kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:336/414)

Kotleciki z czerwonej kapusty 147

Moje oczy uwielbiają kolor czerwonej kapusty, mój brzuch kocha jej smak, kiszona smakuje wybornie a w tych kotlecikach jest rewelacyjna. Polecam spróbujcie z chrzanem świeżo tartym lub ze słoika, smak niezapomniany i wrócicie nie raz nie dwa do tych smakołyków. Kotleciki z czerwonej kapusty. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pulled Pork Burger z surówką Colesław i sosem BBQ 126

Przepis na 4 porcje. Składniki na mięso: – 400g pulled pork’a – szarpanej wieprzowiny – 60 ml czerwonego wytrawnego wina Składniki na surówkę Colesław: – 500g białej kapusty – 1 marchewka – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu greckiego – 1 łyżeczka cukru pudru – 1 łyżeczka octu winnego – 1 łyżeczka soku z cytryny – sól(...)cytryny – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: – 4 żytnie bułki – 2 ogórki kiszone – 2-3 łyżki pikantnego ketchupu – 4 drylowane oliwki – 4 długie drewniane patyczki Colesław: Marchew obieramy. Z kapusty odrywamy pierwsze liście i wyrzucamy, następnie kroimy na pół i usuwamy głąb. Warzywa możemy posiekać w malakserze lub kapustę posiekać

Be Fit Be Strong
Pitta z szynką, warzywami i sosem musztardowym 196

przekąskę, którą z powodzeniem można zaserwować na imprezie karnawałowej. Przekąska jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 pitty pszenne, 1/3 kapusty pekińskiej, 6 plastrów szynki spod Powału Hańderek , 1 cebula czerwona, 1 pomidor, 2 ogórki kiszone, olej, sól, pieprz. Sos musztardowy : 1 łyżka musztardy, ½ łyżki majonezu, szczypta kurkumy, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę kroję w paski. Układam na blaszce wyłożonej(...)papierem do pieczenia. Skrapiam olejem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut. 2. Kapustę pekińską drobno kroję, solę i odstawiam na 10 minut. Cebulę kroję w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora kroję w plastry. 3. Sos: Musztardę mieszam z majonezem oraz kurkumą. 4. Pitty podgrzewam w mikrofalówce. Przekrawam w poziomie na pół. Do środka nakładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Surówka z Białej Kapusty 68

push({}); Surówka z białej kapusty z dodatkiem marchewki i ogórka to idealna surówka do obiadu . Jest bardzo smaczna, lekka i łatwa do zrobienia. Dodatek cukru sprawia, że surówka ma lekko słodki smak, a kwaśne warzywa przełamują jej słodycz. Surówka z białej kapusty jest bardzo szybka w przygotowaniu. Najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na to, aby kapusta zmięknie po jej zasoleniu, resztę(...)zapoznania się z moim przepisem na pyszną surówkę do obiadu , która urozmaici każdy obiad. PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z BIAŁEJ KAPUSTY (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 0,5 główki białej kapusty 1 cebula 1 marchewka 1 jabłko 3 ogórki kiszone 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki cukru sól pieprz pęczek koperku Przygotowanie Kapustę zetrzeć na szatkownicy i posypać solą. Odstawić na kilkanaście minut

Przepiski.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem i ogórkami konserwowymi 96

wciąż to samo. Tutaj surówka z bardzo prostych, ogólnie dostępnych produktów. 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka 1-2 jabłka 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone 3 łyżki majonezu sól, pieprz Umytą i osuszoną kapustę szatkujemy. Przekładamy do miski. Marchewkę obieramy trzemy na dużych oczkach tarki. Jabłka oraz ogórki również trzemy na dużych oczkach tarki (można ze skórką, można

Smaki Na Talerzu
Zrazy wieprzowe z ogórkiem kiszonym zapiekane z warzywami 133

zawartość lodówki:) Z części ogórków zrobiłam zupę ogórkową , a część zużyłam właśnie do zrazów. Do tego podałam ziemniaki zapiekane razem z mięsem i surówkę z kapusty . Składniki: 3 kotlety 3 ogórki kiszone 1 marchewka ziemniaki w ilości po ok. 3-4 szt. "na głowę" - zależy od wielkości trochę mąki do oprószenia mięsa zioła prowansalskie bazylia sól pieprz Mięso myjemy, czyścimy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Surówka po żydowsku 87

Surówka po żydowsku Szybka, prosta i pyszna surówka z młodej białej kapusty i warzyw. Świetny dodatek do obiadu!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchew 1/3 małego pora (biała część) 2-3 ogórki kiszone 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 pęczek pietruszki 2 łyżeczki soli 2-3 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżka miodu(...)łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu     *** Kapustę kroimy w cieniutkie paseczki i przekładamy do miski *** *** Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Startą marchew dodajemy do kapusty, całość solimy i mieszamy *** *** Papryki kroimy w drobną kosteczkę, a pora i ogórki kiszone w półplasterki *** *** Warzywa przekładamy do miski, dodajemy posiekaną pietruszkę i mieszamy *** *** W miseczce mieszamy

Blog z Apetytem
Poniedziałkowy "fit" - sałatka z gotowanymi pieczarkami 276

sałatek staram się robić z samym jogurtem naturalnym, nie ujmuje to ich smaku a są zdecydowanie mniej kaloryczne. Sałatka z gotowanymi pieczarkami Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1 puszka groszku 4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula sól pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki i gotujemy w lekko osolonym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka Gyros - II wersja 316

kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa,  3 łyżki ketchupu,  2 łyżki majonezu,  1/2 puszki kukurydzy,  3 pomidory,  3 kiszone ogórki,  2 tosty, szczypta ostrej papryki,  1/2 kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą do gyrosa i ostudzić. Majonez zmieszać z ketchupem(...)papryką. Mięso ułożyć na dnie miski, polać sosem. Ułożyć kiszone ogórki pokrojone w kostkę, posypać kukurydzą. Ponownie polać sosem. Ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, posypać tostami pokrojonymi w kosteczkę. Polać resztą sosu. Na wierzchu ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską. Udekorować pomidorami, ogórkiem i kukurydzą

Z miłości do słodkości
Sałatka do obiadu 170

Szybka sałatka do obiadu to bardzo szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Świetnie będzie się komponował z mięsem z ciemnym sosem oraz ziemniakami z wody. Do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z kurczakiem wędzonym Roberta 163

kapusty pekińskiej, 2 udka kurczaka wędzonego, 1 średnia czerwona cebula, 3-4 średnie ogórki kiszone, puszka kukurydzy konserwowej. Sos: 3-4 łyżki majonezu,  2 płaskie łyżeczki keczupu. Dodatkowo: sól i pieprz. Dzisiaj kolejna pyszna sałatka z dodatkiem wędzonego kurczaka na moim blogu. Dodatkowo wzbogacona jest o ogórka kiszonego, czerwoną cebulkę, kukurydzę oraz sos keczupowo-majonezowy. Ale akurat ta sałatka(...)drobno. Udka z kurczaka dokładnie oddzielić od kości i zdjąć z nich skórę. Mięso pokroić w drobną kosteczkę. Ogórki kiszone opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Do dużej miski przełożyć kapustę, mięso z kurczaka, ogórki, cebulę i odsączoną kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotować sos. Do osobnego naczynia przełożyć

Świat Domowej Kuchni
Surówka koperkowa w kilka minut 385

Pyszna surówka do każdego posiłku. Skład: duża kiść koperku, kapusta 0,3-0,4 kg, ogórki kiszone 4 szt., rzodkiewki 10 szt.,  czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, 2 szczypty soli, 2 szczypty pieprzu, 2 łyżki oleju, 1 łyżka octu. Kapustę, ogórki, cebulę,czosnek, rzodkiewki ucieramy na tarce. Dodajemy sól, pieprz, olej i ocet. Koperek siekamy drobno i dzielimy

chleba naszego
Surówka z kapusty z ziołami 173

Dziwny to tydzień jest. Kilka nowych sytuacji sprawiło, że mój spokój ducha został nieco nadszarpnięty 😉 Zamiast w skupieniu poświęcać się chociaż odrobinę temu miejscu, ja próbuję

gotować!
Surówka z młodej kapusty 182

Pora na młodą kapustę :) Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchewka 1 biała cebula 1 kiszony ogórek ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka musztardy sól do smaku cukier do smaku kwasek cytrynowy do smaku 1 pęczek świeżego koperku 1 ugotowane jajko Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, skropić kwaskiem cytrynowym i podgotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, wystudzić, dodać startą marchewkę, posiekaną cebulę

Tradycyjna Kuchnia
Domowe hotdogi z warzywami 144

hotdogi z warzywami. Wyszły naprawdę smaczne, więc polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 bułki sznytki 2 parówki 2 plasterki sera żółtego 1 duży liść kapusty pekińskiej 1 ogórek konserwowy 1 ogórek kiszony 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ok. 2 łyżki ketchupu pikantnego ok. 2 łyżki prażonej cebulki (u mnie domowej roboty, tu link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/domowa-prazona-cebulka.html) (adsbygoogle(...)Nałożyłam do środka po połowie kapusty pekińskiej. Na niej ułożyłam po plasterku sera żółtego, a na nim gorące parówki. Parówki trochę przycięłam, żeby za dużo nie wystawały, a odcięte części przekroiłam wzdłuż na dwie połówki i dołożyłam do hotdoga. Wzdłuż parówek w bułce po jednej stronie ułożyłam plasterki ogórka konserwowego, a po drugiej ogórka kiszonego. Wierzch hotdogów polałam ketchupem

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania