kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:170/199)

Gołąbki bez zawijania 28

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki; 500 g mięsa mielonego pół szkl.kaszki manny 1 cebula 2 jajka 0,5 kg kapusty zwykłej lub pekińskiej 1 saszetka ryżu olej,sól pieprz 2 łyżki koncentratu 2 łyżki mąki 3 ziarenka ziela ang ,3 liście laurowe kostka bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Do surowego mięsa dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, ryż ,kaszkę,2 jajka ,cebulkę pokrojoną

Olcia gotuje!
Gołąbki z bulgur i wołowiny 92

sezon na młodą kapustę, będę za nią tęsknić do przyszłego roku, młoda kapusta jest delikatniejsza od białej, można z niej w kilka zrobić przeróżne potrawy: surówkę , na ciepło z koperkiem , jest pysznym dodatkiem do mięsa np. żeberek. A Młoda kapusta kiszona to jest zawsze hit. Gołąbki z młodej kapusty też są pyszne, polecam Gołąbki z młodej kapusty z farszem(...)naszej kuchni. Młodą kapustę parzyłam wrzątkiem, ale można też obróbkę przeprowadzić w mikrofalówce. Z kapusty wycięłam głąb i włożyłam kapustę do wrzącej wody i gotowałam ok. 5 minut. Liście same odchodziły idealnie. Na blogu jest cała masa przepisów na pyszne gołąbki , z różnymi farszami: mięsnym, bezmięsnym, z kaszą, z ryżem i w różnej kapuście: młodej, białej, pekińskiej, włoskiej, kiszonej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z mięsem i papryką 123

papryką pięknie wyglądać po przekrojeniu na talerzu. Na blogu jest cała masa przepisów na pyszne gołąbki , z różnym farszem: mięsnym, bezmięsnym, z kaszą, z ryżem i w różnej kapuście: młodej, białej, pekińskiej, włoskiej, kiszonej, czy modrej, możecie wybierać, przebierać i znaleźć przepis na swoje ulubione. Składniki na gołąbki z mięsem i papryką, oraz ryżem dla 2-3 osób

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wrapy ze śledziem 81

śledziem: 500g śledzi solonych lub w oleju 1 cebula 1 szkl śmietany 3 czubate łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 8 tortilli lub naleśników 2 garście drobniutko poszatkowanej kapusty białej lub pekińskiej sól himalajska ogórki korniszony Jak zrobić wrapy ze śledziem: Zaczynamy od przygotowania śledzi. Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy je zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na jakieś(...)śledzie, sos śmietanowy i tak do wykończenia składników. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na 1-2 dni lub co najmniej na 3-4 godziny by smaki przegryzły się. Drobno poszatkowaną kapustę oprószamy solą. Ogórki kroimy w plasterki. Teraz czas na przygotowanie wrapów. Placki tortilli lub naleśniki podgrzewamy na suchej patelni lub w mikrofali by stały się elastyczne. Na każdy placek nakładamy

Dorota Smakuje
Yakisoba – japoński stir fry z makaronu ramen 170

Danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu, idealnie nadaje się na pożywny lunch do pracy. Polecam Składniki: 1 średnia marchewka 1/2 świeżej papryki słodkiej 1 duża garść poszatkowanej kapusty białej (można też użyć pekińskiej lub włoskiej) 200 g chińskiego makaronu typu ramen 1 ząbek czosnku kilka gałązek zielonej części cebulki dymki 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego sól(...)plasterkach podpieczone kiełbaski wegańskie Wykonanie: Obraną i umytą marchewkę kroimy w słupki, z papryki wykrawamy środek i usuwamy nasiona i kroimy w podłużne kawałki. Kapustę szatkujemy na mniejsze (biała) lub większe kawałki (pekińska lub włoska). Czosnek obieramy i drobno siekamy. Makaron ramen wyciągamy z opakowania na durszlak i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Na nieprzywierającą patelnię z grubym dnem wrzucamy pokrojone

Lamarida.pl
Wegetariańskie gołąbki z kaszą 253

przede wszystkim bardzo zdrowe! Zapisz przepis Drukuj Składniki (na ok. 8 sztuk) 100g pęczaku 125g marchewki 125g selera 125g pieczarek 125g pora (dolna i środkowa część) 1 średnia kapusta (biała, włoska, pekińska – wg upodobań) 250ml bulionu warzywnego (może być z kostki) 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka natki pietruszki 1,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego(...)Smażymy dość intensywnie przez 2-3 minuty często mieszając. Podsmażone warzywa oraz pęczak wkładamy do dużej misy. Składniki dokładnie mieszamy dodając również sól, pieprz, cząber oraz natkę pietruszki. Z kapusty oddzielamy ostrożnie ok. 8 liści (jeśli te całkiem zewnętrzne są w złym stanie, odrzucamy je). Z ich podstawy wycinamy najbardziej łykowaty fragment, a niezależnie od tego rozbijamy lekko tłuczkiem twarde

Kulinarna Pokusa
Tradycyjne chińskie pierożki jiaozi gotowane na parze 219

szklanki mąki   1 szklanka wrzącej wody   pół łyżeczki soli Składniki farszu około 350-400 g mielonej wieprzowiny lub wołowiny 1/2 małej główki białej kapusty lub kapusty Napa lub pekińskiej 3 łyżki oleju sezamowego lub sojowego do kupienia m.in. tutaj ) 3 - 4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku z cebuli dymki lub zwykłego szczypiorku 2 łyżki drobno posiekanych pędów bambusa(...)milimetrów podsypując mąką, aby nie kleiło się do blatu. Wycinać kółka o średnicy około 5-7 cm w zależności od tego jak duże pierożki lubicie.    Farsz Kapustę, pędy bambusa, imbir i szczypiorek bardzo drobno posiekać. Dodajemy pozostałe skłądniki i wyrabiamy farsz. Pierożki Na wycięte z ciasta kółka nakładamy po łyżeczce farszu mięsnego. Krawędzie ciasta zwilżamy wodą, po jednej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gołąbki z młodej kapusty 71

Pyszne gołąbki z młodej kapusty to przepis, który trzeba wypróbować. W sezonie na młode warzywa i owoce zawsze szykuję takie właśnie gołąbki z ryżem i mięsem mielonym.  - wspaniały, sezonowy obiad - dokładny przepis oraz dużo porad - można też użyć kapustę włoską lub pekińską

AniaGotuje.pl
Surówka ekspresowa 124

można oczywiście tradycyjnie.Kapustę należy poszatkować, marchew zetrzeć na tarce , cebulę posiekać i wymieszać z majonezem i solą,ale korzystając z robota idzie to zdecydowanie szybciej. 200 g kapusty białej lub pekińskiej 100 g marchewki [ obranej] czerwona cebula sól pieprz 2 łyżki majonezu Wszystkie składniki wkładamy do misy thermomiksa,  ustawiamy 5-6  s/obr. 4   lub do czasu

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z serem żółtym. 1696

rodzinną imprezę. Składniki: 4 jajka pęczek rzodkiewki 200 g. sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona 1/2 papryki żółtej 2 średnie ogórki kiszone 1/4 główki młodej kapusty (może być pekińska) szczypiorek 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do miski. Ser zetrzeć na tarce

Agusiowe smakołyki
Gołąbki z kapusty pekińskiej 105

Gołąbki w wersji szybszej, ale nie mniej smacznej niż klasyczne. Zwykła kapusta została zastąpiona pekińską, z którą mieszane jest mięso wraz z dodatkami (bez zawijania). Do tego soczysty sos pomidorowy i obiad gotowy

Milion Smaków
Pieczona pierś z kurczaka na pomidorach 235

można zrobić na jeszcze jedne sposób, czyli na parze. Marynata ta sama, a warzywa inne. Na sitku należy ułożyć jarmuż lub inne warzywo np: liście kapusty zwykłej lub pekińskiej

Zainspiruj się kuchnią
Kapusta kiszona w słoikach 63

się bardzo dużym zainteresowaniem. Chcemy mieć dostęp do ulubionych smaków właściwie przez cały rok, dlatego szukamy sposobu na to, by nawet w środku zimy poczuć smak cudownej kapusty. Doskonałym rozwiązaniem będzie więc kapusta kiszona w słoikach, ponieważ nie tylko jest łatwa do wykonania, nie sprawi trudności nawet początkującej osobie, ale przede wszystkim charakteryzuje się cudownym smakiem. Wiadomo, że ludzie szukają(...)litrowy Kapusta kiszona w słoikach – o czym należy pamiętać? Warto zwrócić uwagę na to, by wybierać kapustę, która będzie zdrowa. Oznacza to, że powinna posiadać twarde i zwarte liście, ponieważ świadczy to o jej soczystości. Oczywiście kapusta musi być zdrowa. W przepisie znajduje się kapusta biała, jednak z powodzeniem można wykorzystać również pekińską, jeśli ktoś ją uwielbia.  Kapusta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Młoda kapusta z koperkiem – lekki wiosenny bigos 72

Kiedy w warzywniaku pojawia się młoda kapusta, jestem zawsze podekscytowana. Oznacza to, że w naszym domu pojawi się lekki i arcysmaczny bigos. Uwielbiam kapustę. Białą, włoską, czerwoną, stożkową pekińską czy brukselkę. Tak jak zawsze czekam na wigilijną kapustę z grzybami, tak samo wyczekuję, kiedy w sklepach pojawi się młoda kapusta, albo chociaż stożkowa! Przygotowuję wtedy wersję minimalistyczną na lekki wiosenny

Dietolog
Prażonki – bardzo polskie ziemniaki duszone w piekarniku 289

boimy się używać naprawdę sporej ilości majeranku. Po wykończeniu składników na wierzch kładziemy kilka plasterków słoniny. Żeby uszczelnić moje naczynie, kładę dodatkowo 3-4 liście kapusty. Tym razem w lodówce trafiło na pekińską, ale tak samo dobra będzie zwykła kapusta biała czy kapusta włoska. Zatrzyma wilgoć w naczyniu i zmniejszy odparowywanie płynów. Gdy mam więcej czasu lub robię to danie

Karo in the Kitchen