, śmietany lub jogurtu -łyżka oleju do smażenia -sól, pieprz, ostra papryka Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy lekko przyprawami i smażymy na jasno złoty kolor na oleju. Tortillę podgrzewamy lekko na rozgrzanej patelni
Tanie przepisy studenckieMieszamy warzywa z makaronem wcześniej skrapiając wszystko sosem sojowo-grzybowym. Podajemy w miseczkach i jemy pałeczkami. Proste ? Oczywiście ! Danie możemy rozbudowywać o inne elementy. My często dodajemy np. poszatkowaną kapustę pekińską. Pomysłów jest wiele i tylko od Waszej inwencji zależy jak rozbudujecie to danie. Może pochwalcie się Waszymi wersjami tego dania... Smacznego i miłego dnia
vegetanieoliwek. Każde ciasteczko dodatkowo smarujemy oliwą i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na ok. 20 min. Kiedy ciasteczka pieką się robimy surówkę. My zrobiliśmy z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, pomidorów, kukurydzy i papryczki chili. Wymieszaliśmy warzywa z oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i sosem sojowym. Kiedy ciasteczka są gotowe podajemy na gorąco z ostrym sosem chili. Bardzo
vegetaniewyłącznie w lekko osolonej wodzie. Dodaliśmy też paprykę, którą wcześniej przesmażyliśmy delikatnie na oliwie. Oczywiście do obiadu musi być jakaś surówka :) To co widać na zdjęciach to mieszanina roszponki, kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidorów i oliwek. Polaliśmy ją sosem w stylu winegret. Robimy go następująco: do miseczki wlewamy oliwę z oliwek ok. 3-4 łyżki, 1 małą łyżeczkę musztardy, 1/2 łyżeczkę
vegetaniemarchewki i pora. Pikantna i pełna smaku. Surówka z marchewki, pora i kapusty 1 marchewka, obrana starta na grubych oczkach 1 por, biała część, posiekana 1/4 główki kapusty pekińskiej, posiekana 1/2 kwaśnego jabłka, obranego, startego na grubych oczkach sól, pieprz i cukier po szczypcie czubata łyżka majonezu Warzywa wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na pół
Dzieje kuchennej WiewióryPotrzebne produkty; tortilla 16Sztuk (gotowe placki) kapusta pekińska 1Sztuka czerwona papryka 1Sztuka pomidory 2Sztuki pierś z kurczaka 2Sztuki przyprawa do gyrosa łyżeczka pieprz łyżeczka papryka słodka mielona łyżeczka olej 3łyżeczki(lub oliwa) ogórki kiszone 2Sztuki Sos czosnkowy: jogurt naturalny 200Mililitrów majonez 250Gramów czosnek4 1/2Ząbka (duże ząbki) sól szczypta pieprzWg szczypta natka pietruszki
pichcisztokilka potraw. CHRUPIĄCE BUŁECZKI: SKŁADNIKI: 9 bułek - kajzerek, czy zwykłych - jak kto woli około 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor, ogórek zielony, kiszony,sos grecki sól, pieprz SOS I: 3 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu można dodać ostrą paprykę lub chili SOS II: 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki
Kuchnia Beatypiekarnik (u mnie termoobieg) na 200 stopni i wkładamy muszle na środkową półkę. Pieczemy ok. 15 minut, aż ser się stopi Można podać z surówką z białej lub pekińskiej kapusty Na zdrowie :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNaczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową, przekładamy na nią łososia i zamykamy folię Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 200 stopni. Pieczemy 30 minut Zrobiłam sobie do tego poszatkowaną kapustę pekińska z czerwoną papryką pokrojoną w paseczki i czerwoną cebulą pokrojoną w piórka. Kolacja lekka, bez ziemniaków i jasnego pieczywa :) Na zdrowie! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com