kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:328/414)

Wegetariańska sałatka z kiszonych czerwonych buraków 127

kiszone świetnie komponują się z selerem naciowym - dodają sałatce charakteru i przy okazji wspomagają trawienie białek, które występują w dwóch postaciach jajkach i serze feta. Składniki: buraki kiszone sałata lodowa lub kapusta pekińska seler naciowy jajka ser feta słonecznik czarnuszka sok z cytryny oliwa z oliwek koperek Przygotowanie: Sałatę lub kapustę pekińską drobno kroimy i ukladamy na talerzu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka gyros 122

ilość składników dla 4-5 osób. Składniki: 1 pierś z kurczaka (ale im więcej tym lepiej) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 2-3 ogórki kiszone śr ednia kapusta pekińska majonez ketchup 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego pieprz czarny świeżo mielony jogurt naturalny przyprawa do gyrosa  Pierś umyłam, pokroiłam w kostkę i podsmażyłam

Na moim talerzu
Kwaszonka z buraków 159

pływały na powierzchni. Zalewamy wodą wymieszaną z solą, przykrywamy gazą lub wieczkiem nie dokręcając go do końca. Solanka musi przykrywać całe buraki. Można dodać łyżkę kwasu z kiszonych ogórków lub kapusty. Przyspieszy to proces fermentacji. Odstawiamy w ciepłe miejsce i po kilku dniach ( u mnie pięciu ) jest gotowy do spożycia. Zakwas pijemy lub wykorzystujemy do gotowania barszczu. Buraczki można wykorzystać

Kulinarne przemyslenia
Domowy ocet jabłkowy - niezawodny przepis 162

przed jedzeniem. Dzięki zawartości żywych kultur bakterii pomoże w ustabilizowaniu flory bakteryjnej w jelitach. Działanie octu jabłkowego na jelita jest podobne jak innych probiotyków, takich jak jogurt naturalny, kiszone ogórki, czy kapusta. Ocet stosowany zewnętrznie pomaga w pielęnacji skóry. Dzięki zawartości witamny E regeneruje komórki, przyspiesza syntezę kolagenu, buduje warstwę lipidową, nawilża, ujędrnia i chroni przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka gyros z makaronem 152

sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 150g makaronu mini muszelki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 250g ogórków kiszonych 200g pekińskiej kapusty 4 łyżeczki przyprawa do gyrosa 2 łyżki klarowanego masła ketchup majonez sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, odstawić na około

Szalona Kuchnia Eweliny
Zakwas owsiany na żurek 123

płatków owsianych, zmielonych w młynku do kawy 1 główka czosnku 15 kulek ziela angielskiego i tyle samo ziaren pieprzu 3-4 liście laurowe woda ewentualnie łyżeczka soku z kiszonych ogórków lub kapusty dla przyśpieszenia fermentacji gaza , plus gumka recepturka Mąkę wsypujemy do słoika , dodajemy przekrojoną na pół główkę czosnku , razem z łupinami ( mają najwięcej aromatu ) . Dokładamy ziele angielskie , pieprz , liście

Ogrodnik w podróży
Zakwas pszenny na barszcz biały – Wielkanocny 124

łyżek mąki pszennej typu 2000 lub 1850 1/2 główki czosnku 10 kulek ziela angielskiego 1 czubata łyżka suszonego majeranku ( kopiasta ) 3 liście laurowe woda ewentualnie łyżeczka soku z kiszonych ogórków lub kapusty dla przyśpieszenia fermentacji gaza , plus gumka recepturka Mąkę wsypujemy do słoika , dodajemy zmiażdżony, rączką noża czosnek , razem z łupinami ( mają najwięcej aromatu ) . Dokładamy pozostałe składniki ( ziele,listki,majeranek

Ogrodnik w podróży
Domowy zakwas na żur śląski 160

żurek śląski , a nadwyżkę , przelać do butelki i wstawić do lodówki …zużyjecie , nawet po 3- 4 miesiącach Smacznego ! Ciekawostka : żeby przyśpieszyć fermentację , można dodać łyżeczkę soku z kiszonych ogórków lub kapusty Artykuł Domowy zakwas na żur śląski pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem 137

płatki zbożowe lub inne bardziej kaloryczne owoce, a także przygotować na bazie jogurtu czy mleka. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

Kulinarne przygody Gatity
Frytki z dyni piżmowej (dieta dr Dąbrowskiej) 174

muszą być upieczone bez żadnego tłuszczu, daję więc do nich sporo różnych przypraw. Rewelacja! Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony

Kulinarne przygody Gatity
Zielony koktajl z grejpfrutem ( dieta dr. Dąbrowskiej) 195

diecie możecie go przygotować także z dodatkiem miodu, żeby był słodszy. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr. Dąbrowskiej: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora Zielony koktajl z grejpfrutem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 jabłko 1/2 grejpfruta 2 spore garści świeżego

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie burgery z kalafiora (dieta dr. Dąbrowskiej) 140

pieczenia raz na jakiś czas uchylić dziwaczki piekarnika, żeby wypuścić nadmiar pary. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr. Dąbrowskiej: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos Wegańskie burgery z kalafiora (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: 1 kalafior 2 duże marchewki 1 pietruszka

Kulinarne przygody Gatity
Kalafior w pikantnym sosie pomidorowym (dieta dr. Dąbrowskiej) 143

niedobre 😋. Mogę go jeść trzy razy dziennie! Zapraszam po przepis 😊. A na blogu znajdziecie również inne przepisy przygotowane zgodnie z dietą: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Kalafior w pikantnym sosie pomidorowym (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 kalafior 500 ml gęstego przecieru pomidorowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku sól

Kulinarne przygody Gatity
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 165

smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu ugotujmy danie z roślin strączkowych. Z fasoli, soczewicy lub ciecierzycy można przygotować nie tylko zupę, ale także kotleciki, pasztety i sałatki. Jeżeli dziecko lubi makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zakwas na żur - jak go zrobić? 152

się żurkiem w każdej chwili. Mój stoi w lodówce i czeka aż najdzie nas ochota na żurek. Polecam gorąco wypróbować. Przyda się do produkcji żuru albo woda z kiszenia ogórków czy kapusty lub kromka razowego chleba. Aby powstał aromatyczny zakwas należy użyć mąki żytniej T 2000. Przy moim bloku stoi od lat warzywniak w którym kiedyś sprzedawano taki zakwas. Pędziło

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania