kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:339/414)

Surówka z kapusty, jabłka, marchewki i ogórka 195

Wielowarzywna suróweczka do obiadku. składniki: 1/2 średniej główki kapusty białej 3 średnie  marchewki 2 jabłka 4-5 ogórków kiszonych 2 łyżki natki piertuszki do skropienia olej Rapso do skropienia sok z cytryny Kapustę poszatkować, delikatnie posolić, wymieszać i odstawić. Marchewki i jabłka obrać i zetrzeć razem z ogórkami na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyć i dodać posiekaną

Monia miesza i gotuje
12 potraw wigilijnych 31618

długowieczność i urodę. Kto spożywa je podczas Wigilii  doczeka sędziwego wieku, będąc bardzo urodziwym. 7. Barszcz czerwony Przepisy na: Barszcz czerwony na śliwkach suszonych Barszcz kiszony Barszcz z grzybami na powidle śliwkowym Kapusta i groch Tradycja mówi, że kapusta ma magiczną życiodajną moc, która sprawia, że przyroda budzi się do życia na wiosnę. Ma chronić od złego, a także

Tradycyjna Kuchnia
Surówka z czerwonej kapusty 141

Czerwona kapusta uprawiana jest niemal na całym świecie, jednak popularnością chyba nie dorównuje kapuście białej. Wykorzystywana do surówek może być również gotowana, duszona i kiszona. Oczywiście najwięcej walorów zdrowotnych zachowuje podana w formie surówki. Surówka z czerwonej kapusty. Składniki: - mała główka czerwonej kapusty - 1 cebula - 1 jabłko - 2-3 ząbki czosnku - sok z ½ cytryny - różowa sól himalajska - olej z awokado

mojewypiekiinietylko
Kiszona kapusta ----crauti 116

startą marchewką Kapustę układać w beczce uprzednio dokładnie wyparzonej. Warstwy kapusty ubijać mocno ręką lub drewnianym tłuczkiem. Naczynie napełnić w 80% ponieważ podczas kiszenia wydziela się dużo soku, a także dwutlenku węgla, który podniesie kapustę do góry. Na wierzch położyć denko i obciążyć. Zamknąć naczynie z kiszonką niezbyt szczelnie, aby gazy fermentacyjne mogły swobodnie uciec.  Pozostawić

w mojej kuchni
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - do obiadu 160

Przepyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu! Koniecznie wypróbujcie!  Składniki: (na 3-4 osoby) 1 połowa kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mniejsza puszka kukurydzy 1 cebula 3-4 ogórki kiszone na sos: 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki wody odrobina cukru zioła prowansalskie  sól ocet jabłkowy - odrobina Przygotowanie: Kapustę pekińską myjemy, drobno

Gotuj z Mąką
Jakie produkty obejmuje zdrowa dieta dla dzieci? 59

produkty, które wzmacniają układ odpornościowy i pobudzają go do działania. Codzienny jadłospis dziecka warto rozszerzyć o kiszonki, nie tylko w postaci doskonale wszystkim znanych ogórków czy kapusty, ale również np. sok z kiszonych buraków . Dobrym rozwiązaniem jest podawanie dziecku miodu - w niewielkich ilościach, ponieważ często powoduje on reakcje alergiczne. Niezbędne składniki odżywcze, dobre dla układu odpornościowego, zawiera również

Cynamonowe szczęście
Sałatka gyros 65

Sałatka gyros to pyszna warstwowa przekąska imprezowa, idealna na każde możliwe przyjęcie. Składniki 1 pierś z kurczaka przyprawa gyros cebula 4-5 ogórki konserwowe lub kiszone papryka 1 puszka kukurydzy 1/2 kapusty pekińskiej 3 duże łyżki majonezu i 3 łyżki keczupu Przygotowanie Pierś pokroić na grube paski, posypać przyprawą i smażyć z obu stron. Po usmażeniu zostawić na talerzu

Wasze Przepisy
Dżem z agrestu 56

Kompot truskawkowy na zimę>>> Kompot z wiśni na zimę>>> Kompot truskawkowy na zimę>>> Kapusta czerwona do słoików>>> Ogórki kiszone-przepis>>> Marynowana fasolka szparagowa>>> Marynowane młode buraczki>>> Dżem z agrestu

Moja Książka Kucharska
Kotlety schabowe z farszem z surowej białej kiełbasy 86

pominąć. Przyprawiając farsz, należy uważać z ilością soli - surowa kiełbasa bywa słona. Tak przygotowane kotlety schabowe można podać z dowolną jarzynką. Ja podałam je z młodą kapustą, ale sprawdzą się też ogórki kiszone. Polecam! kotlety schabowe z farszem z surowej, białej kiełbasy składniki 5 kotletów schabowych, bez kości, rozbitych ok 200 g białej, surowej kiełbasy 1 cebula garść pietruszki sól

Stare Gary
Sałatka gyros inaczej 190

smaczna. :-) Szczypiorek na wierzchu dodał jej smaku i koloru. Idealna imprezowa sałatka. Smakuje i wygląda. ;-) 2 piersi z kurczaka 3 średnie cebule czerwone 6 średnich ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona szczypiorek majonez ketchup przyprawa gyrosa olej 1. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy i wrzucamy do miski. Dolewamy 2-3 łyżki oleju i doprawiamy

Szefowa kuchni
Sałatka z tuńczykiem 249

śniadanie, na kolację jako samodzielny posiłek, jak również jako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej i zabierać w pojemniczku do pracy! Składniki: Pół kapusty pekińskiej,  4 pomidory,  4 ogórki kiszone,  1 papryka czerwona,  4 jajka gotowane na twardo,  1 puszka tuńczyka w kawałku, w sosie własnym, kawałek pora,  1 serek capresi typu

kgwjanczewo
Kotlety z ciecierzycy (ciecierzycowe kotlety) 182

wierzchu są chrupkie) - smażyłam pod przykryciem. Kalorie: 1 porcja (kotlety bez surówki): ok. 450 kcal (bez oleju: ok. 360) Dodatkowo: Surówka na zdjęciu: 100 g białej kapusty, trochę marchewki, pół małego ogórka kiszonego, 1/3 łyżeczki cukru i pół łyżeczki musztardy.     Smacznego

Malowane smakiem
KOTLETY A'LA GOŁĄBKI 123

panierce z zarodków pszennych. Nie powiedziałabym, że jest z nimi mniej pracy niż z tradycyjnymi gołąbkami. Ale za to z dodatkiem ziemniaków i ogórkiem kiszonym tworzą pyszny obiad. Składniki: 500 g białej kapusty 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szklanka ryżu 1 cebula 1 czosnek 3 jajka 3 łyżki otrębów 1 szklanka mąki 1 szklanka zarodków pszennych sól, pieprz

Kuchnia MagdaLeny
Przetwory- zapasy zimowe z owoców i warzyw 136

spiżarnia pęka w szwach :) Zachęcam zatem do zaglądania do działu PRZETWORY , który systematycznie jest uzupełniany.       SPIS PRZETWORÓW Bez czarny Powidło Borówka Kapusta czerwona z borówkami Brukselka Pasteryzowana Brzoskwinia Marmolada Buraki/ botwinka Barszcz kiszony Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja Botwinka pasteryzowana Buraczki na barszcz czerwony Ćwikła z papryką Surówka warzywna z burakami Przecier z pieczonych buraków do słoików(...)grzybowe W przecierze pomidorowym Jabłka Na szarlotkę Nutella z jabłkiem Tarte Jajka W marynacie Kalarepa Marynowana Kalafior Z marchewką Kapusta Kapusta czerwona kwaszona z borówkami Koper Z solą Morela Dżem Nasturcje A’la kapary Ogórki Konserwowe – przepis babci Kiszone / kwaszone Mizeria Mizeria z octem na winie Papryka Ketchup paprykowy Kurki z papryką Kwaszona Papryka z grzybami Paprykowa marmolada Puree paprykowe

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania