kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:337/414)

Surówka z kapusty pekińskiej 118

ogórki kiszone, 1 pomidor, 1/2 niedużej kapusty pekińskiej, 1 jabłko, olej rydzowy Kapustę poszatkować. Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w cienkie półplasterki. Skropić olejem, wymieszać. Można dodać trochę cukru do smaku. zastawa

królestwo garów
Detoks - dzień 2 182

niedługi spacer i było lepiej. Moje dzisiejsze menu: Śniadanie: woda z cytryną (a jakże) sok (z botwiny, selara naciowego, pietruszki, cytryny i jabłka) kilka rzodkiewek kalarepa ogórki kiszone surówka z marchewki, białej kapusty i pietruszki (wczoraj zrobiłam dużo więc jeszcze i na jutro będzie) herbata z czystka Obiad: kalarepa faszerowana warzywami zielone smoothie  Podwieczorek/przekąski w pracy: sok (marchew

pyszne zdrowości
Żeberka w kapuście i winie 166

Jesień nadeszła pełną parą a z nią na nasze stoły wędrują bardziej treściwe jesienne obiady. Jednym z naszych ulubionych w tym okresie są żeberka zapiekane razem z kapustą, raz świeżą a raz kiszoną. Syte, treściwe, rozgrzewające danie, typowo polski klasyk. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Surówka wielowarzywna 143

zdrowa, zawiera dużo witamin. Zawsze przyrządzam ją z podwójnej porcji i mam ją na kilka dni, najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki: 0,5 główki białej kapusty 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 jabłko pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki oleju lnianego 1 łyżka musztardy delikatesowej WOM Parczew sok z cytryny sól, pieprz

Bajeczna Kuchnia
Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem 67

sumie tych najbardziej ulubionych mam już kilka. A Wy macie swoją ulubioną surówkę? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem Składniki 1 główka kapusty pekińskiej lub pół dużej 2 gruntowe, świeże ogórki 2 ogórki kiszonej 1 mały por 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1-2 łyżki majonezu ( w zależności jak dużo lubicie) sól pieprz(...)trzymamy w niej 2-3 minuty, odcedzamy na sicie i studzimy). Ogórek świeży i kiszony cienko kroimy lub szatkujemy na cienkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majonezem. Posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego :) Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Kotleciki z czerwonej kapusty 138

Moje oczy uwielbiają kolor czerwonej kapusty, mój brzuch kocha jej smak, kiszona smakuje wybornie a w tych kotlecikach jest rewelacyjna. Polecam spróbujcie z chrzanem świeżo tartym lub ze słoika, smak niezapomniany i wrócicie nie raz nie dwa do tych smakołyków. Kotleciki z czerwonej kapusty. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulled Pork Burger z surówką Colesław i sosem BBQ 115

Przepis na 4 porcje. Składniki na mięso: – 400g pulled pork’a – szarpanej wieprzowiny – 60 ml czerwonego wytrawnego wina Składniki na surówkę Colesław: – 500g białej kapusty – 1 marchewka – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu greckiego – 1 łyżeczka cukru pudru – 1 łyżeczka octu winnego – 1 łyżeczka soku z cytryny – sól(...)cytryny – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: – 4 żytnie bułki – 2 ogórki kiszone – 2-3 łyżki pikantnego ketchupu – 4 drylowane oliwki – 4 długie drewniane patyczki Colesław: Marchew obieramy. Z kapusty odrywamy pierwsze liście i wyrzucamy, następnie kroimy na pół i usuwamy głąb. Warzywa możemy posiekać w malakserze lub kapustę posiekać

Be Fit Be Strong
Pitta z szynką, warzywami i sosem musztardowym 186

przekąskę, którą z powodzeniem można zaserwować na imprezie karnawałowej. Przekąska jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 pitty pszenne, 1/3 kapusty pekińskiej, 6 plastrów szynki spod Powału Hańderek , 1 cebula czerwona, 1 pomidor, 2 ogórki kiszone, olej, sól, pieprz. Sos musztardowy : 1 łyżka musztardy, ½ łyżki majonezu, szczypta kurkumy, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę kroję w paski. Układam na blaszce wyłożonej(...)papierem do pieczenia. Skrapiam olejem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut. 2. Kapustę pekińską drobno kroję, solę i odstawiam na 10 minut. Cebulę kroję w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora kroję w plastry. 3. Sos: Musztardę mieszam z majonezem oraz kurkumą. 4. Pitty podgrzewam w mikrofalówce. Przekrawam w poziomie na pół. Do środka nakładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Surówka z Białej Kapusty 62

push({}); Surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i ogórka to idealna surówka do obiadu . Jest bardzo smaczna, lekka i łatwa do zrobienia. Dodatek cukru sprawia, że surówka ma lekko słodki smak, a kwaśne warzywa przełamują jej słodycz. Surówka z białej kapusty jest bardzo szybka w przygotowaniu. Najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na to, aby kapusta zmięknie po jej zasoleniu, resztę(...)zapoznania się z moim przepisem na pyszną surówkę do obiadu , która urozmaici każdy obiad. PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z BIAŁEJ KAPUSTY (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 0,5 główki białej kapusty 1 cebula 1 marchewka 1 jabłko 3 ogórki kiszone 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki cukru sól pieprz pęczek koperku Przygotowanie Kapustę zetrzeć na szatkownicy i posypać solą. Odstawić na kilkanaście minut

Przepiski.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i ogórkami konserwowymi 86

wciąż to samo. Tutaj surówka z bardzo prostych, ogólnie dostępnych produktów. 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka 1-2 jabłka 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone 3 łyżki majonezu sól, pieprz Umytą i osuszoną kapustę szatkujemy. Przekładamy do miski. Marchewkę obieramy trzemy na dużych oczkach tarki. Jabłka oraz ogórki również trzemy na dużych oczkach tarki (można ze skórką, można

Smaki Na Talerzu
Zrazy wieprzowe z ogórkiem kiszonym zapiekane z warzywami 123

zawartość lodówki:) Z części ogórków zrobiłam zupę ogórkową , a część zużyłam właśnie do zrazów. Do tego podałam ziemniaki zapiekane razem z mięsem i surówkę z kapusty . Składniki: 3 kotlety 3 ogórki kiszone 1 marchewka ziemniaki w ilości po ok. 3-4 szt. "na głowę" - zależy od wielkości trochę mąki do oprószenia mięsa zioła prowansalskie bazylia sól pieprz Mięso myjemy, czyścimy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Surówka po żydowsku 74

Surówka po żydowsku Szybka, prosta i pyszna surówka z młodej białej kapusty i warzyw. Świetny dodatek do obiadu!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchew 1/3 małego pora (biała część) 2-3 ogórki kiszone 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 pęczek pietruszki 2 łyżeczki soli 2-3 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżka miodu(...)łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu     *** Kapustę kroimy w cieniutkie paseczki i przekładamy do miski *** *** Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Startą marchew dodajemy do kapusty, całość solimy i mieszamy *** *** Papryki kroimy w drobną kosteczkę, a pora i ogórki kiszone w półplasterki *** *** Warzywa przekładamy do miski, dodajemy posiekaną pietruszkę i mieszamy *** *** W miseczce mieszamy

Blog z Apetytem
Poniedziałkowy "fit" - sałatka z gotowanymi pieczarkami 264

sałatek staram się robić z samym jogurtem naturalnym, nie ujmuje to ich smaku a są zdecydowanie mniej kaloryczne. Sałatka z gotowanymi pieczarkami Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1 puszka groszku 4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula sól pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki i gotujemy w lekko osolonym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka Gyros - II wersja 305

kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa,  3 łyżki ketchupu,  2 łyżki majonezu,  1/2 puszki kukurydzy,  3 pomidory,  3 kiszone ogórki,  2 tosty, szczypta ostrej papryki,  1/2 kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą do gyrosa i ostudzić. Majonez zmieszać z ketchupem(...)papryką. Mięso ułożyć na dnie miski, polać sosem. Ułożyć kiszone ogórki pokrojone w kostkę, posypać kukurydzą. Ponownie polać sosem. Ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, posypać tostami pokrojonymi w kosteczkę. Polać resztą sosu. Na wierzchu ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską. Udekorować pomidorami, ogórkiem i kukurydzą

Z miłości do słodkości
Sałatka do obiadu 162

Szybka sałatka do obiadu to bardzo szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Świetnie będzie się komponował z mięsem z ciemnym sosem oraz ziemniakami z wody. Do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania