Kimchi to symbol kuchni koreańskiej, pojawiający się we wszystkich rankingach najzdrowszych potraw świata. Możemy wyróżnić ponad sto rodzajów kimchi, jednak wszystkie bazują na tym samym: na posoleniu warzyw, poddaniu ich fermentacji oraz dodaniu mieszanki przypraw. Chili, czosnek i dymka pełnią kluczową rolę, pozostałe dodatki bywają przeróżne. Moje wersje kimchi z pewnością są znacznie łagodniejsze niż oryginał, ponieważ nie potrafię jeść ostrych dań. Dziś prezentuję kimchi, które ma krótką listę składnik... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...