kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:339/414)

Szybka surówka z kapusty z majonezem babci Basi 205

nich surówkę z kapusty z majonezem . którą bardzo lubimy. Łatwa i szybka , a smakuje wyśmienicie. Polecam ! Składniki -podaję orientacyjnie wg potrzebnej ilości : pół główki kapusty świeżej, pomidor duży lub 2 średnie, 2 – 3 ogórki kiszone lub świeże ( ewentualnie w occie ) koperek lub szczypiorek, majonez Winiary ( ilość wg uznania ), sól, pieprz, szczypta cukru,   Sposób przygotowania : Kapustę drobno poszatkować , włożyć

Pysznosci Babci Basi
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I BRZOSKWINIĄ + FILMIK 113

brzoskwiń 1 pierś z kurczaka, podsmażona z dowolną przyprawą 1/2 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka  mały por-biała część 1-2 ogórki kiszone  sól, pieprz do smaku  3 łyżki majonezu  PRZYGOTOWANIE :  Kapustę, drobno kroimy, przekładamy do miski.  Kurczaka podsmażamy z przyprawami.  Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w kostkę, łącznie z papryką i ogórkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka “dziewięćdziesiątka” z kapusty pekińskiej. Lata mijają, a ona ciągle króluje na stołach. PRZEPIS 171

pekińska. Taka surówka nadal króluje na stołach w wielu domach. My robimy ją właśnie tak. Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej Składniki: pół średniej główki kapusty pekińskiej, średnia papryka czerwona, mała marchewka, 2 ogórki kiszone lub konserwowe, pół małej cebuli, kilka pomidorków koktajlowych, kilka gałązek świeżego koperku, 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego, 3 łyżki oleju lub oliwy, sól, pieprz

Kulinarna Polska
Dworek Koper 92

Anny, składniki do jej potraw pochodzącą z okolicznych lasów, jezior, gospodarstw i pól. Fantastycznie z zawijakiem smakował zestaw surówek składający się z surowej marchewki, czerwonej kapusty (nazywanej w Wielkopolsce modrą), surowego kalafiora i kiszonych ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy . Potrawa ujęła mnie niezwykłą jakością, soczystością, rozpływała się

Szybko Tanio Smacznie
Dworek Koper 173

Anny, składniki do jej potraw pochodzącą z okolicznych lasów, jezior, gospodarstw i pól. Fantastycznie z zawijakiem smakował zestaw surówek składający się z surowej marchewki, czerwonej kapusty (nazywanej w Wielkopolsce modrą), surowego kalafiora i kiszonych ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy . Potrawa ujęła mnie niezwykłą jakością, soczystością, rozpływała się

Szybko Tanio Smacznie
Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej 169

Post Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem 209

Witam Was! Uwielbiam kapustę! A Wy? Mogłabym ją jeść w każdej formie, na surowo, kiszoną, duszoną, gotowaną, w zupie. Z racji tego, iż mamy okres wiosenny, w warzywniakach pojawiły się zielone główki młodej kapusty. Jak tu z tego nie skorzystać? ;-) Postanowiłam przygotować kapustę zasmażaną z boczkiem, która jest idealnym dodatkiem do obiadu, chociaż można ją też spałaszować samą

Pora coś zjeść
Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka 79

patelni. Smaż na dość mocnym ogniu po 5 minut z każdej strony. Pilnuj, żeby burgery nie przypaliły się. Burgery podawaj w bułkach z dodatkiem sałaty, ogórka kiszonego, drobno pociętej cebuli, pomidora i czerwonej kapusty. Smacznego! Artykuł Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Przepis dnia: Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka 123

patelni. Smaż na dość mocnym ogniu po 5 minut z każdej strony. Pilnuj, żeby burgery nie przypaliły się. Burgery podawaj w bułkach z dodatkiem sałaty, ogórka kiszonego, drobno pociętej cebuli, pomidora i czerwonej kapusty. Smacznego! Artykuł Przepis dnia: Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kiszone warzywa na zimę. 330

słoiku. Kiszone warzywa to ,,żywe przetwory", które podczas fermentacji zmieniają smak i kolor.  Na moim blogu znajdziecie przepis na  ogórki małosolne , kiszoną brukselkę i kiszone ogórki i cukinie , prasowankę z białej kapusty . Dziś pora na odrobinę szaleństwa czyli mix warzywny. Do słoja wrzuciłam to co nawinęło mi się pod rękę i specjalnie dodałam buraki, bo chciałam aby warzywa

Codziennik Kuchenny
Surówka obiadowa - prosty przepis 69

waszych...    Link do filmu z przepisem: 239 - Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej i papryki - i ROZWÓJ zdolności manualnych!     Składniki: kapusta pekińska (malutka cała, a dużej połowa) pół czerwonej papryki pół żółtej papryki duży pomidor pół czerwonej cebuli lub cała mała dwa duże ogórki kiszone 2 łyżki koperku sól pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zielona surówka w 10 minut 142

Jako pierwszą  proponuję Wam zieloną jesieną suróweczkę. Nie ma w niej skomplikowanych składników, świetnie komponuje się z każdym mięsem. Proporcja na dwie osoby: - mała kapusta pekińska - pęczek szczupiorku ( u mnie siedmiolatka ) - 2 ogórki kiszone sos: - 1 łyżka majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego - 2 łyżki soku z kiszoych ogórków ( lub jeżeli macie kupione ogórki na wagę - 1 łyżka soku

kawawszklance
Surówka z białej kapusty z ogórkiem i papryką 111

białej kapusty z papryką i ogórkiem Pyszna, soczysta i aromatyczna surówka z białej kapusty Danie Salad Kuchnia Polish Liczba porcji -1 Składniki 1/4 główki kapusty 1/2 szt. jabłka 1 szt. marchewki 2 szt. ogórek kiszony 1/2 szt. czerwonej papryki 4 gałązki koperku 1/2 szt. cebuli 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 szczypta

Mieszam w Garnku
Soljanka moskiewska 122

Inna wersja soljanki, rybna. Składniki pół kg sandacza 1 l bulionu warzywnego 200 g poszatkowanej białej kapusty 4 łyżki masła 1 duża cebula 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki zielone oliwki sól pieprz olej Przygotowanie Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia. Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni

R'n'G Kitchen
Roladki z piekarnika z serkiem i suszonymi pomidorami. 149

pyszne roladki ? z marchewką, serkiem, suszonymi pomidorami. Takie roladki śmiało można  pokroić na kanapki.Na zimno również wyśmienicie smakują.Z roladkami najlepiej komponuje się czerwona kapusta ale jeśli ktoś nie lubi mogą być kiszone ogórki. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Skworcu . Wszystkich zainteresowanych szeroką gamą przypraw, owoców suszonych, herbat zapraszam do sklepu internetowego http://www.skworcu.com.pl/ . Składniki: około 12 plastrów(...)zdjąć folię i piec w temperaturze 180 stopni i koło 1/5 godziny aż mięso będzie miękkie. Można podlać wodą wtedy szybciej zmiękną. Roladki podawać z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania