kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:333/414)

Fish burger - kolejny fast food 112

Dobra ciepła ciabatta. Polecam spróbować takiego domowego Fish Burgera .     Składniki : * ciabatta bądź inna bułka * 2-3 kawałki smażonego mintaja w panierce z bułki tartej  * kapusta pekińska * pomidor * cebula * ogórki kiszone bądź konserwowe  * ulubiony sos bądź ketchup     Przygotowanie : Bułkę podgrzać , polać sosem - u mnie majonez wymieszany z jogurtem naturalnym i ketchupem. Kroimy cienko kapustę , dodajemy

Magiczne Życie Marty
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem 113

obiadu, ale sprawdza się również w burgerach. Surówka z czerwonej kapusty świetnie smakuje z sosem na winegret albo z majonezem, jak coleslaw.  Polecam również inne przepisy na surówki do obiadu:  Surówka z czerwonej kapusty Surówka z młodej kapusty Surówka marchewkowo-selerowa   Marchewka po koreańsku Surówka z kiszonych buraków Słodko-kwaśna surówka z kapusty Surówka z dyni, marchewki

Obiad gotowy
Surówka z marchewki 61

cebulą i czosnkiem , dzięki czemu jest jeszcze bardziej zdrowa.   Polecam również inne przepisy na surówki do obiadu:  Surówka z młodej kapusty Surówka z czerwonej kapusty   Surówka marchewkowo-selerowa   Marchewka po koreańsku Surówka z kiszonych buraków Słodko-kwaśna surówka z kapusty Surówka z dyni, marchewki, jabłka   Surówka z marchewki  Składniki: 1 kg marchewki 2 ząbki

Obiad gotowy
Surówka z czerwonej kapusty 91

wzięcie ma kapusta. Najprostszy coleslaw albo surówka z czerwonej kapusty o tej porze roku nie tylko doda koloru na talerzu, ale też jest źródłem cennych witamin i minerałów. Można przyrządzić ją z majonezem, ja jednak wolę wersję lżejszą. Taka do obiadu jest najlepsza;)  Polecam również inne przepisy na surówki do obiadu:  Surówka z młodej kapusty Surówka marchewkowo-selerowa(...)Marchewka po koreańsku Surówka z kiszonych buraków Słodko-kwaśna surówka z kapusty Surówka z dyni, marchewki, jabłka   Surówka z czerwonej kapusty  Składniki: pół główki czerwonej kapusty (ok 0,5kg) 1 marchew mała czerwona cebula opcjonalnie - kwaśne jabłko  dressing: po 2 łyżki miodu, musztardy (np. francuskiej), octu winnego, oliwy szczypta soli i pieprzu Kapustę opłukać, osuszyć, poszatkować cienko

Obiad gotowy
Kimchi 142

Kimchi 김치 - tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia płatków papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw

mojewypiekiinietylko
Sałatka warstwowa z gyrosem i kapustą pekińską 50

warstwowa z gyrosem nie tylko świetnie smakuje, ale też pięknie się prezentuje. Idealna na różne okazje. Składniki: dwie piersi z kurczaka puszka kukurydzy czerwona cebula ogórki kiszone czerwona papryka majonez jogurt naturalny kapusta pekińska ser gouda przyprawa gyros Sposób przygotowania: Dwie piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z przyprawą do gyrosa. Przesypujemy do miski. Polewamy ketchupem łagodnym(...)rozsmarowujemy. Następnie wysypujemy puszkę kukurydzy. Kroimy czerwoną cebulę i dodajemy do miski. To samo robimy z ogórkami kiszonymi i świeżą czerwoną papryką. Na warstwę papryki rozsmarowujemy sos czosnkowy na bazie majonezu i jogurtu naturalnego. Następnie dodajemy kapustę pekińską i ponownie polewamy sosem. Na koniec posypujemy startym serem gouda. Autor przepisu: Marta Grzesik Artykuł Sałatka warstwowa z gyrosem i kapustą pekińską

Wasze Przepisy
Kapuśniak z passatą pomidorową i ziemniakami 254

Najbardziej mi smakuje kapuśniak z młodej kapusty, jakoś średnio przepadam za kiszoną. Z dodatkiem passaty pomidorowej w ogóle smakuje niesamowicie! A dodatek ziemniaków powoduje, że zupa staje się bardziej treściwa. Szczerze polecam! Składniki: 1/3 główki młodej kapusty 250 ml passaty pomidorowej 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 młodego selera 1/2 cebulki  1 ząbek czosnku 1 i 1/2 litra

Mango Papaja
Warzywny tort dla weganina na diecie dr Dąbrowskiej. KAPUSTA BIAŁA. 231

wyszła właśnie taka. Dodatkiem do kapusty była marchewka, starta na tarce i zmiękczona trochę w garnuszku, bez tłuszczu, wody, niczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz, i dobra kapusta

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka z pekińską i pomidorami 156

pomidory pół puszki kukurydzy 2 jajka 3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Zahartować w zimnej wodzie. Kukurydze konserwową odcedzić z zalewy. Ogórki kiszone, jajka i pomidory pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować drobno. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez i sól i pieprz. Całość wymieszać dokładnie. Podawać z ziemniakami. Polecam

Gotuję Testuję
Najlepszy domowy zakwas na żurek 123

przechowywać w lodówce, gdzie proces fermentacji już nie postępuje. Idealna sprawa jeśli nie chcemy robić wszystkiego na raz dzień przed Wielkanocą. Jeśli dodamy łyżkę soku z kiszonych ogórków (może być też z kapusty lub dowolna inna kiszonka , to fermentacja przebiega szybciej. Jeśli nie mamy w domu nic kiszonego, to nic nie szkodzi, ale będziemy czekać 2 dni dłużej niż

Ugotowane pozamiatane
Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska (dieta Dr. Dąbrowskiej) 276

rzodkiewki, imbir ścieramy na tarce do talarkowania, cebulę i czosnek siekamy. Dodajemy sól, chilli i warzywa ugniatamy rękoma, aż pojawi się sok. Przekładamy do wyparzonego naczynia do kiszenia, na wierzch kładziemy liść kapusty i obciążamy. Smacznego

chwile dla mnie
Tarta z kapustą i grzybami 115

jesiennych smaków. Aromatyczne grzyby leśne połączone z kapustą i śmietaną. Nie może się nie udać. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g białej kapusty 300 ml bulionu warzywnego 500 g grzybów leśnych 1 marchew 1 ogórek kiszony 1 łyżka smalcu 100 ml słodkiej śmietany 18% słodka mielona papryka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, dusimy w bulionie warzywnym do miękkości. Odcedzamy(...)warzyw. Dusimy pod przykryciem przez około 30 min (do miękkości warzyw). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietaną, pokrojony ogórek kiszony i mieloną paprykę. Dusimy jeszcze przez 10 min. Tak przygotowany sos łączymy z kapustą. Ciasto rozwijamy w formie do tarty, nakłuwamy widelcem i lekko zapiekamy w temperaturze 200°C . Następnie na ciasto wylewamy farsz grzybowo-kapuściany i zapiekamy

R'n'G Kitchen
Surówka obiadowa 131

Kolejna odsłona surówki obiadowej , szybka , smaczna , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki   mała główka kapusty białej  1 ogórek zielony  2 ogórki kiszone  1 ząbek czosnku  pół jabłka pół gruszki  szczypta soli  szczypta cukru  szczypta pieprzu czarnego  2 łyżki oleju  łyżeczka startej skórki z limonki  Wykonanie  Kapustę kroję bardzo

Mój Smak
Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską 230

pozostałość po gotowaniu rosołu) 1 mała kapusta pekińska – wykorzystałam 200g kapusty po poszatkowaniu (i wyrzucenia twardych części) 7 pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 mała papryka czerwona – ok. 130g 1 średnia papryka żółta – ok. 180g pół puszki kukurydzy konserwowej – 140g po odsączeniu 2 ogórki kiszone – ok. 120g 2 czubate łyżki jogurtu greckiego 3 czubate łyżki majonezu(...)push({}); Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – Wykonanie: Ugotowanego kurczaka podzielić na mniejsze części. Kapustę pekińską poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidorki koktajlowe (lub papryczkowe) pokroić na ćwiartki. Paprykę (czerwoną i żółtą) pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę. Ogórki kiszone również pokroić w kosteczkę. Wszystkie powyższe składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez, jogurt, ketchup, czosnek oraz

Kulinarne Przeboje
Sałatka grillowa 158

średnie         -CZAS: 1-30 min       - PORCJE: 5 Sałatka grillowa 1 kapusta pekińska 1 słoiczek papryki czerwonej konserwowej 1/2 jabłka 2 ogórki kiszone garść rodzynek natka cebuli sos koperkowo- ziołowy z torebki kucharek, pieprz   Kapustę pekińską szatkujemy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę czerwoną konserwową. Jabłko

Gotuję Testuję

Proponowane wyszukiwania