sosem pieczarkowym :) Szybko się robi, a i porcja wychodzi duża, także można się najeść dużo i bardzo smacznie :) Polecam!:) Składniki: Gołąbki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego) kapusta pekińska (około 400g) cebula 3/4 szklanki kaszy mannej 2 jajka 3/4 szklanki ryżu sól, pieprz papryka słodka przyprawa do mięsa mielonego mąka do obtoczenia, olej do smażenia 1 litr
Czerwona PorzeczkaSkładniki : mała kapusta pekińska papryka czerwona świeża puszka kukurydzy keczup, majonez filet z kurczaka- 1 podwójny mały 2-3 ogórki konserwowe cebula, sól, cukier, pieprz przyprawa do gyrosa Przygotowanie: Umyte mięso pokroić drobno w kostkę, posypać gyrosem (pozostawić na około 15 min), po tym czasie obsmażyć do miękkości na oleju Kukurydzę osączyć, paprykę, cebulę i ogórki pokroić
Proste Potrawywarzywami. Lekkostrawna, mało kaloryczna, ale przede wszystkim zdrowa i naprawdę smaczna! Można też zwykłe schabowe pokryć tak uduszonymi warzywami. Składniki: 700g filetu z dorsza, 2 marchewki, 1/4 kapusty pekińskiej, 1/3 pora, 3 liście selera naciowego, pietruszka, cebula, łyżka masła, sól morska (użyłam Kamis), pieprz (użyłam Kamis), przyprawa do ryb (użyłam Kamis(...)Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w 4 cm słupki. Pora i selera umyć, pokroić cienkie paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Stopić masło, wrzucić warzywa, dusić około 15 minut. Kapustę drobno poszatkować. Dodać do warzyw, dodać ziarna pieprzu i ziele angielskie. Podlać odrobiną wody, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 10 minut na małym ogniu. Rybę oprószyć
Z miłości do słodkościprzepis zagościł u nas na dobre... Nawet przy pełnej lodówce. Dlatego dzielę się z Wami moim "odkryciem". Danie jednogarnkowe. Składniki na 2 porcje: 300 g łopatki; pół główki kapusty pekińskiej (moja nie była zbyt duża); 1 nieduża cebula; 1 marchewka; kawałek pietruszki; 1 łyżeczka masła; 2 garści ryżu; pieprz, sól, ostra papryka; woda. Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w paski(...)podsmażamy - ja robię to bez tłuszczu, ale jeśli ktoś chce proszę bardzo :) Warzywa myjemy, obieramy i ... marchewkę kroimy w talarki, cebulę w kostkę, pietruszkę w bardzo małą kostkę :), kapustę szatkujemy. Gdy mięso będzie rumiane dodajemy 1 łyżkę masła (mięso było dość chude i nie było dużo tłuszczu, masło nadaję taki specyficzny posmak warzywom i sprawia, że cała potrawa jest bardziej
MiksturownikSkładniki: 400ml mleka kokosowego 200ml wody 2 cm imbiru, pokrojonego w plasterki 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki 1 szalotka, ćwiartki 1 marchewka, plasterki (opcjonalnie) 1 liść kapusty pekińskiej (opcjonalnie) 2 liście kaffiru 3 suszone małe papryczki chilli 3 strąki kardamonu 1 łyżka pasty Tom Kha 2 łodygi trawy cytrynowej, zgniecione nożem 2 pieczarki, pokrojone w plastry 1 łyżeczka mielonej(...)woku rozgrzewamy olej. Wrzucamy papryczki i kardamon, smażymy przez 1 minutę i wyjmujemy. Wrzucamy imbir, czosnek, szalotkę i pieczarki. smażymy kolejną minutę. 2. Wlewamy wodę, dodajemy trawę cytrynową, kapustę i marchewkę. Gotujemy pod przykryciem 5 minut. 3. Wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pastę Tom Kha, kolendrę, cukier i sos rybny. Gotujemy pod przykryciem 10 minut. 4. Dodajemy
Tajskie smakiÔstatnio 1 bōły 2 u nos na bezuchu 3 mode 4 frelki 5 i tak żech sie pomyśloł, że trza by narychtować 6 co lekego, bo
Chop w kuchniKiszone warzywa królują na naszych stołach przez cały rok. Ogórek, kapusta – nie znamy osoby, która by ich nie jadła. Kiszonki świetnie podkreślają smak mięs, idealnie pasują do kanapek, ale też doskonale nadają się na szybką przekąskę. Wiedzieliście, że owoce też bez problemu możemy ukisić? Okazuję się, że tak! Dlatego dzisiaj odpowiemy na pytanie – jakie owoce i warzywa można kisić oraz(...)kapusta, ale co możemy jeszcze wybrać? Jak się okazuje – gama wyboru jest ogromna. Ważne, aby nasz produkt zawierał w sobie dużą ilość cukru i wody . Pamiętaj też, że lepiej kisić świeże i twarde owoce czy warzywa, ponieważ w procesie kiszenia będą one mięknąć. Warzywa Warzywa, które dobrze smakują po ukiszeniu, to: Papryka Kalafior Bakłażany Patison Cukinia Ogórki Kapusta biała, pekińska
kruche babeczkiTo danie na pewno znacie z niejednej restauracji. Nie znam chyba osoby, która by nie zachwycała się tym daniem. Tak! To Shoarma z kurczaka, którą spokojnie
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 1 kostka tofu naturalnego 30 g płatków drożdżowych 3 łyżki sosu sojowego słodka i ostra papryka sól, pieprz 3 tortille 3 jajka 1 pomidor kawałek kapusty (białej, pekińskiej lub … Czytaj dalej Tortille z tofu ala gyros
czarrna od kuchniProponuję dziś przepis na pyszną i prostą sałatkę , ale tak prostą, że takiej jeszcze nie było. Taką sałatkę kupowałam kiedyś w takim małym bistro koło mojej
Kawa z mlekiemKokardkowa sałatka to nie tylko smak, ale ta sałatka też obłędnie wygląda. Pyszna i lekka sałatka z makaronem i ananasem. Lista na zakupy oraz bardzo prosty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym – szybka, prosta i dość delikatna w smaku, z dodatkiem sosu czosnkowego. Idealnie sprawdzi się na kolację lub jako sałatka
Kulinarne PrzebojeSałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką to bardzo lekka i zdrowa propozycja na pyszną kolację. Sałatka podana razem z jajkiem gotowanym w koszulce i słodko –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka ta do zdrowych nie należy, lecz od czasu do czasu sprawdzi się świetnie na imprezach urodzinowych, Andrzejkach, czy też jako sałatka na Sylwestra . Dodanie odrobiny
Kulinarne Przeboje