Przepis na : obiad
Cała nasza rodzinka uwielbia gołąbki, jednak są one dość pracochłonne. Dlatego często przygotowuję tzw. "oszukane gołąbki". Od tradycyjnych gołąbków różnią się tym, że używam do nich surowego ryżu i nie zawijam ich w kapustę, tylko kapustę dodaję do mięsa i ryż. Jedyna ich wada jest to, że są bardzo delikatne i ciężko się je skleja. Jednak w smaku są równie pyszne jak zwykłe gołąbki:) Składniki:1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,200g ryżu długoziarnistego Halina,1/2 główki kapusty pekińskiej,2 jajka,cebula... czytaj dalej...
Robiłam takie, ale z gotowanym ryżem - u Ciebie jest jeszcze szybciej i prościej:)
Bardzo ciekawy przepis i wygląda na łatwy do wykonania. A gołąbki takie apetyczne!
Dziękuję;) To prawda gołąbki robi się szybko a są naprawdę baaaaardzo smaczne:)